Велосипеди
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Велосипеди
Велосипедните вериги имат 'рингове'
? Не знаех!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Лесно можете да си направите каквото искате грес за без пари практически . Купувате си литиева грес по избор , това е най масово използваната универсална грес или графитна но това цапа брутално . Вземате моторно масло , или такова което е специално предвидено за натоварени зъбни предавки. Още по добре ако имате под ръка нещо на кастрол за дифове тъй като диференциалните масла имат много тлъст пакет добавки и са отлични за подобна цел , и бъркате маслото с греста докато добие консистенция на рядка сметана или колкото ви трябва . За 2-3 минути работа е , по такъв начин се получават и повечето купешки греси . Литиев сапун 10-20% от греста , останалото е масло и добавки . Тефлоновите смазки за вериги имайте предвид че изсъхват много бързо , веригата трябва да се обработва постоянно с такава смазка .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Имам предвид ринговете на мотоциклетната верига.ildivvy написа:Велосипедните вериги имат 'рингове'![]()
? Не знаех!
Велосипедната е само звена и се смазва отвън.
- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
И аз смятам, че смазката за мотора не става за тази на колелото, но днес все пак напръсках веригата на колелото с тази на мотора
Купих преди няколко дена карбон и сега голямо четене
Някой слагал ли е предпазно фолио на байк ? От къде да се сдобия с безцветно и да си го залея аз ?
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
2002г бях първи клас... Купиха ми първото "голямо" колело - крос монтана 2 от метро.
Карах го всеки ден, дори и в сняг съм правил опити да навивам въже по задната гума за сцепление.
На 11 или 12 години ми подариха километраж за колелото, беше точен, мерил съм го по училищния двор, имаше разграфени 100 метра за бягане и колелото ги отчиташе точно.
Километража беше дигитален, с 4 цифри, на 9999км "превърташе". Превъртал съм го три пъти до 19 годишен. После не се задържах вкъщи и спрях да му сменям батерията. Баща ми продължава да го кара и до ден днешен, не с моето темпо, но пак си го търкаля да ходи да пие бира с приятели.
Строших две задни касети (зъбаците), май и баща ми счупи още една, не издържат на напъна ако натиснеш с всичка сила по някое голямо нагорнище.
Веригата още е оригиналната. Годините са 24, километрите сигурно са над 50 000... За мазане - 7-8 годишен не съм знаел че трябва да се маже, по-късно дядо ми ми показа да топя една дълга отвертка в тубата с масло, да я вадя и да клепя с нея по веригата. Сигурно съм го правил веднъж-дваж годишно.
Та толкова за мазането на велосипедни вериги.
Карах го всеки ден, дори и в сняг съм правил опити да навивам въже по задната гума за сцепление.
На 11 или 12 години ми подариха километраж за колелото, беше точен, мерил съм го по училищния двор, имаше разграфени 100 метра за бягане и колелото ги отчиташе точно.
Километража беше дигитален, с 4 цифри, на 9999км "превърташе". Превъртал съм го три пъти до 19 годишен. После не се задържах вкъщи и спрях да му сменям батерията. Баща ми продължава да го кара и до ден днешен, не с моето темпо, но пак си го търкаля да ходи да пие бира с приятели.
Строших две задни касети (зъбаците), май и баща ми счупи още една, не издържат на напъна ако натиснеш с всичка сила по някое голямо нагорнище.
Веригата още е оригиналната. Годините са 24, километрите сигурно са над 50 000... За мазане - 7-8 годишен не съм знаел че трябва да се маже, по-късно дядо ми ми показа да топя една дълга отвертка в тубата с масло, да я вадя и да клепя с нея по веригата. Сигурно съм го правил веднъж-дваж годишно.
Та толкова за мазането на велосипедни вериги.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
dhtj написа:Та толкова за мазането на велосипедни вериги.
То има верига и верига. Тия старите с 3х10 или колко там бяха нямат никакви ядове. Аз си карам от време на време един Трек на който му е и ръждива, че го карам зимата с блокирали звена и пак върви.
Ама опитай на тия новите 1х12 да не я мажеш и ще те остави на пътя за норматив.