България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
А къде е това лежерното каране извън големите градове ? При тебе в развиватата капиталистическа дръжава ли ? Нали се сещат че ако ти компилирам 1 час видео за ужасиите на "развитата капиталистическа дръжава " веднага ще запееш друга песен как не ходиш в ерията на лошите и си много добре щото лузърите са в другото село ... !!!Да, нещата последните 5 години примерно се пооправиха, но положението все още е далеч от това да се кара спокойно и лежерно извън големите градове…
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Предполагам добре реализираните и успешни хора се движат по други пътища, но каква е статистиката за смъртност на милион души на най-уредената демокрация в света спрямо България, дори и у нас да се кара по-неспокойно (неоспорим факт, всъщност)?
И друго забелязвам, от 2017-2019 средно към 2024-та имаме спад с 25% на жертвите на пътя. Далеч сме от най-добрите в Европа, но все пак е хубаво да се отбележи.
И друго забелязвам, от 2017-2019 средно към 2024-та имаме спад с 25% на жертвите на пътя. Далеч сме от най-добрите в Европа, но все пак е хубаво да се отбележи.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
В оня кенеф всяка година умират приблизително 30 хил от огнестрелни оръжия. По пътищата...ситуацията е сходна.
https://bgvoice.com/43-000-ubiti-po-put ... 021-godina
https://bgvoice.com/43-000-ubiti-po-put ... 021-godina
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Всяка територия си има особености , ето например в тази "развита капиталистическа държава " умират много повече пешеходци в сравнение с преди 20 години ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Там според мен от видеата, които съм гледал е пълно е неадекватни хора, които не знаят къде се намират на пътя. Ако им гледаш видеата с катастрофи ще се зачудиш шонза дебелизъм. Не могат да карат и това е то. Ама карали много спокойно и трафика бил с една скорост. Много важно когато масово са неадекватни и при първата ситуация гледат точно като тези техните огромни крави.
Какво говорим за хора викащи пътна помощ да им смени гумата на пътя.
Толкова паплач от всякъде, нормално да има толкова много жертви. И това при все, че цялата държава е опасана с магистрали. Я да са като нашитер пътища тук, ще се изпотрепят. Отделно е пълно с негри каращи надрусани та чак от колата едвам излизат. За пиянки да не говорим с тази мания да се пие, а после в България сме били алкохолици.
Обаче вижте какво пише в статията, намерили са и те мекото на хляба - камери за скорост му било майката, били по-ефективни от проверките на пътя. Ще се сетите вие, Тиквоний сигурно им подшушна как се купуват 340-ки за патрулки, скоро в САЩ чисти М-ки направо.
Тука нашите ги крият в храсти и рози, там ще ги крият зад кактусите. 
Какво говорим за хора викащи пътна помощ да им смени гумата на пътя.
Толкова паплач от всякъде, нормално да има толкова много жертви. И това при все, че цялата държава е опасана с магистрали. Я да са като нашитер пътища тук, ще се изпотрепят. Отделно е пълно с негри каращи надрусани та чак от колата едвам излизат. За пиянки да не говорим с тази мания да се пие, а после в България сме били алкохолици.Обаче вижте какво пише в статията, намерили са и те мекото на хляба - камери за скорост му било майката, били по-ефективни от проверките на пътя. Ще се сетите вие, Тиквоний сигурно им подшушна как се купуват 340-ки за патрулки, скоро в САЩ чисти М-ки направо.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Някакъв орк с 82832893 нарушения е блъснал и убил 18-годишен снощи в Козлодуй
Друго 18-годишно момиче е катастрофирало и загинало пак тази нощ край Орешак
Друго 18-годишно момиче е катастрофирало и загинало пак тази нощ край Орешак

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Top Gun Maverick написа:Какво говорим за хора викащи пътна помощ да им смени гумата на пътя.
В 21 век в Европа има места, където трябва сам да си сменяш гумата на пътя?
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Jordana написа:А къде е това лежерното каране извън големите градове ? При тебе в развиватата капиталистическа дръжава ли ? Нали се сещат че ако ти компилирам 1 час видео за ужасиите на "развитата капиталистическа дръжава " веднага ще запееш друга песен как не ходиш в ерията на лошите и си много добре щото лузърите са в другото село ... !!!
Разликата е, че това компилирано видео няма да има връзка с действителността, докато това за БГ дава някаква реална представа. В развитата държава може цял живот да минеш без една простотия да видиш на пътя и наистина се кара спокойно, без значение в какъв район си. Карането е почивка за мозъка, а при вас е оцеляване и главната причина са големите карачи с инвалидизиращо его.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Явно не живееш в Америка , щото отстрани изглежда ето така развитата западна държава ..
https://www.youtube.com/watch?v=Gi-S1siCVEo
https://www.youtube.com/watch?v=Gi-S1siCVEo
Просто не осъзнаваш мащабите. Нищожен шанс да ти се случи, срещу статуковото при вас. Света е огромен, а на теб ти е отключена картата около Варна само.
Аз го писах и наскоро, но за 5000км не срещнах нито веднъж дори и минимални(за нашите представи) агресия, или нахалство на пътя там.
Jordana написа:А къде е това лежерното каране извън големите градове ? При тебе в развиватата капиталистическа дръжава ли ? Нали се сещат че ако ти компилирам 1 час видео за ужасиите на "развитата капиталистическа дръжава " веднага ще запееш друга песен как не ходиш в ерията на лошите и си много добре щото лузърите са в другото село ... !!!Да, нещата последните 5 години примерно се пооправиха, но положението все още е далеч от това да се кара спокойно и лежерно извън големите градове…
Черно на бяло- За едно отиване до Бургас от София аз виждам толкова глупости колкото виждам в Америка за години…. Независимо че широки пътища и повечето коли почват от 200-250 коня и нагоре. В родината 90% пт хората карат с несъобразена скорост 100% от времето. В Щатите този процент клони към нула. Така го мисли.
Ама нали си ИИ всичката ти информация от нета. То ако гледаш там и в Америка много се стрелят ама аз за 30+ години едно оръжие извадено не съм видял извън стрелбищата. Глупчо…
За смяната на гуми- повечето модерни коли тука нямат такава вече. Спукваш и … пътна помощ. Да не говориме, че аз лично дори да имам не бих клекнал до пътя и да ми профучават разни на метър- два от гъза. Тия силни усещания съм ги загърбил отдавна.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Шофирал съм в доста държави! В САЩ шофирането е удоволствие
Както е удоволствие да пазаруваш и т.н.
За София само ще кажа, че използвам всеки възможен случай да не шофирам!
Още докато излезна от нас поне няколко се бутат от лентата само за на дясно да минат напред,
други минават пред всички за ляво през трамвайните и спират в кръстовището,
а през това време полицаите пият кафенце с цигарки паркирали неправилно срещу Милениум, понякога дори в средната!?!?!
И това е постоянно, всеки ден. А докато стигна примерно до офиса съм се изнервил яко
и поне 20 пъти съм се разминал да ме блъсне някой преценяч със собствено тълкуване на правилника, който никога не е чел....

Както е удоволствие да пазаруваш и т.н.
За София само ще кажа, че използвам всеки възможен случай да не шофирам!
Още докато излезна от нас поне няколко се бутат от лентата само за на дясно да минат напред,
други минават пред всички за ляво през трамвайните и спират в кръстовището,
а през това време полицаите пият кафенце с цигарки паркирали неправилно срещу Милениум, понякога дори в средната!?!?!
И това е постоянно, всеки ден. А докато стигна примерно до офиса съм се изнервил яко
и поне 20 пъти съм се разминал да ме блъсне някой преценяч със собствено тълкуване на правилника, който никога не е чел....

Последна промяна zAcK на 26 Окт 2025, 22:11, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Нали затова ти пуснах видео , да се видиш отстрани къде се стреляте и какви ПТПта правите ... Или викаш пълно с платени видеа ?Ама нали си ИИ всичката ти информация от нета. То ако гледаш там и в Америка много се стрелят ама аз за 30+ години едно оръжие извадено не съм видял извън стрелбищата.