Какъв гребен тренажор?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Какъв гребен тренажор?

Мнение от turieca » 01 Дек 2025, 13:44

Сега като го ползва няколко месеца отзиви имаш ли, че аз отдавна съм мераклия, но все не попадам на мостра да пробвам дали е моето.
Нали живея по село и не е пълно със зали тук.
Та седнах в декатлон вчера и ми допадна усещането. Та как е конкретно този гледам в емаг е 850лв.
Дали да му налитам.
Благодаря.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 03 Дек 2025, 22:05

Този няма нищо общо с евтиното китайче със хидравлични амортисьори. Не че този не е мейд ин чайна, ама е друга работа.
Като се счупи предният се постарах да прочета каквото може за гребните тренажори , видове, предимства , недостатъци и т.н.
Концептът може да е еталон , не споря , но не е лъжица за моята уста.
От всичкото инфо , което прочетох и обработих в главата си реших, че оптимумът е въздушен с магнитно съпротивление.
Въздушната част прави прогресивно съпротивление , тоест колкото по-рязко/интензивно дърпаш толкова по-голямо съпротивление оказва.
С магнитите задаваш константно съпротивление, което не се влияе от интензитета на дърпане.
Това , което написах за прогресивното съпротивление на въздушната част ти дава възможност да правиш нещо като спринтове, редувайки ги с бавно бягане, надявам се ме разбираш.
По мое мнение до 10-тата минута е разгрявка , една тренировка трябва да бъде поне 30 мин. , а ако не ти писне (щото е еднообразно ) и повече.
Моят има някакви програми да се състезавам с компа, но не ги ползвам, греба си определено време и това е.
Периодично ти показва времето на 500 метра , има колко движения правиш, изминато разстояние и време , калории и май други работи , дето не ме интересуват много.
Гледам за 10 мин да съм над 2 км, според уреда , както казах ти си решаваш кога и какъв интензитет да гребеш.
Като цяло съм доволен , 30-тина минути със средна към висока интензивност ги намирам за добра дневна тренировка , но то там на всеки целите и разбиранията са различни.
Накрая подчертавам , че изказвам ЛИЧНО мнение, други хора могат да кажат друго, ти си преценЯш
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 04 Дек 2025, 10:25

Поръчах го онзи ден чакам го другата седмица, че май от Полша идва и е по бавничко.
Благодаря!

Предишна

Назад към Извън Темата