Бъдещето на ЕС?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

армия, полиция и съд
12
30%
редуциране до зона за свободна търговия
13
33%
повече от а, п и с
8
20%
няма бъдеще (след като се изгорят пейките)
7
18%

Общо гласове : 40
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Бъдещето на ЕС?

Мнение от nickstorm » 26 Окт 2025, 12:28

b_u_b_o написа:Еми тея дето най-високо крякат колко на зле отива сега нещата, преди не толкова много време се възхищаваха на управлението на бкп и твърдяха, че не било толкова лошо да те контролират и слушат, важното било билетчето да е 2ст. Тогава ви казах да внимават какво си пожелавате, че ако се върне няма да го говорите същото. То пък взе че точно така стана...

Е да, ама сега почват да те подслушват и подглеждат още от бебефона, няма мърдане. Подслушвателното устройство си го носиш в джоба доброволно, а и сам си го купуваш :ok: Картинка в 4к, звука също е топ. В колата същата работа. Часовник, гривна, телефон, умни маратонки-не можеш да избягаш дори да искаш :lol: Преди беше по-добре, единици имаха стационарен телефон, коли и маратонки, ходи го разбери какво си е наумил... трябваше да плащаш на доносници, да го напиваш,да му пращаш коври и т.н :mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и се наредил на опашката пред ОеМвИ... :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 26 Окт 2025, 12:31

nikola59 написа:Германски компании предоставят производствени тайни на Китай в замяна на шестмесечно споразумение за доставка на редкоземни метали, съобщава Blomberg.
Германски контрагенти в областта на отбраната, производители на авточасти и други предоставят на Китай достъп до целите си производствени процеси: схеми, вериги за доставки, списъци с клиенти и дори тригодишни бизнес планове, в замяна на това Китай да продължи да доставя основни компоненти.
Германското правителство е напълно объркано какво да прави по въпроса; служители буквално питат компаниите какво казват на китайците, а те не отговарят.
Малките предприятия затварят, докато големите играят по свои собствени правила.

аз бих се изгаврил с гайдзини-те, продавам ги на руснаците редкоземите, а тия от ЕС да ги купуват от тях :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и се наредил на опашката пред ОеМвИ... :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Окт 2025, 13:32

nickstorm написа:Defund the police........ :wave: :lol:

Я ходи виж в темата за КАТ примерно, кои са най-големите привърженици да няма контрол... Тези, които нарушават брутално ЗДвП не били виновни, били предзвикани да го направят :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Окт 2025, 15:42

Ти остави, довчера се протестираше защо нашата армия е само назад след бай Тошо, последните години видимото се прави нещо, обаче те и от това недоволни защо пък сега се прави като парите за друго може да идат. :dunno:

nikola59 написа:
enigma написа:Е обясни какво е Вятка де - да знаем и ние откъде да си наберем чипове :oops:

:mhihi: Да знаеш, със зор я разбих. Тежи 150 кила - мнооого чугун също са сложили вътре за противотежести.
8723201_131442786_big.jpg

Сега разбирам защо руснаците изнасяха перални от Украйна, явно са знаели как ще им се спре кранчето за чипове на швабите и че тези перални ще струват много пари. А тази явно тежи повече и от немските. :ok:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Окт 2025, 17:18

b_u_b_o написа:
BMW_POWER написа:...Тотален контрол, това е бъдещето...

Тоест бъдещето е като миналото, ама на стероиди. Не разбирам какъв е проблема, нали тогава беше много хубаво? :dunno:

Чакай малко, нали отрекохме оня строй? Хайде да не обръщаме темата. Едно е да те наклепам, че си казал поличитески виц, друго е въпросните власти да знаят и имат записи на всяко едно действие, движение, приход или разход, да знаят всяка страница в нета, която си написал или прочел, да имат копие от всеки твой имейл и т.н. и т.н. С едно натискане на бутона на клавиатурата ти блокират сметката и ти си никой. Ето тази перспектива не ми харесва. И аз го видях това от първо лице :dunno:

Не си съгласен с политиката на ДП и ББ, изказваш неодобрение, отиваш на протест. Блокират ти сметката, лишават ти фирмата от лиценз, конфискуват ти техниката, арест и съд. Какво минало, какви стероиди?

ЕС са десетки страни със своите национални особености, езици, история, култура, иконимика и т.н. и т.н. Да е иконимически съюз е супер. Няма да се занимаваш с митници, граници, административни глупости на всяка една територия и т.н. глупости. Ама някакъв със своите ХХХ особености да идва и да ти нарежда, каквви да са ти краставиците, да ти дава нареждане какво и колко да произвеждаш, да се пазариш за квоти и лимити, ми къде отиде "свободата на движение на хора и капитали"?

https://mythdetector.com/en/uk-for-social-media-posts/
https://www.cbsnews.com/news/germany-on ... 0-minutes/

Примери от цяла Европа. Кой определя какво е "правилно" и какво е "неправилно", когато пишеш в социалните медии? "Фактчекъри" - баси, това сериозно ли е? Какво са учили тези, кой ги е наел, каква подготовка имат, за да определят кой е прав и кой не?
И на теб това ти харесва? Моля те :idea:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Окт 2025, 18:10

Интересно от кога Канада и Англия са в ЕС? Вярно е, че ще ги взимаме скоро, ама има време време още, нека не бързаме. :dunno:
В Германия става дума за закони приети още след втората световна за борба с фашизма, изведнъж сега станаха проблем на ЕС как по-точно? :dunno:

В българската конституция също има текст за реч на омразата (от много преди да влезем в ЕС... 1991), ама го ползваха един път за някакъв, който писал за руския патриарх. Това е ОК предполагам? :mhihi:
Последна промяна steeN на 26 Окт 2025, 18:16, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 26 Окт 2025, 18:15

steeN написа:Интересно от кога Канада и Англия са в ЕС? Вярно е, че ще ги взимаме скоро, ама има време време още, нека не бързаме. :dunno:

Is that all you have to say?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 26 Окт 2025, 18:20

BMW_POWER написа:И на теб това ти харесва? Моля те :idea:

Естествено, че не ми харесва, просто ми се иска да осъзнаете, че това от което се плашите, че идва - е просто онова за което тъжите, ама на стероиди. И то не защото тия сегашните са по-лоши от ония тогавашните, същите са, просто инструментите с които разполагат са по-мощни. Или си мислиш, че ако ДС имаше тая информация и лостове които описваш щеше да е по-добре? Още в оная тема съм ви го казвал - капитализма олевява и това е нещото което ще го събори, а това което идва после няма да ви хареса хич. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 26 Окт 2025, 18:21

steeN написа:В Германия става дума за закони приети още след втората световна за борба с фашизма, изведнъж сега станаха проблем на ЕС как по-точно? :dunno:

По Немачко на власт в момента са неонацистите и реваншистите, като най-видният им представител е дъртата камила Урсула. Те, освен че си пробутват аджендата в Германия, се опитват да я налагат и във други страни, които страни уж би трябвало да са независими и самостоятелни в своите решения.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 26 Окт 2025, 19:07

BMW_POWER написа:Не си съгласен с политиката на ДП и ББ, изказваш неодобрение, отиваш на протест. Блокират ти сметката, лишават ти фирмата от лиценз, конфискуват ти техниката, арест и съд. Какво минало, какви стероиди?

Никаква разлика с преди, просто едно време комунистите са нямали технологията и нещата са ставали по-бавно. Впрочем, същото което си описал, от край време се случва в Русия, но не съм те видял да ревеш за права на човека и свобода на словото. Недоволните от Путинския режим отиват в центъра на Берлин да протестират. Как ти се струва?

И линковете които си дал, не се отнасят за организиране на протести и разни други мирни шествия, а за призиви за насилие и терор. Това е превантивна мярка, за да се разтури седянката преди да е станало късно. Никой не иска подобни фракции да изпълзят от някоя дупка. Примерно: https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Army_Faction

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Окт 2025, 19:38

stean написа:...И линковете които си дал, не се отнасят за организиране на протести и разни други мирни шествия, а за призиви за насилие и терор...

И кой определя понятието "призиви за насилие и терор"? Къде е дефинирано? Всеки несъгласен с нещо може веднага да бъде обвинен в някое от горните понятия. И това се прави в момента. А си изказал някакво несъгласие с Брюксел, а са те обвинили в путинизъм. Опитай се да ме обориш, използвайки думата "свобода".
Нали ЕС беше там "свободни бла бла" :ok:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 26 Окт 2025, 19:56

BMW_POWER написа:а са те обвинили в путинизъм

И какъв е проблема? Ще обясня - дразниш се, щото е вярно, но е срамно(в твоята глава). Мен ако ме обвинят в анти-путинизъм, ще го приема, като факт, защото съм сигурен в позицията си. Ако ме обвинят в путнизъм ще си го преместя в другия крачол, защото не е вярно.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Окт 2025, 20:12

Spunky написа:
BMW_POWER написа:а са те обвинили в путинизъм

И какъв е проблема? Ще обясня - дразниш се, щото е вярно, но е срамно(в твоята глава). Мен ако ме обвинят в анти-путинизъм, ще го приема, като факт, защото съм сигурен в позицията си. Ако ме обвинят в путнизъм ще си го преместя в другия крачол, защото не е вярно.

Пак си в дълбока грешка. Обвиняват те в путинизъм и ти спират всички инвестиционни програми по линия на ЕС. Щом не слушкакш някой анонимен (и неизбран от никого) бюрократ в Брюксел, вече си вътре. Местиш каквото си искаш от крачол в крачол, но си плащаш вноските в бюджета ба ЕС, а обратно не иде нищо. Европейските фондове просто за затворени за теб. Да си чувал за Унгария?

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 26 Окт 2025, 20:19

BMW_POWER написа:Да си чувал за Унгария?

Унгария с путиниския си премиер ли? Да.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Окт 2025, 20:35

За това говоря, благодаря ти за примера :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата