Здравословен живот, или...
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Здравословен живот, или...
Поне половината марки са зле, а има и много зле. Ето същата работа преди 10 години и какво от това, всички си произвеждат до днес.
https://offnews.bg/ikonomika/430-hil-le ... 28520.html
Просто от време на време, се хваща някой нарочно и това е.
И аз знам за най-различни случаи, а тея бабите и другите не са по-добре. Там се слага яко вода и каквото падне.
Така е било и така ще бъде.
И друго, манталитета на разните производители е чудо и приказ.
Навсякъде по света по пазари и малки магазини, още като влезеш и ти дават да пробваш, дори да не искаш настояват.
У нас масово нищо не се дава, дори да искаш.
Един нещастник преди години предлагаше някакво биволско масло на луди цени, в пласмасови кутии за еднократно ползване по 0,7-1кг парчета.
Викам може ли да се пробва, ония ме гледа тъпо и вика, такова масло не си ял и не даде.
Разбира се му се изсмях и заминах, но това е класиката у нас.
https://offnews.bg/ikonomika/430-hil-le ... 28520.html
Просто от време на време, се хваща някой нарочно и това е.
И аз знам за най-различни случаи, а тея бабите и другите не са по-добре. Там се слага яко вода и каквото падне.
Така е било и така ще бъде.
И друго, манталитета на разните производители е чудо и приказ.
Навсякъде по света по пазари и малки магазини, още като влезеш и ти дават да пробваш, дори да не искаш настояват.
У нас масово нищо не се дава, дори да искаш.
Един нещастник преди години предлагаше някакво биволско масло на луди цени, в пласмасови кутии за еднократно ползване по 0,7-1кг парчета.
Викам може ли да се пробва, ония ме гледа тъпо и вика, такова масло не си ял и не даде.
Разбира се му се изсмях и заминах, но това е класиката у нас.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
С маслата проблеми нямам, купувам само 2-3 марки от които съм доволен. Веднъж си спомням, че купих някакво датско Лурпак за проба - тръгнахме да правим шоколадово суфле, топим шоколада, топим маслото, събираме ги, обаче не искат да се смесят. Маслото седи отгоре, откъсна ми се ръката да бъркам и не иска, и не иска да се смеси. Накрая отиде всичко в коша, обратно до магазина за друго масло и всичко си стана както трябва.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Поне половината марки са зле, а има и много зле.
То това "дойче " масло дето са ги хванали сега е препакетирано , погледнах и това уж правилното и то препакетирано тука само че друга пакетажна фабрика . Тези уж немските и ирландски масла като стоят 3-4 дена извън хладилника отворени и придобиват един нов вкус. Нещо средно между гранясала сланина и горчиво ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Винаги съм се чудел на прехласването по немски хранителни стоки и вериги у нас.
Германия не е топ даже не е близко до топ страни с традиции и качество в храните. Никъде няма немски магазини, с изключение на Лидл, което е последната дупка, но в България е топа за много хора...
Немско масло, особено пакетирано у нас какво да е?
Навсякъде в Европа, хубавите масла са локални, в Италия, Испания, Ирландия, Англия и т.н. или вносни от Франция най-вече. Аз не знам място извън Германия, където да има яко немско масло както у нас, дори да искаш не може да намериш.
Германия не е топ даже не е близко до топ страни с традиции и качество в храните. Никъде няма немски магазини, с изключение на Лидл, което е последната дупка, но в България е топа за много хора...
Немско масло, особено пакетирано у нас какво да е?
Навсякъде в Европа, хубавите масла са локални, в Италия, Испания, Ирландия, Англия и т.н. или вносни от Франция най-вече. Аз не знам място извън Германия, където да има яко немско масло както у нас, дори да искаш не може да намериш.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Това прехласване по швабите на темата храна е много сходно с русофилията на темата геополитика. Чист стоклохмски синдром и мазохизъм!
Имат едни прилични нисък-към-среден клас бири, които са на ниво, т.е. просто са от ечемик, а не от царевичен грис и до там!
Кухнята им е рядка гадост(както и на повечето северни държави), а продуктите им в основната си част, са оригинален боклук. Колкото германци познавам, са редки аджамии на темата хранене и въобще не им пука какво слагат в устата си, стига да е евтинко.
Имат едни прилични нисък-към-среден клас бири, които са на ниво, т.е. просто са от ечемик, а не от царевичен грис и до там!
Кухнята им е рядка гадост(както и на повечето северни държави), а продуктите им в основната си част, са оригинален боклук. Колкото германци познавам, са редки аджамии на темата хранене и въобще не им пука какво слагат в устата си, стига да е евтинко.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ще е интересно да се съпостави, какво количество масло са закупили от Германия и какво са продали на пазара, вече пакетирано? Нищо чудно да излезе огромна разлика...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Относно маслото, последните години си купувам френското Loyez Woessen и мога да кажа че съм доволен.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
ildivvy написа:Ще е интересно да се съпостави, какво количество масло са закупили от Германия и какво са продали на пазара, вече пакетирано? Нищо чудно да излезе огромна разлика...
To това е проблема - не се знае откъде е дошло първоначално "маслото". Надали е внасяно от Германия, вероятно е забърквано в някое мазе в Сусурлево, после пакетирано и дистрибутирано през няколко фирми. Положителното е, че са сипвали вътре и свинска мас, което поне е храна
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Exclusive89 написа:Кажи нещо за кето браунито, кога ще има налични? След около седмица се прибирам, и искам да заредя малко матерЯл от магазина
Около средата на идния месец вероятно ще пуснем още една по-голяма пробна партида за да видим как ще се продава и да съберем повече мнения, че нещата са много на кантар.
Принципно е нещо, което много ми се иска да имаме, още повече, че има още няколко вкуса, които може да се направят ама голяма алчност по веригата и не искам пак да се набиваме с главата напред.
streetz написа:ildivvy написа:Ще е интересно да се съпостави, какво количество масло са закупили от Германия и какво са продали на пазара, вече пакетирано? Нищо чудно да излезе огромна разлика...
To това е проблема - не се знае откъде е дошло първоначално "маслото". Надали е внасяно от Германия, вероятно е забърквано в някое мазе в Сусурлево, после пакетирано и дистрибутирано през няколко фирми. Положителното е, че са сипвали вътре и свинска мас, което поне е храна
Нищо не е пристигало от Германия. Вероятно изобщо и не работят с масла тия. Един доставчик тук ми разправяше за прекрасен завод за зехтин някъде из Родопите, където маслина не са и виждали на живо
Цялото това нещо не става без знание и съдействие на служители на които всички ние им плащаме заплатите. Това е основното притеснително нещо. И цялата схема е била от години преди да се случи така, че някой да не си получи вноската и да се разпърди схемата.
Сега гледам и какви глупости пишат. Около 77 000 опаковки били продадени от това "масло".
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
empar написа:Това прехласване по швабите на темата храна
Самоцитирай се в бисерите молА те, за да не го правя аз.....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
nickstorm написа:empar написа:Това прехласване по швабите на темата храна
Самоцитирай се в бисерите молА те, за да не го правя аз.....
Давай, имаш пълната ми подкрепа!

Аз така оня ден храня нюфитата и решавам да им дам и малко кашкавал. Бъркам в хладилника и вадя един “органичен” кашкавал нарязан на тънки квадрати колкото за бъргъри… и докато късам едно “листче” изпуснах едно парченце във паничката със водата на госпожицата… бъркам да го извадя и… то се разтече все едно е загрято на грила и се разтвори във водата и изчезна… парче примерно 4х4см…
Евем ти органичния кашкавал. Това трябва да е било някакъв прах които са го … не знам какво направили ама … ме вкараха в размисъл … кви боклуци всъщност ядеме не е истина
Едит: ей го “истинския” кашкавал
https://www.shaws.com/shop/product-deta ... 37712.html
Евем ти органичния кашкавал. Това трябва да е било някакъв прах които са го … не знам какво направили ама … ме вкараха в размисъл … кви боклуци всъщност ядеме не е истина
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Всичко хубаво, само не разбирам хора дето пушат цигари, наливат алкохол, нагъват вафли, чипсове, бисквитки и какво ли още не което е откровена отрова реват, че им кръщават маслото. Или ако сам си го правя е ок, ако е друг е кофти.
Не че оправдавам ония, те са публичен линч. Просто ми направи впечатление, най-гласовитите възмутени около мен, че са от тия дето най-зле се хранят и живеят 

alx написа:Аз така оня ден храня нюфитата и решавам да им дам и малко кашкавал. Бъркам в хладилника и вадя един “органичен” кашкавал нарязан на тънки квадрати колкото за бъргъри… и докато късам едно “листче” изпуснах едно парченце във паничката със водата на госпожицата… бъркам да го извадя и… то се разтече все едно е загрято на грила и се разтвори във водата и изчезна… парче примерно 4х4см…
Не е лесно в щатите особено да се намери добра храна и тя почти гарантирано не е в големите вериги стандартни супермаркети. Това е марка на една от тия вериги и аз в подобни магазини не влизам. Органик нищо не ти гарантира. Има обаче навсякъде малки местни производители, които ще са ок, но особено при сирената, изключително само внос взимам. Както и почти всичко де. Сиренето ми е европейско, маслото ми е ирландско, говеждото и агнешкото новозеландско, свинското канадско... Проблема е по заведенията, там всичко е шит, дори в мишелинските ресторанти.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Това е една от основните причини да живея в аграрен район - изключително лесно е всичко да се намери от местни производители, на които можеш да имаш доверие. В магазини рядко стъпваме…
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ