SaaB 9000 vs BMW 5-ца !?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

SaaB 9000 vs BMW 5-ца !?

Мнение от SJN » 21 Фев 2007, 2:06

Здравейте на всички ! Чудя се между тези два модела които са икони за качество и здравина на своите производители. Също така влизат и в един клас и цена. Надявам се да ми дадете мнение и обяснение кой точно от двата мислете че е по-добър !? Говорим за около '95-та

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 21 Фев 2007, 2:15

Имали сме с баща ми около година въпросният СААБ и е страхотна кола, действително - беше 2000 16V TURBO - много вървеше, особено като се развърти турбото, не пипнахме нищо да ремонтираме по него, защото нямаше нужда. Имат много екстри тези коли - автопилот, климатроник, ел пакет, подгряване на какво ли не. Това са плюсовете, а минусите са - части втора употреба НЯМА, ако се счупи нещо дупе да ти е яко, ще те одерат жив в сервиза на СААБ за оригинални авточасти. Ламарината май не е толков здрава като на Волво и освен нашият съм виждал и други СААБ 9000 с ръжда по колонките на вратите и праговете. Може би да е било зле подържана колата, други има и без ръжда, не знам. Много е муден в завои този СААБ 9000 - ако тръгнеш да маневрираш в града ще ти бъде много, много трудно - обратен завой прави като автобус! Между другото - респект на СААБ клуба, супер готини хора, много сплотен и направо невероятен клуб, искаше ми се БМВ клубът да приличахме повече на тях! Пращат ми покани постоянно за националните сбирки с много мил тон по и-мейла, само, защото съм регистриран в техния клуб, евала на тези хора. От търсене на инфо за СААБ-а попаднах на техният клуб, а също и на БМВ клубът, от тогава ми се промени животът и възгледите изцяло :mhihi:

Стига съм хвалил СААБ-а - взимай петицата!!! БМВ Е34 е страхотен автомобил - сигурен дори повече от СААБ-а, доставя много повече удоволствие, части ще си намериш по-лесно, доста по-добре влиза в завои и маневрира, също много здрав автомобил. НЕ очаквай в този форум да ти препоръчат СААБ - всички ще се застъпят (или поне масата народ) за БМВ-то. Ако имаш възможност се качи да се повозиш в двата автомобила, така най-добре ще прецениш кой по ти допада. Аз мисля, че ще се спреш на баварията ако останеш около 1 месец да четеш тук - болестта не прощава на никой :mhihi:
BMW only!

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 21 Фев 2007, 2:40

Само не забравяй едно нещо. 5-тицата е много по-красива и по-злобна. Сааб-а колкото и да е здрав и с екстри си е доста грозен :!: :idea: :!: Е34 е изключително красив автомобил. Няма как да сравняваш:

това
Изображение

и това
Изображение

с това
Изображение

и
Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 21 Фев 2007, 4:36

Можеше да не вадиш М5ца и 540ка срещу тоя швед.. ;) :mhihi:

Сааб'а е много здрава и хубава кола.., но Е34 осфен тези качества е и хубава и най вече.. е БМВ. ;)

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 21 Фев 2007, 9:03

SlipKnoT написа:Можеше да не вадиш М5ца и 540ка срещу тоя швед.. ;) :mhihi:

Сааб'а е много здрава и хубава кола.., но Е34 осфен тези качества е и хубава и най вече.. е БМВ. ;)

Баш добре го каза, а и си е БМВ наистина :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 21 Фев 2007, 10:06

да не забравяме и гласа на шестака (на бмв-то)...как хубаво мърка....направо хитова песен ;) Имам един приятел имаше въпросния сааб,но като се наложи да сменя части :shock: ....хвърли доста парички и накрая се раздели с него сега си е харесал една 34-ка ;)

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 21 Фев 2007, 10:12

Наистина не мога да ги разбера хората, които идват тук и питат БМВ или ЕДИ КВО СИ...

... че, какъв отговор очакват? :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 21 Фев 2007, 10:41

значи бмв е34 е може би една от най-добрите коли произвеждани НЯКОГА, не просто добра кола.
а за М5, само ще ти кажа че е по добро като ускорение от тестаросата на ферари.
незнам за какъв сааб ми говориш.
извинявай, но голяма кола с предно предаване е леко несериозно за някой който твърди че произвежда качествени автомобили.
моя съвет е да си купиш сааба да го покараш няколко години и после да си вземеш 5-цата и ще спреш да си мислиш за всякакви други коли.
аз карам една авенсис чат пат, от последните и колата е нова, солидна, в смисъл по-стабилна е от повечето коли с предно, но обзора вътре е ужасен когато завиваш колонката на предното стъкло шофйорската, скрива обзора и не виждаш абсолютно нищо от пътя, назад дори не гледам, защото е комби и задното стъкло е толкова малко че трябва да се взирам половин минута, за да видя кво става, немощна е, предното предаване не позволява да вкарваш колата в завои.
и това е кола която струва 50хил лева, не мерси.
марката е една БМВ
и който спори просто да се качи и да покара някое ЧИТАВО.
мисля че всички автомобилни производители правят компромиси по отношение на много параметри в продуктите си по ред причини в последните години, и все пак говорехме за сааб.
вземи си го покарай го, после си вземи БМВ-то и ще се успокоиш завинаги :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от mi60_bg » 21 Фев 2007, 12:28

Имам познат който кара СААБ 900 2 1995год 2.3 150к.с.
колата е купена чисто нова от него и вече е на 260 000км ремонтите който е правил са следните:

смяна на сьединител при 240хил

с това се изчерпва списька. А да не говорим че зимата е като танк... 8) Колкото до 9000.... турбото има много вартящ момент и ще варви пове4е от 520 БМВ и дори разхода ще е по-нисак ако колата е в ред.
Кофтито е че все пак купуваш 2ра употреба турбо автомобил и не е ясно колко още ще живее турбото... а то е скапичко дори 2ра употреба :confused:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 21 Фев 2007, 12:32

Сааб е много здрав автомобил но тук в нашата мила родина не е здравословно да го притежаваш най вече заради поддръжката макар че е здрава и тя си има подръжка и тогава става лошо най лесно се поддържа автомобил който се движи масово по пътищата :!: не мога да си представя ако тук в Хасково си купя такава кола ---ами то в целия град има 1-2 такива :!: а Е34ки валяло :!: За частите сигурно са скъпички доста а по нашите скапани пътища това е от жизнено важно-не искам да изпадам в манящина ама и фен на Вартбург да бях пак бих избрал БМВто :!: А за грозотията на Сааба не ми се коментира сигурно Алекото е по красиво ама си е Москвич :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mi60_bg » 21 Фев 2007, 12:58

Сааба за който говоря е точно от Хасково междодругото хехехе :mhihi: сребьрен металик
Колкото до поддрьжката... то да си купим Астри 1.6 тогава тях ги има на всяка крачка :) А и ти сам го каза че сааби се срещат много по-рядко от БМВ и ако човека иска да се отличава от останалите и да кара нещо по-различно... това е начина. А както вече казах.... 240хил 1 сьединител...
Вьв всеки град има автоморги на който можеш да дадеш порачка за части ако ти се наложи нещо сериозно да сменяш.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 21 Фев 2007, 13:01

ian190 написа:вземи си го покарай го, после си вземи БМВ-то и ще се успокоиш завинаги :mhihi:

Спокойствие и БМВ в едно изречение... :mhihi:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 21 Фев 2007, 13:11

mi60_bg написа:Сааба за който говоря е точно от Хасково междодругото хехехе :mhihi: сребьрен металик
Колкото до поддрьжката... то да си купим Астри 1.6 тогава тях ги има на всяка крачка :) А и ти сам го каза че сааби се срещат много по-рядко от БМВ и ако човека иска да се отличава от останалите и да кара нещо по-различно... това е начина. А както вече казах.... 240хил 1 сьединител...
Вьв всеки град има автоморги на който можеш да дадеш порачка за части ако ти се наложи нещо сериозно да сменяш.

еееееее аз съм бил по точен от Весела Лечева бе :mhihi: :mhihi: :mhihi:един Сааб и аз баш него улучих :mhihi:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 21 Фев 2007, 13:12

mi60_bg написа: А и ти сам го каза че сааби се срещат много по-рядко от БМВ и ако човека иска да се отличава от останалите и да кара нещо по-различно... това е начина.

:mhihi: Вярно си е. Купи Сааб-а ако искаш да те забелязват. Толкова е грозен, че няма как да не го загледаш. Май са откраднали дизайна от лада Самара :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от mi60_bg » 21 Фев 2007, 13:23

Незнам за теб но на мен ми харесва чесно казано 8) 900 2 имам в предвид не 9000

еееееее аз съм бил по точен от Весела Лечева бе един Сааб и аз баш него улучих

хехехе ето и снимка намерих!! даже се вижда и Х

http://img89.imageshack.us/my.php?image ... 010vd4.jpg

Следваща

Назад към Основен Форум