Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Велосипеди

Мнение от ildivvy » 04 Юли 2026, 21:49

Велосипедните вериги имат 'рингове' :shock: :shock: ? Не знаех!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Юли 2026, 22:33

Лесно можете да си направите каквото искате грес за без пари практически . Купувате си литиева грес по избор , това е най масово използваната универсална грес или графитна но това цапа брутално . Вземате моторно масло , или такова което е специално предвидено за натоварени зъбни предавки. Още по добре ако имате под ръка нещо на кастрол за дифове тъй като диференциалните масла имат много тлъст пакет добавки и са отлични за подобна цел , и бъркате маслото с греста докато добие консистенция на рядка сметана или колкото ви трябва . За 2-3 минути работа е , по такъв начин се получават и повечето купешки греси . Литиев сапун 10-20% от греста , останалото е масло и добавки . Тефлоновите смазки за вериги имайте предвид че изсъхват много бързо , веригата трябва да се обработва постоянно с такава смазка .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Юли 2026, 9:23

ildivvy написа:Велосипедните вериги имат 'рингове' :shock: :shock: ? Не знаех!
Имам предвид ринговете на мотоциклетната верига.
Велосипедната е само звена и се смазва отвън.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 06 Юли 2026, 22:39

И аз смятам, че смазката за мотора не става за тази на колелото, но днес все пак напръсках веригата на колелото с тази на мотора :) Купих преди няколко дена карбон и сега голямо четене :D Някой слагал ли е предпазно фолио на байк ? От къде да се сдобия с безцветно и да си го залея аз ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 07 Юли 2026, 3:14

2002г бях първи клас... Купиха ми първото "голямо" колело - крос монтана 2 от метро.

Карах го всеки ден, дори и в сняг съм правил опити да навивам въже по задната гума за сцепление. :lol:

На 11 или 12 години ми подариха километраж за колелото, беше точен, мерил съм го по училищния двор, имаше разграфени 100 метра за бягане и колелото ги отчиташе точно.

Километража беше дигитален, с 4 цифри, на 9999км "превърташе". Превъртал съм го три пъти до 19 годишен. После не се задържах вкъщи и спрях да му сменям батерията. Баща ми продължава да го кара и до ден днешен, не с моето темпо, но пак си го търкаля да ходи да пие бира с приятели.

Строших две задни касети (зъбаците), май и баща ми счупи още една, не издържат на напъна ако натиснеш с всичка сила по някое голямо нагорнище.
Веригата още е оригиналната. Годините са 24, километрите сигурно са над 50 000... За мазане - 7-8 годишен не съм знаел че трябва да се маже, по-късно дядо ми ми показа да топя една дълга отвертка в тубата с масло, да я вадя и да клепя с нея по веригата. Сигурно съм го правил веднъж-дваж годишно.

Та толкова за мазането на велосипедни вериги. :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 07 Юли 2026, 11:00

Поръчах си няква вакса на Motorex, ще я видим как ще се представи :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Юли 2026, 14:16

dhtj написа:Та толкова за мазането на велосипедни вериги. :lol:

То има верига и верига. Тия старите с 3х10 или колко там бяха нямат никакви ядове. Аз си карам от време на време един Трек на който му е и ръждива, че го карам зимата с блокирали звена и пак върви.

Ама опитай на тия новите 1х12 да не я мажеш и ще те остави на пътя за норматив.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата