Пиенье

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пиенье

Сливова
5
14%
Гроздова
14
38%
Кайсиева
1
3%
Крушова
1
3%
Ябълкова
0
Няма гласували
Плодова
0
Няма гласували
Мастика
1
3%
Мента
1
3%
Аз не пия (болен съм)
0
Няма гласували
Аз не пия (жената не ми дава)
1
3%
Въздържател съм (срам за форума!!!)
9
24%
И да изгОрат пейките, бг алкхол не близвам!
4
11%

Общо гласове : 37
големия брат на Монтоя
Аватар

Пиенье

Мнение от BMW_POWER » 23 Яну 2026, 5:10

Понеже ми писнА на дедовия от политика и понеже ми писнА да чета само за разни руски имена, ето ви заигравка. Айде да ви видя, дали освен да политиканствате и да се правите на разбирачи по всичко, ще намерите едно място, дето да не се карате. Място, дето да кажете къде, какво (а защо не и кого) сте пили, а не като в оная тема на "Rакийка и Sалатка" да се хвалите, кой и къде с какво ви е почерпил ;) :idea:

:OT: Последният отговор е тук, защото без "пейки" нито една анкета не може да се счита за легитимна :ok:
А и не на последно място, масовият българин смуче на пейките пред входа :bchug:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

ентусиаст
Аватар

Re: Пиенье

Мнение от driver69 » 23 Яну 2026, 5:28

Аз не пия, докато се върна във форма, за да мога тогава да се насладя напълно :mhihi:
Според мен всеки алкохол си има време и място - както е логично да пиеш Аперол в Италия, така ще е странно да удариш един Вермут на свинско погребение...

Чисто за ракия съм пас, ако се налага да пия - кайсия, с много пред другите.

Виждам, че тук колегите масово са почитатели на уиски, набило ми се е в главата едно интервю на технолог от някой от големите заводи, в което казва, че най-лошият алкохол от дестилерия е доста по-добър от масовия домашен - какво мислите?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 23 Яну 2026, 8:00

Пия...фанта портокал. Много рядко алкохол и по малко..200-300 грама в годината общо, концентрат. Бири и подобни - не.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 23 Яну 2026, 8:05

Е това е тема :yes: Относно домашния алкохол , аз си произвеждам и обикновенно като се съберем по някой повод, разни купешки ракии , уиски ,водка и т.н. си остават непипнати на масата а моята ракия свършва :dunno: И за виното същото ...Друго ми е интересно - по колко пиете :?: Аз лично пия вечер по около 30-40 ml ракия и чаша , чаша и половина вино , лятото една -две бири и според световният стандарт това ме прави алкохолик :roll: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 23 Яну 2026, 9:32

Има ли нужда от добавяне на захар за да стане дестилат - пропускам! Само грозде! При третата дестилация може и анасонче.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Яну 2026, 10:02

Аз съм просто устроен човек и няма моя отговор - пия всичко :mhihi:

mr_petroff написа:по колко пиете :?:

Аз не ги меша. ~2 бири или ~2 чаши вино или 50-100мл твърд алкохол. Кога бях по-млад беше по-различно, вече просто не ми се пие повече.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Мнение от barty » 23 Яну 2026, 10:09

Не пия много и редовно.
Узо и уиски са мойте предпочитани алкохолни напитки.
Бирата я харесвам, само ако е хубава, което изключва БГ бирите :(
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tsureto » 23 Яну 2026, 10:29

По принцип не пия всекидневно. Пия 1 път на седмица макс. Проблема ми е, че като седна да пия - пия по 7-8 големи водки, доспива ми се и си лягам. След 10 дена примерно, повтарям. Като през останалото време не близвам. Казаха ми, че имам проблем и, че това не било нормално. :help: :lol:
Пия главно, защото ме отпуска и си изключвам мозъка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Яну 2026, 10:38

Гледам да избягвам концентрати, ама затова пък пия по-така неща, уиски, ром, бренди, по- рядко ракии.
Бирата също гледам да я намалявам.
Най-вече карам на вино-червено. Рядко лятото бяло.
Домашни неща не пия, изключвам както казах рядко ракия само от един приятел.
Домашно вино е като бяла лястовица за мен.
Уж имало, ама аз не съм пиш досега.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 23 Яну 2026, 11:19

:mhihi:

Само Крушова и то домашна, ние си я правим. Нямам навика всяка вечер да си сипвам по чашка,случва се със седмици да не близвам дори бира, но като седнем, няма ставане. :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Яну 2026, 11:27

Традиционните бг бири и west coast IPA, друго рядко, предимно по специални поводи.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 23 Яну 2026, 11:27

Последните години драстично намалих и алкохола и храната(макар че не съм дебел).

Просто спря да ми се яде и пие в количества. :dunno: Не ми става хубаво вече, даже като видя тежки маси и ми става лошо преди да сме почнали. :mhihi:

Но в правилната обстановка и храна си пийвам.

- лятото, привечер, под асмата на двора, откъснал съм домат от градината, хубаво сирене....просто няма как да не си сипя някоя ракия. :mhihi:
Повече от 3 големи не съм си позволявал от години.
- лято, работил съм в двора/гаража, жега, децата тичат и играят.... Няма как да не ударя 2-3 бири :mhihi: Както някой каза български бири НЕ.

П.С. В духа на отговорите в анкетата - жена ми ме кара да пия повече. Бил съм по-готин като пия :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 23 Яну 2026, 11:42

От българските бири само Столично бок остана читава... Сега на тия ниски температури всяка вечер по две, особено много върви с някой гратисен мач по БТВ Екшън (тая сряда си гледах Ливърпул примерно) :mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 23 Яну 2026, 12:27

Като не съм на работа с обяда не повече от 100 мил вино или половин бира, демек от събота на събота. Вечер някой път по 50мл ракия, но доста рядко. Лятото обичам джин 50мл разреден с нещо. Общо взето слаба ракия съм.

Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Яну 2026, 14:43

mr_petroff написа:Е това е тема :yes: Относно домашния алкохол , аз си произвеждам и обикновенно като се съберем по някой повод, разни купешки ракии , уиски ,водка и т.н. си остават непипнати на масата а моята ракия свършва :dunno: И за виното същото ...Друго ми е интересно - по колко пиете :?: Аз лично пия вечер по около 30-40 ml ракия и чаша , чаша и половина вино , лятото една -две бири и според световният стандарт това ме прави алкохолик :roll: :mhihi:

Така си е, даже щях да ти го кажа. :mhihi:
На мен пък ми викат, че не съм човек и ме питат за'кво живея, по-надолу ще разбереш защо ме питат. :mhihi:

След тема уиски и бира, се появява и тая. :mhihi: Даже и други пиянски имаше. Това е някаква препратка вероятно към БМВпростаци.цоп. :ahah:

И аз...пия. Понякога 1 бира за цяла година без никакъв друг алкохол също ако някой ми налее и то пак не е сигурно, че ще пийна. :mhihi: Понякога пия по 2 за една вечер и после може след няколко месеца пак или другия месец...
Вино червено се е случвало да опитам малко, чаша на година, не знам, ама не всяка година. Някоя домашна ракия на някакъв повод, пак не всяка година, ще ми налеят 50 грама, аз мога да ги изпия, ама в общия случай ще изпия 5 грама и след няколко месеца може пак да близна. :mhihi: Имал съм години в които цяла година не съм близнал нищо, даже шампанското на нова година го близна и толкова.
Бащата прави иначе и ракия и вино, все хубави стават, особено хората много ги харесват като ги черпя. :mhihi: Аз рядко опитвам както казах, ама имат хубав вкус.
Ама както казват, не съм човек, кафе не пия грам, цигари и тях не. Остана ми от спорта едно време тая дисциплина явно, а и имам добър пример може би от баща ми, той с времето почна повече да си опитва като колегата горе, а преди това само с поводи.
Иначе съм се напивал 4 пъти и ги помня :mhihi: веднъж на 16, после в казармата веднъж, като се роди първото дете и веднъж на маса вкъщи. :mhihi:
Не го харесвам този спорт. :dunno:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Следваща

Назад към Извън Темата