България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Като дойде лятото и наистина да те е страх да пътуваш!
Трима загинали там, двама тежко ранени, още две жени са загинали сутринта край Карнобат
Отделно някакъв убил мъж, жена и дете след любовна драма
P.S. На нас война ни не трябва, щото всеки сам си преценя...
Трима загинали там, двама тежко ранени, още две жени са загинали сутринта край Карнобат
Отделно някакъв убил мъж, жена и дете след любовна драма
P.S. На нас война ни не трябва, щото всеки сам си преценя...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Тирът е спукал предна лява гума... 
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Top Gun Maverick написа:Тирът е спукал предна лява гума...
Как точно пръска предна гума тоя тир ей така от нищото
Имам предположение! Ако е стара, износена, ако е претоварен, налягане и т.н.
Почти всички възможни причини водят до едно - ДАИ са МЕГАБОКЛУЦИ
И защото ДАИ са МЕГАБОКЛУЦИ две момченца на 9 години днес ги няма, светла им памет

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
ИААА са боклуци защото политиците са такива и ги държат да упражняват някакъв контрол и да събират рекет. Много близки наблюдения имам над тази институция, никой не става даяджия за едната заплата. То няма и стимул да го прави. Оборотът се дели, каквото могат мушнат в чорапа, другото на началника, а той се отчита нагоре. Ако не може да "работи" началника, сменя се с такъв, който може, разбирай да събира пари и да ги праща нагоре. Толкова за тази проституция, ъъъъъ...институция.
Баща ми като видя като дърт рейсаджия, тир също е карал за малко, такси също та каза...за мен най-вероятно е стара гума защото масово карат с такива. Не знам малоумните по принцип тираджии дали следят за такова нещо като налагане в гумите, но времето беше неустойчиво, хладно на моменти. Ако гумата е била напомпана по хладно време, вчера по обяд си беше жега, на магистралата още повече в това поле там край Карнобат, има нови наоколо, жегата понякога е ужасна. Като събереш шанс за голям товар, дори да не е претоварен, като се съберат няколко неща накуп и ето ти резултат.
Другата ТЪПАНАРЩИНА, която не мога да разбера, що за олигофрени сме и никой ли не е помислил за това.
Питат вчера тези индивиди от агенцията за пътна безопасност, кой ще оправи тези мантинели, по-точно кога. Всички разбираме, че вече е активен летен сезон и трафика от цяла северна България, плюс софийския се слива на Сливен и отиват към морето, а това е огромна, отворена мантинела, даже по-зле от отворена, стърчат винкели, не знам си какво. И тия отговарят, предстояло процедура, не се знаело още кога.
Нееее, WTF man??? I mean WTF??? Какво значи процедура бе? Обществена поръчка ли трябва, търг ли трябва, на майка ви какво трябва, някое камикадзе сега да влезе в насрещното да избие още някой ли?
Два месеца и половина има активен летен сезон, как може? После защо няма да минавам по магистралата. Нямат толкова пари да ме накарат да мина от там. Тъкмо оправиха подбалканския до морето, нека на магистралата да дефилират фешън колите.
Вероятно от онези 400+ млн. няма как да извадят няколко хиляди за да идат 5 мангала и да забият още довечера скапаните мантинели.
Ама иначе ще вдигнем винетките 30%.
Олигофренииииииии...
Дано поне знаци сложат и ограничение 60.

Баща ми като видя като дърт рейсаджия, тир също е карал за малко, такси също та каза...за мен най-вероятно е стара гума защото масово карат с такива. Не знам малоумните по принцип тираджии дали следят за такова нещо като налагане в гумите, но времето беше неустойчиво, хладно на моменти. Ако гумата е била напомпана по хладно време, вчера по обяд си беше жега, на магистралата още повече в това поле там край Карнобат, има нови наоколо, жегата понякога е ужасна. Като събереш шанс за голям товар, дори да не е претоварен, като се съберат няколко неща накуп и ето ти резултат.
Другата ТЪПАНАРЩИНА, която не мога да разбера, що за олигофрени сме и никой ли не е помислил за това.
Питат вчера тези индивиди от агенцията за пътна безопасност, кой ще оправи тези мантинели, по-точно кога. Всички разбираме, че вече е активен летен сезон и трафика от цяла северна България, плюс софийския се слива на Сливен и отиват към морето, а това е огромна, отворена мантинела, даже по-зле от отворена, стърчат винкели, не знам си какво. И тия отговарят, предстояло процедура, не се знаело още кога.
Нееее, WTF man??? I mean WTF??? Какво значи процедура бе? Обществена поръчка ли трябва, търг ли трябва, на майка ви какво трябва, някое камикадзе сега да влезе в насрещното да избие още някой ли?
Два месеца и половина има активен летен сезон, как може? После защо няма да минавам по магистралата. Нямат толкова пари да ме накарат да мина от там. Тъкмо оправиха подбалканския до морето, нека на магистралата да дефилират фешън колите.Вероятно от онези 400+ млн. няма как да извадят няколко хиляди за да идат 5 мангала и да забият още довечера скапаните мантинели.
Ама иначе ще вдигнем винетките 30%.Олигофренииииииии...
Дано поне знаци сложат и ограничение 60.

In God we trust, all others we track.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тия дни един бай уй обяснява, че всеки втори шофьор бил в нарушение. В държавата, която е май с най-големи разходи спрямо БВП за полиция в ЕС.
Гледам го и се чудя защо никой не се усеща, че това не е провал на шофьорите.
Ако в едно училище 50% от децата са двойкари дали там просто са се събрали тъпи деца или училището не струва?
Вчера жената кара децата на Дианабад. За 20 години шофиране получи втория си фиш. Отново за паркиране.
Цялата редица коли поличава фиш. Знакът за забрана е паднал на земята и обрасъл в храсти.
Казах и днес да го снима, но сутринта знакът е изправен и храстите окосени.
А причината общинарите да се активизират е, че тези два дни в базата на ЦСКА има изпити и идват адски много коли, които няма къде да спрат.
Чудя се дали има друга държава толкова враждебна към гражданите си?
Гледам го и се чудя защо никой не се усеща, че това не е провал на шофьорите.
Ако в едно училище 50% от децата са двойкари дали там просто са се събрали тъпи деца или училището не струва?
Вчера жената кара децата на Дианабад. За 20 години шофиране получи втория си фиш. Отново за паркиране.
Цялата редица коли поличава фиш. Знакът за забрана е паднал на земята и обрасъл в храсти.
Казах и днес да го снима, но сутринта знакът е изправен и храстите окосени.
А причината общинарите да се активизират е, че тези два дни в базата на ЦСКА има изпити и идват адски много коли, които няма къде да спрат.
Чудя се дали има друга държава толкова враждебна към гражданите си?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Прав си, тука е същата работа, гледам едни банички на една автобусна спирка, която сутрин в 6:30 редовно е празна или в някакъв момент може да спре един рейс. Спирката е огромна, могат да спрат цели три. Булевардът е огромен, движението е мега мижаво по това време. Има баничарница. Коли от други градове, най-вече Плевен, Габрово минават от тук за морето, пътят им минава за по-удобно през града и спират за една баничка. Редовно някой Ушев спрял и рисува сама кола като е или две. Ами...може ли? През денят като има трафик ок, ама сутрин защо, да изпишем брой фишове и дейност за пред медиите. Тази сутрин имаше 6-7 коли, мина патрула, не КАТ, как ги пожалиха, не знам. Хората весели, отиват на море, не пречат на никой, място бол и накрая дайте да рисуваме.
Обаче мен още ме е яд за мантинелите. Значи имаме излишък стотици милиони
за пътна безопасност, обаче за тая шибана мантинела, която в момента се явява най-проблемната в държавата, трябвало процедура!
Добре де, значи може да има раздадени пари на фирми за почистване зимата и ръсене със смески, а тук не можем да имаме нещо като спешен фонд, пак фирма за ей такива случаи и да се оправи на втория ден, така ли? Уууууу, пуснете Пеевски да ука.
Обаче мен още ме е яд за мантинелите. Значи имаме излишък стотици милиони
Добре де, значи може да има раздадени пари на фирми за почистване зимата и ръсене със смески, а тук не можем да имаме нещо като спешен фонд, пак фирма за ей такива случаи и да се оправи на втория ден, така ли? Уууууу, пуснете Пеевски да ука.In God we trust, all others we track.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Аз ли не виждам следи от спирачки на тира или бъркам, до колкото знам ремаркета/полу-ремаркета оставя сериозни следи при аварийно спиране.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
Очевидци твърдяли, че нямало спукана гума. Вероятно затова и няма следи по асфалта преди удара в мантинелата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
На много места вече пише, че всъщност е заспал, а гумата се е спукала след минаването през мантинелата.
То мантинела, каквато и да е, трудно ще спре 40+ тона. Други съоръжения са за спиране на тежките машини.
Това не е първият случай на влекач, който прескача в насрещното и оставя няколко почернени семейства.
Светла им памет на тия дечица!
То мантинела, каквато и да е, трудно ще спре 40+ тона. Други съоръжения са за спиране на тежките машини.
Това не е първият случай на влекач, който прескача в насрещното и оставя няколко почернени семейства.
Светла им памет на тия дечица!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Има ли дупки там?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Kroki написа:Има ли дупки там?
няма, там е много добра настилката за разлика е много други места
Lenco написа:Аз ли не виждам следи от спирачки на тира или бъркам, до колкото знам ремаркета/полу-ремаркета оставя сериозни следи при аварийно спиране.
Явно не ти е гърмяла гума? Удариш ли спирачки по голяма беля ще стане. Опитваш се да овладееш превозното средство и нищо друго, но камион е почти невъзможно да се удържи.
Последна промяна andy на 25 Юни 2026, 12:06, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
Аз прочетох, че ТИР-а бил и празен. Без товар. Мантинелите просто са си декоративни. За украса.
да без товар е бил...и по снимките от дрона, също се вижда че е празен
- TNT
- младши ентусиаст
-
Крайно време е да има бетон. Поне новите участъци трябва да бъдат направени с такива, а старите лека полека да се заменят. Да, първоначално са х2-х3 по-скъпи, ама нулева поддръжка и пазят наистина. През бетона и претоварен ТИР няма да мине.