България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от empar » 27 Окт 2025, 16:10

Тази година вали рядко и за това! :ok:
Когато вали по-често идиотите добиват тренинг и макар и машинално, се съобразяват. Като завали за сефте от 3-4 месеца тренингът е загубен и те докато преквлююююючат на дъждовен режим и то белята станала.
Безобразен прахоляк по пишман асфалта, липса на маркировка(или трудно виждаща се на мокро такава), долнопробни гуми, неизправни коли и т.н. са само подробности...

Вчера за пореден път ми направи впечатление как маркировката на повечето места просто изчезва като завали. :dunno:
Явно пак от евтините боички от алиекспрес сме купили.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 27 Окт 2025, 16:21

empar написа:Тази година вали рядко и за това! :ok:
Когато вали по-често идиотите добиват тренинг и макар и машинално, се съобразяват. Като завали за сефте от 3-4 месеца тренингът е загубен и те докато преквлююююючат на дъждовен режим и то белята станала.
Безобразен прахоляк по пишман асфалта, липса на маркировка(или трудно виждаща се на мокро такава), долнопробни гуми, неизправни коли и т.н. са само подробности...

Вчера за пореден път ми направи впечатление как маркировката на повечето места просто изчезва като завали. :dunno:
Явно пак от евтините боички от алиекспрес сме купили.

То в центъра на София няма маркировка, какво остава за други места :help:
Най-скандалното е как очакват на кръстовища като Петте кьошета всеки да знае къде да спре, да се престрои и т.н., като няма и четка боя маркировка :help: :dunno:
Отделно там има и трамваи, тролеи, автобуси, колоездачи, тротинеткаджии и всякакви пешеходци-камикадзета. И няма маркировка... :kuku:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 27 Окт 2025, 16:24

Имах предвид, че дори там, където я има, тя се вижда само на сухо и светло. Завали ли - просто изчезва...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 27 Окт 2025, 16:46

Всичко ще се оправи като подкараме автономни коли. Те ще намират стари снимки на кръстовищата, където е имало маркировка и ще се ориентират!
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Окт 2025, 17:51

Jordana написа:Още малко лежерни изпълнения от развита западна дръжава ...
https://www.youtube.com/watch?v=xNQnrlRdYkI
https://www.youtube.com/watch?v=7heUoo-iWkk

между другото тоя синдром го забелязвам често- българи най- редовно ми обясняват кое как е в америката...

шофирането тук и там няма -нищо- общо...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Окт 2025, 17:54

А бе то се обяснява и в България как било :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Окт 2025, 18:07

TNT написа:А бе то се обяснява и в България как било :mhihi:

Мда. Ама аз съм извъртял доста км в родината и околията докато ИИ само е чел за Винету...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 27 Окт 2025, 18:22

Вчера се прибирахме от Стз. На Пазарджик ремонта вече е почти приключил и движението вече си е в лентата. В нашата посока, вероятно заради липсата на маркировка седяха конусите и беше 2 ленти. Таааа въпреки, че има 2 ленти, масово си седят по средата и не позволяват да ги изпреварваш. Та трябваше да светкам и бипкам/не че помогна де/ и най-тъпото е че нарочно. Виждам го този пред мен в огледалото, че ме вижда и се хили. :ranting:

Задръстване можеше да няма, но хората сами си го правят. :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Окт 2025, 18:54

alx написа:

между другото тоя синдром го забелязвам често- българи най- редовно ми обясняват кое как е в америката...

Абе пак бързаш да пишеш преди да мислиш , аз ти вярвам че не знаеш всичко за Америка това е голяма страна . Затова ти дадох линковете да прочетеш това онова и да видиш как изглеждате за нормалните хора по света . Ти бързаш да ми обясняваш че знаеш всичко и такова животно немА ... :roll: Пак ще ти задам въпроса : ако си такъв познавач на Америка защо социалните мрежи са пълни с брутални видеа за тази развита западна дръжава ? Ако не знаеш , не ми скачай с тоя номер че са измислени неща щото почваш да ме съмняваш изобщо дали си излизал от вас последните 10 години .. :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Окт 2025, 19:18

Jordana написа:
alx написа:

Абе пак бързаш да пишеш преди да мислиш , аз ти вярвам че не знаеш всичко за Америка това е голяма страна . Затова ти дадох линковете да прочетеш това онова и да видиш как изглеждате за нормалните хора по света . Ти бързаш да ми обясняваш че знаеш всичко и такова животно немА ... :roll: Пак ще ти задам въпроса : ако си такъв познавач на Америка защо социалните мрежи са пълни с брутални видеа за тази развита западна дръжава ? Ако не знаеш , не ми скачай с тоя номер че са измислени неща щото почваш да ме съмняваш изобщо дали си излизал от вас последните 10 години .. :dunno:

толкова си далече от реалноста, че просто няма спасение. .. ела в америка, поживей едно 10-20 години, покарай няколко милиона мили- ще имаш основа да говориш за америка... но както казах- за ИИ си си точно. дерзай..
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 27 Окт 2025, 20:19

Kroki написа:Вчера се прибирахме от Стз. На Пазарджик ремонта вече е почти приключил и движението вече си е в лентата. В нашата посока, вероятно заради липсата на маркировка седяха конусите и беше 2 ленти. Таааа въпреки, че има 2 ленти, масово си седят по средата и не позволяват да ги изпреварваш. Та трябваше да светкам и бипкам/не че помогна де/ и най-тъпото е че нарочно. Виждам го този пред мен в огледалото, че ме вижда и се хили. :ranting:

Задръстване можеше да няма, но хората сами си го правят. :yes:
Всъщност имаше знаци за забранено изпреварване и ограничение 90км/ч. Нарочно се оглеждах, защото наистина имаше мегдан за 2 ленти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 27 Окт 2025, 21:20

Да се надяваме, че за голямото преселение в края на седмицата ще са смогнали напълно да възстановят нормалното придвижване.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 27 Окт 2025, 21:53

alx написа:
Jordana написа:
alx написа:

толкова си далече от реалноста, че просто няма спасение. .. ела в америка, поживей едно 10-20 години, покарай няколко милиона мили- ще имаш основа да говориш за америка... но както казах- за ИИ си си точно. дерзай..

Джордана просто завижда, че при тях няма такива яки Сайд шоу-та, да гледа сеир на живо. :ok: Ама това си е калифорнийски патент, точно от бей ериа-та (не съм сигурен, че е точно Оукланд, и други градчета претендират да са първи :ok: ).
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Окт 2025, 22:31

Ама това си е калифорнийски патент, точно от бей ериа-та (не съм сигурен, че е точно Оукланд, и други градчета претендират да са първи :ok: ).
Валехо , местните са полудели заради тия дрифтове . Имаше едно такова парти 1000 човека и 2 часа пилене гуми докато дойде полицията ....Бързи и яростни на стероиди , коповете викат не можем да направим нищо , ония са 1000 ние сме 5 човека ! :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 27 Окт 2025, 23:03

Jordana написа:
Ама това си е калифорнийски патент, точно от бей ериа-та (не съм сигурен, че е точно Оукланд, и други градчета претендират да са първи :ok: ).
Валехо , местните са полудели заради тия дрифтове . Имаше едно такова парти 1000 човека и 2 часа пилене гуми докато дойде полицията ....Бързи и яростни на стероиди , коповете викат не можем да направим нищо , ония са 1000 ние сме 5 човека ! :mhihi:

Точно така :yes: Това ми е наблизо и някога ходех редовно да чопля семки и да им раздавам акъл безплатно :angel:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата