Велосипеди
Модератор: Общи модератори
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Re: Велосипеди
bum_bum написа:dhtj написа:bum_bum написа:Ама опитай на тия новите 1х12 да не я мажеш и ще те остави на пътя за норматив.
Новите големи касети отзад с един венец отпред искат по-тънка верига и положението и не е оптимално през повечето време, което води до нуждата от повече поддръжка и намалява живота значително.
Съгласен напълно с мнението. Монтирах на "ретро" рамка 1 х 12 система и след 100-на км в сервиза казаха, че е разтегната и е за смяна. Далаверата им е нищожна, за да ме баламосват, 5 лева смяната и още толкова надценка на новата (евентуално), това преди 3-4 години нали. Скъпо хоби, с корса/голф/витара на газ вярно е по- евтино за консумативи/части/поддръжка
.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
3x9 кросове още има.
Само да ме ядоса с капризи, продавам го тоя specialized и си взимам трета монтанска бегачка.
Само да ме ядоса с капризи, продавам го тоя specialized и си взимам трета монтанска бегачка.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: X7 40i M-sport и Grand Cherokee WK
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: :)
X7: G07 pre-LCI, M-sport, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...
GC: ...SRT
Винаги съм се чудил каква толкоз е далаверата на тия ми ти "1 x XX" конфигурации
Абсурд да докара рейнджа на 3x8-9-10.
Освен ако не си няк'ъв б@хти про-то, дето 2 секунди за забавяне от смяната предния дерейльор ще му бутне времето да си еве майката
Излишни "модерности" според мен в аматьорския клас, само за прибиране на пари
Пп: Никога, ама никога не съм давал пари някой да ми обслужва колелото. Само аз съм си се занимавал от дете още. Дори като се замисля, колело почти не ми се е чупило сериозно, а бая каране са видели по чукарите и изронени асфалтови пътища.
Даже летните ваканции на село, бях известен като "човекът спец по настройване на скорости"
Всички набори 'лапета при мен идваха за настройки 
Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
Абсурд да докара рейнджа на 3x8-9-10.Освен ако не си няк'ъв б@хти про-то, дето 2 секунди за забавяне от смяната предния дерейльор ще му бутне времето да си еве майката

Излишни "модерности" според мен в аматьорския клас, само за прибиране на пари

Пп: Никога, ама никога не съм давал пари някой да ми обслужва колелото. Само аз съм си се занимавал от дете още. Дори като се замисля, колело почти не ми се е чупило сериозно, а бая каране са видели по чукарите и изронени асфалтови пътища.
Даже летните ваканции на село, бях известен като "човекът спец по настройване на скорости"
Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Съвременните велосипеди имат по тънки вериги заради многото скорости , освен това веригата не работи в една плоскост със предната и задната плоча . Има огромни странични усуквания . При старите велосипеди с фиксирана предавка примено 46/16 зъба с дебелата верига е практически вечна дори и без редовно смазване . Натоварването на веригата освен всичко друго сега е по голямо заради предвателното съотношение . При велосипеди с фиксирана скорост предавателното съотношение е примерно 2.5:1 . При съвременните може да пада дори под 1 , например 0.58:1 което позволява 3-4 пъти по голямо натоварване на веригата . И резултата е че една верига има десетина пъти по къс живот спрямо фиксирарните предавки , и издържа няколко месеца интензивно каране .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...