България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
148
46%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
13
4%
Всички тези неща
116
36%

Общо гласове : 319
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Юли 2026, 14:57

Ти не четеш, искам да променят закона защото докато не е променен, всеки може да избягва наказание. Аз лично за щастие не съм ходил защото не са ме снимали така. :mhihi: Но знам как може. Това е като да откриеш бъг в системата. Не съм виновен аз, а тя, че не работи. Да го оправят законово! Или нямаш нищо против да плащаме за камара дела на обжалвания? Може свидетелят да е измислен при сегашното законодателство, на всякакви неща съм се нагледал. Деца ходят на училище , а реално са в други държави, че една дребна шашма ли да не могат да оправят?
И не на последно място, свидетел на пътни нарушение не трябва да има страх, че снимания може да търси някакъв вид саморазправа. За това трябва да се погрижи държавата! А и не мисля, че някой ще тръгне да търси такава, не е престъпление от общ характер все пак. Поне в големите градове едва ли.
Последна промяна Top Gun Maverick на 14 Юли 2026, 15:03, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Юли 2026, 15:01

Със Сашко Евров е различна случката , той сам се снима и сам си е качил видеото да го гледат. После нарушението му се вижда от видеото , не е за скорост или пътен знак а за телефона . Какво ще оспорва , че сам държи телефона и снима ли ??!!Докато онова със 14те джигита е малко съмнителна работа какво как къде и защо са минали . До колкото се вижда от видеото има някаква тапа , и тази снима всички които са минали през аварийната лента . Само че тука има много условности . Ако разгледате добре снимките на едната се вижда че има сложени временни знаци за промяна на лентите за движение . Част от табелите са замъглени явно нарочно което вече е доста съмнително що се крие , щото много вероятно случая не е баш такъв както се показва .
https://www.facebook.com/ZdraveyBulgari ... 344859735/

Изначално заради подобни тъпотии вече могат да те глобят за всичко . Ако ти се наложи да спреш в аварийната или изобщо да я ползваш трябва да се обадиш на 112 че ще спираш в аварийната . Иначе ако те хване камера ще те ощавят ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Юли 2026, 15:13

Аз затова казвам, че има много уонаби катаджии. Подозирам, че част от тях не познават закона и малко не съм съгласен да ме глобяват във абсолютно всеки случай. Виждал съм хора как правят явно нарушение от незнание и обвиняват мен в такова. И не говоря за кръгово, където е ясно, че работата е по-тънка, а за директни включвания неправилно от път без предимство. Извинявам се, няма как. Минимум трябва да идеш до твоето районно, едни сведения да ти свалят и да ги пращат към районното където е нарушението. Не сме диктатура, кварталния казал, че си враг на властта и край, бесят те. Или да променят закона някак. Примерно нека ме глобят само затова, че то си снимал и си казал, че е така, но ако аз успея да докажа, че не е така както ти твърдиш в съда, да носиш и ти някаква глоба, дори символична. Никой не говори за лъжесвидетелстване или нещо такова сериозно.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Юли 2026, 15:21

Съгласен съм! Просто да го наредят, както трябва, за да е работещ 'механизъм'!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 14 Юли 2026, 15:27

Отплесвате се в някакви хипотези. Процедурата трябва да е лесна и проста - снимаш някой, като трябва на видеото да си личи еднозначно, че е в нарушение. После пращаш видеото някъде си, гледа го човек който наистина знае закона и ако си халюцинирал нарушението или не си го заснел добре ти връща законово становище, че си глупак. Ако всичко е точно и нарушението е на лице ти праща "чернова" на акта в който ти трябва да напишеш, че наистина си станал свидетел на случката и описаното от полицая и видеото съвпадат с фактическата ситуация и да го подпишеш(трябва да може да става отдалечено и с електронен подпис). Това после може да се ползва като свидетелски показания дори в съда, където нямаш работа освен ако съдията не установи съществени разлики между видео записа и написаното в акта и може да те викне да ги изясните. Толкова.

Ама това значи да си отворят работа първо "законотворците", после полицаите...а както знаем, те не си падат по работата, така че колкото по-тегава процедура, толкова по-добре за тях.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Юли 2026, 15:29

Както знаем, при повечето от клиповете снимащия е не по-малко виновен. Имахме преди време и един форумен снимач-карач, който сам се вкарваше в ситуации.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата