България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- badboy21
- Потребител
-
- Кара: '23 MB E63 '24 Q5
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
zAcK написа:TNT написа:АПИ: Слагаме колчета между двете ленти на Околовръстното на Пловдив, махаме мантинелите, намаляваме скоростта
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... 8g6bOz2mwA
Ще се кара с 50 и колчета, ама пари за 10-15км път все няма
След толкова години само четене на форума,имам един въпрос към теб-ти някога бил ли си доволен от нещо,и освен да хейтиш нещо друго можеш ли?Като не ти харесва нещо в България,има 4 летища,от които има полети за Запада,ама съдейки по темата,която беше пуснал,май и емиграцията няма да я бъде ...
Хахйхйайхахйахйахйахйахйахйахйахйахйхайхйахйахйахйахйхааа
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Майните, да не съм ви чул да се присмивате на никой в тая клета територия!
Не стига, че имате най-жалкото и трагично подобие на околовръстно, нещо като квартална уличка, ами сега и това![]()
Не мога. Само титани на мисълта в тая територия! Направо не е реално![]()
![]()
Агенция "Пътна инфраструктура“ предприема мерки за повишаване на пътната безопасност в 14-километровия участък от Околовръстния път на гр. Пловдив, част от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград /от км 0 до 14-и км/. Предвидените дейности предвиждат намаляване на максимално разрешената скорост на 50 км/ч, премахване на настоящите ограничителни системи и монтиране на разделители – колчета, между двете посоки на движение. Това съобщиха от АПИ за Plovdiv24.bg.
Намаляването на скоростта е най- евтиния лост за намаляване на сакатлъците. Винаги съм го казвал- 95% от тях стават заради несъобразена скорост. Пък Ганьо нека си мисли, че причината е в състоянието на пътната мрежа. Ми кофти е. Ама и “карате” като изоглавени ако трябва да бъда честен.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Нямаш регистрация в мотозоната, затова говориш така. Там ще ти обяснят за студен асфалт, прашен (мръсен) път, засичане (той може да кара и с 300, ама ти не можеш да излезеш да задминаваш кола на 500м пред него), неравности, дупки, обратни наклони, некачествена настилка и т.н и т.н и т.н. На територията да им върнат 120км/ч, затварят си очите до 130км/ч и оттам нататък яко глоби. "Корупция", бла бла. Всяко засичане си остава в паметта на камерата и иди обяснявай на шефа, къде е глобата. Да вкарат американските пътни закони и нещата ще се изчистят за няма и три месеца. Просто глобите там са смешно малки и на хората не им пука. При ограничение 30км/ч (скул зона) да мина със 71км/ч и после ще имам златна карта за градския за много години напред. Глобата от съдията е "до $10 000". И колкото и да са, че си ги платя. Не знам някой, на когото глобата да е отпаднала по давност.
Ама територията си е територия
Ама територията си е територия
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
alx написа:Намаляването на скоростта е най- евтиния лост за намаляване на сакатлъците. Винаги съм го казвал- 95% от тях стават заради несъобразена скорост. Пък Ганьо нека си мисли, че причината е в състоянието на пътната мрежа. Ми кофти е. Ама и “карате” като изоглавени ако трябва да бъда честен.
Ти пак се изказа неподготвен
Пловдив имат ново околовръстно, което трябваше уж да облекчава движението, тия сега ще му ебат мамата!
Както е постоянно задръстено, сега вече ще е тотал щета там. Щото един бавен да има и приключихме с изпреварването!
И то си е правичко и се изпреварва нормално, ама титаничната българска мисъл след кражби на милиарди е - "Да ебем мамата на всичко, те няма да имат против"
И да! Майните са за бой. Щото си избират разни, дето им унищожиха градския, направиха им околовръстно с една лента в индустриална зона и т.н.
И те пак си ги избират????????????
София в този случай е за пример, с 5 ленти(3+2) в посока! Пловдив 1 лента
Бах тия умни майни.....Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Аз не знам къде е проблема след като и в Пловдив и в София управляваше Герб мисля. Та няма да е точно от това, нещо друго има тук, ама...
Според мен подцениха разрастването на броя коли в този град. Варна докато се запази и даже намаля като население, Пловдив май скочи. И няма да е само заради мангалите в Столипиново. Плюс рекламирането му като туристическа дестинация, трафика стана ужасен в определени моменти. Не знам, толкова години Бойко сам да караше фадрома и Горанов да му кара по един самосвал маса, щеше да направи разширение на пътя... защо, защо...
И щяха да откраднат много пари за да го направят това околовръстно. Не мога да си обясня, не ги вълнува Пловдив толкова ли...
Че тука направиха една камара неща и нови пътни възли, които бяха пущинаци, Пловдив обаче заебан. За в София да не говоря там в северния и западния край, отделно околовръстното, една камара бързи начини да заобиколиш столицата има вече или от квартал да идеш в друг около тия крайните. Тука в Пловдив... НИЩО за това околовръстно.
Според мен подцениха разрастването на броя коли в този град. Варна докато се запази и даже намаля като население, Пловдив май скочи. И няма да е само заради мангалите в Столипиново. Плюс рекламирането му като туристическа дестинация, трафика стана ужасен в определени моменти. Не знам, толкова години Бойко сам да караше фадрома и Горанов да му кара по един самосвал маса, щеше да направи разширение на пътя... защо, защо...
И щяха да откраднат много пари за да го направят това околовръстно. Не мога да си обясня, не ги вълнува Пловдив толкова ли...
Че тука направиха една камара неща и нови пътни възли, които бяха пущинаци, Пловдив обаче заебан. За в София да не говоря там в северния и западния край, отделно околовръстното, една камара бързи начини да заобиколиш столицата има вече или от квартал да идеш в друг около тия крайните. Тука в Пловдив... НИЩО за това околовръстно.
Последна промяна Top Gun Maverick на 04 Юли 2026, 8:28, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Вчера ходих до един БМВ ''кодър'' и ми се наложи да минавам през 'околовръстното' на Плоиф майна.. движехме се с 30-40км/ч, на места напълно спирахме... 
П.с. на въпросното околовръстно, ако ти се наложи да спираш на аварийната лента, НЕ можеш, няма такава опция
П.с. на въпросното околовръстно, ако ти се наложи да спираш на аварийната лента, НЕ можеш, няма такава опция
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Най-добрият ми приятел живее там, поддържа болнична апаратура из цяла БГ, но има и бая свободни дни. Викам му вземи карай едно такси в свободното време , изкарват тия при вас ако работят с мерак, хем ще си го ползваш като обикновена кола когато ходиш по болници из страната, така и така търкаляш твоя кола....ааааа, ти вика луд ли си, то има часове не може да се движиш в този град, всеки нервен, пълно и с идиоти, ще си хабя нервите много. 
In God we trust, all others we track.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
alx написа:Намаляването на скоростта е най- евтиния лост за намаляване на сакатлъците. Винаги съм го казвал- 95% от тях стават заради несъобразена скорост. Пък Ганьо нека си мисли, че причината е в състоянието на пътната мрежа. Ми кофти е. Ама и “карате” като изоглавени ако трябва да бъда честен.
Чудесен репортаж по БТВ как Полша намали наполовина смъртта по пътищата. Представителя на тяхната пътна администрация степенува по важност:
1. Строителство на нови пътища и магистрали;
2. Образование и възпитание на шофьорите;
3.Контрол.
Изводът е, че най-големия убиец на пътя е не скоростта, каквато мантра ни повтарят от години, а безотговорните политици, които заради корупция строиха некачествено или заради антикорупционна риторика замразиха строителството на нови пътища и ремонтите през последните 5 години. Но пък инвестираха мощно в медийни кампании и повишиха санкциите за нарушения до абсурдност. Но и парите от тях, които са над 500 милиона не могат да оползотворят, за да повишат безопасността по пътищата. Тях или ги харчат за нови коли и ремонти на МВР или просто си стоят...
Цитат от ФБ страницата на един съученик. Бивш депутат.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Че са идиоти, идиоти са! Две мнения няма! Но, нека не забравяме, кой беше кмета по времето на 'проектирането' и 'ремонта' на околовръстното! Мамин Ваньо! Иван Тотев от герберасите... Беше ПЛАТЕНО за проект с УДВОЯВАНЕ на ширината на пътя! Целия град беше изненадан, когато парите стигнаха само за ремонт на съществуващото трасе... Нали се сещате къде отидоха парите? Където отидоха и парите за зала 'Колодрума'!!! По това време скандалите бяха огромни с този боклук. Дори тиквоча идва тук, за усмири мамин Ваньо.. Накрая го 'посъветваха' да се махне. Елате да ми видите само хотелите и административните сгради на боклука... Улицата пред тях е 3-то класна, но я мият всяка сутрин! Къде го има това?
Тези 50км/ч са идиотски, като дори сега няма възможност за изпреварване, защото насрещния трафик е винаги голям! Само идиот ще тръгне да изпреварва, а той ако тръгне да изпреварва при тези условия, дали това ограничение ще му направи впечатление? Само и обикновените граждани ще ядат квадратния в 99% от времето и нищо няма да се промени! В момента, за да няма инциденти на този път, трябва просто да го затворят!
Тези 50км/ч са идиотски, като дори сега няма възможност за изпреварване, защото насрещния трафик е винаги голям! Само идиот ще тръгне да изпреварва, а той ако тръгне да изпреварва при тези условия, дали това ограничение ще му направи впечатление? Само и обикновените граждани ще ядат квадратния в 99% от времето и нищо няма да се промени! В момента, за да няма инциденти на този път, трябва просто да го затворят!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- Petrolhead
- Потребител
-
Нали уж сте се събрали интелигентни хора, нали уж ги чувате нещата.
Околовръстното на Пловдив е напълно загубена кауза. Не може да се направи по-добре на това място на което се намира.
Причините би трябвало да ги знае всеки пловдивчанин.
- от двете му страни има огромни канали за вода, които събират всичката вода, която слиза от планината, няма как да се махнат, а е скъпо и рисково да се заровят
- от двете му страни всички парцели са застроени с промишлени и търговски сгради. Няма как да направиш скоростен път, който едновременно да има стотина входа и изхода и да се събере като габарити между всичко настроено.
- поне половината от трафика е от и към магистралата и изобщо няма да минава по околовръстното, ако Асеновградско и магистралата са свързани със широк път
- околовръстното минава над ЖП линията за София, там трябва да се строи нов, доста голям мост. Предполагам за целта трябва да се отчуждава доста земя
Стига сте повтаряли глупавите разсъждения на всякви профани
Околовръстното на Пловдив е напълно загубена кауза. Не може да се направи по-добре на това място на което се намира.
Причините би трябвало да ги знае всеки пловдивчанин.
- от двете му страни има огромни канали за вода, които събират всичката вода, която слиза от планината, няма как да се махнат, а е скъпо и рисково да се заровят
- от двете му страни всички парцели са застроени с промишлени и търговски сгради. Няма как да направиш скоростен път, който едновременно да има стотина входа и изхода и да се събере като габарити между всичко настроено.
- поне половината от трафика е от и към магистралата и изобщо няма да минава по околовръстното, ако Асеновградско и магистралата са свързани със широк път
- околовръстното минава над ЖП линията за София, там трябва да се строи нов, доста голям мост. Предполагам за целта трябва да се отчуждава доста земя
Стига сте повтаряли глупавите разсъждения на всякви профани
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ex: 96' BMW318ti

Чудех се какво пречи на селския осмокласен път наречен околовръстно на Пловдив да се разшири, а то си имало причина невидими гранде канали

Последна промяна seimo на 04 Юли 2026, 13:20, променена общо 2 пъти
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Как реагирате и какво правите когато някой примат слезе да ви се репчи?
Вчера имах ситуация на кръговото за излизане от Бургас...престроявам се да влизам към ОМВ, примата беше решил, че от лентата за бензиностанцията ще ме изпревари и ще тръгне към магистралата.
След като почти се качи на предния ми капак, свирнах да се усети че няма да му мине номера и на входа на бензиностанцията запуши всичко и слезе, барабар с пътника си да ми обяснява как съм щял да го отнеса, а задния трябвало да пази
В нито един момент аз не съм засякъл някой (при започване на престояването за влизане към ОМВ нямаше никой вдясно и двойната непрекъсната не беше започнала) или съм бил в нарушение спрямо знаци и маркировка...този си беше решил, че ще изпреварва отдясно просто и ще сече после колоната и явно всички са му длъжни
Много вероятно да се беше превъзбудил виждайки проста Шкода с чуждестранни табели, ако бях с някое от бмвтата едва ли щеше да е толкова ербап, но както и да е...
Аз не съм слизал въпреки, че много ми се искаше. Просто му обясних през прозореца, че тази негова маневра не е правилна и никой не е длъжен да му прави път като нарушава маркировката.
Той после се върна в изходна позиция на кръговото щото вече беше влязъл към ОМВ и нямаше как да продължи през локалното към Лукойл
Вчера имах ситуация на кръговото за излизане от Бургас...престроявам се да влизам към ОМВ, примата беше решил, че от лентата за бензиностанцията ще ме изпревари и ще тръгне към магистралата.
След като почти се качи на предния ми капак, свирнах да се усети че няма да му мине номера и на входа на бензиностанцията запуши всичко и слезе, барабар с пътника си да ми обяснява как съм щял да го отнеса, а задния трябвало да пази
В нито един момент аз не съм засякъл някой (при започване на престояването за влизане към ОМВ нямаше никой вдясно и двойната непрекъсната не беше започнала) или съм бил в нарушение спрямо знаци и маркировка...този си беше решил, че ще изпреварва отдясно просто и ще сече после колоната и явно всички са му длъжни
Много вероятно да се беше превъзбудил виждайки проста Шкода с чуждестранни табели, ако бях с някое от бмвтата едва ли щеше да е толкова ербап, но както и да е...
Аз не съм слизал въпреки, че много ми се искаше. Просто му обясних през прозореца, че тази негова маневра не е правилна и никой не е длъжен да му прави път като нарушава маркировката.
Той после се върна в изходна позиция на кръговото щото вече беше влязъл към ОМВ и нямаше как да продължи през локалното към Лукойл
- Petrolhead
- Потребител
-
seimo написа:Чудех се какво пречи на селския осмокласен път наречен околовръстно на Пловдив да се разшири, а то си имало причина невидими гранде канали![]()
Защо невидими? Там са си.
Или разсъждаваме като 5 годишни, след като не съм го виждал значи не съществува?
Чакай те питам въпрос за 55 годишни
Как успяха върху тея гранде канали да нацвъкат толкова постройки, дворове, автокъщи, паркинги, плацове, складове, халета, магазини и т.н и т.н и т.н 
Как успяха върху тея гранде канали да нацвъкат толкова постройки, дворове, автокъщи, паркинги, плацове, складове, халета, магазини и т.н и т.н и т.н Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: TNT