Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
Re: Всичко за електрическите автомобили
Здравейте. Дали има някой който си е купил от Tesary Carplay за теслата и го ползва без проблем?
Взех въпросното устройство за Tesla Y 2022 г. и без проблем се свърза, но много често малко след като тръгна изчезва връзката или като съм я оставил за известно време и след като се кача пак не тръгва - показва ми посочена долу грешка.
Взех въпросното устройство за Tesla Y 2022 г. и без проблем се свърза, но много често малко след като тръгна изчезва връзката или като съм я оставил за известно време и след като се кача пак не тръгва - показва ми посочена долу грешка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
И аз се бях засилил да взимам такова ама гледам нещо много се оплакват та се отказах
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
adovet написа:И аз се бях засилил да взимам такова ама гледам нещо много се оплакват та се отказах
+1
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
nikola59 написа:
От месец търкалям BYD Seal 06 DM-i , плъг-ин хибрид, внесена директно от Китай. Кара се основно на ток (около 110км минава). До пълната електричка все още не съм се докопал, но от малкото ми опит с тази бих казал, че европейските производители ги чакат сложни времена. Колата, меко казано, е доста добра за такъв клас автомобил.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Хората с Тесли, такова имате ли? Изглежда доста адекватно
Тесла от София до Видин почти самостоятелно управление. Само 2 пъти се наложи човека да управлява заради някакви дупки
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Тия системи ги обсъждаме обикновено в viewtopic.php?f=4&t=369897 щото е акцента по скоро в автономността, не в задвижването
Иначе FSD няма в европа никъде, освен в Нидерландия от няколко седмици. Просто ЕС има регулации които не го позволяват(каква изненада). Сега лятото ще има гласуване в не знам си каква комисия дали да го разрешат на ниво ЕС. Ако мине там автоматично би трябвало да важи за всички членки и да го пуснат. Ако не, тогава всяка страна ще си решава поотделно, тоест тук не го чакайте скоро, особено с "прогресивното" ново правителнсто
А това клипче е снимано през март, когато за 1-2 седмици имаше "хак" как да излъжеш колата, че не се намира в европа и ако си си платил FSD ти позволяваше да го ползваш. Ама тесла бързо го запушиха.
Иначе малко подробности които предполагам не всички са запознати. Хардуерна възможност за FSD имат всички тесли(тука има малка подробност за по-старите с така наречения hardware 3 и новите с hardware 4 и 4.5, старите имат нещо като FSD Lite което пак си кара само). Обаче се доплаща като екстра да ти го пуснат софтуерно. До скоро можеше или да си го купиш с колата или в последствие от приложението на телефона и струваше около 5000 евро. Естествено в Европа никой не си го купуваше, може би има коли с него които са били на някаква промоция дето тесла им го е дала без пари, ама са единици. Преди няколко месеца минаха на събскрибшън вариант и вече няма възможност да си го купиш, който купил купил. Цената е 99 евро на месец.
Иначе FSD няма в европа никъде, освен в Нидерландия от няколко седмици. Просто ЕС има регулации които не го позволяват(каква изненада). Сега лятото ще има гласуване в не знам си каква комисия дали да го разрешат на ниво ЕС. Ако мине там автоматично би трябвало да важи за всички членки и да го пуснат. Ако не, тогава всяка страна ще си решава поотделно, тоест тук не го чакайте скоро, особено с "прогресивното" ново правителнсто
Иначе малко подробности които предполагам не всички са запознати. Хардуерна възможност за FSD имат всички тесли(тука има малка подробност за по-старите с така наречения hardware 3 и новите с hardware 4 и 4.5, старите имат нещо като FSD Lite което пак си кара само). Обаче се доплаща като екстра да ти го пуснат софтуерно. До скоро можеше или да си го купиш с колата или в последствие от приложението на телефона и струваше около 5000 евро. Естествено в Европа никой не си го купуваше, може би има коли с него които са били на някаква промоция дето тесла им го е дала без пари, ама са единици. Преди няколко месеца минаха на събскрибшън вариант и вече няма възможност да си го купиш, който купил купил. Цената е 99 евро на месец.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Чакаме го да го приемат. 
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vicho
- старши ентусиаст
-
Kroki написа:Чакаме го да го приемат.
Дано!!! Теслата кара по-адекватно от 99.99% от шофьорите по пътищата
Мен много ме дразни, че трябва да пипам волана през 7-10 секунди на бмв-то, ама четох, че няма как да се оправи тая работа
При седма серия доколкото съм чувал има възможност за FSD?

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Просто е повече времето дето не пипаш волана
Тук е допълнително спънато от това, че адаптивния круиз контрол дето следи ограниченията на скоростта не работи
Миналата седмица ходих до морето с ХМ-а...чувствах се все едно съм с електричка - не може да избута цялата магистрала със 150
Тук е допълнително спънато от това, че адаптивния круиз контрол дето следи ограниченията на скоростта не работи
Миналата седмица ходих до морето с ХМ-а...чувствах се все едно съм с електричка - не може да избута цялата магистрала със 150
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
vicho написа:Kroki написа:Чакаме го да го приемат.
Дано!!! Теслата кара по-адекватно от 99.99% от шофьорите по пътищата(то не е смешно, де)
Мен много ме дразни, че трябва да пипам волана през 7-10 секунди на бмв-то, ама четох, че няма как да се оправи тая работа![]()
При седма серия доколкото съм чувал има възможност за FSD?
Има емулатор който върши чудесна работа. Човек в София, занимаващ се и с такива неща кара с такъв от няколко години.
Още се чудя дали да не слагам...за сега си опирам коляното и си карам така (и през дънки работи).
- vicho
- старши ентусиаст
-
andy написа:Има емулатор който върши чудесна работа. Човек в София, занимаващ се и с такива неща кара с такъв от няколко години.
Още се чудя дали да не слагам...за сега си опирам коляното и си карам така (и през дънки работи).
сигурно ли е, че върши работа, защото тук в precautions пише, че на практика е неизползваем
https://bimmer8.com/products/bmw-hod-emulator
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
БМВ имат и по-напреднал автопилот- Aутобанасистент. Това има друг друг хардуер и картата му се ъпдейтва постоянно. Само дето работи само на определени места и те не са в България.
I love the sound of V8 in the morning...
Да, от много години го ползва и сега чакам да намери какъв модел е поръчвал, като не се кодира нищо и всичко си работи и самопаркирането.
Гледам в ибей има много ама нещо за Г30 фейс не пише че поддържа.
Гледам в ибей има много ама нещо за Г30 фейс не пише че поддържа.
Последна промяна andy на 13 Май 2026, 8:10, променена общо 1 път