Емиграция и имиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Емиграция и имиграция

Мнение от BMW_POWER » 06 Ное 2025, 3:47

Когато доходите ти са в $$$, ситуацията не е чак от такова значение.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 06 Ное 2025, 4:30

Да, до момента, когато прегладнелите местни дойдат да ти ги вземат :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Ное 2025, 6:10

И какво излиза сега , тъкмо избягаш от социализъма и хоп ...той пак те настига под формата на кмет демократ от Уганда ??!!! Както се казва : Лошо Седларов , лошо .... :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Ное 2025, 6:45

enigma написа:Да, до момента, когато прегладнелите местни дойдат да ти ги вземат :lol:

Мда, малко трябва да се огледат нещата откъм престъпност как са в Аржентина и особено Буенос Айрес. По Фокус има ве часове предавания събота на разни обикалящи света, за Буенос Айрес имаше такова и ошенкякакъв град. Без съмнение изглежда привлекателно защото специално Аржентина е недолюбвана от другите държави на континента леко расистки така, понеже там са останали да живеят много, много бели от Европа и аржентинците са доста по-бели от другите държави наоколо. Та в Буенос Айрес е хубаво да внимаваш къде ходиш...ама не е лошо човек да иде малко натам за месец да речем и да разпитва. И все пак трябва да внимава къде ходи и кого пита. :mhihi:
В Азия има не лоши места ако се идва от държава с висок стандарт, каквато всъщност вече отива да става и България. В много държави там на Българин с що годе някакви доходи ще му се стори доста евтино, а не е като да няма и спокойни места. С Виетнам сме в много близки отношения, нашия град даже е побратимен с един техен и въпреки, че е комунизъм там, няма нищо общо с този в Северна Корея да речем. Не е лошо място.

Други места над които не е лошо да се замисли човек са южна Италия извън големите градове там в някое село като поносим стандарт, но не знам как е въпроса с престъпността и южна Гърция, които са близо до нас. И от двете места е лесно да се спасиш от голямата жега като си дойдеш до БГ за няколко часа с кола, е хайде половин денонощие. :mhihi: Идеални места са за хора обичащи риболова даже. :ok:

Като нещо много екзотично ми излиза я главата Бора Бора, ама не непременно там, а някъде във Френска Полинезия. Даже Канада като френско обвързана държава не знам дали няма лесен достъп за трайно оставане, ама стандарта им не знам как беше, че като зная колко път е със самолет и от тук или през Токио или през ЛА...мани, мани. :mhihi: Водата за пиене май беше скъпа, дали не я носеха от някъде. Много американски войници през ВСВ като виждат какъв рай е там, решават да останат трайно. За риболов пак е излишно да се споменава какъв е рай. :ok:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Ное 2025, 9:46

Пак някакви легенди чета за Буенос Айрес.
По-сигурно е от болшинството европейски столици, за големите американски градове да не говорим.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Ное 2025, 11:30

За тебе се бях сетил, че ходи натам някъде, викам ще кажеш нещо за тия места. Общо взето това, което разправяше онзи гост беше, че проблеми няма да имаш, стига да не ходиш където не трябва, а такива места имало доста.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 06 Ное 2025, 14:04

В момента съм в Ушуая и утре се връщам в Буенос Айрес. Много ми харесва, но си имат проблеми. Усеща се сигурно, но все още имат решетки на прозорци и тераси на няколко етажа навсякъде в центъра. Новите сгради нямат, та дано да е останало от по-смутни времена. Хората си живеят и е пълно по всички безброй заведения. Не е много евтино вече, горе долу като в София сега.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Ное 2025, 16:34

Последните години ходих три пъти не само в Буенос Айрес и всичко е повече от добре, ако не чакаш да работиш там нещо, освен ако не си собственика на Дон Хулио или нещо от сорта. :)
Както казах, в коя столица няма гадни квартали, включително София?

В цялата централна част е супер, не съм чул, нито видял за някакви проблеми, а съм на ти с езика и си говоря с всякакви местни по различни теми.
Цените не са като в София, а това което получаваш няма нищо общо.
В по-малки градове, като Мендоса пък е перфектно навсякъде, просто рай.

Вече в Патагония и особено в Ушуая цените са много високи, но там няма нищо общо, все пак е края на света.

Същото се отнася и за Колумбия, нищо общо няма с преди и има доста европейци и американци постоянно живеещи.

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 06 Ное 2025, 16:52

Към днешна дата цените в БА и Ушуая са еднакви и е изненадващо евтино тук за туристическо място на майната си. Цените са като в София. Извън градовете може да ядеш евтино, но по вериги магазини цените са същите навсякъде. БА беше евтино преди 3 години ако обръщаш на неофициалния курс, сега няма разлика. На народа му е много скъпо където и да е. Около Мендоса сме другата седмица, там очаквам да е по-скъпо. Хубавите отели са по $1000 на вечер, но в Напа е тройно поне за такова нещо.

Колумбия е много хубава страна, но е доста по циганска от Аржентина, средно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Ное 2025, 17:32

Хотелите не са евтини да, има много много туристи.

Ето цифри от магазините - COTO, голям и не е от евтините, от брошурата им
https://www.coto.com.ar/?utm_source=gmb&utm_medium=organic

Нарязан свински крак-пържоли, няма 5лв/кг
кото1JPG.JPG

Олио, 5лв за 1,5л

Портокали за сок и моркови 1лв/кг
кото1JPG.JPG

Цял пилешки крак, 3лв/кг

Моцарела местна без вода, 14лв/кг

Кашкавали 15-18лв/кг

Говежди шол, нарязан като за скара 17лв/кг
Свински котлет без кост или контрафиле 10лв/кг

Говежди стекове, 15-20лв/кг
Така нареченият Tomahawk е най-скъп 22лв/кг
изображение_2025-11-06_163637292.png

Син курс няма от над година, просто има, но няма разлика в курса. Аз първия път убих коня с точно х2 разлика, като накрая завъртях едни пари и ми излезе пътя безплатно, плюс половината разходка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 06 Ное 2025, 23:14

Месото е евтино, но и това е някакъв минимум. Аз гледам по сметки в магазина и е горе долу наполовина на ЛА и колкото в София. Същото е и в заведенията. Ходих и до един по-мизерен град тук, Рио Гранде, две кафета, два малки кроасана и две води е $10 на бензиностанцията, колкото е и в Ушуая, колкото и в БА. В БА има по-евтини места на улицата, но заведенията се усещат, като в София.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Ное 2025, 0:59

В Аржентина не съм ходил. Но преди много години имах гадже аржентинка. Аз такъв расист/ка не бях виждал никога. Разказвала ми беше, че всичките са такива до някаква степен. Беше много бяла и въобще не искаше и да чуе за другите латиноси и ги смяташе за по- нисши хора един вид….

Колегите дет са там или са ходили да кажат
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Ное 2025, 9:32

Легендата, че "чичу" е избягал в Аржентина да не се окаже вярна и да е хвърлял много семе там :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 07 Ное 2025, 9:45

"Чичу" баш не е, но бая от чичковите червенотиквеничковчета. ;)
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Ное 2025, 10:34

За близо година около 50 човека с опасност за живота в болница, он си продава и дори пуска клипчета в Интернет, как никой не може го запре...

Няма толкова сбъркано място в нормалния свят, като тая територия тука :help:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата