България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Че не е прав и е абориген - така е!
Обаче….
За да се наеме с такава камионетка да изпреварва на такова място…тоя отпред сигурно кара с 8 и тапата е километри назад. Пак опираме до състояние на автопарка и манталитет
Относно гумите на камионите - онзи ден в трафика до мен имаше камион дето караше арматура за строеж, не С/СА/СВ регистрация, много вероятно пътуващ от някъде си…задните му гуми имаха прорез по борда колкото да си вкараш пръста в тях
. Не бях виждал толкова изгорели и изстрадали гуми на камион, мисля че дори теловете можеха да се видят

Обаче….
За да се наеме с такава камионетка да изпреварва на такова място…тоя отпред сигурно кара с 8 и тапата е километри назад. Пак опираме до състояние на автопарка и манталитет
Относно гумите на камионите - онзи ден в трафика до мен имаше камион дето караше арматура за строеж, не С/СА/СВ регистрация, много вероятно пътуващ от някъде си…задните му гуми имаха прорез по борда колкото да си вкараш пръста в тях

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Такива въпроси не могат да се решат законово! Могат само финансово. Защо ГО не плаща за изпотрошената инфраструктура? Откъде накъде държавата ще плаща за нови мантинели и знаци след всяко ПТП? Бръкнете в джоба на нарушителя през ГО за следващите няколко години и нещата ще се успокоят.
Също и за старите гуми. Направи ПТП със стара гума и нека после застрахователя те осъди за щетите.... Но трябва и бързо правораздаване и безусловно налагане на закона.
Също и за старите гуми. Направи ПТП със стара гума и нека после застрахователя те осъди за щетите.... Но трябва и бързо правораздаване и безусловно налагане на закона.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
ID A написа:Но трябва и бързо правораздаване и безусловно налагане на закона.
Ето тука е ключа е палатката. Докато го няма това нищо друго свястно няма да има, не го ли разбрахте това. Нито пътища, нито здравеопазване, нито образование, нищо. Без правова държава всичко е кенеф. И всеки който ви говори, че ще ви "оправя" и не почва от правосъдието или ви лъже най-нагло или просто е глупак. Лошото е, че там е такъв батак, че не знам дали и да иска някой да го оправи ще може...
"Бръкнете в джоба" и тук редовните тролове скачат като Енигмата на луда крава. Актове и фишове не се плащат, карат без застраховка, тотално и повсеместно неуважение и незачитане на ред и закон....
И как ще стане с "Бръкнете в джоба"?
И как ще стане с "Бръкнете в джоба"?
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Правова държава лииииии?
С настоящия личен състав на съдебната и изпълнителната власт, дори и Хан Крум да стане от гроба да напише закони, е все тая.
От двете съм по-оптимист за милицията, защото са прости на гъбено семе и при желание подлежат на моделиране. Ония копеленца юрис'четата обаче са неспасяеми!
пс. Веселбата по пътищата продължава с пълна сила!
Камера вся ужас у водач и той преобърна колата си по таван
С настоящия личен състав на съдебната и изпълнителната власт, дори и Хан Крум да стане от гроба да напише закони, е все тая.
От двете съм по-оптимист за милицията, защото са прости на гъбено семе и при желание подлежат на моделиране. Ония копеленца юрис'четата обаче са неспасяеми!
Камера вся ужас у водач и той преобърна колата си по таван
Предполага се, че при внезапното спиране е поддал елемент от ходовата част вследствие на силно корозирало купе, което е довело до загубата на контрол над автомобила.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
И малко от дивия югозапад....
1.Доставчика ного бързал да не изпусне мачовете
https://www.struma.com/obshtestvo/chele ... lo_247060/
2.Ноу комент
https://www.struma.com/obshtestvo/trage ... on_247063/
3.Така е преценил, така е направил
Добре че не е утрепал и някой невинен покрай него
https://www.struma.com/obshtestvo/nova- ... na_247085/
1.Доставчика ного бързал да не изпусне мачовете
https://www.struma.com/obshtestvo/chele ... lo_247060/
2.Ноу комент
https://www.struma.com/obshtestvo/trage ... on_247063/
3.Така е преценил, така е направил
Добре че не е утрепал и някой невинен покрай него https://www.struma.com/obshtestvo/nova- ... na_247085/
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
mirko0 написа:Мен ме глобиха за това, че карам нормална тротинетка /250w до 25 км./ч/. без каска. Питах кога ще започнат да глобят тези с големите тротинетки и електрически мотопеди без регистрация на задна гума. Отговорът беше, че нищо не можели да направят. Те не спирали, а било опасно да ги гонят.
То с кое не е така?
Гони се главно легалния бизнес, че е лесно, вместо да се понапрегнат с тези, които не плащат нищо.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

сурва , сурва , сурва, ти си тъпа кур@а
2 промила и нещо, подка на 24 години с 992-кя от магазино
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Е, втора ръка ли да кара
?
?Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
били я пуснали под гаранция 5к евро... интересно дали ще я глобят стойността на порша, нали така беше за пиян или за наши хора това не вАжи

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
И на обикновени коли понякога не минава номера с това отнемане.
Така е, така е. Горе колегата пише, че нямало събираемост. Ехо, не сме 2010-та, ще си платиш глобите като поп, няма мърдане, освен в някакви изолирани случаи с голяма доза късмет. Хората, които аз познавам тичат да си платят глобата почти веднага след като им я наложат, че има 30% отстъпка ако е за скорост и 20% ако е за друг вид нарушение. Та и това със събираемостта го преборихме. Вече и толаджиите те спират дори да си с валидна винетка, но имаш стари глоби за без винетка. Това е някъде от този месец. Миналият ден се чудех как така 3 км. след камерата спират толкова народ без винетки, докато не видях сестрата на една позната и говорих после с нея, при което тя каза, че е странно защото миналия месец знае, че си е купила винетка. И ги нашариха огромен брой хора, с и друг път стоят така там, но никога не спират по толкова коли, по едно време бяха трима наведнъж.
Имали даже посттерминал да си платиш веднага, кешово май още не им дават както в Германия да речем, че нашите ще има да злоупотребяват.
Гледам ей сега по новините украински камион с гуми от които липсват парчета, кулите го спрели. Друг камион с пиян водач, друг с такъв без книжка.
Кой работодател си дава камиона на човек без книжка?
Доста камиони са ги глобили катаджиите след като ИААА явно могат само рушвети да вземат. На един пияндурник даже като са му взели книжката на място са спрели друг камион за проверка и са накарали водача да премести камиона му.
Гледам в Кресна големи протести, забранили на хората да правят ляв завой в населеното място на главната и обикалят целия град. Това с цел да се намали трафика или да не се блъскат челно ли? Защото ако е първото, много тъпо, намалял трафика само в своята глава защото вместо колите да завият, те обикалят от единия край на главната до другия и дефакто създават още трафик. Ако е второто пък...ами съжалявам, ама не може да забраниш левия завой на някой за да не се блъска. Ако петък блокират пътя ще стане приказка там.
Мани, мани, познавам го келеша, има книжка от може би година. Блокира моторът на една Хонда преди това, май я беше караш на първа бая време ли или просто я презори. Все ми викаш бате...аз ако имам такова БМВ няма да слезна от него. И аз му виках, че ако има, просто ще се пречука с него. Клиент ми е, от ромски произход, ама бял като сняг и малко импулсивен такъв зад волана, ползва и субстанции. Как е отчело минус, не знам. Не е лошо момче иначе, два метра, ама акъла му малко бяга на моменти.
Та ситуацията ми я разправя самият катаджия, който също е два метра с прякор дългия.
Камерата не го хваща САМО защото е още далеч и окото е насочено към слизащите от Шипка, тоест него може да го хване в гръб само. Той се засилва с това ХаЛуди, мисля е летящото тди+++ и отива към десен завой, който без проблеми може да вземеш със 100+. Подрбоността е, че се води още населено място, но къщи има само от едната страна, от другата има крайпътно заведение, което можеше да бъде пометено, но странно как при десен завой, той се хлъзга и отива наляво и надясно, вместо наляво. Полицаят ми вика, че го вижда как излиза от завоя и в момента в който вижда патрулката(която той слага умишлено да се вижда, а не да се крие с цел повече глоби)се стряска от нея, а не от камерата. И натиска рязко спирачки, но колата тръгва надясно. Аз видях следите, около 30 метра са поне, гумите оставят ясна следа и от двете страни. Удря се и се преобръща. Теорията за повреда след самото спиране си е на катаджията, на мен също ми го обясняваше и ме викаше да гледаме скъсаната полуоска, че имала ръжда. Ела вика да видиш, че като разправям, не вярват. Ами да, имаше ръжда, ама какво от това? Според мен не може да е от натискане на спирачки. След като супер здрава алуминиева джанта е с липсващо парче от бордюра и изглеждаща почти като осморка, какъв е проблема да се скъса полуоската при самия удар? Ще питам келешът с колко е карал, той сега е и без книжка и без кола и ще го возя аз пак известно време защото се оказа, че колата била без платена гражданска, а там знаем я вземат книжката докато не платиш. Стрелям в тъмното, но като знам от къде е тръгнал, дотам са стотин метри, вероятно е карал поне 140, обича да си кара, а още не може, както казвам е отскоро с книжка.
b_u_b_o написа:ID A написа:Но трябва и бързо правораздаване и безусловно налагане на закона.
Ето тука е ключа е палатката. Докато го няма това нищо друго свястно няма да има, не го ли разбрахте това. Нито пътища, нито здравеопазване, нито образование, нищо. Без правова държава всичко е кенеф. И всеки който ви говори, че ще ви "оправя" и не почва от правосъдието или ви лъже най-нагло или просто е глупак. Лошото е, че там е такъв батак, че не знам дали и да иска някой да го оправи ще може...
Така е, така е. Горе колегата пише, че нямало събираемост. Ехо, не сме 2010-та, ще си платиш глобите като поп, няма мърдане, освен в някакви изолирани случаи с голяма доза късмет. Хората, които аз познавам тичат да си платят глобата почти веднага след като им я наложат, че има 30% отстъпка ако е за скорост и 20% ако е за друг вид нарушение. Та и това със събираемостта го преборихме. Вече и толаджиите те спират дори да си с валидна винетка, но имаш стари глоби за без винетка. Това е някъде от този месец. Миналият ден се чудех как така 3 км. след камерата спират толкова народ без винетки, докато не видях сестрата на една позната и говорих после с нея, при което тя каза, че е странно защото миналия месец знае, че си е купила винетка. И ги нашариха огромен брой хора, с и друг път стоят така там, но никога не спират по толкова коли, по едно време бяха трима наведнъж.
Гледам ей сега по новините украински камион с гуми от които липсват парчета, кулите го спрели. Друг камион с пиян водач, друг с такъв без книжка.
Гледам в Кресна големи протести, забранили на хората да правят ляв завой в населеното място на главната и обикалят целия град. Това с цел да се намали трафика или да не се блъскат челно ли? Защото ако е първото, много тъпо, намалял трафика само в своята глава защото вместо колите да завият, те обикалят от единия край на главната до другия и дефакто създават още трафик. Ако е второто пък...ами съжалявам, ама не може да забраниш левия завой на някой за да не се блъска. Ако петък блокират пътя ще стане приказка там.
empar написа:Правова държава лииииии?![]()
Камера вся ужас у водач и той преобърна колата си по таванПредполага се, че при внезапното спиране е поддал елемент от ходовата част вследствие на силно корозирало купе, което е довело до загубата на контрол над автомобила.
Мани, мани, познавам го келеша, има книжка от може би година. Блокира моторът на една Хонда преди това, май я беше караш на първа бая време ли или просто я презори. Все ми викаш бате...аз ако имам такова БМВ няма да слезна от него. И аз му виках, че ако има, просто ще се пречука с него. Клиент ми е, от ромски произход, ама бял като сняг и малко импулсивен такъв зад волана, ползва и субстанции. Как е отчело минус, не знам. Не е лошо момче иначе, два метра, ама акъла му малко бяга на моменти.
Та ситуацията ми я разправя самият катаджия, който също е два метра с прякор дългия.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Вчера показват едно момиче, подала сигнал към КАТ (видео-клип) за коли, които карат в аварийната... Доста коли! Викали я за даване на показания и след това трябвало да ходи в съда за всеки случай по отделно, а не било в техния град!!! Тези са идиоти! Вместо да ги шият тарикатите по бързата процедура, те създават неудобства на хората...
Ex: 96' BMW318ti

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Top Gun Maverick написа:.
Гледам в Кресна големи протести, забранили на хората да правят ляв завой в населеното място на главната и обикалят целия град. Това с цел да се намали трафика или да не се блъскат челно ли? Защото ако е първото, много тъпо, намалял трафика само в своята глава защото вместо колите да завият, те обикалят от единия край на главната до другия и дефакто създават още трафик. Ако е второто пък...ами съжалявам, ама не може да забраниш левия завой на някой за да не се блъска. Ако петък блокират пътя ще стане приказка там.![]()
.
Това го забраняват, защото бави трафика по основния път. А с левия завой освен от местни, се ползва и от който си е пуснал Waze
Докато не се построи магистрала там - ще е леш. Лятото няма спокойно минаване. С тоя обход догодина нищо няма да стане, ще преместят тапата на друго място. А за хората в Кресна не знам - сега всичко е затапено и не се минава. Като направят магистрала обаче - всичките заведения и магазинчета ще фалират
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Ами, маляките да изплющят един гьол и там (защото шапа не минава само през Маказа), трафика да се спре на цяло, така и ПТП-та няма да има, а хората ще си минават покрай колите без притеснения! Чиста работа!
Ex: 96' BMW318ti

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Вчера си чакам ей тук на светофар за ляв завой - маркирал съм се долу горе в жълто къде бях спрял в колоната. На мястото на белия бус имаше някаква кола, която също чакаше пешеходец както на снимката. Докато си чакам на светофара, а колата си чакаше пешеходеца, някакъв лайнар с някаква скапана лайняна кола за 500 евро някак си мина между мен и колата и профуча през пътеката. Още се чудя как не забърса мен или другата кола, нямаше много място..
За късмет пешеходците се движеха в другата посока, та нямаше кого да размаже..Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.