Електрически проблем

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Електрически проблем

Мнение от PIPERKOV » 03 Дек 2025, 17:56

Здравейте.Появи ми се странен електрически проблем с колата Bmw E60 M54B30 2004.Като отключих с дистанционното видях че нещата които са ми включени в запалката светнаха а тя трябва да работи само при подаден контакт с ключа и тъй като не можах да я накарам да изключи по никакъв начин се принудих да откача акумулатора за малко.след това се оправи и повече не е светвала при отключване.Обаче сега забелязах на заключена кола когато на 16тата минута колата се пробужда за момент преди пълното заспиване запалката пак се задейства за около минута и после угасна след това колата си заспа нормално .този проблем според мен се появи след като регистрирах новия акумулатор с Carly последна версия изтеглена от форума и оригинален адаптер на Carly.Направих само регистрация без промяна на амперите защото новия е същия като стария въпреки че не беше нужно защото от 9 години карам с откачен IBS сензор и ядове не съм имал......възможни ли е Карлито нещо да е омазало нещата при регистрацията на акумулатора.ако някой го преминал това нека сподели.Благодаря
........Сега случайно пак погледнах колата напълно заспала след около 10 часа престой и запалката пак работеше НО колата не беше будна скоростния лост не светеше и след малко угасна.най вероятно го прави постоянно.И най интересното е че волт метъра към запалката показваше десет волта а акумулатора е чисто нов.Това ме кара да мисля дали нещо не овкусява някъде ли и аз не знам защото като измеря акумулатора на заспала кола без да е включила запалката си показва 12.8 което е супер но 10 волта при заспала кола само запалката нещо не е наред

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Re: Електрически проблем

Мнение от flober » 03 Дек 2025, 20:01

Има случаи на омазване с карлито и то сериозно, направи бакъп и виж дали пак ще е така.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от PIPERKOV » 03 Дек 2025, 20:31

Как да го направя тоя бекъп като вече съм регистрирал акумулатора.бекъп се прави преди това.cas модула ли отговаряше за запалката.Почти съм сигурен че Карлито омаза нещата обаче кой модул е омазания
P.S. Проблемът се е получил най вероятно заради това че съм регистрирал нов акумулатор с откачен IBS сензор.сега ще се мъча да оправя омазвацията......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 05 Дек 2025, 14:53

PIPERKOV написа:Как да го направя тоя бекъп като вече съм регистрирал акумулатора.бекъп се прави преди това.cas модула ли отговаряше за запалката.Почти съм сигурен че Карлито омаза нещата обаче кой модул е омазания
P.S. Проблемът се е получил най вероятно заради това че съм регистрирал нов акумулатор с откачен IBS сензор.сега ще се мъча да оправя омазвацията......

Информацията за акумулатора се пази в CAS модула. Може да му се върнат заводски настройки с NCS.

ентусиаст
Аватар

Мнение от PIPERKOV » 05 Дек 2025, 21:27

В cas 1 няма нищо за ibs сензора,само за KL30G клема,но това не ми върши работа.параметрите за това не са променени.сравнявах го с бекъп файла който имам на каса.Мисля че в cas 2 вече има параметри за ibs и може софтуерно да се изключи.

Назад към Е60/Е61