Как обслужвате автомобилите си?
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Re: Как обслужвате автомобилите си?
На G30 филтърът на купето е 100€, но и дума не може да става за алтернатива.
Гледаш някаква въшлива хартия, но разликата с другата въшлива хартия е КОСМОС!
Гледаш някаква въшлива хартия, но разликата с другата въшлива хартия е КОСМОС!
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
На G05 този нано-хипер-купеен филтър струва 200 евро с ДДС.
I love the sound of V8 in the morning...
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G05 / E92 M3
На тойотата сменях предни накладки края на декемрви (накладка същата като размер като на всяка 3та серия БМВ), влезнах в Ауто плЯс, извиниха ми се, че нямат от скъпите от 80 лв, и ми дадоха от 50лв. Ми хубаво спира.
Аман от ОЕМ за серийни БМВта...
Аман от ОЕМ за серийни БМВта...
---
Всичко при дилърите, включтелно гуми от няколко години. Не мога се занимавам с глупости, идват, взимат, оставят ми оборотни и връщат готови. История е тяхна работа да си пазят и да следят, колите сами си запазват час.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
msi200 написа:На G05 този нано-хипер-купеен филтър струва 200 евро с ДДС.
т.е. същата въшлива хартийка, но с по-голяма пластмасова рамка отвън! Баси разликата...
Добре, че не харесвам СУВ-ове.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
За любопитните слагам цени за обслужване:
1. Пежо Партнер 1.5 дизел, 14 000км, първо обслужване в Пежо Люлин. Смяна на масло и филтри, без въздушен, EUR 200 с ДДС.
Една туба 10л Adblue е EUR 60 без ДДС ( ако не греша ).
Сервизен интервал: до 40 000км
2. Шкода Октавия 4, мотор 1.5 TSI 150кс, първо обслужване: EUR 180 с ДДС в Шкода София.
Сервизен интервал: до 30 000км
Правя междинно обслужване на 8-9000 км в познат сервиз, с фактура. Цената е близка до официалния сервиз. Но тук виждам какво се сменя, докато в официалния сервиз не виждаш нищо.
Считам че лъжат.
1. Пежо Партнер 1.5 дизел, 14 000км, първо обслужване в Пежо Люлин. Смяна на масло и филтри, без въздушен, EUR 200 с ДДС.
Една туба 10л Adblue е EUR 60 без ДДС ( ако не греша ).
Сервизен интервал: до 40 000км
2. Шкода Октавия 4, мотор 1.5 TSI 150кс, първо обслужване: EUR 180 с ДДС в Шкода София.
Сервизен интервал: до 30 000км
Правя междинно обслужване на 8-9000 км в познат сервиз, с фактура. Цената е близка до официалния сервиз. Но тук виждам какво се сменя, докато в официалния сервиз не виждаш нищо.
Считам че лъжат.
- Aleksandar.7
- Потребител
-
- Кара: e60 530xd
- Мечтае да кара: g30
barty написа: Но тук виждам какво се сменя, докато в официалния сервиз не виждаш нищо.
Считам че лъжат.
За да хвърлят нови коли мотори на по 100-150к км (колкото и да се говори че новите са по-кекави) мисля, че отговорът е ясен.
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG,XF SV8
- Мечтае да кара: 612
Аз не си пипам абсолютно нищо по колите сам, освен да им закачам CTEK-a от време на време и да им проверявам маслото. А, и да доливам течност за чистачки.
Понеже моите всичките нямат живи съученици, все излиза по нещо и като ходя при майстора гледам, ако вече е минала 6-7к км от последна смяна му казвам да смени маслото и филтрите. (не всички филтри винаги, според негова преценка)
Отделно на това, повечето пъти след смяната, бухвам по някоя добавка. Обикновено Liqui Moly. Дали ще е Ceratec, Stop Smoke, или Motor Oil Saver, зависи от какво съм слагал последно. От време на време при пълнене на резервоара STP 5-in-1 Ultra, или Liqui Moly Catalytic system cleaner.
С всяко влизане си искам и пълна проверка на всичко и ако каже, че нещо е добре да се оправи го "правя".
Познаваме се отдавна, сравнително близки сме, страхотен човек е и му имам пълно доверие.
Той си има система, където си им води пълната история, а пък и аз всеки път си взимам фактурата и в папка в жабката.
Понеже моите всичките нямат живи съученици, все излиза по нещо и като ходя при майстора гледам, ако вече е минала 6-7к км от последна смяна му казвам да смени маслото и филтрите. (не всички филтри винаги, според негова преценка)
Отделно на това, повечето пъти след смяната, бухвам по някоя добавка. Обикновено Liqui Moly. Дали ще е Ceratec, Stop Smoke, или Motor Oil Saver, зависи от какво съм слагал последно. От време на време при пълнене на резервоара STP 5-in-1 Ultra, или Liqui Moly Catalytic system cleaner.
С всяко влизане си искам и пълна проверка на всичко и ако каже, че нещо е добре да се оправи го "правя".
Познаваме се отдавна, сравнително близки сме, страхотен човек е и му имам пълно доверие.
Той си има система, където си им води пълната история, а пък и аз всеки път си взимам фактурата и в папка в жабката.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
KoolyO написа:Аз не си пипам абсолютно нищо по колите сам, освен да им закачам CTEK-a от време на време и да им проверявам маслото. А, и да доливам течност за чистачки.![]()
Не слагай -никакви- добавки в маслото. Няма добавка която някой производител да е одобрил. Само потенциални проблеми- sludge или ще отплепиш някое загоряло петно от блока/ картера и ще запуши каналите на главните лагери и…. Да не говориме, че всеки двигател еле пък турбо очаква много специфичен вискозитет на маслото и ще затлачиш oil separators… $$$$… Сменяй маслото и филтъра на 50-75% от това което е за колата ти и не го мисли.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Мда, тия добавки са в случай че моторът вече е в много лошо състояние и си го прежалил. И според мен не е добра идея да се слагат профилактично на здрав такъв.

Аз се чудя на стар дизел колко е логично да му слагам Injector Cleaner - и ако няма проблем, на какъв интервал?
Дюзите са в норма, кара се само с премиум дизел + бардал бдц в зимна концентрация целогодишно.
Дюзите са в норма, кара се само с премиум дизел + бардал бдц в зимна концентрация целогодишно.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Кажете за някакъв добър препарат за премахване на мушички. Явно вече им е сезона и колата е леш след всяко по дълго каране 
- TNT
- младши ентусиаст

-
- Мечтае да кара: 911
https://detailingbg.com/produkt/bat-ins ... ver-500ml/
От бая години ползвам този, даже съм си взел 5л туба, която вече ще привършва.
От бая години ползвам този, даже съм си взел 5л туба, която вече ще привършва.
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3