Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Re: Мотористите във форума!
Spunky написа:Не съм от тоя картел...
Умен мъж си, не знам как може да защитаваш бизнеса на разни доказани престъпници като алексей петров, маджо, маргините и т.н...
Застраховането Е законно изнудване, иначе нямаше да бъде задължително...
Spunky написа:Знам само, че да не си плащаш задълженията, щото така ти изнася, е най-малко нарушение, но реално е предумишлено престъпление.
Само че, когато съм сключвал гражданска на вноски, никъде не съм се подписвал, че съм длъжен да платя всички вноски. Така че не е престъпление. Плащаш докато ползваш, като спреш да ползваш - спираш да плащаш. Беше си ок. Приемливо изнудване.
Но сега се оляха. Не е приемливо да плащаш ПО-ВИСОКА сума за мотор, отколкото за кола, с оглед че едното е сезонно. Размера на щетите, които можеш да причиниш с едното и другото ППС също са несравними.
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
Проблемът тук не е дали ще е сезонна или годишна застраховката. Цената ще е една и съща. Застрахователите много добре могат да сметнат какъв им е рискът, съответно каква да е цената. Ако рискът е сходен при 3-месечна и при годишна застраховка, цената ще е сходна. Въпросът е, ако действително се вдигнала значително цената, защо никой не предлага по - евтина и дали това се дължи на повишен риск или на някаква договорка. Мисля, че на там трябва да се насочи вниманието, а не към периода.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ами, то имаше фирма, която предлагаше по-ниски застраховки, но те успешно и 'намазаха кънките', за да не им мъти водата и сега вече всичко им е точно! Е, на нас малко не ни излиза сметката, но ... имало да става!
Щом правителството може да прави 'одит' на ценообразуването на големите вериги и да го вади на показ (не да им определя цените), защо да не го направи и на застрахователите, както предложи колегата по-горе? Ей така, колкото редовия човечец да види, за какво става дума в този 'бизнес' ...
Щом правителството може да прави 'одит' на ценообразуването на големите вериги и да го вади на показ (не да им определя цените), защо да не го направи и на застрахователите, както предложи колегата по-горе? Ей така, колкото редовия човечец да види, за какво става дума в този 'бизнес' ...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
За мен въпроса е прицнипен, както пускам 3 месечни вноски на кабриото, АКО го изкарам лятото. Не искам да плащам за нещо, което не използвам. 
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
Нали нямаме илюзии, че ако пуснат 3 - месечни застраховки, цената за летните месеци ще е почти колкото за цялата година.