Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Икономическа тема

Мнение от BMW_POWER » 04 Ное 2025, 5:53

БМВ и Мерцедес изпаднаха от ТОП10 на производителите на автомобили за първите шест месеца на 2025.
Тъжно ...
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Ное 2025, 15:12

"B мoмeнтa в Бългapия ca инcтaлиpaни oĸoлo 1500 МWh ĸaпaцитeт зa cъxpaнeниe, ĸaтo oчaĸвaниятa ca тoй дa дocтигнe 10 000 МWh дo 2026 г. Ocвeн цeнoви бaлaнc, тeзи cиcтeми щe пpeдocтaвят и дoпълнитeлни ycлyги нa ECO, пpeвpъщaйĸи ce във вaжeн инcтpyмeнт зa гъвĸaвo yпpaвлeниe нa eлeĸтpoeнepгийнaтa cиcтeмa. Блaгoдapeниe нa ĸoмбинaциятa oт ΠABEЦ и бъpзo нapacтвaщия ĸaпaцитeт oт бaтepии, Бългapия ce yтвъpждaвa ĸaтo ecтecтвeн eнepгиeн бaлaнcьop нa Югoизтoчнa Eвpoпa - cтpaтeгичecĸo пpeдимcтвo зa пpивличaнe нa eнepгoинтeнзивни пpoизвoдcтвa и цeнтpoвe зa дaнни, ĸoитo тъpcят cтaбилнa и чиcтa eлeĸтpoeнepгия", ĸoмeнтиpa в coциaлнитe мpeжи пpeдceдaтeлят нa Асоциацията за производство, съхранение и търговия с електроенергия (АПСТЕ) в България Hиĸoлa Гaздoв.

Соларите работят ли вечер?
Да.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 04 Ное 2025, 15:38

Сега новата мода е батерии, като вагони. Освен хилядите панели, ще има и батерии, всичко е от зелено, по-зелено.
ЕС си мислят, че са открили топлата вода и няма сила, която да ги убеди, че грешат.
Но точенето/усвояването на пари навсякъде е на максимум, затова няма да има промени. Утре ще измислят нещо друго.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 04 Ное 2025, 19:17

BMW_POWER написа:БМВ и Мерцедес изпаднаха от ТОП10 на производителите на автомобили за първите шест месеца на 2025.
Тъжно ...

Е дай да видим кои са топ 10 де, да ги коментираме... предполагам корейски, японски и китайски?
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 04 Ное 2025, 19:47

enigma написа:
BMW_POWER написа:БМВ и Мерцедес изпаднаха от ТОП10 на производителите на автомобили за първите шест месеца на 2025.
Тъжно ...

Е дай да видим кои са топ 10 де, да ги коментираме... предполагам корейски, японски и китайски?

Те били ли са в топ 10 че да изпадат :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 04 Ное 2025, 20:48

Мъск щял да прави 'чадър' от сателити, за да намали слънцегреенето над Земята... Да не го разположи над Европа този човек?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Ное 2025, 11:43

Те могат и да падат тея сателити :yes:

Бюджета за 2026 ни е толкова абсурден, че 2-3 такива години и темата за емиграцията ще стане активна :banghead: То почти всеки ден излиза някакво ново 20, което са заложили.

Ся чета, че и учителите мрънкали за 150% от средната работна заплата. Как пък един не каза, че 90% иска и заслужава. Всичките 120%, 125%, 150% :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 05 Ное 2025, 12:06

Не знам колко получват учителите, но с тия олигофренчета в класните стаи и 10 бона да им дават на месец, пак ми се струват малко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 05 Ное 2025, 12:47

Как 10 бона, ти знаеш ли какъв рев ще надигне офисния планктон ако някой с такава огромна полза за обществото, като лекари или учители, започне да печели повече или поне колкото тях? Асбурд, да си стоят там на 1000 евро заплата тоя обслужващ персонал. :kuku:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 05 Ное 2025, 13:12

По изборите не ходим да гласуваме, а сега се 'оплакваме' от управляващите... Не върви някак си! Ето, една Холандия примерно, имаха над 78% избирателна активност преди две седмици!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Ное 2025, 13:26

Хайде пак не ходели, 10 пъти за няколко години и какво ?

За който и да се гласува, в един момент се обединява със старите боклуци или с две думи изход няма.
26 ще надуят хем праг пак с 400-500лв, хем данък 2%, топ.

И 27 пак, че нали всички държавни кърлежи чакат увеличение 5-10% поне.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 05 Ное 2025, 13:30

Двете неща нямат общо (колко често се ходи на избори и колко хора ходят да гласуват)! Ако избирателната активност е висока, както трябва да бъде, ще се появят и други субекти, това е сигурно... Няма само Боко и Шиши да са там с гласовете на 1/9 от хората в БГ!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Ное 2025, 13:50

alekangg написа:26 ще надуят хем праг пак с 400-500лв, хем данък 2%, топ.

И 27 пак, че нали всички държавни кърлежи чакат увеличение 5-10% поне.

И 28-ма, и 28-ма пак :yes:

Във фирмата като някой не работи, не му вдигат заплатата, даже изчезва. При нас в най-неработещите структури се вдигат яко заплати.

Аз примерно мисля, че пожарникарите работят и се справят много добре, с това което имат. Един самолет не им се купи, не съм разбрал да взимат по 5 бона. Разни ушеви взимат луди пари и нищо не правят.

За учителите съм раздвоен. Хем по цял ден се занимават с келеши, хем повечето от тях за нищо не стават. Заплащането им по никакъв начин не е обвързано с резултатите. Има ли значение дали средните оценки на ВЪНШНО оценяване са 5,20 или 3,92 ? Не. Ще вдигаме на калпак заплати в сектор, в който нещата очевидно не работят и сме на последни места в ЕС отново. Да, трябва да се вдигнат заплатите. Ама за всички ли ? Без условия ? По-скоро не.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 05 Ное 2025, 14:44

enigma написа:
Тъжно ...

И по какви метрики? Щото по оборот са във или около топ 5 и двете.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 05 Ное 2025, 19:32

Spunky написа:
enigma написа:
Тъжно ...

И по какви метрики? Щото по оборот са във или около топ 5 и двете.

Ееее, ти ще го уплашиш сега и няма да каже.
Аз първо пробвам с лека примамка дали ще клъвне. :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата