Тема форумен-протест

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против премахването на модераторски права ?

За
25
61%
Против
16
39%

Общо гласове : 41
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Тема форумен-протест

Мнение от TNT » 19 Дек 2025, 9:58

Мисля е крайно време да се премахнат правата на господин канадския модератор BMW_POWER. Дори не знам дали има смисъл да се обяснява защо ? Ежедневно триене на мнения, които лично не го кефят, редакции, сеене на пропаганда. Дори не знам кой и защо му даде - за мен не веднъж е бил за бан.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Re: Тема форумен-протест

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Дек 2025, 10:27

Като лично потърпевш аз ще гласувам с против и ще кажа даже "моля да не се маха". :mhihi: Не за друго, ами защото е останал с крайно грешни впечатления за отношението ми към него, а и така си калявам нервите като видя поредното незаслужено изтрито мнение, което явно според никой друг модератор не е за триене. Може и да съм прекалявал някога в постовете си излизайки извън темата, но в масовия случай е било пренебрежимо, а в още по-масовия нещата са били в тясна връзка. Пример, обяснява се в икономическата тема някакви неща, които касаят Европа и Русия заедно, понеже така е било последните 70-80, да не кажа 280 години, но понеже не са много хубави за Русия, това се маха. Е не знам защо честно казано. Аз не съм виновен, че отношенията с Русия са такива, нито някой друг. Значи като се обяснява как Волксваген затваря врати, как в Германия горят пейки, как в Европа има само гейове във властта е ок, но ако случайно се спомене, че Путин не е яхнал кафява мечка и не гази наред всичко живо, това не е ок.
Според мен не е редно да ми се маха поста заради такива субективни възгледи.

Другите неща там за редовно спорене пораждащо разединение ТНТ ги описва бегло, а уж от рози форум се махна темата за война, че да нямало такова. Политическата едва скоро се отвори с особен надзор.

Та аз съм за да остане, ако му се махнат правата ще има голям потоп по много теми и още спорове и няма да споменавам една от причините да се предоставят тези права. :ok: Може пък да си вземе бележка, че не винаги е прав. Едно време алх беше модератор и заради недоволство от страна на потребителите беше махнат ако помните по-старите. Но там причината беше друга, не триене на постове, а отношение към пишещите.

Добавям изтритият ми пост и тук, че си пазя скрийншотче защото взеха да ме питат във форума как така съм копейка вече. :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 19 Дек 2025, 10:30

Абсолютно ЗА и не само за Крум.
Модераторите трябва да са хора за пример, не за посмешище.
Отделно трябва да са на мандат и да се избират пряко от съфорумците. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 19 Дек 2025, 10:52

Гласувах ЗА. Трябва ли да се обяснява като е повече от ясно :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 19 Дек 2025, 13:47

empar написа:Модераторите трябва да са хора за пример
Отделно трябва да са на мандат и да се избират пряко от съфорумците. :bchug:

Това!!!

Лично аз нямам претенции към Повера, но наистина би било яко ние сами да преценяме кой да въдворява ред и дисциплина
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Дек 2025, 14:10

Това според мен в много трудно да се оставя да се решава с гласуване, понеже половината гласуващи реално няма да зная за кого гласуват. Някои са активни в едни раздели, други в други раздели и се губи реалното наблюдение. Има си управа, да си слагат, който решат. Вече после дали се одобрява от някакъв кръг хора е лесно да се види с времето.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 19 Дек 2025, 14:36

Top Gun Maverick написа:Това според мен в много трудно да се оставя да се решава с гласуване, понеже половината гласуващи реално няма да зная за кого гласуват. Някои са активни в едни раздели, други в други раздели и се губи реалното наблюдение. Има си управа, да си слагат, който решат. Вече после дали се одобрява от някакъв кръг хора е лесно да се види с времето.

То за това си има модератори по раздел! По техническите раздели за модератори стоят хора, които не са влизали от години.
А за Извън Темата може да се проведе една семпла и прозрачна НЕанонимна предизборна кампания, тъкмо да покажем как се правят честни избори.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Дек 2025, 15:25

Те политиците доказано четат форума, та може и това да вземат да копират. :mhihi:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 19 Дек 2025, 15:30

Нали знаете, че тая "служба" е безплатна и едва ли има много желаещи да я работят.
Може би е добре мненията, които нарушават нещо от правилата да остават известно време оцветени в червено и по-късно повече хора да вземат решение да ги трият и да отстрелят виновния/-те.
За съжаление "общите модератори" са по-работливи от техническите по останалите подфоруми, които последните години скучаят.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Дек 2025, 16:05

Адмирирам темата на ТНТ-то. Крайно време е, да се направят някакви промени. Аз съм единственият, който е "хвърлен на кучетата" (който изобщо прави нещо в тази част на форума) и е естествено да отнасям всички негативи. Работата е доброволна, безплатна и неблагодарна. Трябва да се лавира между правото на различни мнения и да е по възможност така, че да има минимум недоволни.
В техническите форуми понякога няма мнения с месеци. Тук се случва да няма скандали по няколко дни. В техническите форуми не можеш да обясниш хлабава верига с 250 години история на Русия и как са нападнали Украйна, за да си оправят икономиката.

Няма да коментирам липсата на примери в първото мнение. "Сеене на пропаганда", хм, всяко мое мнение, което се различава от фундаменталните истини на Нова и БТВ явно е пропаганда.

Както и да е.
Пак казвам, съгласен съм с автора :bchug:
Веднага го предлагам да "позеленее" на мое място и да поеме тази прекрасна работа. Включително и втория потърпевш от моя терор. Единият е тук пет дни в седмицата, другият е денонощно. Бъдете съдници и преценявайте, кой има право и кой не. Взимайте решения на базата на това, кое мнение или тема могат да доведат до раздори. Бъдете "Out of the box" и преценявайте, кога едно мнение може да засегне някой друг и кога не. Водете тази част на форума така, че всички да са доволни. Опитвайте се да помните, на какви теми се създават дразги и се ставайте да не ги допускате. Не на последно място. Трябва да знаете, кой на колко ракии коментира. Ще ви се наложи да следите и на кого и кога жена му "сменя маслото". Има хора, които на всеки четири седмици се изнервят сериозно и физически не носят вина за това.
Не на последно място. Зеленият ник не дава права за бан. Можеш да триеш, "редактираш" (правил съм го единствено в правописен смисъл, но явно има засегнати) и променяш мнения. Последното зависи от много неща. Променял съм обидни думи, но основното не.
Та накратко. Кой е мераклия да застане на мястото на дъртия Чичак :ok:
И без "Аз не, някой друг!" Щом мислиш, че можеш по-добре, добре дошъл в екипа. Всеки е ОК, щом нещо води към подобрение :ok:
Защото, ако само ще се мрънка, просто не виждам смисъл.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Дек 2025, 16:14

Аз съм против и обяснявам "защо". За да му е гадно и да продължава да извършва безплатна дейност :idea:

п.с. Който каквото сам си направи --> никой друг не може да му го направи :mrgreen:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 19 Дек 2025, 16:51

BMW_POWER написа:"редактираш" (правил съм го единствено в правописен смисъл, но явно има засегнати)

Ше ма извиняваш, ама тука излъга. Веднага ми идва на ум един пример дето не беше баш в правописен смисъл редакцията...

А триенето на мнения трябва да е някакъв много краен вариант, не универсален инструмент за поддържане на "реда". Тва да забраниш горещите теми да не се обиди някой е крайност която дразни почти всички. Както и безразборното триене на мнения защото някой така е решил. Не виждам какво толкова трябва да се модерира тоя раздел, според мен тука докато не почнем да се псуваме на майка не би трябвало да има кой знае каква модераторска намеса... В крайна сметка няма как всички да сме на едно мнение, а аз поне обичам да чувам и отсрещната гледна точка дори и да не съм съгласен с нея.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Дек 2025, 17:06

Така е, на мен лично източната пропаганда винаги ми е любопитна ако не е еднотипна.

vicho написа:Аз съм против и обяснявам "защо". За да му е гадно и да продължава да извършва безплатна дейност :idea:

п.с. Който каквото сам си направи --> никой друг не може да му го направи :mrgreen:

Ти си прекалено долен. :mhihi:

Иначе не виждам защо някой трябва да изявява желание да модерира. Това е свързано с някакви неща да даваш пример и да не участваш в много полемики. Аз от тази свобода не бих се лишил. :ok:
Като има коментар откровено и брутално нарушаващ правилата, колегите сами докладват и на модераторите им излиза като са онлайн, съответно вземат мерки ако преценят. Та не е чак разхайтена работата ако нон стоп не се следи за запетайката в мъжки форум. Откровени заяждайки скоро не съм виждал, последното беше от Димов към Кроки и за няколко минути получи временен БАН. Чак такова нещо два дена рядко минавали без скандали...някакъв обикновен спор с някой не е скандал. Мъжки форум сме, не женски тийн. То даже те спорят повече.
Лошо е човек никога да не пада по гръб и даже да не допуска, че може да не е бил перфектен всеки път.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Дек 2025, 17:17

"Идва ти наум един пример", Бубо, ти сериозно ли? Ако не се лъжа, от три години се занимавам с тази дейност и ти се сещаш "за един пример"? Нека да са 10, нека да са 100. Това "ежедневно" ли е, както пише горе колегата? Посипвам си главата с пепел, за този "един пример".

Защо се заключиха темите темите за соца, за войната, първата политическа? Там на майка никой не е псувал. Признавам си като грешка, че отключих темата за войната. Останалите от екипа бяха против. Ми сгреших, пак се хванахте гуша за гуша. Никой някого не е псувал на майка.

Ти, а и ме само ти можеш да обичаш да чуваш другата гледна точка. Но не забравяй, че тук има няколко крайни инстанции и тяхното мнение не подлежи на коментар.

Не забравяй, че има и един провокатор, който непрекъснато хвърля фитили и после гледа сеир.

Отстрани всичко е лесно :ok:
Аз съм ОК, TNT и лично потърпевшия да поемат още от този момент. Аз Коледна премия няма да получа, ама ще го преживея.

Едно е да четеш мнения, друго е да се стараеш да предотвратиш кавги межди хората. Няма да давам примери, че пак ще има "засегнати".
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 19 Дек 2025, 18:09

b_u_b_o написа:А триенето на мнения трябва да е някакъв много краен вариант, не универсален инструмент за поддържане на "реда". Тва да забраниш горещите теми да не се обиди някой е крайност която дразни почти всички. Както и безразборното триене на мнения защото някой така е решил. Не виждам какво толкова трябва да се модерира тоя раздел, според мен тука докато не почнем да се псуваме на майка не би трябвало да има кой знае каква модераторска намеса... В крайна сметка няма как всички да сме на едно мнение, а аз поне обичам да чувам и отсрещната гледна точка дори и да не съм съгласен с нея.

Е това. И аз съм ЗА. Твърде пристрастно действа, освен, че сам си казва, че се “старае да предотвратява кавги между хората”. Това е груба, всеобхватна и ненужна цензура. Всички сме възрастни хора, ако някой прескочи добрия тон, докладване и мерки срещу нарушителя, трябва да е достатъчно.

Следваща

Назад към Извън Темата