Сглобяеми/модулни къщи?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Re: Сглобяеми/модулни къщи?

Мнение от Spunky » 10 Фев 2026, 2:05

С други наследници и подобно отношение, не бих се занимавал. Предполагам в близост има имоти в регулация за малко пари, ако искаш да правиш къща за ползване. Ако се навият роднините да им изкупиш дяловете, ок, но шанса някой напук да не го направи, не е малък.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 10 Фев 2026, 2:08

А защо искаш да направиш къща и след това да я продаваш?
Направи я и си я остави за почивка в България или за пенсиониране, когато ти писне от Канада.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 10 Фев 2026, 9:18

За да строиш върху старата къща се искат документи, като за нова! Всички искаха да минат по този вариант - да купят парцел със стара постройка за събаряне и върху 'петното' да строят нова, но не става! Преместваемите къщи на колела, за които говорят колегите, не са баш като ремаркета/фургони. Просто са на платформа.. В имот.бг също има такива предложения и са си баш това, за което говориш.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 10 Фев 2026, 9:25

BMW_POWER написа:Някой напоследък занимавал ли се е със сглобяеми къщи? Казано накратко, къщата на дядо ми изгоря при пожар миналата година. Роднините ми в момента декларират, че нямат никакъв интерес към мястото. Реално са три места, като в едното имаше масивна къща. Всичко ще бъде изринато и после мисля на мястото на старата къща да се сложи една лека сглобяема вила. Нещо от сорта на

Изображение

Трябва да оправя документално нещата, преди да се прави каквото и да е. Но това е част от "The War of the Roses". Нямаме документи, нямаме нотариални актове, само удостоверения за наследници. Дълга история ...
После ще ходи на пазара. Аз няма да се върна, а гола земя, не знам. Ще трябва да се разправям и с Община Трън. Иначе мястото е вълшебно. Село Рани луг, на няма и час път от София. Няма промишленост, няма замърсявания, тихо и мирно.

С моя сътрудник започнахме да внасяме наскоро, пристигнаха няколко контейнера другия месец ще отворим няколко да видим как са от към качество.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 10 Фев 2026, 10:59

Spunky написа:Eвтини не са, но стават бързо със сигурност. Приятел си направи наскоро такава от топ хаус и се нанесоха 3-4 месеца след поръчката. Стана хубаво трафопостче.

Това попада към втория тип дето съм споменал, не точно към сглобяеми къщи (каквито си показал във втория линк) :yes: . Те наистина стават доста бързо, но пак цената вече не е много евтина :dunno:

Ние мислехме сглобяема за морето...нищо не успя да ни спечели и затова сме на солидно строителство. Като цена дори май ще ни излезе по-евтино от някои сглобяеми предложения :kuku:

Spunky написа:Ако се навият роднините да им изкупиш дяловете, ок, но шанса някой напук да не го направи, не е малък.

Ей това не го разбирам ама грам :banghead:
Имахме миналата година в нашата рода подобен случай: идват с готов клиент да му продаваме място където сме един автобус наследници, викам дайте аз да откупя вашите дялове на цената, на която сте се разбрали с този - категорично НЕ :kuku: :censored: .
И нищо не продадохме в крайна сметка, казах им че или ще е мое или ще пустее :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Ghostdriver » 10 Фев 2026, 11:36

Някой има ли опит с “mgo sip panel”?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 10 Фев 2026, 13:05

Don_Diego написа:
Spunky написа:Eвтини не са, но стават бързо със сигурност. Приятел си направи наскоро такава от топ хаус и се нанесоха 3-4 месеца след поръчката. Стана хубаво трафопостче.

Това попада към втория тип дето съм споменал, не точно към сглобяеми къщи (каквито си показал във втория линк) :yes: . Те наистина стават доста бързо, но пак цената вече не е много евтина :dunno:

Ние мислехме сглобяема за морето...нищо не успя да ни спечели и затова сме на солидно строителство. Като цена дори май ще ни излезе по-евтино от някои сглобяеми предложения :kuku:

Spunky написа:Ако се навият роднините да им изкупиш дяловете, ок, но шанса някой напук да не го направи, не е малък.

Ей това не го разбирам ама грам :banghead:
Имахме миналата година в нашата рода подобен случай: идват с готов клиент да му продаваме място където сме един автобус наследници, викам дайте аз да откупя вашите дялове на цената, на която сте се разбрали с този - категорично НЕ :kuku: :censored: .
И нищо не продадохме в крайна сметка, казах им че или ще е мое или ще пустее :mhihi:

Чисто теоретично, не е съвсем без логика! Ако всеки иска да го купи, за да няма сърдити, най-добре е чужд човек! Иначе теглите жребий, ако всички са съгласни на този вариант... Но си е гадна ситуация при всички положения! Аз имах подобен случай, като трябваше да откупя 3/10 от 3-ма роднини. Другите нямаха пари да откупят нашите 7/10... Не искаха да ми го продадат на пазарна цена, защото мислеха, че пазарната е повече :mhihi: ! След 5-6-7 години без успешна продажба, кандисаха на същите пари, но го взе брат ми. Загубиха доста от инфлацията...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 10 Фев 2026, 15:06

При нас случаят беше, че всеки иска да го продаде. Но отказаха да го продадат на мен на уговорена, пазарна цена :dunno:
И както казах - никога няма да го продадат този парцел, нито някой друг където сме заедно наследници ако не ги продадат на мен :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Фев 2026, 15:16

Не е баш така, могат да заведат дело за делба.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 10 Фев 2026, 15:32

Гледам един пич от Асеновград започнал да внася ей такива къщурки от Турция. Не изглеждат зле, но като качество как са :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 10 Фев 2026, 15:33

:arrow:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Фев 2026, 15:35

steeN написа:Не е баш така, могат да заведат дело за делба.
Така е. И или ти си долния и с право всички не те харесват, или по-добре да се продава всичко и повече да нямаш вземане-даване с такива роднини.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Фев 2026, 2:52

TNT написа:
steeN написа:Не е баш така, могат да заведат дело за делба.
Така е. И или ти си долния и с право всички не те харесват, или по-добре да се продава всичко и повече да нямаш вземане-даване с такива роднини.

Честно казано, аз това и искам. От Общината са предупредили, че изгорелите останки трябва да бъдат почистени. В противен случай глоба. Аз казах, че ще си платя моята 1/x част от глобата. Двама други чуха за плащане и предложиха да ми прехвърлят безвъзмездно техните части. Искат да си "измият лицата" за други простотии, ама това е дълга тема. Та прехвърлят ли ми тези техните части, веднага ще изпратя фирма да почисти. Ама да го направят хубаво и после ще изпратя покана на другите да ми платят тяхната част от сметката. След това вече минаваме към "делене", което ще е (със сигурност) по съдебен път и понеже (почти със сигурност) няма да се разберем, съда го обявява за продажба и всеки получава според дела си.

Та горното са семейни драми в много синтезиран вид. Аз (да не се хваля) имам някакво 7-мо, 8-мо и т.н. чувство и ненапразно във видеото завършвам със "Сбогом" и "Има кой да пали". Та една малка кокетна вила с двор по-лесно ще се продаде, отколкото празно място. Изобщо не се интересувам от печалба. Идеята ми е (както и аз), всеки би искал да иде и да почива, да запали барбекюто, да се наслаждава на тишината и песента на птиците, а не тепърва разрешения, майстори, занимавки ....

Гледам си нещата стъпка по стъпка и евентуалното къще е някъде в бъдещето. Събирам информация към момента. За вила, за временно ползване, сглобяемите къщи според мен са избор номер едно. Какво ти трябва за един уикенд? Гледал съм къщи с по 4-5-6 стаи. Строени, "за да има за децата". И нашата беше такава, пък децата се хванаха за гушите.

Та затова и питам и ритнах темата. Винаги отнякъде може да изскочи идея или скорошен опит.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 11 Фев 2026, 3:44

BMW_POWER написа:
Та горното са семейни драми в много синтезиран вид. Аз (да не се хваля) имам някакво 7-мо, 8-мо и т.н. чувство и ненапразно във видеото завършвам със "Сбогом" и "Има кой да пали". Та една малка кокетна вила с двор по-лесно ще се продаде, отколкото празно място. Изобщо не се интересувам от печалба. Идеята ми е (както и аз), всеки би искал да иде и да почива, да запали барбекюто, да се наслаждава на тишината и песента на птиците, а не тепърва разрешения, майстори, занимавки ....

Или тип каравана/трейлър след не-евтиното чистене или отиваш на стотици хиляди евраци и разправии, дори и за сглобяема. Колкото по-малко ядове и лесно искаш да стане, толкова по-скъпо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Фев 2026, 5:21

Това да строиш къща на такова място , с наследници с които предстои делба па после да чакаш тая къща да ти продаде мястото ми се струва излишна клизма която човек може да си спести . Първо че тия сглобямите къщи изобщо не са евтини и много специфичен тип строителство което иска квалифициррани изпълнители . Второ като не си на място да следиш какво става ще те одерат жив. Накрая като теглиш чертата ще ти побелее косата . Според мене по бързо ще се продаде парцела празен само с изведени ток и вода готов за застрояване . Вземаш един багер да го изчисти и заравни терена , ограждаш с една нова "лека" ограда и го пускаш на продажба .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата