Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
Re: Икономическа тема
В тъмните години на експлоатация на човешкия труд, на това му се викаше "РАЦИОНАЛИЗАЦИЯ". Произвеждаш примерно някакъв продукт (да речем винтове) и ти плащат по 10 стотинки на всяка бройка. Измисляш начин, как да намалиш времето и да правиш два пъти повече винтове за едно и също време. Оня мръсник Партийният секретар е много доволен и веднага ти дават едни 200лв за подобрението (рационализацията). В резултат на това обаче вече започват да ти дават по 5 стотинки на всяка произведена бройка...
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Re: Икономическа тема
BMW_POWER написа:В тъмните години на експлоатация на човешкия труд, на това му се викаше "РАЦИОНАЛИЗАЦИЯ". Произвеждаш примерно някакъв продукт (да речем винтове) и ти плащат по 10 стотинки на всяка бройка. Измисляш начин, как да намалиш времето и да правиш два пъти повече винтове за едно и също време. Оня мръсник Партийният секретар е много доволен и веднага ти дават едни 200лв за подобрението (рационализацията). В резултат на това обаче вече започват да ти дават по 5 стотинки на всяка произведена бройка...
За сметка на това, като командир на бригада, ако преизпълниш плана Х поредни сезона - пращат те във външнотърговското в Швайц

enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ