Бъдещето на ЕС?
Модератор: Общи модератори
Re: Бъдещето на ЕС?
То тогава можем спокойно да обявим, че практически в цял Свят комунизмът е победил безапелационно. Социалистически страни са останали само толкова, че да ги броиш на пръстите на едната ръка
Капитализмът започна да се самоизяжда. С цифровото евро и махането на кеша зорлем ще ни върнат във феодалното обществото на стоково-натуралните отношения. Бартерите ще минат на първо място. Ето защо. Двамата с теб имаме по 100лв (примерно). Ти ми вършиш някаква работа и ми плащаш 100лв, аз ти върща някаква работа и ти плащам 100лв. За държавата двамата имаме доход и дължим данъци. След тях ще имаме по 80лв (пак примерно). И къде е далаверата? Хем си бачкал, хем парите са ти намаляли. Далаверата "ти на мене - аз на тебе" ще е единствения начин да се заобиколи системата. Тотален контрол, това е бъдещето.
Щатите ще изсмучат ЕС като стар пияница бутилка с долнокачествена домашнярка. Да не говорим, че ЕС иска да прибере блокираните пари на руснаците и отделно искат да финансират войната в Украйна. Всичко е леш и ще става още по-зле. Аз не мога да разбера, каква е тази тотална липса на чувство за самосъхранение. Лефовете за "свобода на икономиката и търговията", "свободно движение на хора и капитали" ... Бла бла бла.
Капитализмът започна да се самоизяжда. С цифровото евро и махането на кеша зорлем ще ни върнат във феодалното обществото на стоково-натуралните отношения. Бартерите ще минат на първо място. Ето защо. Двамата с теб имаме по 100лв (примерно). Ти ми вършиш някаква работа и ми плащаш 100лв, аз ти върща някаква работа и ти плащам 100лв. За държавата двамата имаме доход и дължим данъци. След тях ще имаме по 80лв (пак примерно). И къде е далаверата? Хем си бачкал, хем парите са ти намаляли. Далаверата "ти на мене - аз на тебе" ще е единствения начин да се заобиколи системата. Тотален контрол, това е бъдещето.
Щатите ще изсмучат ЕС като стар пияница бутилка с долнокачествена домашнярка. Да не говорим, че ЕС иска да прибере блокираните пари на руснаците и отделно искат да финансират войната в Украйна. Всичко е леш и ще става още по-зле. Аз не мога да разбера, каква е тази тотална липса на чувство за самосъхранение. Лефовете за "свобода на икономиката и търговията", "свободно движение на хора и капитали" ... Бла бла бла.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
Всъщност, живота никога не е бил толкова добър за толкова много хора и ще става само по-добре. Съжалявам тия дето не го схващат това.
Spunky написа:Всъщност, живота никога не е бил толкова добър за толкова много хора и ще става само по-добре. Съжалявам тия дето не го схващат това.
О, да! Има милиони примери в ЕС
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
BMW_POWER написа: С цифровото евро и махането на кеша зорлем ще ни върнат във феодалното обществото на стоково-натуралните отношения.
Не виждам сериозен проблем за хората с легални доходи. В милата Родина ще изскочат едни сиви милиарди, а тиквите и прасетата ще намерят решение на проблема.
Lenco написа:BMW_POWER написа: С цифровото евро и махането на кеша зорлем ще ни върнат във феодалното обществото на стоково-натуралните отношения.
Не виждам сериозен проблем за хората с легални доходи. В милата Родина ще изскочат едни сиви милиарди, а тиквите и прасетата ще намерят решение на проблема.
Мен не ме притеснява, че ще ми гледат какво изкарвам и къде и колко харча. Притеснява ме думата "КОНТРОЛ". Могат да ми блокират картата (картите) да са актовни на 100-200км (примерно) от домашния ми адрес. И това изобщо не ме кефи. Не ме кефи, че си върнах разни боклуци при разчистването на двора и ще ми кажат "Изкарал си $50 от скрап, дължиш ни данък". И много други подобни.
ЕС беше иконoмическа организация, съюз, обединение и т.н. Стана военно. Веднъж процент от БВП за членство в НАТО, веднъж вноски за Украйна, веднъж военна и не знам си каква бла бла.
Иначе Колегата по-горе е прав. Поне при мен (а и в ЕС също) има няколко милиона, които днес благодарение на ЕС живеят много, ама много по-добре. За съжаление нито един от тях не е роден в Европа дори.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Както се казва , пътя към ада бил покрит с добри намерения ..ЕС беше иконoмическа организация, съюз, обединение и т.н.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами вожда с племето си като ти чука около къщата и се чуди колко от територията на съседите ти да си присвои със сила, нормално да отделиш някакво внимание на въоръжаването си. Ей така, за всеки случай, не е казано, че трябва да воюваш с него, може пък да се окаже или дружелюбен, или пък да види, че няма да си струва да иска нещо от твоята къща, освен да води някаква търговия с теб.
То и Русия беше много хубава държава, която се ограничаваше само с това да изнудва чрез е ергията си цяла Европа, ама на, взеха, че станаха кръстоносци(освободители)боорци срещу фашизма(за втори път)борци срещу несправедливостите в някаква съседна държава защото там тормозели техни люде(те с бомбите си никой не тормозят, даже бомбата преди да гръмне пита всеки един какъв е по етнос и тогава решава дали да гръмне)поискаха да научат съседната държава как правилно трябва да управлява полезните си изкопаеми(тоест да ги предаде в техни ръце)и към края(дай Боже)на тази безгранична алчност решиха да се правят на луди пускайки метални гарги на куп места в този икони ипеския съюз като ти обясняват, че не са техни, ту после викат, че са, ама не са навлизали там където са навлизали.
Та нормално някой да не иска да се чуди кога, какво, защо, дали ще изщрака в нечий мозък, а просто да се подготви подобавашо ако това се случи някога. Като не се случи, идеално.
Аз до ден днешен не огабда разбера защо все едни и същи хора, които все обясняват как не са от някакъв лагер са много против Европа да дава пари за въоръжаване? Същите тези хора се подиграват на Европа, че не я вземали насериозно когато се преговаряло за нещо, същите тези хора обясняваха доскоро как в Европа армия няма(в негативен аспект разбира се)и разчитаме само на САЩ. Не знам, някакви взаимоизключващи се неща се коментират, които постоянно са в противоречие едно с друго. И странно как тези неща се коментират от някакви високо стоящи хора на изток, но нашите хора повтарящи ги като папагали се чудят защо другите ги мислят за привърженици на тези хора от изток като същевременно сочат с пръст нас и ни обвиняват в същото нещо.
Ако може някой да ми каже какъв е кардиналния проблем, че Европа отделя пари и за въоръжаване след като години наред липсата му се е отчитала като минус и при положение, че за да те уважават знаете трябва да си силен? Проблемът какъв е, че иначе ще ги вземете вие тези пари ли, че трябва да се отдели повече за енергийни проекти ли, нещо друго ли? То хубаво казваш еди кое си е проблем, ама дайте да видим алтернативния вариант. Европа продължава по курса само икономическо развитие без да има гаранции за сигурност ли? САЩ като съюзник искат да отделяме повече за отбрана, понеже и те имат какво да си правят парите за отбрана и с постоянно нарастващия си дълг и печатане на пари гледат от къде да спестят някой долар, да ги виним за това, че не могат да оправят целия свят ли? Според мен няма друг начин и е най-хубаво да си независим военно и е неизбежно освен ако не искаш да разчиташ на случайността(а тя е до време)или на милосърдието на някой, който довод чрез историята може да видим колко е релевантен.
То и Русия беше много хубава държава, която се ограничаваше само с това да изнудва чрез е ергията си цяла Европа, ама на, взеха, че станаха кръстоносци(освободители)боорци срещу фашизма(за втори път)борци срещу несправедливостите в някаква съседна държава защото там тормозели техни люде(те с бомбите си никой не тормозят, даже бомбата преди да гръмне пита всеки един какъв е по етнос и тогава решава дали да гръмне)поискаха да научат съседната държава как правилно трябва да управлява полезните си изкопаеми(тоест да ги предаде в техни ръце)и към края(дай Боже)на тази безгранична алчност решиха да се правят на луди пускайки метални гарги на куп места в този икони ипеския съюз като ти обясняват, че не са техни, ту после викат, че са, ама не са навлизали там където са навлизали.
Та нормално някой да не иска да се чуди кога, какво, защо, дали ще изщрака в нечий мозък, а просто да се подготви подобавашо ако това се случи някога. Като не се случи, идеално.
Аз до ден днешен не огабда разбера защо все едни и същи хора, които все обясняват как не са от някакъв лагер са много против Европа да дава пари за въоръжаване? Същите тези хора се подиграват на Европа, че не я вземали насериозно когато се преговаряло за нещо, същите тези хора обясняваха доскоро как в Европа армия няма(в негативен аспект разбира се)и разчитаме само на САЩ. Не знам, някакви взаимоизключващи се неща се коментират, които постоянно са в противоречие едно с друго. И странно как тези неща се коментират от някакви високо стоящи хора на изток, но нашите хора повтарящи ги като папагали се чудят защо другите ги мислят за привърженици на тези хора от изток като същевременно сочат с пръст нас и ни обвиняват в същото нещо.
Ако може някой да ми каже какъв е кардиналния проблем, че Европа отделя пари и за въоръжаване след като години наред липсата му се е отчитала като минус и при положение, че за да те уважават знаете трябва да си силен? Проблемът какъв е, че иначе ще ги вземете вие тези пари ли, че трябва да се отдели повече за енергийни проекти ли, нещо друго ли? То хубаво казваш еди кое си е проблем, ама дайте да видим алтернативния вариант. Европа продължава по курса само икономическо развитие без да има гаранции за сигурност ли? САЩ като съюзник искат да отделяме повече за отбрана, понеже и те имат какво да си правят парите за отбрана и с постоянно нарастващия си дълг и печатане на пари гледат от къде да спестят някой долар, да ги виним за това, че не могат да оправят целия свят ли? Според мен няма друг начин и е най-хубаво да си независим военно и е неизбежно освен ако не искаш да разчиташ на случайността(а тя е до време)или на милосърдието на някой, който довод чрез историята може да видим колко е релевантен.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ясно е какъв им е проблема. По-интересното е как не осъзнават колко им са инфантилни наративите - ако искаш мир не трябва да имаш армия.
Вероятно ако не искаш престъпност не трябва да имаш полиция също? Ако не искаш болно население не трябва да имаш здравеопазване? Ако искаш справедливост не ти трябва съд... и т.н.
Вероятно ако не искаш престъпност не трябва да имаш полиция също? Ако не искаш болно население не трябва да имаш здравеопазване? Ако искаш справедливост не ти трябва съд... и т.н.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jordana
- старши ентусиаст
-
По интересното е че как не осъзнават когато ти пламне къщата не гасиш пожара с бензин . Европа няма да има армия докато нато е в европа , така че всичките тия врякания дайте да дадем за оръжие са да се финансира вече започнал конфликт . Който от локален има всички условия да се превърне в глобален .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не е това, искат да гледат как пожара гори, да не се намесват пожарникарите, а това че се гаси с бензин е поредния инфантилен наратив.
Хубавото е, че са едно капсулирано малцинство, изолирано в някаква пещера където единствено чуват ехото на собствените си заблуждения.

Армия има и очевидно ще има по-голяма и в рамките на НАТО, което очевидно само става по-голямо като ЕС.
Хубавото е, че са едно капсулирано малцинство, изолирано в някаква пещера където единствено чуват ехото на собствените си заблуждения.

Армия има и очевидно ще има по-голяма и в рамките на НАТО, което очевидно само става по-голямо като ЕС.
Последна промяна steeN на 26 Окт 2025, 11:11, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
BMW_POWER написа:...Тотален контрол, това е бъдещето...
Тоест бъдещето е като миналото, ама на стероиди. Не разбирам какъв е проблема, нали тогава беше много хубаво?

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Какво му е хубавото ? Нали затова скачАха хората по площадите щото ги подслушва ДС и режима им пречи да дишат ?! Мине се не мине и пак същото, това на нищо не прилича ...Тоест бъдещето е като миналото, ама на стероиди. Не разбирам какъв е проблема, нали тогава беше много хубаво?
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Еми тея дето най-високо крякат колко на зле отива сега нещата, преди не толкова много време се възхищаваха на управлението на бкп и твърдяха, че не било толкова лошо да те контролират и слушат, важното било билетчето да е 2ст. Тогава ви казах да внимават какво си пожелавате, че ако се върне няма да го говорите същото. То пък взе че точно така стана...
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Германски компании предоставят производствени тайни на Китай в замяна на шестмесечно споразумение за доставка на редкоземни метали, съобщава Blomberg.
Германски контрагенти в областта на отбраната, производители на авточасти и други предоставят на Китай достъп до целите си производствени процеси: схеми, вериги за доставки, списъци с клиенти и дори тригодишни бизнес планове, в замяна на това Китай да продължи да доставя основни компоненти.
Германското правителство е напълно объркано какво да прави по въпроса; служители буквално питат компаниите какво казват на китайците, а те не отговарят.
Малките предприятия затварят, докато големите играят по свои собствени правила.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
steeN написа:Ясно е какъв им е проблема. По-интересното е как не осъзнават колко им са инфантилни наративите - ако искаш мир не трябва да имаш армия.
Defund the police........
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и се наредил на опашката пред ОеМвИ...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и се наредил на опашката пред ОеМвИ...