Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
Re: Имотният пазар
msi200 написа:Погледнах в интернет, за тези пари като в Милениума може да се вземе подобно жилище в Манхатън. Предполагам, че в NY поддръжката на месец ще е 10к долара + сигурно има и голям данък, така че едва ли е добра инвестиция.
От друга страна пък Милениум е в София, за която никой не е чувал, така че и тук едва ли е добра инвестиция.
Оу не, не, не, НЕ
За същите пари при Пешеходеца
https://www.realtor.com/realestateandho ... 5179-83264
И при мен
https://www.realtor.ca/real-estate/2838 ... 4402-glebe
https://www.realtor.com/realestateandho ... 5179-83264
И при мен
https://www.realtor.ca/real-estate/2838 ... 4402-glebe
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Любимите ми безумни сравнения са тия. "Ама за тия пари на Малдивите", или "за парите на 3 стаен в някоя вада ще си купя къщичка в някое село в Испания", то хубаво ама ако бизнеса/работата ми са тука чий ще го диря в тва село. То нали трябва и с нещо да се живее не е само да си купиш къщата, пък евентуално трябва и да се изплаща. Сто пъти съм ви го казвал, причината пазара на имоти да е такъв са счупените ни пари. Докато се налага да купувате тухли за да не си загубите спестяванията, ще е такъв. Ако евентуално някой ден се светнем, че жилището е нещо което е направено да се живее в него, а не е касичка тогава може и да видим по-различен пазар и по-справедливи и пазарни цени.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Spunky написа:msi200 написа:Погледнах в интернет, за тези пари като в Милениума може да се вземе подобно жилище в Манхатън. Предполагам, че в NY поддръжката на месец ще е 10к долара + сигурно има и голям данък, така че едва ли е добра инвестиция.
От друга страна пък Милениум е в София, за която никой не е чувал, така че и тук едва ли е добра инвестиция.
Оу не, не, не, НЕОколо $20М ще е подобен апартамент в Манхатън. Стандартен апартамент с две три спални в някоя сграда с подобен статут. Виж примерно 111 W 57. Висок етаж с високи тавани е $100М. С $2.5М в Манхатън си за никъде.
Имам предвид в някой по-"обикновен" небостъргач, койтo не е на billionaires row
I love the sound of V8 in the morning...
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
b_u_b_o написа:Любимите ми безумни сравнения са тия. "Ама за тия пари на Малдивите", или "за парите на 3 стаен в някоя вада ще си купя къщичка в някое село в Испания", то хубаво ама ако бизнеса/работата ми са тука чий ще го диря в тва село. То нали трябва и с нещо да се живее не е само да си купиш къщата, пък евентуално трябва и да се изплаща. Сто пъти съм ви го казвал, причината пазара на имоти да е такъв са счупените ни пари. Докато се налага да купувате тухли за да не си загубите спестяванията, ще е такъв. Ако евентуално някой ден се светнем, че жилището е нещо което е направено да се живее в него, а не е касичка тогава може и да видим по-различен пазар и по-справедливи и пазарни цени.
За съжаление тази логика не важи за трофейните имоти, много от тях се купуват с всякаква друга цел, но не и да се живее в тях... Също и купувачите им не са вързани само за България.
I love the sound of V8 in the morning...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Те са пренебрежимо малък дял от всички и не влияят на пазара като цяло. Но този конкретния в миленума си прав, че може да спада към тази категория.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Тия дни гледах, ама нямам обявата под ръка, 31 квадрата в Търново на скромната цена от 140 и нещо хиляди еуро. Или иначе казано около 4500 еуро на квадрат за кутийка в Търнуу.

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
че то един стандартен възтесничък гараж е 21 квадрата..... 
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и назначил Румен Спецов за шеф на ЕмТиВи...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и назначил Румен Спецов за шеф на ЕмТиВи...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Чак пък възтесничък...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
ildivvy написа:Чак пък възтесничък...
Наистина, няма много гаражи с над 21кв.м2 чиста площ...
driver69 написа:ildivvy написа:Чак пък възтесничък...
Наистина, няма много гаражи с над 21кв.м2 чиста площ...
В съвременното строителство, три-четиристайните апартаменти с усвоени тераси са вече под 80м2. 20м2 гараж си е по-бетер от боксониера
https://www.mirela.bg/imoti/%D0%A2%D1%8 ... 47274.html
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
В 16.66 кв.м. гараж без проблем събирам X5 E70. 21 въобще не е възтесничък.nickstorm написа:че то един стандартен възтесничък гараж е 21 квадрата.....
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
https://www.standartnews.com/biznes/ray ... 16378.html
Като четеш все едно наистина за рая ти говорят. Но не са ли малко прекалено близо една до друга тези къщички? Щом е отдалечено от София, биваше да има дворове по-големи поне.
Като четеш все едно наистина за рая ти говорят. Но не са ли малко прекалено близо една до друга тези къщички? Щом е отдалечено от София, биваше да има дворове по-големи поне.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Top Gun Maverick написа:https://www.standartnews.com/biznes/raysko-selo-kray-sofiya-stava-noviyat-kvartal-na-bogatite-616378.html
Хахаха...
Стигнах до "луксозните къщи" и затворих страницата...
Комплекса с луксозните къщи му викат концлагера...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.