Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Re: Цените на горивата
mr_petroff написа:На газ жена ми пържи картофи, е 10 цента на порция ще ги преживеем. .. Дизела беше 1,29 преди Лудия клоун да реши да променя света. 1,29 кога??? Никога
След 18 цента. В момента минавам и виждам табели 1.57 дизел, 1.54 бензин, 64 цента газ.
Тези 18 стотинки в момента много определящи ли са?
За газта и картофите хубаво, аз у нас не държа газ, у нашите има, ама пак си е вариант, няма нужда да се отрича. Едно време над половината от колите в БГ бяха с газ, ама хората нямаха пари. Сега явно имат. Като имат, няма да се оплакват след като очевидно НЕ ги интересуват алтернативните горива. Имат пари да карат и стари премиум кенефи от клас 5-та и 7-ма серия, ЕС класи и А8-ци на които при едно влизане в сервиза има голям рев, обаче ги карат, значи...имат пари.
Дават пари за едно влизане с което аз ще подменя половината Зафира. Няма лошо, всеки си решава къде да си пилее парите, ама оплакването не разбирам. Има варианти, обаче никой не ги търси. Не съм чул някой да му се кара запазена стара кола от среден клас, масово искат висок. Ами...
А газта след 10 цента надолу ще е на нива от преди огромната мега криза с горивата, а на всичко отгоре дойде лято, където колкото и да отричаме, цената винаги е нагоре.
И не се заблуждавайте, цените на петрола така или иначе бяха подготвени да отиват нагоре, тази война само показа посоката и беше използвана за ускорение докъдето е възможно теоретично. Но хората си обясняваме прекалено буквално нещата. А тези събития се използват удобно от всички играчи по веригата.

ildivvy написа:Аз продължавам все по-убедено да смятам, че цените на петрола мъчеха да ги вдигат по-скоро спекулативно, отколкото заради реални причини! Виждаше се, че при всеки намек за нещо 'положително', цените веднага правеха корекция на долу... Въпреки целия 'ужас', пак не стигнаха баснословни нива! Явно има и други фактори, които не се виждат на първо четене, но си влияят на цената му..
От снощи пак изпълзяха разни пъпчиви мазньочи по медиите да обесняват всичко за петрола и как и какво ще става![]()
... Много ги разбират нещата, няма спор!
5 евро да го направят бензина в БГ! Така ще ни е най-добре! Искаме си го, няма какво да се лъжем...
Така е, 5 евро да го направят, аз с тази криза и вдигане не видях някой да слиза от колата си.

Последна промяна Top Gun Maverick на 19 Юни 2026, 8:25, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
mr_petroff написа:На газ жена ми пържи картофи, е 10 цента на порция ще ги преживеем. .. Дизела беше 1,29 преди Лудия клоун да реши да променя света. 1,29 кога??? Никога
1,29 някъде есента/зимата може би ако не се сбият пак. Старата цена на картофи и всичко останало никога

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Като бяхме на тея нива на нефта, цените на колонката бяха доста надолу. Факт е, че и в момента сме на цените на други държави, които допреди войната бяха доста по-скъпи. Пример - Хърватия. Таман в началото на войната тръгвах натам и бяха 0,10-0,15 нагоре, сега сме наравно
Гърците винаги са били с доста по-скъпи, вече почти ги стигнахме и тях.
Та както и с много други неща - скоро и с горивата няма да сме най-евтините в Европа. Смятайте кво ще стане в магазина , ако станем със средноевропейски горива
Кога са стигали 3лв 2011 ?
Та както и с много други неща - скоро и с горивата няма да сме най-евтините в Европа. Смятайте кво ще стане в магазина , ако станем със средноевропейски горива
driver69 написа:горивата са на цени от 2011. кое друго е на тези цени?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
И какво, като не са на тези цени? Това причина ли е горивата да са с по-високи цени? Няма какво да се лъжем! Всичко е с огромни надценки по целия свят... Човека ви каза, че китайските стоки са с 3-5 пъти марж на печалбата спрямо разхода! Останалите да не са с по-ниски
..? Да не са по-прости! Всичко е спекула и с огромна печалба!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Така е.
Спокойно, сега Радев като се прегърне с Путин и ще имаме ниски горива, само да свърши тая война в Украйна, че да може официално да го покани тук.
Сега ниски като цени или качество е друг въпрос, ама ще са ниски.
Днес прави сечено на ЕС за патриарх Кирил, утре ще е за нещо друго, тези услуги не са безплатни. Освен ако цялата му партия не е с недоказани некадърници, които да се докажат във времето. Няма само с Боташ да ни цакат я. Дай сега едно бетониране на Лукойл още 50 години тук и готово.
Спокойно, сега Радев като се прегърне с Путин и ще имаме ниски горива, само да свърши тая война в Украйна, че да може официално да го покани тук.
Сега ниски като цени или качество е друг въпрос, ама ще са ниски.
Днес прави сечено на ЕС за патриарх Кирил, утре ще е за нещо друго, тези услуги не са безплатни. Освен ако цялата му партия не е с недоказани некадърници, които да се докажат във времето. Няма само с Боташ да ни цакат я. Дай сега едно бетониране на Лукойл още 50 години тук и готово.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Top Gun Maverick написа:mr_petroff написа:На газ жена ми пържи картофи, е 10 цента на порция ще ги преживеем. .. Дизела беше 1,29 преди Лудия клоун да реши да променя света. 1,29 кога??? Никога
След 18 цента. В момента минавам и виждам табели 1.57 дизел, 1.54 бензин, 64 цента газ.![]()
Тези 18 стотинки в момента много определящи ли са?
да не са 28 цента? или викаш 10 цента нагоре, 10 надолу все тая?
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Като казахте за качество, снощи един сопол обясняваше за качеството на горивата в БГ
... Само 0,5% от горивата били с по-ниско качество! Всичко друго било топ! Отдавна в БГ горивата били с топ-европейско качество! Е, няма как да е друго яче, щом той казва, значи е така!
Ex: 96' BMW318ti

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Не знам, ама вчера "капнах" 40 евра бензин на бангията и стрелката за гориво показва около половин резервоар. 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Толкова де, 28
изпреварвам събитията докато чета.
Аз и стотинки още им викам разговорно, нали отзад го оставиха да си го пише.
Както казах, на газта и трябват само 10 цента и все едно нищо не е било.
Иначе да, 10 отдолу, 10 отгоре, за Българина се оказа, че и 60 отгоре не могат да го накарат да слезе от колата.
Ако не бяха вдигнали и храната...
Ето вчера гледам в ЕС сме много добре откъм харчове за живот, на дъното сме относно кое колко струва, обаче при храните ни не сме така и има няколко държави в които е по-евтина тя.
изпреварвам събитията докато чета. Аз и стотинки още им викам разговорно, нали отзад го оставиха да си го пише.
Както казах, на газта и трябват само 10 цента и все едно нищо не е било.
Иначе да, 10 отдолу, 10 отгоре, за Българина се оказа, че и 60 отгоре не могат да го накарат да слезе от колата.
Ако не бяха вдигнали и храната...Ето вчера гледам в ЕС сме много добре откъм харчове за живот, на дъното сме относно кое колко струва, обаче при храните ни не сме така и има няколко държави в които е по-евтина тя.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Цените паднаха и през ден са по 1-2 ст надолу.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
TNT написа:Като бяхме на тея нива на нефта, цените на колонката бяха доста надолу. Факт е, че и в момента сме на цените на други държави, които допреди войната бяха доста по-скъпи. Пример - Хърватия. Таман в началото на войната тръгвах натам и бяха 0,10-0,15 нагоре, сега сме наравноГърците винаги са били с доста по-скъпи, вече почти ги стигнахме и тях.
driver69 написа:горивата са на цени от 2011. кое друго е на тези цени?
2012 , 1 септември, 2.72лв - нещо доста подобно е 2011, не намерих статистика
не са 3лв. всъщност, наистина, с 10% са били по-евтини.
интересно ми е кой друг продукт или дори енергоносител е останал с подобно повишение..
просто прави впечатление как хората масово коментират, че при нас като се вдигне нефта се вдигат горивата, а после не се намалят, което е невярно.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
Бензина беше подминал 2.50 лв първите месеци на 2011 , протести имаше, някои блокирахме Цариградско даже

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.