Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от bum_bum » 01 Юли 2026, 9:22

Там наследствеността и разни други външни фактори са по-решаващи.

И оплешивяването и доброкачествената хиперплазия на простатата могат да бъдат причинени и от DHT, който също расте от стероидите.
Но това е по-вероятно да се случи ако имаме и наследствения фактор. Т.е., едва ли от приемът на тестостерон се оплешивява като първопричина, по-скоро ускорява процеса.

Интересното е, че действието му е различно в различните части на тялото - ще ускори косопада, но ще увеличи и окосмяването по лицето и тялото.

Хиперплазията има и други причини, освен наследствения фактор - баланс тестостерон:естроген и най-вече затлъстяване, диабет, високо кръвно, липса на физическа активност.

При мен, понеже съм го изследвал нивата са нормални, но някъде около 40 ми падна една част от космената покривка.
И спрях на това ниво. Ни оплешивявам повече, ни расте нова коса. Не съм тотално плешив, но нямам и коса като преди. Това е просто увеличена чувствителност на космените фоликули към DHT.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 01 Юли 2026, 10:29

bum_bum написа:
По отношение на здравето на различните органи, системи и дефицити преди време събрах това нещо - https://www.facebook.com/photo/?fbid=10229034944533291

Нищо не ми зарежда на този линк на мен. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: LCI2
B48B20А

Мнение от streetz » 01 Юли 2026, 10:50

Постът е в затворена група - https://www.facebook.com/groups/2274500376164270
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Предишна

Назад към Извън Темата