Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
12
12%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
2
2%
Градски спорт/турист (нейкед)
15
15%
Шосеен спорт/турист
7
7%
Чист турист
4
4%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
14
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
4
4%
До 500сс
9
9%
500-750сс
9
9%
750-1000сс
9
9%
Над 1000сс
5
5%

Общо гласове : 101
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Мотористите във форума!

Мнение от ildivvy » 26 Май 2026, 19:41

Е, подпираш го от доло де... Някой го натиска назад, за да свалиш предната гума, връщаш си оста в коловете и подлагаш обикновена стойка под нея! Просто, като фасул! Правили сме го ... винаги! Централната стойка е такава благодат за моторите, че повече няма накъде!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Май 2026, 21:57

Някой има ли идея какви са тия вайна в резервоарчето за спирачна течност? Течността си беше бистра, но целия резервоар в кристали. На дъното по-дебела кора, а по-стените тънка.

Спирачната течност е сменяна в официалния сервиз (или поне съм плащал за смяна) 2 пъти до сега на 2 години. Мотора е на 7к.

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 26 Май 2026, 22:28

Прилича на пресечена/кристализирала спирачна течност - получава се при стара течност, абсорбирала много влага - поне така ми показаха на един мотор преди време.

Но казваш, че е сменяна ...

При всички положения, не карай така, опасно е - кристалите блокират какво ли не.

Иска си разглобяване и детайлно почистване наред.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Май 2026, 23:01

Вода , която е била от доста време там и дори е реагирала с добавките . Гликола който е алкохол и основа на спирачната течност по принцип не реагира с влагата но я разтваря , реагират добавките които са разни инхибитори на корозия и стабилизатори . Най вероятно не е сменяна изобщо течноста , или ако е сменяна е налято нещо което не е трябвало да бъде наливано изобщо .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 26 Май 2026, 23:05

Да не е дефектна капачката и да е влизало вода :dunno: Иначе тея няма как да са сменяли нещо и да не я видят тая гняс :ranting:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Май 2026, 8:35

carmanf1 написа:Но казваш, че е сменяна ...

Казвам, че съм платил за смяна ма то не е същото като сменяна явно :mhihi:

Нямаше грижи със спирачките, но вчера го почистих и смених течността в казанчето. Чудя се обаче дали не е разумно да разглобя и мастър цилиндъра за да не блокира кога най-не му е времето.

Диафрагмата горе на капачката изглежда здрава. Не знам от къде да е влязла тази влага. Ако е през апаратите, вероятно кристализацията в казанчето ще се появи след като течността стане на боза, а тя си беше чиста.

Миналата година почти не съм го карал. Това се е получило зимата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на германки и американки

Мнение от gromovich » 27 Май 2026, 9:15

bum_bum написа:
carmanf1 написа:Но казваш, че е сменяна ...

Казвам, че съм платил за смяна ма то не е същото като сменяна явно :mhihi:

Нямаше грижи със спирачките, но вчера го почистих и смених течността в казанчето. Чудя се обаче дали не е разумно да разглобя и мастър цилиндъра за да не блокира кога най-не му е времето.

Диафрагмата горе на капачката изглежда здрава. Не знам от къде да е влязла тази влага. Ако е през апаратите, вероятно кристализацията в казанчето ще се появи след като течността стане на боза, а тя си беше чиста.

Миналата година почти не съм го карал. Това се е получило зимата.

По принцип в ръководствата пише, че уплътненията на мастер цилиндъра трябва да се подменят на няколко години. Има ремонтни комплекти с двете гумички, буталото и прижинката, ама не са ефтини оргиналните. За смяната обаче си трябват финни клещи за зегерки и малко търпение. Внимавай и да не обърнеш посоката на гумичките

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Май 2026, 9:32

Със сигурност с двете си леви ръце там няма да барам, че дори дребните грешки в една хидравлична система се мултиплицират сериозно :mhihi:

Гледах вчера книжката с интервалите и нещата за обслужване и нищо не беше писано там за обслужване на цилиндъра. Че няма да е евтино, ясно.. те предните дискове гледам, че са 1к и вече ме е страх да спирам здраво :mhihi:
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 30 Май 2026, 22:18

Вчера видях, че и веригата е тръгнала да е за смяна - имам две звена, които мърдат по-трудно и остават леко криви. Не са спекли още, ама... ще се сменя. Та реших, че е време да спра да мисля за веригата и да се занимавам и цапам като бараба, и днес заръчах един Scottoiler vSystem. Да няма какво толкова да му се поврежда и на него. Дано да остана доволен. Отделно обух онзи ден маторя с новите гуми и чакам тея дни нови ръчки за съединителя и спирачката (време си е да ги сменя и тях с по-удобни) и генерацията от Dominator. Ще се кара тоя мотор, видяло се е, няма да се продава скоро :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Предишна

Назад към Извън Темата