Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: Икономическа тема
zAcK написа:До какво води зелената европедалщина![]()
Да хванат всички зелени педеруги и да си наврат по един фотоволтаичен панел отзад!
![]()
![]()
Volkswagen is considering closing four German factories and cutting 100,000 jobs, which would make this the biggest overhaul in the carmaker's history.
VW stock is down 60% over the last 3 years.
https://www.reuters.com/business/autos-transportation/volkswagen-ceo-aims-cut-up-100000-jobs-next-years-manager-magazin-reports-2026-06-26/
ФолЦваген ..., са на ръба на оцеляването. И това не са приказки от махалата
Все още успяват да го прикриват с някои финансови маневри, но до няколко месеца всичко ще лъсне.
Тогава ЕУ и правителството им ще помагат, защото иначе ефекта ще е много тежък за цяла Европа, няма как да го допуснат.
Точно по същия начин, по който китайците и корейците го направиха с някои от техните големи производители в автоиндустрията.
Даимлер и БМВ, от своя страна пък искат "China free supply chain"
Нищо че всичката им силициева стомана и магнити идват от Китай
(Единственото хубаво от войната с магнитите е, че БМВ направиха новите си ел. двигатели без постоянни магнити, което носи и технически предимства
Същевременно, умния и много зелен EU, ги клати яко със зелените "CBAM" такси за почти всичко с произход non-EU.
Които от 2028 - 2032 ще станат още по-зверски
Ама нали всичко е за да сме най-зелени на планетата
Нищо, че алуминия и почти всички метали са предимно non-EU
Същевременно обаче сложиха изравнителни мита на китайските автомобили ...., за да пазят европейските производители ...
Тотален non-sense - клатиш собствените си производители зверски с такси за зелено, същевременно претендираш, че ги пазиш
Докато китайците си субсидират автоиндустрията и шибат EU на зелено
Китай и САЩ ...... показват middle finger на зеленото и си праат к'от си искат .... и са конкурентни, и се развиват
И така, всичко на гЪзЪ на клетия, обикновен, EU данъкоплатец ... ама нали европейците всички сме мега био-мио зелени
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
BMW_POWER написа:nickstorm написа:Както и да го погледнеш, 100 хиляди са си 4 пълноценни дивизии за Вермахта....
Не е съвсем по темата, ама като отговор на горенаписаното:
През 18-ти век Швеция напада Русия с около 35 000 армия
През 19-ти век Наполеон влиза в Русия с 600 000 армия
През 20-ти век оня с мустаците и подкрепа на демократичната общност влиза в СССР с обща армия към 5 000 000 човека
През 21-ти век Четвъртият райх ....
По темата:
€5 за тоалетна, WOW, "Клуба на богатите"![]()
![]()
![]()
https://www.vesti.bg/bulgaria/zlatna-nu ... to-6263455
Един летен ден, разхождайки се из Мюнхен попаднах на един голям паметник, който ми привлече вниманието и отидох да видя за какво става въпрос. Оказа се в памет на 200к войници, загинали при някакъв поход към Русия през 19-и век, за годината не си спомням точно, ама май беше средата.Та немците специално горе-долу веднъж на 100 години ходят на Изток за поредната порция шалтаци
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Според мен немците отдавна са осъзнали, че нови територии не им трябват, гледат си икономическия растеж и не ламтят за нови завоевания. Един вид еволюция му се вика. Виж от друга страна други народи доказано ламтят за нови територии защото имат най-много от всички, ама не им стига.
Един вид пък това е да те подмине еволюцията. Сега обаче естественият подбор им показа, че не може да унищожиш всичко де що мърда в името на това да имаш още повече от най-многото, което имаш и страната върви към икономически колапс. 

In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Top Gun Maverick написа:Според мен немците отдавна са осъзнали, че нови територии не им трябват, гледат си икономическия растеж и не ламтят за нови завоевания. Един вид еволюция му се вика. Виж от друга страна други народи доказано ламтят за нови територии защото имат най-много от всички, ама не им стига.Един вид пък това е да те подмине еволюцията. Сега обаче естественият подбор им показа, че не може да унищожиш всичко де що мърда в името на това да имаш още повече от най-многото, което имаш и страната върви към икономически колапс.
Територии не им трябват. Трябват им само ресурсите, намиращи се в тези територии. И малко от аборигените, да има кой да работи по мините и в Сибир, че е било тегаво там да се живее, разправят запознати. То и на краварите им трябват същите работи- защо да плащаш за нещо, когато можеш да побомбиш малко и да го имаш за без пари. Като петрола в Сирия и Венецуела примерно.
Обаче виж как се завъртя палачинката при евреите- отказват да се изтеглят от Ливан вече, Газа ще остане под окупация и това, което са успяли да заграбят от Сирия също. Така че говори ми за ламтеж за нови завоевания, но не забравяй Венецуела, Куба и Гренландия
Па и няма да е лошо да се поинтересуваш за Крим в исторически аспект-как, защо и кога се е появило военното гробище на нагличаните там, при кой украински вожд
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
nickstorm написа:...Трябват им само ресурсите, намиращи се в тези територии. И малко от аборигените, да има кой да работи по мините и в Сибир, че е било тегаво там да се живее, разправят запознати....:
Една кака преди време си го каза в директен текст"
"Русия притежава прекалено голяма територия с прекалено малко хора и ресурсите на Сибир не бива да принадлежат само на една държава" - сиреч, трябва да си ги делкате с останалите
Европа почти няма нищо. Писал съм го. Както съм писал, че следващата война ще е за ресурси, а по-следващата за водата.
А какво им трябва на западняците, ми ... потърсете в гугъл "План ост". Плановете не са забравени, просто са отложени във времето.
Учете история. В момента се повтаря ситуацията отпреди стотина години. Разликата е, че иконимическата криза се предизвиква изкуствено. "Зелени теории", "Икономически санкции", "Карантина" с грипа, все неща, които убиват икономиката. Накрая ще остане една единствена опция за хората:
"Запиши се в армията, ще видиш Свят!"
Погледнете нивата на "Индекса ма промишленото производство на ЕС"
https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/thumb/3/30/Industrial-production-2024-v6.docx.jpg/900px-Industrial-production-2024-v6.docx.jpg
Гледайки телевизията и слушайки СМО, кой е виновен? Путин, китайците, Ел Ниньо ... но никога не и калпавата политика на ЕК
Ползвайте си главите и учете история.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
А по следващата ще е със сопи и камъниЕвропа почти няма нищо. Писал съм го. Както съм писал, че следващата война ще е за ресурси, а по-следващата за водата.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
"Мечката е слаба", "Колос с глинени крака", "Икономика по-слаба от икономиката на Италия (или Калифорния)", въпросът не опира в цифрите и материалите, а опира в хората. Това е най-големият автогол в историята. Договор подписан със западняците струва точно толкова, колкото струва хартията плюс цената на химическите оцветители върху него. Влиза Тръмп и подписва договори. След няколко години влиза Байдън и отменя всички договори на Тръмп. Връща се първия и отменя всички договори, подписани от втория. Старата чанта Меркел и Оланд си казаха в директен текст, че са мамили при подписване на договори....
Какво става, като изхвърляш хората на улицата? Ирландците тръгнаха, скоро и други ще го направят. Просто нямаш избор. Няма работа, няма пари, не можеш да си пуснеш децата сами на улицата, защото там пакистански, сомалийски, афганистански и какви ли не банди правят каквото си искат? Цените на всичко растат... Онзи ден излезе статия, че ЕС заплашвал САЩ с глоби, защото при преработката и транспортирането на природния газ отделяли някакви вредни вещества в атмосферата ... Не можах да я намеря после, за да я пейстна тук.
Заравянето на главата в пясъка с лафове тип "Англия не е ЕС" си напомни за един колега сенегалец. Викам "Иба, Майкъл Джексън е умрял", а той отговори "Какво ми пука, той е бял!"
Какво става, като изхвърляш хората на улицата? Ирландците тръгнаха, скоро и други ще го направят. Просто нямаш избор. Няма работа, няма пари, не можеш да си пуснеш децата сами на улицата, защото там пакистански, сомалийски, афганистански и какви ли не банди правят каквото си искат? Цените на всичко растат... Онзи ден излезе статия, че ЕС заплашвал САЩ с глоби, защото при преработката и транспортирането на природния газ отделяли някакви вредни вещества в атмосферата ... Не можах да я намеря после, за да я пейстна тук.
Заравянето на главата в пясъка с лафове тип "Англия не е ЕС" си напомни за един колега сенегалец. Викам "Иба, Майкъл Джексън е умрял", а той отговори "Какво ми пука, той е бял!"
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Някъде нямаше ли и данни за различните 'тръгвания' на руснаците въоръжени на някъде? При тях каква е 'успеваемостта'?
Това за тази тема ли е всъщност?
Слава Богу поне, че оттатък голямата вода всичко е по мед и масло!
Това за тази тема ли е всъщност?
Слава Богу поне, че оттатък голямата вода всичко е по мед и масло!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Jordana написа:А по следващата ще е със сопи и камъниЕвропа почти няма нищо. Писал съм го. Както съм писал, че следващата война ще е за ресурси, а по-следващата за водата.Виж оня план "немислимото" от 1945 , сегашния конфликт е 1:1 като изпълнение цели и задачи . Единствената разлика е че тогава са планирали да "спасяват" Полша и да насъскат срещу Сталин армия от поляци и немци . Което само някой в момент на умопомрачение може да вярва че е възможно , но сега мечката е слаба и някой си е въобразил че може да сработи . Прросто си намериха друга мажоретка за театрото ...
Йордане бе, какво значи било е невъзможно? Хитлер просто трябваше да изчака да си спечелят започната война заедно с Русия срещу другите и след това да я атакува, каквото е щяло да стане. Тогава малко нещата нямаше да са айде юрвай всичко останало докато воюваш с целия останал свят.
Германия губи тази война само заради арогантността на Хитлер, не заради великия ум на Сталин, както ни пробутват комунягите 80 години след това.
- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
BMW_POWER написа:"Мечката е слаба", "Колос с глинени крака", "Икономика по-слаба от икономиката на Италия (или Калифорния)", въпросът не опира в цифрите и материалите, а опира в хората. Това е най-големият автогол в историята. Договор подписан със западняците струва точно толкова, колкото струва хартията плюс цената на химическите оцветители върху него. Влиза Тръмп и подписва договори. След няколко години влиза Байдън и отменя всички договори на Тръмп. Връща се първия и отменя всички договори, подписани от втория. Старата чанта Меркел и Оланд си казаха в директен текст, че са мамили при подписване на договори....
"
BMW_POWER написа:nickstorm написа:...Трябват им само ресурсите, намиращи се в тези територии. И малко от аборигените, да има кой да работи по мините и в Сибир, че е било тегаво там да се живее, разправят запознати....:
Една кака преди време си го каза в директен текст"
"Русия притежава прекалено голяма територия с прекалено малко хора и ресурсите на Сибир не бива да принадлежат само на една държава" - сиреч, трябва да си ги делкате с останалите![]()
Европа почти няма нищо. Писал съм го. Както съм писал, че следващата война ще е за ресурси, а по-следващата за водата.
Учете история.............................
Ползвайте си главите и учете история.
А какво е твоето, а и не само твоето (доста народ се прехласва, макар от комфортно разстояние, по тази територия) обяснение, че въпросната „мечка“ и „колос“, при наличие на площ, грубо 1/8 от цялата суша на планетата ни, богата на всякакви ресурси, дори пребогата и не с много население, което при тези числа би трябвало да живее с много висок стандарт, а на практика нещата се разминават. Какви са причините?
И ако не е тайна, каква история си учил и къде? Извън Гугъл, АИ и Ютуб университетите?
Лудия.
BMW_POWER написа:Бира с 400 години история отива в историята
https://x.com/Beefeater_Fella/status/20 ... 9629465079
Според злите езици в последните шест години в Гемания са затворили 137 пивоварни.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
За сметка на това България с най-ниски нива на безработица в целия ЕС - 2.8 при средни 6. Най-висока е във Финландия, над 10%. Да не са ги налазили и тях всякакви паразити от тези лежащите по гръб... 
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Top Gun Maverick написа:Йордане бе, какво значи било е невъзможно? Хитлер просто трябваше да изчака да си спечелят започната война заедно с Русия срещу другите и след това да я атакува, каквото е щяло да стане. Тогава малко нещата нямаше да са айде юрвай всичко останало докато воюваш с целия останал свят.Късметът на Сталин е проработил с пълна сила, зимата, отслабената логистика с храната заради многото битки из Африка и Европа...
Нямало е как да стане точно така, защото и Сталин се е готвел за подобен развой - да изчака Германия да превземе Европа и после да мине отгоре им и да я вземе той. Просто Хитлер е усетил, че му точат ножа от изток и е изпреварил събитията нападайки ги. Което е и хванало Сталин неподготвен, защото той е строял армия за нападение, не за защита. Та всъщност благодарение на това действие от Хитлер желязната завеса минаваше през средата на Европа, в противен случай е много вероятно цялата да беше червена след войната.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Чичу ще се окаже, че е бил прав за много неща
https://paragraf.bg/trakiya-nyama-da-se ... PC0vCaA1WG
На тея идеите започнаха да стават пожелателни.
https://paragraf.bg/trakiya-nyama-da-se ... PC0vCaA1WG
Магистрала „Тракия“ няма да се разширява в участъка между София и Пловдив. Вместо това експертите предвиждат изграждането на байпас чрез бъдещата магистрала „Рила“. Това ново трасе ще започва от ГКПП Гюешево и ще пресича магистрала „Струма“ при Дупница. След това пътят ще преминава през Самоков и ще стига до Костенец. Първоначалната идея беше тя да се включва в „Тракия“ именно при Костенец.
Бъдещата магистрала „Рила“ ще служи като байпас на натоварения трафик. Новата стратегия предвижда трасето да продължи успоредно на „Тракия“ от Костенец към Пловдив. То ще се влива в основната магистрала едва след Пазарджик. Тази промяна цели да облекчи движението от Северна Македония, без да се натоварва излишно столицата. В момента една част от магистрала „Рила“ вече е възложена за проектиране.
„Ще насилваме бюджета, но през следващите година и половина – две ще възложим за проектирането на още толкова магистрали, колкото има сега – около 850 километра“
На тея идеите започнаха да стават пожелателни.