Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Велосипеди

Мнение от Southside » 10 Юли 2026, 0:35

bum_bum написа:
dhtj написа:
bum_bum написа:Ама опитай на тия новите 1х12 да не я мажеш и ще те остави на пътя за норматив.

Новите големи касети отзад с един венец отпред искат по-тънка верига и положението и не е оптимално през повечето време, което води до нуждата от повече поддръжка и намалява живота значително.

Съгласен напълно с мнението. Монтирах на "ретро" рамка 1 х 12 система и след 100-на км в сервиза казаха, че е разтегната и е за смяна. Далаверата им е нищожна, за да ме баламосват, 5 лева смяната и още толкова надценка на новата (евентуално), това преди 3-4 години нали. Скъпо хоби, с корса/голф/витара на газ вярно е по- евтино за консумативи/части/поддръжка :lol: Сравнявам при хубави гуми, накладки, гориво при колоездене.
.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 10 Юли 2026, 0:43

3x9 кросове още има.
Само да ме ядоса с капризи, продавам го тоя specialized и си взимам трета монтанска бегачка. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 40i M-sport и Grand Cherokee WK
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: :)

X7: G07 pre-LCI, M-sport, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...

GC: ...SRT

Мнение от Nickelback » 10 Юли 2026, 0:55

Винаги съм се чудил каква толкоз е далаверата на тия ми ти "1 x XX" конфигурации :dunno: Абсурд да докара рейнджа на 3x8-9-10.
Освен ако не си няк'ъв б@хти про-то, дето 2 секунди за забавяне от смяната предния дерейльор ще му бутне времето да си еве майката :dunno:
Излишни "модерности" според мен в аматьорския клас, само за прибиране на пари :dunno:

Пп: Никога, ама никога не съм давал пари някой да ми обслужва колелото. Само аз съм си се занимавал от дете още. Дори като се замисля, колело почти не ми се е чупило сериозно, а бая каране са видели по чукарите и изронени асфалтови пътища.
Даже летните ваканции на село, бях известен като "човекът спец по настройване на скорости" :mhihi: Всички набори 'лапета при мен идваха за настройки :mhihi:

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Юли 2026, 5:15

Съвременните велосипеди имат по тънки вериги заради многото скорости , освен това веригата не работи в една плоскост със предната и задната плоча . Има огромни странични усуквания . При старите велосипеди с фиксирана предавка примено 46/16 зъба с дебелата верига е практически вечна дори и без редовно смазване . Натоварването на веригата освен всичко друго сега е по голямо заради предвателното съотношение . При велосипеди с фиксирана скорост предавателното съотношение е примерно 2.5:1 . При съвременните може да пада дори под 1 , например 0.58:1 което позволява 3-4 пъти по голямо натоварване на веригата . И резултата е че една верига има десетина пъти по къс живот спрямо фиксирарните предавки , и издържа няколко месеца интензивно каране .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Предишна

Назад към Извън Темата