Американски автомобили в родината

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Американски автомобили в родината

Мнение от ildivvy » 30 Яну 2026, 17:41

Да, това с доказано добрите вносители от там е добър и полезен въпрос...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 30 Яну 2026, 17:42

slatanic написа:
Photo 25.01.26, 18 21 57 (4).jpg

Първи стъпки на наш терен.
Добре е...
И по-добре може и ще стане. ;)
Иначе опитах да кодирам радиостанциите ама май му евах мамата,че всичките изчезнаха.
То и антената нещо се ебава и или не съм я закачил като сложих навито или нещо контакта и е кофти,но ще я свалям като имам време.
Сега си плейвам неща през блутута и нямам грижи.
И така.

Как са гумите? :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 30 Яну 2026, 22:35

На асфалт (тихо да не чуе Лукавия) са огън.
Не се чуват,спират,завиват...абе много са добри.
На черно още не съм имал време да тествам,но не очаквам лоши резултати.
Неочаквано добра комбинация...за сега. :ok: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 30 Яну 2026, 23:05

Nickelback написа:
slatanic написа:

Добре е...
Иначе опитах да кодирам радиостанциите ама май му евах мамата,че всичките изчезнаха.
То и антената нещо се ебава и или не съм я закачил като сложих навито или нещо контакта и е кофти,но ще я свалям като имам време.
И така.

Ай чИститУ! :bchug: Пожелавам ти, да покори върхове по-смели от мечтите ти :ok:

Да питам и аз, че се присетих това-онова :)

1. Споменавате JSCAN. Не съм го ползвал, та:
Някой може ли да провери дали има опция в JSCAN-а, ECU-то да игнорира вторичните ламбда сонди? Тоест дава ли възможност за "кодиране" под някаква форма?
Питам понеже откакто сложих отпушени катализатори, SRT-то литна, но остана едно леко замисляне в ниските, на лека газ като подам :roll: Та се чудя дали не е свързано с втората ламбда, която вероятно вече не е в работен режим вече :dunno: И чудя дали да си взема едни JSCAN compatible адаптер и да видя какво ще стане, като я изключа... С Launch дигностика не вади никакви грешки :dunno:

2. Дайте моля, разни сайтове, които сте ползвали, където мога да гледам за коли от Америка ориентирани за експорт, търгове, VIN декодери, търговци-вносители на българска почва, от които сте доволни и т.н.
Не ми остава грам време да ровя и ще съм благодарен на конкретни впечатления :bchug:
Не е казано, че ще искам да внеса американец от Америка, но да кажем, че всъщност ще е БМВ :ok: :arrow: Да оправдая питането си БМВ форума, все пак :D

Iaai и Copart са основните търгове.
Отделно има и Манхайм.
Коли бол.Вносители още повече. :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 30 Яну 2026, 23:54

slatanic написа:
Nickelback написа:
slatanic написа:

Добре е...
И така.

Някой може ли да провери дали има опция в JSCAN-а, ECU-то да игнорира вторичните ламбда сонди? Тоест дава ли възможност за "кодиране" под някаква форма?
Питам понеже откакто сложих отпушени катализатори, SRT-то литна, но остана едно леко замисляне в ниските, на лека газ като подам :roll: Та се чудя дали не е свързано с втората ламбда, която вероятно вече не е в работен режим вече :dunno: И чудя дали да си взема едни JSCAN compatible адаптер и да видя какво ще стане, като я изключа... С Launch дигностика не вади никакви грешки :dunno:

2. Дайте моля, разни сайтове, които сте ползвали, където мога да гледам за коли от Америка ориентирани за експорт, търгове, VIN декодери, търговци-вносители на българска почва, от които сте доволни и т.н.
Не ми остава грам време да ровя и ще съм благодарен на конкретни впечатления :bchug:
Не е казано, че ще искам да внеса американец от Америка, но да кажем, че всъщност ще е БМВ :ok: :arrow: Да оправдая питането си БМВ форума, все пак :D

Отделно има и Манхайм.

То важното е да знае човек какво търси...аз немски автомобил, бих се замислил, прекалено много неща може да не са ОК /все пак си на късмет де/
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Яну 2026, 1:06

slatanic написа:
Nickelback написа:
slatanic написа:

Добре е...
И така.

Отделно има и Манхайм.

Манхайм е за нормални коли, там цените са “идеални пазарно” защото е само за дилъри и те наддават колкото според тях струва а не е като да не знаят. Проблема там е че цените са нормални, но може дс се нахендриш страшно защото дават време за оглед, но не можеш да го караш… и ско има проблем с трансмисията примерно няма да разбереш…

И друго- колите които дилърс не може да продаде - ги праща на Манхейм и често си има (лоша) причина коката да е там.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 08 Фев 2026, 0:27

Eeeerere.jpg

И моето камионче дойде.

Интериорно е супер, екстериорно също.
Иска нови гуми. Отдолу още не съм го погледнал, дано да не е много ръждиво.
От онтарио е. Има положен undercoating като му гледам историята.
Също и някаква джаджа върху акумулатора - diamond kote corrosion management system :lol:
За 2 минути го гугълнах и на 99% съм сигурен че нищо не върши тая система. :lol:

Планирам да му обслужа дифовете и кутията. На 100к км са обслужени дифовете, кутията никога, в момента е на 200к.
Пентастар е, охладителната система цялостно е излекувана на 185к км.
Газчица също ще му сложа сигурно.

Хареса ми как стъпва и как се държи, много леко се кара, не се люлее толкова зле, колкото очаквах, комфортно се чувствам вътре и е много тихо. Със стъклопакет е и не чувам нито външни звуци, нито мотора. Музиката ми хареса, мисля че е най-високото ниво. Разхода също е хубав - 8.4 даде извънградско на прибиране 100-120 км/ч културно каране, че беше лошо време. За тва тегло и размери и за два задвижващи моста за мен тва е невероятен разход, гори колкото някоя 4 цилиндрова европейска бензинова бангия от класа на е46 или лагуна с един задвижващ мост и ръчна кутия...

Динамиката очаквано не е нищо впечатляващо, сигурно щеше да е по-готино ако е хеми, но четох че пентастара е по-здрав и по-икономичен и реших тва да поръчам. А и е за баща ми, него го устройва...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 08 Фев 2026, 1:33

Честито и със здраве :bchug: Лимитед ли е?
Иначе пентастара да е по-здрав от Хемито май не съм чувал :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 08 Фев 2026, 7:16

dhtj написа: охладителната система цялостно е излекувана на 185к км.

Честито колега, какво имаш предвид, че охл. система ти е излекувана. Ако термостатът е сменен с такъв който отваря по-рано задължително след това трябва да се бръкне в компютъра на колата за донастройки. За да бръкнеш трябва да се отключи компютъра, а аз все още не мога да прежаля едни 300 евро.
На този двигател задължително му смени PCV клапана, струва смешни пари и се сменя за половин час с подръчни инструменти. Аз усетих разлика след смяната му определено.
Погледни и масления охладител как е да не се разтекъл и той.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 08 Фев 2026, 8:46

Честито и много усмивки да ти носи.

Сигурен ли си за стъклопакета, не съм чувал тези да имат а покрай мен са доста такива и лимитед и каквито се сетиш :dunno:

Относно компютъра първо трябва да се провери имало е не малко които си идват с отключен.
Сега ако е само за $ има някои симпатяги които просто бутат само бита например за мдс-а или само стойността за перката, НО винаги много неща може да се объркат та аз лично не бих и си отключих компютъра.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Мнение от Двигателист » 08 Фев 2026, 11:19

Със здраве да си го ползваш!

ivanski_2 написа:
Сигурен ли си за стъклопакета, не съм чувал тези да имат а покрай мен са доста такива и лимитед и каквито се сетиш :dunno:

По-скоро колегата бърка триплекс (ламинирано стъкло) със стъклопакет.
Лудия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 08 Фев 2026, 12:45

gromovich написа:
dhtj написа: охладителната система цялостно е излекувана на 185к км.

Честито колега, какво имаш предвид, че охл. система ти е излекувана. Ако термостатът е сменен с такъв който отваря по-рано задължително след това трябва да се бръкне в компютъра на колата за донастройки. За да бръкнеш трябва да се отключи компютъра, а аз все още не мога да прежаля едни 300 евро.
На този двигател задължително му смени PCV клапана, струва смешни пари и се сменя за половин час с подръчни инструменти. Аз усетих разлика след смяната му определено.
Погледни и масления охладител как е да не се разтекъл и той.

За охладителната система това видях:

Screenshot_20260208-111410.Files by Google.png

За пцв клапана какво имаш предвид, каква разлика се усеща?

c04 написа:Честито и със здраве :bchug: Лимитед ли е?
Иначе пентастара да е по-здрав от Хемито май не съм чувал :dunno:

Лимитед е, задължително търсих без въздушно. Бонус е и че няма теглич - не е влачил нищо. Всичко друго май си има като summit.
А за пентастара четох, че по-рядко се разтраква от хемито - известния hemi tick.

ivanski_2 написа:Честито и много усмивки да ти носи.

Ще ти снимам стъклото после, като го сваля, ясно се вижда че е сандвич от три пласта.

Благодаря на всички за честитките, карайте си и вие американците със здраве! :bchug:

Снощи тествах бавните, включих ги докато бях на неутрална, изписа си всичко нормално на таблото, тръгнах без газ, що ми се стори че на бавни върви по-бързо отколкото на бързи? :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 08 Фев 2026, 13:48

dhtj написа:................

разбрах. Като каза излекувана, помислих, че е смемен термостатът с такъв дето отваря по-рано, тъй като фабрично Пентастара си държи по висока работна температура. При мен перката в града включва на 102-104 градуса, Но това е в големите задръствания.

PCV клапана е т.нар. картерна вентилация. При мен след смяната оборотите на двигателя на празен ход утихнаха. Намира се от дясната страна отзад на капака на клапаните. Има доста клипове в Youtube как се сменя.
От Крайслер препоръчват смяна на 90 000 мили

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 08 Фев 2026, 15:14

Честито и от мен! Разхода наистина е невероятен... Погледни го и от долу, за да видим как се е държала корозионната защита. Пишете и кои фирми ползвате, както и впечатления от тях...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 08 Фев 2026, 16:43

dhtj написа:Ще ти снимам стъклото после, като го сваля, ясно се вижда че е сандвич от три пласта.

IMG_20260208_135415104_HDR_AE.jpg

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата