България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Не знаех, че в БГ такситата не могат да карат по бус лентата 
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ще си кажат всички кой е пиянка
И как ги достигат тея стойности ? Само такива със съсипани дробове ли ?
Щото не е само дрегера, много такива потвърждават и на кръвна проба.
Иначе да, един приятел "га бяхме млади" издумка 2400мл концентрат
Според AI това не било истинска история, щото трябвало да е на 9,7 промила и да е умрял
Същия са го спирали 2 часа след 200мл домашарка и е показало 0,00.
Преди време исках да си взема от тея джобните дрегери, после като видях колко струват тея, на които може да се разчита за данните... се отказах
empar написа:Тия „рекордни“ промили са само за цъкане с език.
И как ги достигат тея стойности ? Само такива със съсипани дробове ли ?
Щото не е само дрегера, много такива потвърждават и на кръвна проба.Иначе да, един приятел "га бяхме млади" издумка 2400мл концентрат
Преди време исках да си взема от тея джобните дрегери, после като видях колко струват тея, на които може да се разчита за данните... се отказах
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Добре, съсипаният черен дроб обикновено върви с още куп здравословни проблеми след себе си и част от тях също спомагат за това алкохолът да не може да се разгради и да превъртиш дрегера.
Сега доволен ли си?
Лекции по медицина не мога да водя, съжалявам. Само цитирам факти от няколко абдоменални хирурзи и един вече пенсиониран началник на малко пътно управление в Плевенско, с който сме си правили експерименти на маса.
За ем-найсти път ще го напиша и явно на всеки 6 месеца ще трябва да го повтарям - здрав, прав мъж е изключително трудно да изкара(не казвам на духне, защото дрегерът колкото и да е точен, има разлики с кръвната) над 2 промила алкохол!
пп. Сутринта на оловръса го снимах, но не знам дали е за темата със забавните надписи по коли или за някое учреждение към МЗ:
Сега доволен ли си?
Лекции по медицина не мога да водя, съжалявам. Само цитирам факти от няколко абдоменални хирурзи и един вече пенсиониран началник на малко пътно управление в Плевенско, с който сме си правили експерименти на маса.
За ем-найсти път ще го напиша и явно на всеки 6 месеца ще трябва да го повтарям - здрав, прав мъж е изключително трудно да изкара(не казвам на духне, защото дрегерът колкото и да е точен, има разлики с кръвната) над 2 промила алкохол!
пп. Сутринта на оловръса го снимах, но не знам дали е за темата със забавните надписи по коли или за някое учреждение към МЗ:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Ами те затова са го измислили над 1.2 да отиваш на съд, няма кой да те чака да наближиш 2 промила. 
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз съм за и моторите да си пуснат в бус лентата, тъй като е доста по-безопасно. Аз с него си карам там.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Няма лошо и да пуснат, и коли, в които има повече от един или двама човека в бус лентите дори, но не сме дорасли за да може да го контролираме.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
В Берген(Норвегия) пуснаха електричките експериментално в бус-лентите и рязко им се загуби смисъла. 
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Точно в Норвегия да, където 2/3 от новите коли са електрички
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Според мен мотори може, щото не пречат особено, ама друг работа там няма, включително таксита. Смисъла им е да се даде приоритет на масовия транспорт, а таксито не е такъв.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
В Мадрид мотори и таксита е разрешено в бус лентата.Тук междуградски рейсове и училищни бусчета си карат перманентно в бус лентата. Ако карах мотор и аз бих си шпорил в лентата вместо да рискувам нон стоп да минавам на една педя от колите
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
b_u_b_o написа:Според мен мотори може, щото не пречат особено, ама друг работа там няма, включително таксита. Смисъла им е да се даде приоритет на масовия транспорт, а таксито не е такъв.
Аааааа, недей така, от това по-масово в някои градове няма.
Та аз съм за такситата в бус лентите и ако ги пуснат ще видите, че и всички вие ще сте, само и само да ги махнат от вашите ленти.
In God we trust, all others we track.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Говоря за София, тука работа по бус лентите нямат, щото са масово с 1 клиент. А автобуса е с 50-100 човека вътре и той трябва да е с приоритет, не да му пълним бус лентата с таксита. 

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
Брюксел е малък град, с не малко население и коли. Такситата пердашат по бус лентата, включително и bolt, за uber не съм сигурен, но мисля че и те използват бус лентата. Не съм видял нито веднъж да пречат на автобусите. 
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Проблема са светофарите, там и сега буслентите трябва да свършат за да може да има лента за дясно завиващи на много места. Хайде представете си колона от коли които се бутат на края на бус лентата в дясна лента, а по нея идват 10 таксита. И автобуса отзад трябва да ги чака всички.
Иначе поне такситата ще са и те при колите и като дойде автобуса трябва да го пуснат и да продължат да си се бутат. Да, по Цариградско няма да пречат, ама друг такъв булевард без кръстовища няма и навсякъде другаде ще.
Иначе поне такситата ще са и те при колите и като дойде автобуса трябва да го пуснат и да продължат да си се бутат. Да, по Цариградско няма да пречат, ама друг такъв булевард без кръстовища няма и навсякъде другаде ще.- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
Ако пътувате към Румъния, внимавайте с мечките
https://www.facebook.com/share/r/15q8qS ... tid=wwXIfr
https://www.facebook.com/share/r/15q8qS ... tid=wwXIfr