Кабриолетите и роудстърите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Кабриолетите и роудстърите във форума!

Мнение от Lenco » 02 Окт 2025, 13:25

Закъсах го пак, и втората помпа работи 10 дена и пак проблем с вдигането на трите части на покрива към багажника. Дали не се скапа хидравличния цилиндър, който ги вдига? Останалите двойки цилиндри за събирането на покрива и капака на багажника са ОК, което ме навява на мисълта за скапан/-и цилиндри на главния механизъм. С голяма тъга ще трябва да търся помощ или да купя цял покрив, да си имам.
Дали изобщо някой се занимава с тази материя?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 02 Окт 2025, 14:55

Със сигурност не ти трябва цял покрив! Ако разсъждавам от гледна точка на индустриалната техника - направи следното: Закачи някак един манометър на помпата и виж дали изобщо прави налягане. Ако прави, значи цилиндъра е заминал. Много често тези цилиндри 'пробиват' вътре в тялото си. Тогава маслото циркулира през тях, но те не се движат. Ако се окаже, че е цилиндър, то тогава може да си купиш и неоригинален. Има фирми, които ги произвеждат по размери с накрайници, каквито са нужни! Дори за проба може да си поръчаш и купиш такива, за да се разбере дали е от тях. За проба на помпата може да направите един маркуч с един тройник. Закачате този маркуч вместо тези, които отиват към цилиндрите (ако са два). Пускаш сгъване/разгъване и гледаш дали има налягане. Всъщност, кое е първото движение, което прави механизма? Ако е пак от друга двойка цилиндри, то тогава най-вероятно са тези на главния механизъм.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 02 Окт 2025, 15:17

Чувал съм за някакъв майстор на кабриолети в Суходол в София, уж голям разбирач, но бил много крив характер и голям скъпчия....ако решиш кажи и ще потърся контакт, имам познати в квартала там, все някой ще го знае :yes:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 03 Окт 2025, 20:47

Don_Diego написа:Чувал съм за някакъв майстор на кабриолети в Суходол в София, уж голям разбирач, но бил много крив характер и голям скъпчия....ако решиш кажи и ще потърся контакт, имам познати в квартала там, все някой ще го знае :yes:

Ако не ми се получи ще търся помощ.
Ако е удобно може да го потърсиш, все на някой от тази тема може да потрябва. Мерси :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 09 Окт 2025, 20:17

Бях го планирал, като допълнително се вдъхнових и от другата тема, и днес измих на ръка с шампоан Z-ката, както си трябва! Джантите ги мих и с препарат (станаха екстра), мих гюрука, а накрая дори свалих единия 'бъбрек' и изчистих радиатора и всичко около него! Паднаха доста остатъци от насекоми в тази зона... Вътре също е планирано хубаво чистене скоро, но ще е друг ден! Доволен съм!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 15 Окт 2025, 13:52

ildivvy написа:
Към колегата по-горе: За кое поколение на МХ5 става дума? Доста изчетох за модела и май всяко поколение си има по някоя 'вродена' забележка. То, това май важи за всички представители на класа де... Освен това, ти си продал стар роудстър, а си се усетил, че заглеждаш пак стари модели. Получава се малко противоречиво, макар да те разбирам. Освен това, ако си забелязал, 'хейта' към МХ5 не идва от хората каращи роудстъри, а от другите, които не карат такива коли, дори като 4-та, 5-та и т.н. Колата си е съвсем точно и на място!

Малко се намесвам в този разговор, защото имах много силен интерес към MX5. Бях много щастлив собственик на Z4 3.0i ръчка, но я продадох тъй като имаше период от живота ми в който нямаше място за нея. Наскоро реших че пак искам нещо такова, но честно казано не знаех какво точно и се лутах между няколко коли на различна възраст, цена и възможности, но MX5 беше силен кандидат. Основно се интересувах от ND2 което според мен е доста уточнена и почти перфектна кола, но съм тествал и NB и NC, както и тунинговани такива. Страхотна 2,3 или 4-та кола. Нещата които не ми харесват са как изглежда отзад, звукът на мотора и до някъде и мощността - ако беше 200-220кс щеше да е наистина перфектна кола. Другото което не ми допада е статусът който има - знам че не трябва такива неща да са причина за избор, но някак си винаги когато видя възрастен мъж в такава кола ми изглежда не на място. Сигурен съм че той самият е супер щастлив в нея, просто външното възприятие е такова.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 15 Окт 2025, 14:29

nero_ написа:ако беше 200-220кс щеше да е наистина перфектна кола. Другото което не ми допада е статусът който има - знам че не трябва такива неща да са причина за избор, но някак си винаги когато видя възрастен мъж в такава кола ми изглежда не на място. Сигурен съм че той самият е супер щастлив в нея, просто външното възприятие е такова.

Суапни я с К24-ка да видиш кон боб яде ли :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 15 Окт 2025, 21:12

Моята беше турбинирана, 250 к.с. и 350 нютона, NB фейслифт, стоков мотор без подсилване, но с доста бой за няколко години, тъй като все карах с по- мощни автомобили. Много хубава и забавна платформа, даваща кабрио усещане в най- чист вид. Z3 е съпоставимият модел от немската конкуренция.
За мен NC2 и ND2 с големите моторизации са чудесни. Ограничител на 7000 оборота, къси скорости и страхотно усещане при превключване. И спирачките + размера на гумите започват да са адекватни за времето си. Стоков звук- meh, при custom генерация пък ти се надува главата като тръгнеш на дълго. Имат си недостатъци, разбира се, но за цената си са супер приятни играчки с огромен aftermarket потенциал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 16 Окт 2025, 20:42

vicho написа:Суапни я с К24-ка да видиш кон боб яде ли :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Това ако се направи с болт-он части току-виж хвръкнали 20к.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 16 Окт 2025, 21:35

ако ще се хвърлят пари, то нека е LS

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Окт 2025, 14:36

немо написа:
vicho написа:Суапни я с К24-ка да видиш кон боб яде ли :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Това ако се направи с болт-он части току-виж хвръкнали 20к.

е... ти колко мислиш, че ми е м54-ката :help: :mhihi: :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 18 Окт 2025, 15:21

Днес купих 'материал' и зимата мисля да тапицирам доста детайли из интериора. Таблото, разни лайстни и други детайли. Цвета е черен и е стои по-добре от сивото, което е в момента. Всичко ще е 'сваляемо' така, че ако някой ден се реши, ще може да се свали без да има някакви драми. Така си мисля да направя и така и ще опитам...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 19 Окт 2025, 9:05

Don_Diego написа:Немо ама много лошо гледаш като публика ви снима групата :lol:
Другия път като има такава сбирка с подобни машини дай сигнал 8)

ildivvy написа:А така-а-а! Нали затова е темата, да си казваме за подобни събития... Някакви снимки?

Идущият уикенд на Калояново ще се проведе поредният Класикрейсинг .
Мероприятието включва свободно каране в събота плюс ретро-базар , в неделя има тайм-атак състезание за ретро автомобили и нещо като ретро парад, обикновенно се събират 60-80 стари и не толкова стари МПС-та от всякакви марки.
Отделно от това тази година мероприятието в събота е комбинирано със годишната Е30 сбирка ,така че ще има и доволно количество лачени Е30-ски.
Входът е 15лв. , ако някой има интерес да заповяда .
Ето , казах Ви ! :D
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 26 Окт 2025, 21:23

Имах голямо желание да дойда, но в крайна сметка не успях да мина... Въпреки това, все пак направих едно кръгче вчера (малко над 160км врътнах из близкия балкан)! Времето беше екстра! Прецизирах си и дрехите и този път беше още по-добре. Имаше и други колеги, но по някакви причини караха с вдигнат таван...

Днес направих първите шаблони, по които ще изработя коженото покритие на таблото. Иска търпение и малко по малко ще стане!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 27 Окт 2025, 11:44

ildivvy написа:Днес направих първите шаблони, по които ще изработя коженото покритие на таблото. Иска търпение и малко по малко ще стане!

Ще се радвам да споделиш снимки от крайния резултат, че ми стана интресно

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата