Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от BMW_POWER » 05 Юли 2026, 20:44

Отвори която искаш улица на моето село и намери подобни гледки

https://www.google.com/maps/place/Sofia ... FQAw%3D%3D

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Юли 2026, 21:14

Навсякъде в големите ситита има подобни неща отвърд океана, че и на доста места в Европа. За селата е трудно защото всички се познават и като цяло няма лумпени. Тук на центъра някакви хюмнета откъртили една плоча от емблематична за града чешма, голям проблем стана и обществено възмущение, но ги хванаха бързо.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Юли 2026, 22:25

BMW_POWER написа:Отвори която искаш улица на моето село и намери подобни гледки

Знаеш ми мнението за София. Това е градът с най-грозния център, макар да нямаме почти никакви орки и т.н. :dunno:
Просто такъв е материалът и в това няма две мнения. Национални особености и липса на закони :dunno:

Проблемът е, че центърът, колкото и да е зле, пак е по-добре от повечето места в София. Поне има зеленина почти навсякъде :bchug:
В много от кварталите освен няколко декоративни шитни няма и едно дръвче :dunno:

За замърсяването. В центъра практически не се строи. И пак така не се гори нищо, с изключение тук-там някой с някоя камина.
В останалите квартали е тотал щета. Прахоляк, в който има какво ли не целогодишно! Всеки гори каквото му падне зимата и т.н.
По селата е още по-страшно. Там буквално горят всичко и на никой не му пука. На никой.

P.S. Та в Родината е така. В цял свят така, ние пак иначе.....
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Юли 2026, 23:09

zAcK написа:В останалите квартали е тотал щета. Прахоляк, в който има какво ли не целогодишно! Всеки гори каквото му падне зимата и т.н.
По селата е още по-страшно. Там буквално горят всичко и на никой не му пука. На никой.

P.S. Та в Родината е така. В цял свят така, ние пак иначе.....

Прахолякът и мърсотията в цяла София са май практически на едни и същи нива. За горенето, "Особености на националния манталитет". Напомни ми един разказ на Киро Бавареца отпреди 20-тина години. Нашенец в ЛА събрал сухи листа, трева и т.н. и им теглил клечката. Отде да знае, че ще намери работа на пожарникари, Полиция, бърза помощ ....
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Юли 2026, 23:29

BMW_POWER написа:...Прахолякът и мърсотията в цяла София са май практически на едни и същи нива. ....

Тука си в много голяма грешка! :bchug: Има места в София, където е брутално прашно и други, където е на нормални нива за голям град.
Като се почне от там, че всякакви строителни материали се режат сухо и се стигне до ей такива места вътре в града на метри от училища и детски градини :shock:

Не зная дали си представяш колко е прашно в тоя район, като мизерията стига чак горе до Икеа! Ако не ми вярваш,
ако се озовеш в Родината, отиди там в работен ден и пробвай да дишаш! Тези деца не зная точно как оцеляват, милите :( :( :(

https://www.google.com/maps/@42.6455479,23.3537559,605a,75y,106.15h,99.39t/data=!3m7!1e1!3m5!1siWBYjVTRRZzzS6VAZlRzZg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-9.394271989222943%26panoid%3DiWBYjVTRRZzzS6VAZlRzZg%26yaw%3D106.14842537406153!7i16384!8i8192?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI2MDYyOS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Юли 2026, 3:31

Е ти намери с кое мяст да сравняваш ;) Остави кабриото отворено за 2-3 часа на която искаш улица в центъра. Сещаш се, какво ще се случи със салона.
Офисът ми през далечната 2007 беше на ул. Шипка и знам какво ставаше с колата, след като не е местена в рамките на работния ден. Не вярвам днес въздухът да се е изчистил.

https://aqicn.org/map/sofia/bg/

https://www.accuweather.com/bg/bg/sofia ... ndex/51097

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Юли 2026, 12:58

Пак се започна с топ кварталите в гетото:help:
Всичко е пълен леш, това, че някой си мисли, че е в нова лъскава нова сграда и няма мангали наоколо, не значи, че въздуха му минава през филтър. Дори да има разлика между кварталите, като махнем мангалските, не виждам как е огромна според някои, да няма стени между кварталите?
А облика е един и същ, както казах, 2-3 сгради или макс 2 улици не правят нищо, освен, ако не излизаш от тях.
Вчера бях около партиарха 5-те кьошета, уж не е зле долу, ама не трябва да поглеждаш нагоре. Огледах се нагоре по сградите, 50% пълен леш, наравно с магналски къщи..само си представям какво е вътре по стълбищата и в имотите за стотици хиляди еврА..
Изток същата работа, лъскави места по 5к квадрата и до тях пропадала панелка, баси контраста и великия квартал..

вече всеки ходи и вижда как е по света, където е зле е зле, където е средно е средно и където е топ е топ.
У нас може да е топ, до него средно или топ зле, през 100м.. класика

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 06 Юли 2026, 14:41

Снощи бях на гости в Малинова, ми да ви кажа, ниски блокчета, хубави тротоарчета, осветени, дръвчета а у. Още някоя и др година като поприключат строежете ще стане приятно място и не толкова прашливо.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 06 Юли 2026, 16:18

Вътре в Малинова може да стане някога добре, ама няма да можеш да влезеш или да излезеш с кола.
I love the sound of V8 in the morning...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 06 Юли 2026, 19:10

И аз си го мислех това за Малинова когато наскоро гостувахме там. Доста приятно се заформя, но цените вече не са точно ниски, както допреди 2-3 говини.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 06 Юли 2026, 19:32

https://euronews.bg/news/%D1%81%D0%B7%D ... %B7%D0%B4/

единият процент е в хубавите ерии

Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Юли 2026, 10:55

msi200 написа:Вътре в Малинова може да стане някога добре, ама няма да можеш да влезеш или да излезеш с кола.

Защо? Отвориха път към локалното на околовръсното, по проект широката улица до детската градина трябва да излиза на моста на Ринга, отделно там са започнали да правят още улици, които да излизат на локалното?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 07 Юли 2026, 12:18

Kroki написа:Снощи бях на гости в Малинова, ми да ви кажа, ниски блокчета, хубави тротоарчета, осветени, дръвчета а у. Още някоя и др година като поприключат строежете ще стане приятно място и не толкова прашливо.

Аз от вчера топлозахранвам едно блокче в малинова.
Улицата е на трошен асфалт/бетон.
След мен пак ще си остане такава.
Блокчета има много и на гъсто.
Понеже там баш си е студенски град за мен категорично не става за живеене освен ако не си студент.
Колегата в споменал,че входа и изхода в час пик е невъзможен.
Аз например от години не минавам по симеоновско шосе по тази причина освен ако не е наложително.
Но гражданите напират да живеят там.
Нямам идея защо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: LCI2
B48B20А

Мнение от streetz » 07 Юли 2026, 15:12

slatanic написа:Но гражданите напират да живеят там.
Нямам идея защо.

Аз май имам идея, защото бях от същите гражданЯ - идваш млад и зелен за сефте в големия град, живееш 5-6 години в Студентски, свикваш с мизерийката, наоколо живота кипи денонощно, покрай скитосването по кръчми и дискотеки опознаваш района перфектно, накрая идва време да ходиш под наем или да купиш собствено жилище и логично търсиш където ти е познато и си свикнал - Студентски или в краен случай някой от съседните - Витоша, Малинова долина, Дианабад или Дървеница. По-смелите стигат дори до Младост 2. Трудно се къса тая връзка със студентския живот :lol: Сега ходя веднъж в месеца до Пала Бургер-а там, като захождам от Околовръстното, Симеоновско, Зимния дворец и после по обратния път. По-навътре не ми се влиза даже. За всичко си има време, Студентски е за млади и свободни ора, а не за застаряващи семейни чичаци, които си лягат в 22:00 :lol:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Предишна

Назад към Извън Темата