Домашно аудио / саунбар
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Домашно аудио / саунбар
Струва ми се, че има доста хора наясно с темата, та на въпроса. Трябва ми нещо за слушане на музика в хола. Гледах разни 5.1ци, саунбарове и т.н, ама... Няма да се слуша толкова силно, че да събаряме стени, та по-скоро се търси качество на звука. Да може блутут, но ми се ще да има и за СДта / блутут и качество нещо не ми вървят заедно та/ 

Re: Домашно аудио / саунбар
Няма са плашиш от блутут- от доста години модерния блутут им бит рейт една идея по- висок от този и на най- качествените цд-та 
Мисли го така- за да имаш качествен звук идеалното е да имаш отделни мембрани и усилватели за отделните честоти- баси, мид-бас, средни и високи. Също и пред усилвателите и крайните стъпала е хубаво и те да са отделни. Като го написах това- За една малка домашна система (каквито са 99% от нуждите на хората) това е непрактично и ако трябва да съм откровен- няма смисъл.
Какво искаш? Филми ли да гледаш или да слушаш музика? Или и двете? Саундбар-а е най- лошия компромис, но пък най- лесен за инсталация и ме се занимаваш с глупости. Иди чуй няколко хубави саундбара и ако ти хареса- не чети по нататък.
Аз лично за апартамент бих потърсил процесор със вградени крайни стъпала (всичко в една кутия) и поне 5.1 канала. Лявата и дясната колона трябва са максимално големи и качествени и двулентови (средни и високи). За ляво/ дясно поне 50 вата rms. Централния канал трябва да има хубави средни- хубавите високи са лукс и не играят толкова. Съб-а трябва да е поне 60 вата rms. Говорителя в него трябва да е поне 8” (абсолютния минимум) Сателитите отстрани е … все едно какви са- много малко саундтраци на филми ги ползват агресивно така или иначе. Всъщност толкова са малко, че се знаят кои са и се ползват за демонстрации…
Фирми за процесори/ усилватели- колкото по- скъпо- толкова по- добре. Хубаво е процесора да подържа някакви по- модерни кодец-и за звук- Dts примерно… Atmos не ти трябва щото ти трябват специални колони (с говорители дето сочат нагоре) за да го симулираш… или да правиш дупки в тавана и да слагаш там говорители- предполагам не е практично в случая.
С две думи- взимаш най- скъпия процесор/ усилвател дето има поне мощности дето съм ги написал, най- големите / хубави двулентови колони (аз лично ги предпочитам пред три лентовите) дето се събират и вас и си ти… ако има нещо - питай…
Темата е огромна и колкото хайфисти попиташ толкова различни отговори ще чуеш ама… това е моето мнение.
Мисли го така- за да имаш качествен звук идеалното е да имаш отделни мембрани и усилватели за отделните честоти- баси, мид-бас, средни и високи. Също и пред усилвателите и крайните стъпала е хубаво и те да са отделни. Като го написах това- За една малка домашна система (каквито са 99% от нуждите на хората) това е непрактично и ако трябва да съм откровен- няма смисъл.
Какво искаш? Филми ли да гледаш или да слушаш музика? Или и двете? Саундбар-а е най- лошия компромис, но пък най- лесен за инсталация и ме се занимаваш с глупости. Иди чуй няколко хубави саундбара и ако ти хареса- не чети по нататък.
Аз лично за апартамент бих потърсил процесор със вградени крайни стъпала (всичко в една кутия) и поне 5.1 канала. Лявата и дясната колона трябва са максимално големи и качествени и двулентови (средни и високи). За ляво/ дясно поне 50 вата rms. Централния канал трябва да има хубави средни- хубавите високи са лукс и не играят толкова. Съб-а трябва да е поне 60 вата rms. Говорителя в него трябва да е поне 8” (абсолютния минимум) Сателитите отстрани е … все едно какви са- много малко саундтраци на филми ги ползват агресивно така или иначе. Всъщност толкова са малко, че се знаят кои са и се ползват за демонстрации…
Фирми за процесори/ усилватели- колкото по- скъпо- толкова по- добре. Хубаво е процесора да подържа някакви по- модерни кодец-и за звук- Dts примерно… Atmos не ти трябва щото ти трябват специални колони (с говорители дето сочат нагоре) за да го симулираш… или да правиш дупки в тавана и да слагаш там говорители- предполагам не е практично в случая.
С две думи- взимаш най- скъпия процесор/ усилвател дето има поне мощности дето съм ги написал, най- големите / хубави двулентови колони (аз лично ги предпочитам пред три лентовите) дето се събират и вас и си ти… ако има нещо - питай…
Темата е огромна и колкото хайфисти попиташ толкова различни отговори ще чуеш ама… това е моето мнение.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз си взех това. Доволен съм.
https://www.emag.bg/sistema-za-domashno ... EY5QNBBBM/
Има диск, има блутут, има радио.. Сръбските ритми и попфолк балади добре минават през процесорите..
https://www.emag.bg/sistema-za-domashno ... EY5QNBBBM/
Има диск, има блутут, има радио.. Сръбските ритми и попфолк балади добре минават през процесорите..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- c04
- Кръстникът
-
Благодаря за насоките, ще видя сега нещо на "черния" дали няма да излезе 
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
c04 написа:Струва ми се, че има доста хора наясно с темата, та на въпроса. Трябва ми нещо за слушане на музика в хола. Гледах разни 5.1ци, саунбарове и т.н, ама... Няма да се слуша толкова силно, че да събаряме стени, та по-скоро се търси качество на звука. Да може блутут, но ми се ще да има и за СДта / блутут и качество нещо не ми вървят заедно та/
В зависимост от това какъв ти е бюджета влизаш тук и гледаш:
https://eu.ultimea.com/
Ако цениш високото качество - Skywave серията е уникална.
Ако търсиш нещо по-бюджетно - Poseidon серията е твоя вариант.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- c04
- Кръстникът
-
skipper написа:c04 написа:Струва ми се, че има доста хора наясно с темата, та на въпроса. Трябва ми нещо за слушане на музика в хола. Гледах разни 5.1ци, саунбарове и т.н, ама... Няма да се слуша толкова силно, че да събаряме стени, та по-скоро се търси качество на звука. Да може блутут, но ми се ще да има и за СДта / блутут и качество нещо не ми вървят заедно та/
изглежда доста прилично , само от сд-то трябва да се лиша
skipper написа:c04 написа:Струва ми се, че има доста хора наясно с темата, та на въпроса. Трябва ми нещо за слушане на музика в хола. Гледах разни 5.1ци, саунбарове и т.н, ама... Няма да се слуша толкова силно, че да събаряме стени, та по-скоро се търси качество на звука. Да може блутут, но ми се ще да има и за СДта / блутут и качество нещо не ми вървят заедно та/
Аз лично бих ги подминал само защото са решили, че тия кибритени кутийки са “professional grade”. Няма схема една фирма да е сериозна и да направи такова изказване. Чисто за принципа.
Ако аз трябваше да реша тази задача- щях да търся на старо процесор/ усилвател от утвърдена фирма- onkyo, denon/ marantz, Sony, Yamaha и тн… най- хубавите лява и дясна колона която мога да си позволя и съб-че според грубите параметри дето написах в предишния си пост…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Бюджета е ключов при аудиото. Лично ползвам ресивър Onkyo с аудио на B&W и саундбар на Naim. След покупката на саундбара другата ситема не съм я включвал въобще. Също търсих качеството. Както казаха колегите бюджета е ключов и мнения много.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Тези усилватели на старо вече са с цени, които... Даже из 'тубата' има видеа по темата (за цените им) на чужд език!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- c04
- Кръстникът
-
Щеше ми да се побера в 1000лв +200/300, като гледам за тия пари Ултимеата се класира, баровете на Jbl под 800w също
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
c04 написа:по-скоро се търси качество на звука.
Ако не ти се занимава с отделни усилватели, басове и т.н... цена/качество бих казал, че са ТОП!
https://audiopro.com/products/a38-w.
Авера е с по-стария модел А38, а тези А38W били още по-добри
Всяка година отлагам покупката, поради ограниченото ми време в България.. но догодина ще взема направо А48W
Exclusive89 написа:c04 написа:по-скоро се търси качество на звука.
Ако не ти се занимава с отделни усилватели, басове и т.н... цена/качество бих казал, че са ТОП!
https://audiopro.com/products/a38-w.
Авера е с по-стария модел А38, а тези А38W били още по-добри![]()
Всяка година отлагам покупката, поради ограниченото ми време в България.. но догодина ще взема направо А48W
Стрийминг качеството е много добро- 24/96 е по- добро от цд качеството… само не ми харесва, че са написали “frequency response- TBA”… това е най- важната характеристика на една колона а те не са я оказали…
Общо взето лявата и дясната колона и съб-а им трябва обем. Избягвайте за тези елементи малки кутийки- да се направят да звучат добре особено ако ще слушаш една идея по- силно- е много трудно…. Да не кажа, че не става
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
12 мнения
• Страница 1 от 1