Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Re: Мотористите във форума!
ildivvy написа:Казаха ми, че пътя Раковски-Брезово-Павел Баня е ремонтиран с чисто нова настилка! Оправяли канафките вече, но целия път е отворен без спирания по него... Включвайте го в плановете за каране!
Има само 2 места без настилка, като едното е на завой и малко гадно. Последно от там се прибрах от Пловдив миналата седмица. КАто оправят и там, че е мостче над дере и затова е оставено ще е супер.
Няколко пъти минавам от там даже за маказа минах от там преди 3 седмици, че аз си живея в Турия.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
На мен ми го каза колега, който е минал по пътя в неделя.. Предавам неговите думи. Не каза за никаква липса на покритие където и да е... Явно трябва да се види на място!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
В четвъртък си счупих една част от карбуратора на симсоняка, естествено точно такава, която не се продава резервна по нашите ширини. В петък намерих друг карбуратор, монтирах го и мотора запали, че даже и работеше супер. В събота го изкарах да карам и той даже и не запали.
Карането на соц техника си е тежка форма на мазохизъм в наши дни. 
Карането на соц техника си е тежка форма на мазохизъм в наши дни. 

- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G05 / E92 M3
slatanic написа:Ако това ще те успокои и преди 30 години беше същото.
Плача
---
Преди време един приятел си взе етз150 в перфектно състояние. Все съм си мислил че са били хубави мотори за времето си, но като му направих едно кръгче мога да кажа че по-голям кенеф не съм карал хем тва повтарям е изключително запазено. После същия си купи и една хонда cb400 от 80те. Покарах и нея. Магаре и космос. То даже като покараш и видиш какво са произвеждали Хонда преди 40 години, тва соц недоразумение и магаре му е много 

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
При мотоциклетите също се наблюдават специфики, които влияят върху оценката на риска. По данни на КФН през 2023 г. и 2024 г. над 80% от полиците с разсрочено плащане са били с две или повече неплатени вноски. В резултат реално събраният премиен приход е представлявал едва около 31% от начисления през 2023 г. и около 43% през 2024 г. Това означава, че застрахователите често поемат риск и изплащат обезщетения при значително по-нисък реално събран премиен приход от първоначално предвидения. При подобни нива на несъбрани премии е естествено дружествата да търсят начини за ограничаване на този риск, включително чрез промени в условията за разсрочено плащане. Подобен подход не е специфичен за застраховането, а представлява обичайна бизнес практика при управление на риск от неплащане.
И тук да го сложа
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
И кви са тия тъпотии? "Управление на риск от неплащане" е да не си платя за услуга, която съм използвал. Ако не си карам мотора и не си платя гражданска не ощетявам застрахователя! Тва е чутовна наглост. Не събрали колкото си мислели и затова искат да взимат рекет и за времето в което моторите седят по гаражите. Що не вземат да изкарат статистика колко обезщетения по полици на мотористи плащат през зимните месеци? И изобщо защо пълната статистика за ГО не е публична, това е задължителна застраховка и ценообразуването трябва да е абсолютно прозрачно....
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
ГО е годишна застраховка
Неплащането на 2 от 4 вноски те прави неизправна страна по договора
Честно казано не мога да ги разбера мотористите, дал 15к за мотор,екипировка и други ,само с цел да си прави кефа, но 100лв. ГО са проблем.
Честно казано не мога да ги разбера мотористите, дал 15к за мотор,екипировка и други ,само с цел да си прави кефа, но 100лв. ГО са проблем.

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Въпросът е принципен. Тва че мога да ги дам тия пари не значи, че трябва да ги подарявам на застрахователите. Поредния безумен аргумент е и това, да не използвам други думи. И ГО била годишна застраховка. А защо е годишна ще ми кажеш ли? Да не би да е защото лобито на застрахователите да не пуска да се промени закона и да се направят по-къси интервали? Имаш ли друга логична причина да е само годишна?
b_u_b_o написа:Въпросът е принципен. Тва че мога да ги дам тия пари не значи, че трябва да ги подарявам на застрахователите.
Аха, да ти връщат и като не караш колата два дена тогава. Каква е разликата? Ревеш ли за това? Ако не искаш да плащаш ГО, се вози на автобус и колело. Ако можеше да има временни за мотори, цената щеше да е много подобна на годишна, при положение, че риска е главно в един времеви диапазон.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Браво, много силен аргумент за колелото и автобуса.
Добре, ако сезонната ГО наистина ще струва почти колкото годишната, защо законът да забранява да съществува? Нека се позволят 3 или 6месечни полици и застрахователите сами да определят цената. Ако си прав - никой няма да ги купува.
Само че ГО не е свободен пазар. Държавата със закон гарантира клиентите на застрахователите, затова към тях трябва да има и по-високи изисквания. Примерно пълна прозрачност как се формира цената, публични данни за изплатените щети, общите приходи от ГО, общо изплатените обезщетения и разходите по този вид застраховка за всеки застраховател. Тогава вече спокойно можем да говорим кое е "пазарна цена" и кое не.
В момента е просто държавно спонсориран картел, който не е ясно защо така скочихте да защитавате...
Добре, ако сезонната ГО наистина ще струва почти колкото годишната, защо законът да забранява да съществува? Нека се позволят 3 или 6месечни полици и застрахователите сами да определят цената. Ако си прав - никой няма да ги купува.
Само че ГО не е свободен пазар. Държавата със закон гарантира клиентите на застрахователите, затова към тях трябва да има и по-високи изисквания. Примерно пълна прозрачност как се формира цената, публични данни за изплатените щети, общите приходи от ГО, общо изплатените обезщетения и разходите по този вид застраховка за всеки застраховател. Тогава вече спокойно можем да говорим кое е "пазарна цена" и кое не.
В момента е просто държавно спонсориран картел, който не е ясно защо така скочихте да защитавате...
b_u_b_o написа:Добре, ако сезонната ГО наистина ще струва почти колкото годишната, защо законът да забранява да съществува? Нека се позволят 3 или 6месечни полици и застрахователите сами да определят цената. Ако си прав - никой няма да ги купува.
Не съм от тоя картел, че да знам защо се забранява, но ако никой няма да ги купува, защо да ги има? Това е излишна бумащина и разходи. Знам само, че да не си плащаш задълженията, щото така ти изнася, е най-малко нарушение, но реално е предумишлено престъпление.
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Каквото и да си говорим застрахователите са алчни и тъпи . Аз дето въртя с моторетката макс 1000 км . и то предимно 10-15 дни в Гърция като съм с кемпера там , тази година просто няма да ги платя . С тези пари ще си рентна някое моторче директно там
, а тука ще си карам колата за по "еко и ненатоварващо движението"
Значи тея картели моите пари няма да ги вземат. Сега ще кажат някои , ко ме интересува ,частен случай и т.н. ...даа ,ама точно моят застраховател като коментирахме , сподели че застраховките на двуколесни са с около 40% по малко
Ами ...алчни и тъпи , ко да кажа ...
Друга тема - вчера с моторчето /още съм със старата ГО/ за 10 км. три пъти ми взеха предимство , един вид не те видях - и трите пъти бяха девойки със СУВ

Значи тея картели моите пари няма да ги вземат. Сега ще кажат някои , ко ме интересува ,частен случай и т.н. ...даа ,ама точно моят застраховател като коментирахме , сподели че застраховките на двуколесни са с около 40% по малко
Ами ...алчни и тъпи , ко да кажа ...
Друга тема - вчера с моторчето /още съм със старата ГО/ за 10 км. три пъти ми взеха предимство , един вид не те видях - и трите пъти бяха девойки със СУВ

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
slatanic написа:Ако това ще те успокои и преди 30 години беше същото.
Тогава поне е имало хора, които разбират как да ги съживяват тия машини, сега са кът.
Още малко ще му търпя глупостите и ще сложа съвременни запалване и карбуратор и би трябвало да тръгне нормално, ама нали гоня що годе оригинал, кура ми янко...
Иначе е нормално всякаква соц техника да отстъпва значително на западна / източна такава.
За гражданската, според мен за малките мотори - до 125 примерно, трябва да е евтина застраховката, да е стимул да караш скутерче, вместо автомобил в града, щото тия мотори основно в града се карат. И 6м и 9м застраховка е много удачно да има като времетраене, било то и на не много по-различна цена.