България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
148
46%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
13
4%
Всички тези неща
116
36%

Общо гласове : 319
ентусиаст
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от driver69 » 14 Юли 2026, 10:08

drifty написа:
puteka.png

Вчера си чакам ей тук на светофар за ляв завой - маркирал съм се долу горе в жълто къде бях спрял в колоната. На мястото на белия бус имаше някаква кола, която също чакаше пешеходец както на снимката. Докато си чакам на светофара, а колата си чакаше пешеходеца, някакъв лайнар с някаква скапана лайняна кола за 500 евро някак си мина между мен и колата и профуча през пътеката. Още се чудя как не забърса мен или другата кола, нямаше много място.. :banghead: :banghead: :banghead: За късмет пешеходците се движеха в другата посока, та нямаше кого да размаже..

може да се е въобразил на Тевзадзе...
всякакви олигофрени има, за жалост обаче ако са с кола за 500 евро (акана или друга) сме по-склонни да ги препсуваме или да се разправяме, а като минават с Г-клас с 4 или 6 еднакви цифри се правим, че не ни засяга...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 14 Юли 2026, 10:17

Някак си сме свикнали тия с Г класите и подобен калибър коли да правят такива олигофрении, избиват си комплексите, ама не очакваш някакъв евтин кенеф да профучи така.. Аз честно казано го видях, когато вече беше почти преминал пешеходната пътека. Даже питах пътника ми наистина ли тоя профуча покрай нас така, щото ми беше трудно да го осъзная..

Иначе от Г класа не е малък шанса да слезе някой, дето не му дреме да те потроши щото може и няма кой какво да му направи после. На същото кръстовище преди известно време, но в обратната посока, някакъв с едно ауди А8 доста новичко реши да мине през бус лентата и да "прескочи" цялата колона, а аз бях първа кола на светофара, та го оставих в кръстовището да чака, после ме гони по улицата да се разправя.. :censored:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: LCI2
B48B20А

Мнение от streetz » 14 Юли 2026, 10:22

В Кресна проблеми не видях в събота като минавах оттам, около 10-11 предиобед. За под 10 минути я прекосих цялата. Бавничко се кара, но чак тапа няма.
Тука да сложа един класик от нашата марка.
https://www.facebook.com/share/v/18T9a4wp7p/
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 14 Юли 2026, 10:46

streetz написа:Тука да сложа един класик от нашата марка.
https://www.facebook.com/share/v/18T9a4wp7p/

А бееее, класици бяха едни чичаци от преди 15 години, дето пиеха и караха(при това по-добре от трезвена 20 годишна инфлуенсърка с черен СУВ, която си рови в телефона), но поне можеха да стоят прави и не повръщаха.
Тоя е някаква нова порода изрод! :|
Последна промяна empar на 14 Юли 2026, 10:48, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: LCI2
B48B20А

Мнение от streetz » 14 Юли 2026, 10:48

Младо е момчето, още се учи и трупа опит.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 14 Юли 2026, 10:48

Какво точно показва тоз клип горе?
Поне аз не схващам каква е пред/историята.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 14 Юли 2026, 10:49

dankata написа:Какво точно показва тоз клип горе?

Eй я предисторията!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 14 Юли 2026, 11:05

empar написа:
dankata написа:Какво точно показва тоз клип горе?

Eй я предисторията!

ако това е златото на мама и тати, препоръчвам диверсификация на инвестициите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 14 Юли 2026, 11:20

В началото си помислих, че този го е блъснало бмв-то :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Юли 2026, 12:40

Може да го е свил стомаха от притеснение , или е ял нещо развалено ... :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 14 Юли 2026, 13:24

ildivvy написа:Вчера показват едно момиче, подала сигнал към КАТ (видео-клип) за коли, които карат в аварийната... Доста коли! Викали я за даване на показания и след това трябвало да ходи в съда за всеки случай по отделно, а не било в техния град!!! Тези са идиоти! Вместо да ги шият тарикатите по бързата процедура, те създават неудобства на хората...

Ей оттук нататък масово се кара в аварийна, познай що.
https://www.google.com/maps/place/%D0%A ... FQAw%3D%3D

Ама аз ги разбирам хората и според мен на друго място трябва да се подаде сигнал :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Юли 2026, 13:31

По-скоро И на друго място трябва да се подаде сигнал... Но, както разбрахме, машините за 2,5млн.лв с апаратура за обследване на пътищата не се изкарват от гаража ... за да не лъсне реалното положение с тях (пътищата)! Защото 'работа, работа, работа' водят до това положение! Това го казва министър...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 14 Юли 2026, 13:49

Тъй де, ама машините за червени колчета работят неуморно... Даже ми хрумна една гениална идея - нека ги забият по магистралите да видим как ще кара Ганка в аварийната. :ok:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Юли 2026, 14:35

drifty написа:Някак си сме свикнали тия с Г класите и подобен калибър коли да правят такива олигофрении, избиват си комплексите, ама не очакваш някакъв евтин кенеф да профучи така.. Аз честно казано го видях, когато вече беше почти преминал пешеходната пътека. Даже питах пътника ми наистина ли тоя профуча покрай нас така, щото ми беше трудно да го осъзная..

Иначе от Г класа не е малък шанса да слезе някой, дето не му дреме да те потроши щото може и няма кой какво да му направи после. На същото кръстовище преди известно време, но в обратната посока, някакъв с едно ауди А8 доста новичко реши да мине през бус лентата и да "прескочи" цялата колона, а аз бях първа кола на светофара, та го оставих в кръстовището да чака, после ме гони по улицата да се разправя.. :censored:

Аз тука като си ги знам, има май всичко на всичко трима с които не е ок да влизаш в конфликт, двамата от тях се знаем от мътните времена и освен да се смеем, друго няма да стане, третия го гледам, че обича да наглее и да натиска хората като даже ръкомаха редовно. Всички останали с Г класи поне в моя град са льольовци на по един шамар живот и като ги знам, много обичам когато нещо решат, че някой им е длъжен и правят някакви тъпотии да ги затварям или да им свирна, а клаксон по принцип почти никога не ползвам, тоест ще е прекалено нагло поведение от тяхна страна. Изключвам от това число още трима, ама те не си знаят парите и въобще не се вълнуват от околния свят, двамата от рози и т.н. свързани неща почнаха, а третия с крави се занимава. Но е странна гледка да видиш такси да свири на Г класа, чийто комплексар зад волана нещо си е въобразил как всеки му е длъжен за всичко на пътя и в живота. :mhihi: Ама си личи, че не са свикнали да им свирят по реакциите. :mhihi:

ildivvy написа:Вчера показват едно момиче, подала сигнал към КАТ (видео-клип) за коли, които карат в аварийната... Доста коли! Викали я за даване на показания и след това трябвало да ходи в съда за всеки случай по отделно, а не било в техния град!!! Тези са идиоти! Вместо да ги шият тарикатите по бързата процедура, те създават неудобства на хората...

Е, аз това отдавна ви го казвам, че по този начин само се подават сигнали и можеше и преди да се правиш сигурно от 20+ години насам. :ok: Просто медиите взеха една партенка на новите и старите управляващи и според мен от абсолютно незнание решиха, че закона в БГ е така и всеки може да бъде катаджия. :mrgreen: А като гледам мераклии за катаджии много, ама много, обаче само да снимат. Като стане дума нещо реално да се прави, а не, не ме занимавай, нямам време. :ok: Ами мен като ме снимаш и ме качиш някъде, че да ме глобявали, като ида да ме рисуват(ако ме извикат изобщо)ще искам да видя кой е свидетеля на нарушението защото само така по видеозапис не става. Става само за бустанско плашило да служат тези записи и всеки втори да е катаджия. Трябва да дойде и да каже, да, това видях, да, този беше. Като не дойде и господин катаджията тип канцеларски плъх(защото те ги пишат тези измислените актове)реши да ми пише акт без свидетел в акта Бойко Методиев Борисов(примерно :mhihi: )директно му казвам, че ако го напише освен, че ще го обжалвам, ще пусна и жалба как така си измисля нарушения без свидетел. Като иска, нека пише после да видим. Няма съд, който да го потвърди този акт без свидетел. Още няколко неща има да избегнеш ефективното наказание накрая, ама няма смисъл. Сега още 5-6 като тази уонаби катаджийка като ревнат в нета и рязко ще секнат мераклиите да снимат някой настъпил непрекъснатата в аварийната.
Или да променят законът и да правят нещо или да не ми имитират дейност и да глобяват разни като празноглавеца Сашо Кадиев, който гордо мята акта и закона бил еднакъв нищо, че се казвал Сашо Кадиев. Ами много ясно бе, да не си министър на вътрешните работи, че да си специален? :shock: Мамин гаргалчо, но пак заблуждава медиите и катаджиите наполовина си свършиха работата защото трябваше и за детето акт, а там преди беше 400 лв. и точки ако не ме лъже паметта.
И сега може да го обжалва и да падне като каже, че се е объркал и това на клипа не е той или кара в симулатор с изкуствен интелект. :dummy:
https://www.google.com/amp/s/fakti.bg/a ... ra-v-dajda
И как скапаните медии прикриват простотията му като откровено ЛЪЖАТ, че бил решил да не се крие. Всъщност се скри и нямаше никой да му направи нищо, но негови последователи ревнали в коментарите и някаква подала сигнал. Иначе щеше да вика как му дреме на жилетката след като на дъжда вози детето си отпред и мята телефон като не съм сигурен дали не е на субстанции.
Това са ни известните личности за пример в тази държава.
Явно в БТВ масово са от идиот и наркоман нагоре щом онази водеща на нещо си реши, че ще беси публично и псува шофьора на рейса, понеже не искал да и спира. Някой нали каза за тази простакеса, че е жена или нещо такова на топ наркомана зад волана - брата на Захари Бахаров. Казвам брата, понеже основно с това е известен и с проявите си да кара на всякакви субстанции.
Тука има и второто видео, което уж прави, че да не се скатавал:
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/23215940
Ама сега го гледах обстойно този втори клип, че вчера едвам чух по тв. То голямо режисиране, голямо нещо. Говори една камара време и полицаите тогава се появяват, добър ден, не знам си какво. Еййииииии...
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Юли 2026, 14:52

Явно и ти си ЗА все пак, щом предлагаш вариант хем да го има, хем да работи... Аз лично нямам против да ходя в съда, ако ми е в града! Ще снимам само тук, всеки, където е и готово! Глупаво е в днешно време да не се признава подобно деяние при подобни доказателства! Искаш да видиш свидетеля... Защо? Ще го бие ли някой? Ако го няма, не е било деянието ли? Иска се промяна, нищо, че не ни харесва...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата