M47 не върви след смяна на турбо
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
M47 не върви след смяна на турбо
Здравейте,
колата ми е BMW E90 320d, 163 к.с., 2005 г. След смяна на турбината с чисто нова, оригинална Mitsubishi, автомобилът не върви както преди със старата. Вече съм изминал около 6000 км с новата турбина и проблемът се проявява периодично – ту върви, ту не.
Тъй като турбината имаше 1 година гаранция, я изпратих за проверка. След това ми беше изпратена нова турбина, но проблемът остана същият. Освен това, при втората турбина, след гасене на двигателя или при първото отваряне на вратата, започва да се чува някакъв звук, подобен на тиктакане на часовник.
Моля за съвет къде да търся проблема. Възможно ли е автомобилът да е имал някакъв софтуер преди това? Не съм сигурен. Имам колата от около 1 година и наскоро разбрах, че е на около 550 000 км. Ако смятате, че е необходима софтуерна настройка, моля да ми препоръчате специалист.
Благодаря предварително.
колата ми е BMW E90 320d, 163 к.с., 2005 г. След смяна на турбината с чисто нова, оригинална Mitsubishi, автомобилът не върви както преди със старата. Вече съм изминал около 6000 км с новата турбина и проблемът се проявява периодично – ту върви, ту не.
Тъй като турбината имаше 1 година гаранция, я изпратих за проверка. След това ми беше изпратена нова турбина, но проблемът остана същият. Освен това, при втората турбина, след гасене на двигателя или при първото отваряне на вратата, започва да се чува някакъв звук, подобен на тиктакане на часовник.
Моля за съвет къде да търся проблема. Възможно ли е автомобилът да е имал някакъв софтуер преди това? Не съм сигурен. Имам колата от около 1 година и наскоро разбрах, че е на около 550 000 км. Ако смятате, че е необходима софтуерна настройка, моля да ми препоръчате специалист.
Благодаря предварително.
- Aleksandar.7
- Потребител
-
- Кара: e60 530xd
- Мечтае да кара: g30
Re: M47 не върви след смяна на турбо
След всяка смяна на турбо или актуатор се прави настройка/ремап на всичко от е60/е90 и моделите нагоре.
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Диагностиката какво показва? Ремап и да е имала, тя го има сега. Нова турбина досега не съм купувал е незнам с нов блок(актуатор) ли идва или си още със стария. Ако е останал стария е много вероятно там да е проблема, но той записва грешка и се хваща на диагностика.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Aleksandar.7 написа:След всяка смяна на турбо или актуатор се прави настройка/ремап на всичко от е60/е90 и моделите нагоре.
Турбината идва готова и настроена. Не се прави нищо след това.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Aleksandar.7
- Потребител
-
- Кара: e60 530xd
- Мечтае да кара: g30
Kroki написа:Aleksandar.7 написа:След всяка смяна на турбо или актуатор се прави настройка/ремап на всичко от е60/е90 и моделите нагоре.
Турбината идва готова и настроена. Не се прави нищо след това.
Ако втора ръка от друга кола се.
Така хора днес вече наби някакви грешки имам insta/inpa и наби грешки в актуатора та пак ако може да ми предложите някакъв сервиз от Гоце Делчев съм мога да я откарам в сервизи посока Благоевград и София също мога и до Пловдив ако си зазаслужава.
Това са грешките:
0044CC – DDE: Charge-air pressure actuator
004530 – DDE: Charge-air pressure control, control deviation
Това са грешките:
0044CC – DDE: Charge-air pressure actuator
004530 – DDE: Charge-air pressure control, control deviation
7 мнения
• Страница 1 от 1