Какво мислите за търговията с акции/петрол/валута?
Модератор: Общи модератори
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: Какво мислите за търговията с акции/петрол/валута?
peshehodetz написа:На моменти се колебаех дали да не разпродавам гугъл, че нещо се бяха доста дълго задържали на страни и да взема други като Нвидиа и още палантир, но в момента последните месеци дръпнаха много силно и съм изключително доволен, освен това и предвид факта че те са ми най-много като бройка след тесла
Надявам се, че още не си продал... 'Buffett Effect' (Berkshire bought 17.85 million shares worth $4.93 billion)
Между другото това е първата компания в моето портфолио, което удару 10к €, за второ място за 10к се борят $SoFi, $HOOD и $NBIS, $AMD също ги преследва, но трябва да хапва още малко хлебец - peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: RX350 awd / E450 all terrain
Не съм ги пипал, в момента нямам и намерение да вадя от тях в скоро време. Единствено мога да дръпна малко тесла ако скочат до $500 нещо от рода на 5% и после други 5% ако идат на $600 и така по малко на порции. Иначе нвидия прибавям по малко и повече палантир докато последните са все още тънки преди да са отишли на $500-750. Другото е направих последна продажба на биткоини миналата седмица и мисля и с тях да спирам. Като дръпнах чертата заковал съм DCA на продажби $111111 и мисля че това ще ми е щастливото число и тук да спра, освен единствено ако не повтори някой нов връх като преди и да извадя още малко, ма не ми се вярва засега.
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
keep walking
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
$NVDA
• Sales $57B vs Est. $55B
• EPS $1.30 vs Est. $1.26
• Data Center Sales $51.2B vs Est. $48.6B
• Gross Margins 74% vs. Est. 74%
Q4 Guidance
• Sales $65B vs Est. $62B

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Exclusive89 написа:peshehodetz написа:На моменти се колебаех дали да не разпродавам гугъл, че нещо се бяха доста дълго задържали на страни и да взема други като Нвидиа и още палантир, но в момента последните месеци дръпнаха много силно и съм изключително доволен, освен това и предвид факта че те са ми най-много като бройка след тесла
Надявам се, че още не си продал... 'Buffett Effect' (Berkshire bought 17.85 million shares worth $4.93 billion)Между другото това е първата компания в моето портфолио, което удару 10к €, за второ място за 10к се борят $SoFi, $HOOD и $NBIS, $AMD също ги преследва, но трябва да хапва още малко хлебец
тия дни 15-20 - SOFi-та, малко Nvidia, останалото в ETF-и. Доволен за сега. Кои брокери ползвате, аз съм Т212.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ае кво стана с тоя играч Румен Виста 
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
Tenata написа:Кои брокери ползвате, аз съм Т212.
Т212 и Robinhood. Имах сметка и във Freedom24, след хилядите документи изпртени от моя страна, бях одобрен, след определен период отново искаха някакви неща
и си закрих сметката. @steeN, Вистата Румбакиса, мернах някакво видео преди дооста време, видеото започваше така или нещо от сорта ''Сега ще си говорим за истински инвестиции, а не за крипто, акции...'' Та той е повече за темата с имотите
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
Румбакиса Виста се отказа от инвестиции в акции и крипто преди повече от година и половина или две, може би в най-неподходящия момент. Разпродаде всичко де що имаше някои на тотална загуба като биткоин, други с по малка, на нула или с лека печалба, но като цяло беше назад. После като оправдание пусна едно видео в което каза, че инвестирането в акции и крипто е най-големия bull shit. Заяви, че като вкарате парите си в някоя борса след това много трудно може да ги извадите особено ако сте на печалба. Сега не знам аз досега такива пролеми никога не съм имал, пък за него като се завира в разни измислени борси може и да е така. В последно време се е отдал на строителство на къщи в Бали, вика че са негови, ма не са, на други са, пък трети ги менажират и т.н.
keep walking
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Този е пълен измамник и лаладжия, трябва да не се коментира изобщо, да тъне в забрава.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
Пичове, пак съм аз
Този път искам да споделя колко съм в ла*ната…
Понеже преди около година-две, когато криптото скачаше доволно, особено btc, направих не лоши кинти от MSTR x3 и Coinbase x3. Та не е като да не бях доволен
След като затворих позициите си, по някое време реших пак да си играя с въпросните компании, с ливъридж, да ама греда
Не става всеки път нагоре, сега съм с почти 90% надолу, някой ден ако мина на зелено ще драсна
Иначе с акциите, които НЕ спекулирам съм доволен
Понеже преди около година-две, когато криптото скачаше доволно, особено btc, направих не лоши кинти от MSTR x3 и Coinbase x3. Та не е като да не бях доволен
След като затворих позициите си, по някое време реших пак да си играя с въпросните компании, с ливъридж, да ама греда Иначе с акциите, които НЕ спекулирам съм доволен
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
Някой да е купувал злато или сребро тия дни? 
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Top Gun Maverick написа:Някой да е купувал злато или сребро тия дни?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Само идиот би купил тези дни! Аз лично се чудя къде ще е 'тавана' и дали ще мога да го уцеля, за да осребря малко печалба, за да я прехвърля в други инвестиции. Това в петък си е корекция, както и да го гледаме... Биткойнърите ги разбират тези неща най-добре!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
А принципно защо трябва да се цели върха? Не е ли ок по пътя нагоре нещо да си махнал?
Ако си махнал супер, ако не малко е рисковано пронтся графика. Да, може да е корекция, ама може и да е края, а другия булрън на металите да е чак след 8-10 години...аз знам само, че не знам какво е.
Но пък знам, че една корекция както изглежда на корекция, така и може да се окаже, че не е корекция.
Това е целта на големите играчи.
Ако си го решиш пък само да държиш още години, това вече е друг вид стратегия.
Ако си махнал супер, ако не малко е рисковано пронтся графика. Да, може да е корекция, ама може и да е края, а другия булрън на металите да е чак след 8-10 години...аз знам само, че не знам какво е. Ако си го решиш пък само да държиш още години, това вече е друг вид стратегия.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
В момента баси и хайпа тече навсякъде около златото. Където и да се завъртиш около фейса, тик-ток, рийлсове или шортове в ютубе се говори за злато. Появяват се знайни и незнайни герои които агитират да се купува злато, особено активен е един с някаква особена прическа, не знам какъв го играе, не го и слушам докрай и не само него. Аз лично нямам злато, както и нямам никакво желание и намерение да имам, с изключение на някои бижута на жена ми и малко мои наследствени, които дори не ме кефи да нося.
Just for the record - купилите злато през 1980г са чакали 26 години за да си възстановят парите, които инфлацията така или иначе е изяла. Та пичове, чака ли ви се 26 години ?
И по пресен случай - купилите през периода 2010-2012 пък са чакали само 8 години, дори познавам такива от последните не дочакали ми продали на загуба, та сами си решавайте какво да правите.
P. S. Маверик, какво става с твоя "приятел" Данчо Шорта, нещо не го споменаваш в последно време, къде се е покрил този измислен герой ?

Just for the record - купилите злато през 1980г са чакали 26 години за да си възстановят парите, които инфлацията така или иначе е изяла. Та пичове, чака ли ви се 26 години ?
И по пресен случай - купилите през периода 2010-2012 пък са чакали само 8 години, дори познавам такива от последните не дочакали ми продали на загуба, та сами си решавайте какво да правите.
P. S. Маверик, какво става с твоя "приятел" Данчо Шорта, нещо не го споменаваш в последно време, къде се е покрил този измислен герой ?
keep walking
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
От историческите данни излиза, че е оптимално човек да има между 5% и 10% злато в портфолиото си.
Пак от историческите данни, златото е полезно за инвеститорите извън САЩ, защото когато доларът падне обикновено златото се вдига.
И няма гаранция, че бъдещето ще е същото като миналото.
Аз лично не съм му фен и имам съвсем малко във формата на наполеони. Чудя се, дали да не продам половината, ама ме мързи...
Пак от историческите данни, златото е полезно за инвеститорите извън САЩ, защото когато доларът падне обикновено златото се вдига.
И няма гаранция, че бъдещето ще е същото като миналото.
Аз лично не съм му фен и имам съвсем малко във формата на наполеони. Чудя се, дали да не продам половината, ама ме мързи...
I love the sound of V8 in the morning...