Партия "БОТАШ"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ще гласувате ли за Румен Радев?

Да
27
25%
Не
46
43%
Не мога да преценя
1
1%
Само Коцето
1
1%
Само ПП-ДБ
15
14%
Винаги има опции
1
1%
Ивелинката е Бок
4
4%
МЕЧ-ЩИТ-Ник-Фюри
3
3%
В крайна сметка ГОЛЯМОТО Д не е толкова зле
0
Няма гласували
Боко фор дъ уин
9
8%

Общо гласове : 107
Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Партия "БОТАШ"

Мнение от c04 » 03 Фев 2026, 20:18

Еми избираме същите Герб пак и всичко точно :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Фев 2026, 21:12

Избираш Боко получаваш Пеефски ! :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 03 Фев 2026, 21:15

Боташ, Боташ. Така и така го плащаме този резервиран обем, защо не го ползваме, а взимаме количества от турски поток?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Фев 2026, 21:19

Щото идват избори и трябва да плюваме по Радев , а от Боташ някои индивиди се запенват и пускат хубави плюнки . Демек плюват много хубаво и майсторски ... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 03 Фев 2026, 21:40

Top Gun Maverick написа:Е не, аз го харесвам като човек тръгнал от някъде и стигнал до това да е пошилот на самолет, искат се качества за тази работа, вероятно не се е отказал когато може, женен, деца...сега като личност...зависи от коя страна на личността гледаш. :mhihi: Но за тази личност която е била в самолета да. :mhihi: После откак става "президент" за мен си е...руска подлога. Толкова. Ще кажете не е като да е американска подлога нали? :mhihi: Ами...не е, аз знам в кой съюз сме, щатите ме кефят Русия не ме кефи, няма как да си между двата бряга. Хубаво би било, ама няма. Тоест избирам американския и европейския. Радев като "президент" ми е символ на руските неща, като партиен лидер пък съвсем ми крещи вече. Особено след като ЗНАЕ, че трябва да каже как войната в Украйна е война и Русия има огромната вина за нея, но той не го казва дори с риск да загуби някой избирател(макар, че привлича други)та в този ред на мисли...защо не го казва? Защото това няма да се хареса на хората зад него. Щом няма да им се хареса, значи тези хора защитават руските интереси. И дотам, толкова е просто. Не искам Радев, макар да го виждам, че идва. Териториите на Украйна били на Украйна според международното право, но според правото на силния били на Русия. Ами тоест ти не служиш на международното право. Да си беше счупил езика, ама не можеш. Що не можеш? :mhihi: Патето ходи като пате, плува като пате и кряка като пате. Ами вероятно е пате. Е, аз не искам с патетата. Искам с белоглавия орел и Ханс.

Човече моля ти се спри да пишеш в теми с политическа насоченост ,адски далече си е от материята... ма много . Видно е че изворите са ти нова/бнт/бтв + някой фен на ПП-тата/умно красивите или както са популярни психодесните.
Понеже и други колеги се пънат да плюят и омаловажават кариерата му , ще копирам част от биографията му.

Роден е на 18 юни 1963 г. в Димитровград, в семейството на Станка Радева (р. 1940) и Георги Радев (27 август 1937 – 3 април 2020) – счетоводителка и електроинженер. Родителите му са от село Славяново, Харманлийско, където Радев прекарва детството си. Има две години по-голяма сестра – Лозана (р. 1961). Кръстен е на дядо си по бащина линия – Радю. Основното и средното си образование Радев получава в Хасково.
Образование
През 1982 г. завършва със златен медал Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“, Хасково.
По-късно завършва Висшето народно военновъздушно училище „Георги Бенковски“, Долна Митрополия през 1987 г., като първенец на випуска. По време на обучението си за офицер е приет в БКП, което тогава е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО условие. Остава в партията до деполитизацията на Въоръжените сили през 1990 г. През 1992 г. завършва Ескадрилното офицерско училище (Squadron Officer School) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ във военновъздушната база „Максуел“, Монтгомъри, Алабама, САЩ. От 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабен профил във Военна академия – ВА – „Г. С. Раковски“, където завършва като първенец на випуска. Доктор на военните науки, като защитава дисертация през 2000 г.През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж (Air War College) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ, като магистър по „Стратегически проучвания“.
Владее български, английски, руски и немски език.
На 7 юни 2005 г. е назначен за командир на 3-та изтребителна авиационна база. На 25 април 2006 г. е назначен за командир на 3-та изтребителна авиационна база, считано от 1 юни 2006 г. На 26 април 2007 г. е удостоен с висше офицерско звание бригаден генерал. На 13 юли 2009 г. бригаден генерал Радев е освободен от длъжността командир на 3-та изтребителна авиационна база и назначен за заместник-началник на щаба по подготовката на Военновъздушните сили, считано от 1 юли 2009 г.
На 12 март 2010 г. е освободен от длъжността заместник-началник на щаба по подготовката на Военновъздушните сили и назначен за заместник-началник на същите.
На 22 юни 2011 г. поради реорганизация на формированието е освободен от длъжността заместник-началник на Военновъздушните сили и назначен на длъжността заместник-командир на същите, считано от 1 юли 2011 г.
На 28 април 2014 г. бригаден генерал Румен Радев е освободен от длъжността заместник-командир на Военновъздушните сили, назначен за командир на Военновъздушните сили и удостоен с висше офицерско звание генерал-майор, трите считани от 30 юни 2014 г.

Да сравняваш човек който навсякъде е завършвал първи , говори 4 езика/ма наистина ги знае не само по документи/ с Бойко Борисов който е образован колкото едно магаре .... трябва да си много заблуден гарван...
Като споменах гарвани професр Иво Христов оня ден каза , ГАРГИТЕ, КОЛКОТО И ДА СЕ ИЗХОЖДАТ, НЕ МОГАТ ДА ОЦАПАТ МОРЕТО!
Я вие който плюете, кажете какво образувание имате къде сте го придобили и с какъв успех... да ви видим колко сте компетентни . Басирам се че с тези знания е нямало да минете и първия срок по негово време.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Фев 2026, 22:10

Чел си и ти през пръсти кой, какво е писал. :clap: Аз не видях някой да обяснява колко прост и тъп е Радев. Да не говорим, че май всеки му хвалеше военната кариера. Идеално, не знам защо трябваше да се лишаваме от такъв човек там. И защо това в написано с главни букви:
По време на обучението си за офицер е приет в БКП, което тогава е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО условие. Остава в партията до деполитизацията на Въоръжените сили през 1990 г

Тоест искаш да ни кажеш, че Радев е комунист защото тогава в бил задължен да е такъв? Ок, благодаря, поне знаем, че е комунист, причините не ни интересуват. :mhihi:

И понеже в това образование всеки го учат да разбира от всичко да кажем една фактология. Последният с военна кариера ставал президент на САЩ е Дуайт Айзенхауер. Това приключва преди около 60 години, а с края на студената война военните тотално са изритани от Белия дом, защо ли? Последният докосвал се бегло до армията за няколко години е Бил младши, известен с великите бушизми, ако не ги знаеш, питай нашия Данчо, ще ти каже за някои от тях. :mhihi: И този не беше с кофти здраве като бИдон, ама сигурно има повече изцепки от него.

Та първо, военните нямат място да управляват една държава. Второ, военен комунист...не знам какво да го коментираме това. Ама не бил комунист, ама то било задължително. Ами като в така защо говори в полза на Русия на всяка крачка?
Аз съм тъп и необразован(благодаря, припознах се :mhihi: )нека образованите ми отговорят на този въпрос. Защо редовно от неговите думи лъха на майка РоСсия? То не пречи да е завършил нещо си в САЩ и пак да е с Русия, няма да е последния. :ok:
А на мен не ми пречи без образование да задавам кофти въпроси. :ok:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 03 Фев 2026, 22:17

Знаеш ли кое е най-забавното, че му е през к*ура за Русия, просто е осъзнал, че електората дето капацитета му е такъв, че да му се кефи - се кефи и на матушка. :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Фев 2026, 22:23

Може и така да е, допускам и този вариант. И все пак да говориш като матрьошка си е сигнал и не може да го мисля утре как ще ги кара да гласуват. Така или иначе е неизбежен като гледам настроенията, аз моята съм си я решил как да се отърва доколкото мога от политическите мизерии по света, другите надяващи се месия да му мислят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 03 Фев 2026, 22:37

Top Gun Maverick написа:Чел си и ти през пръсти кой, какво е писал. :clap: Аз не видях някой да обяснява колко прост и тъп е Радев. Да не говорим, че май всеки му хвалеше военната кариера. Идеално, не знам защо трябваше да се лишаваме от такъв човек там. И защо това в написано с главни букви:
По време на обучението си за офицер е приет в БКП, което тогава е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО условие. Остава в партията до деполитизацията на Въоръжените сили през 1990 г

Тоест искаш да ни кажеш, че Радев е комунист защото тогава в бил задължен да е такъв? Ок, благодаря, поне знаем, че е комунист, причините не ни интересуват. :mhihi:

И понеже в това образование всеки го учат да разбира от всичко да кажем една фактология. Последният с военна кариера ставал президент на САЩ е Дуайт Айзенхауер. Това приключва преди около 60 години, а с края на студената война военните тотално са изритани от Белия дом, защо ли? Последният докосвал се бегло до армията за няколко години е Бил младши, известен с великите бушизми, ако не ги знаеш, питай нашия Данчо, ще ти каже за някои от тях. :mhihi: И този не беше с кофти здраве като бИдон, ама сигурно има повече изцепки от него.

Та първо, военните нямат място да управляват една държава. Второ, военен комунист...не знам какво да го коментираме това. Ама не бил комунист, ама то било задължително. Ами като в така защо говори в полза на Русия на всяка крачка?
Аз съм тъп и необразован(благодаря, припознах се :mhihi: )нека образованите ми отговорят на този въпрос. Защо редовно от неговите думи лъха на майка РоСсия? То не пречи да е завършил нещо си в САЩ и пак да е с Русия, няма да е последния. :ok:
А на мен не ми пречи без образование да задавам кофти въпроси. :ok:

Пак почваме с Русия , когато осъзнаеш че Румен Радев е подкрепян от американците и защитава техните интереси, тогава ще има поне малка тежест това което пишеш.
"То не пречи да е завършил нещо си в САЩ и пак да е с Русия, няма да е последния. :ok:" ти мислиш ли че това "нещо си" е случайно , прави се внимателен подбор кой да бъде поканен да учи там а той даже е ходил 2 пъти..Това си е вербуване, не го ли виждаш ? И само да вметна че територията е колония на щатите от над 35 години.
Колкото и да се пънете на всеки разумен човек е пределно ясно че сме на това ниво не заради действията на Руснаците...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Фев 2026, 22:56

И понеже в това образование всеки го учат да разбира от всичко да кажем една фактология. Последният с военна кариера ставал президент на САЩ е Дуайт Айзенхауер.
Нямат военна кариера , така е . Почти всичките американски президенти са минали през военни училища и академии . Тръмп:
учи в академията в продължение на 5 години, от 13-годишна възраст до завършването си през 1964 г.

Естествено това не е Уест Пойнт , но там не влизат на 13 годиин . Това е аналогично на нашата генерал щабна академия .
Буш :
Буш младши служи като пилот на изтребител Ф104 от 1968 до 1973 , минава интензивно обучение във ВВС база Муди / Джорджия ...Истински Топ Гън... :mhihi:
Царя също е с военно училище ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Фев 2026, 23:11

Буш младши не е никакъв Топ Гън защото Том Круз участва в бойни действия, а нашия в националната гвардия и по симулаторите. :ok: И пак ти казвам, последния реално военен, а не просто преминал през военно обучение е Дуайт Айзенхауер:
Прав си, че има сериозна промяна в тенденцията. В миналото военната кариера беше почти задължително условие за Белия дом, докато днес избирателите често предпочитат професионални политици или бизнесмени.

Последният американски президент, който е бил професионален военен от висок ранг (генерал), е Дуайт Айзенхауер (1953–1961). Той е и последният, чиято цяла кариера преди политиката е преминала в армията.

Ако обаче говорим за последната личност с военен опит изобщо, ситуацията изглежда така:

Последният с военна служба: Джордж У. Буш (2001–2009)
Той е последният президент на САЩ, който е служил в армията. Буш-младши беше пилот в Националната гвардия на ВВС на Тексас (Texas Air National Guard) между 1968 и 1974 г. Макар да не е участвал в преки бойни действия, той официално се води последният „военен“ в Овалния кабинет.

Защо изглежда, че тази възможност е „отхвърлена“?
Има няколко причини, поради които от десетилетия не сме виждали генерал или активен офицер начело на САЩ:

Професионализация на политиката: Кампаниите станаха изключително скъпи и сложни. Сега е по-важно да можеш да набираш милиарди долари и да водиш медийни войни, отколкото да командваш дивизии.

Липса на голяма „световна“ война: След Втората световна война (Айзенхауер) и Виетнам (където са служили Буш-старши, Маккейн, Кери), нямаше конфликт от такъв мащаб, който да създаде национални герои със статут на „спасители на нацията“.

Граждански контрол: В САЩ има силно вкоренена традиция армията да е подчинена на цивилната власт. Затова законът изисква висшите офицери да са били извън активна служба поне 7 години, преди да заемат постове като министър на отбраната (какъвто беше случаят с Джеймс Матис и Лойд Остин).

Интересният случай с изключенията
Въпреки че не станаха президенти, през последните години видяхме опити на военни да влязат в голямата игра. Например:

Джон Маккейн (2008): Военен герой от Виетнам, който загуби от Обама.

Уесли Кларк (2004): Бивш върховен главнокомандващ на НАТО, който се кандидатира за номинацията на Демократите.

А за Буш старши и онзи плен във Виетнам излезе, че пленяван е бил Маккейн, а Буш е свалян по време на ВСВ и е бил на косъм да го убият японците, но някаква подводница го спасява в последния момент.
Ама за Буш младши нищо не казваш за бушизмите. :mhihi:
Иначе Буш старши е бил директор на ЦРУ...единствения, който после става президент. Това е по легнало да контролира разпада на СССР.
Имай предвид, че дори нация свързана по такъв начин с военното дело, разкарва военните от властта, тука където армия нямаме ще ги слагаме да ни управляват. Ето, Русия ги управлява КГБ, нас пък я ПП-ДС :mhihi: я някакъв генерал тип Кръстника. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Фев 2026, 23:18

Буш старши е бил на острова на човекоядците Чичиджима , и оцелява . Японците са убили 8 и канибализирали 4 от летците стигнали на Чичиджима заедно с Буш . Как се е спасил , историята мълчи ... :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 04 Фев 2026, 0:11

Буш младши не е никакъв Топ Гън защото Том Круз участва в бойни действия, а нашия в националната гвардия и по симулаторите.

Авиационните поделения на националната гвардия не са за подценяване, ама хич. По времето на Буш не знам как е било, но по време на съвместни учения редовно скриват топката на Еър форса …
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 04 Фев 2026, 0:40

Top Gun Maverick написа:... Тоест искаш да ни кажеш, че Радев е комунист защото тогава в бил задължен да е такъв? Ок, благодаря, поне знаем, че е комунист, причините не ни интересуват. :mhihi:

А бокича не е ли комунист или бъркам? :lol:

Ако мога да направя едно плитко сравнение между двамата - ако предположим, че пожарникар и военен са еднакво прости, и двамата са комунисти, то поне за мен единия печели, щото знае английски, а на другия му е трудно дори на родния шопски да се изразява правилно, за книжовен български да не говорим. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 04 Фев 2026, 1:07

Don_Diego написа:
///M Power написа:
Don_Diego написа:Къде и колко е откраднал? Също как е откраднал?

Или пак легенди като за другите? :kuku:

Това все едно да питаш къде и как са крали ББ и ДП. Колко са откраднали, как са ги откраднали, как са стигнали до тях, или и това са легенди :mhihi:

Ами така де - всеки знае, че са крали. Даже откъде и по колко и как са изнасяни парите, но реално доказване - няма :dunno:
И за Радев така явно :dunno:

Ти сам зададе въпроса, за някакви легенди, но за Радев имаше доста говорене, служебни кабинети под негов контрол и скандали...или си мислиш че той пак не разбрал и не чул :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата