Здравеопазване - къде, какво и как...
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Понеже хейтите из разни теми, ето ви място за развихряне. Къде за добро, къде за лошо. Споделяйте мнения, опит и въпроси. Така поне всичко ще е на едно място.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
Re: Здравеопазване - къде, какво и как...
Аз съм доволен общо взето навсякъде.
Както някои от вас знаят в началото на годината се озовах в БГ с тежка травма и ми беше под въпрос кога и как ще се прибера . Е, само суперлативи мога да кажа за специалистите там и отношението, въпреки че ме гледаха странно без клинични пътеки и тн… и вярно, че “имам човек”, който ме води на правилните места , но не е нещо недостъпно за никой. Технологичната база не може да се сравнява с нивото в Щатите или Швайц , но отношението и желанието на хората да ми помогнат беше невероятно
Както някои от вас знаят в началото на годината се озовах в БГ с тежка травма и ми беше под въпрос кога и как ще се прибера . Е, само суперлативи мога да кажа за специалистите там и отношението, въпреки че ме гледаха странно без клинични пътеки и тн… и вярно, че “имам човек”, който ме води на правилните места , но не е нещо недостъпно за никой. Технологичната база не може да се сравнява с нивото в Щатите или Швайц , но отношението и желанието на хората да ми помогнат беше невероятно

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
В България в добро САМО ако имаш човек иначе парите не са от значение плащал съм 300 лв на преглед преди години и не са ми обръщали внимание особено …. Та тук 99% от случаите ако нямаш човек - няма да са добре нещата , другия 1 процент са изключения.
В Турция нещата са доста по-добре ако си добре финансово и не ти пука да се бръкнеш повечко - на практика са топа на топа от към апаратура , знания и резултати а отношението няма да го коментирам дори, да и там има кофти болници и лекари но ако не гледаш цената шанса да попаднеш на такъв са 1-2%
Сега като се замисля тук и човек да имаш пак не е сигурно , калеко ми счупи крак при предно салтоц(военен много много висок чин) ползва се с приоритети връзки на една камара правителствени хора , смени 8 болници и крака му не спира да се подува … цепят го и пак и пак и пак ….и така 7 месеца …. 2 седмици в Турция и забрави за проблема …. И не е само той до утре мога да разказвам …
Sent from my iPhone using Tapatalk
В Турция нещата са доста по-добре ако си добре финансово и не ти пука да се бръкнеш повечко - на практика са топа на топа от към апаратура , знания и резултати а отношението няма да го коментирам дори, да и там има кофти болници и лекари но ако не гледаш цената шанса да попаднеш на такъв са 1-2%
Сега като се замисля тук и човек да имаш пак не е сигурно , калеко ми счупи крак при предно салтоц(военен много много висок чин) ползва се с приоритети връзки на една камара правителствени хора , смени 8 болници и крака му не спира да се подува … цепят го и пак и пак и пак ….и така 7 месеца …. 2 седмици в Турция и забрави за проблема …. И не е само той до утре мога да разказвам …
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Като живеех в Бургас, тъкмо бяха сковали студовете и един с джип с летни гумите, за да не удари друг кола, ме блъсна мен в гръб и ме хвърли в един изкопан ров(ударих си главата). Събудих се докато ме караше към болницата, от болницата ме залепиха и изпратиха. Личния лекар на фирмата ме прегледа и каза с 200 да се връщам в болницата, защото трябва да съм под наблюдение, все пак имам сътресение на главата.
Първото дете беше в Токуда. Жената беше много доволна, като бях на посещение си беше хотел 5*, храната храна - сюмга а у няма 6-5.. Платихме към 3 и малко лв.
Второто дете като отидохме след няма и 1г, цените бяха вече към 5 и малко и нямаше промяна. Тя реши, че не си заслужава тези пари и роди в Шейново. Като я карах по нощите, охраната не искаше да ме пусне да и кача багажа по стълбите, после добре че доктора ме вкара да си видя бебето. Храната беше окей, но си беше клонящо към мизерията..Единия ден бяха облякли детето с някакво скъсано бодинце и жената много се беше разстройла. Закарахме след това 2плика от на Севар старите, поне да имат нормални дрехи.
На годинка и нещо на Севар му излезнаха ечемици на очите. Вътрешни и външни. Наложи се операция под пълна упойка. Казаха там да слагаме капкии и а у. След 4м се появиха нови - пак операция. Обиколихме няколко места, най-накрая с връзки се записахме при Светилото в нашата страна. Каза, че е за диоптър и трябва да сложим очила. Сложихме, всичко точно докато това лято не му излезна наново ечемик. Прегледа при въпросния е 240лв, каза че не знае вече от какво е.
От други хора изпатили си в Плевен и София, записахме час и отидохме в една очна клиника в Турция. Пътя от София ми беше 4ч, прегледа струваше 80€, погледнаха го с машина, каквато тук не сме виждали да използват и лекаря каза, че има инфекция на клепачите. Предписаха едни капки и мехлем, в аптеката отсреща го доставиха след 2ч, 3бр капки и 1бр мехлем струваха 40лв. Казаха, че няма никога повече да има такъв проблем и дори няма нужда да ходим на вторичен преглед.

Първото дете беше в Токуда. Жената беше много доволна, като бях на посещение си беше хотел 5*, храната храна - сюмга а у няма 6-5.. Платихме към 3 и малко лв.
Второто дете като отидохме след няма и 1г, цените бяха вече към 5 и малко и нямаше промяна. Тя реши, че не си заслужава тези пари и роди в Шейново. Като я карах по нощите, охраната не искаше да ме пусне да и кача багажа по стълбите, после добре че доктора ме вкара да си видя бебето. Храната беше окей, но си беше клонящо към мизерията..Единия ден бяха облякли детето с някакво скъсано бодинце и жената много се беше разстройла. Закарахме след това 2плика от на Севар старите, поне да имат нормални дрехи.
На годинка и нещо на Севар му излезнаха ечемици на очите. Вътрешни и външни. Наложи се операция под пълна упойка. Казаха там да слагаме капкии и а у. След 4м се появиха нови - пак операция. Обиколихме няколко места, най-накрая с връзки се записахме при Светилото в нашата страна. Каза, че е за диоптър и трябва да сложим очила. Сложихме, всичко точно докато това лято не му излезна наново ечемик. Прегледа при въпросния е 240лв, каза че не знае вече от какво е.
От други хора изпатили си в Плевен и София, записахме час и отидохме в една очна клиника в Турция. Пътя от София ми беше 4ч, прегледа струваше 80€, погледнаха го с машина, каквато тук не сме виждали да използват и лекаря каза, че има инфекция на клепачите. Предписаха едни капки и мехлем, в аптеката отсреща го доставиха след 2ч, 3бр капки и 1бр мехлем струваха 40лв. Казаха, че няма никога повече да има такъв проблем и дори няма нужда да ходим на вторичен преглед.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
И ние с тъщата и тъста имаме същия опит!
Тъщата след някакъв ужас тук се оперира в Турция, в Одрин!
Град колкото Стара Загора с огромна универститеска болница. Не беше по-скъпо от БГ, но отношението и условията бяха 100000 пъти по-добри!
Особено отношението! Дори ги настаниха в отделна стая с тъста, ходихме им на свиждане, та видях всичко вътре и т.н.
Тъста пък след 27278382 прегледа и ужким операция в ИСУЛ, ходихме в Александруполис в тяхната университетска болница.
Гърците се хванаха за главата. Тъщата знае гръцки, та се разбира идеално с тях. Супер отзивчиви и там
Изписаха му някакви хапчета и му казаха нищо друго да не прави. И така 10 години вече си е ОК.
Обясниха, че това дето уж са му правили тук явно е само на документи. Нещо на хранопровода беше, ама те казаха, че според тях нищо не е правено
А беше уж при някакъв доцент, топ, моп, кура ми Янко. Явно са му набили упойката и са го разходили из болницата.........
Иначе стоя там цяла седмица.
Баща ми след операция в Токуда, уж с някакви роботи, не знам си какво, му посиняха и гърба и корема, ама яко, те дори не искаха да му обърнат внимание, та търсихме някакви познати пак
Майка ми на преглед едно от светилата във ВМА буквално й каза - "Отивай при тоя, дето те е лекувал преди това"
Така мога да продължавам до утре, не само за тях.
Лошото е, че много от хората нямат човек...
Тъщата след някакъв ужас тук се оперира в Турция, в Одрин!
Град колкото Стара Загора с огромна универститеска болница. Не беше по-скъпо от БГ, но отношението и условията бяха 100000 пъти по-добри!
Особено отношението! Дори ги настаниха в отделна стая с тъста, ходихме им на свиждане, та видях всичко вътре и т.н.
Тъста пък след 27278382 прегледа и ужким операция в ИСУЛ, ходихме в Александруполис в тяхната университетска болница.
Гърците се хванаха за главата. Тъщата знае гръцки, та се разбира идеално с тях. Супер отзивчиви и там
Изписаха му някакви хапчета и му казаха нищо друго да не прави. И така 10 години вече си е ОК.
Обясниха, че това дето уж са му правили тук явно е само на документи. Нещо на хранопровода беше, ама те казаха, че според тях нищо не е правено
А беше уж при някакъв доцент, топ, моп, кура ми Янко. Явно са му набили упойката и са го разходили из болницата.........
Иначе стоя там цяла седмица.
Баща ми след операция в Токуда, уж с някакви роботи, не знам си какво, му посиняха и гърба и корема, ама яко, те дори не искаха да му обърнат внимание, та търсихме някакви познати пак
Майка ми на преглед едно от светилата във ВМА буквално й каза - "Отивай при тоя, дето те е лекувал преди това"
Така мога да продължавам до утре, не само за тях.
enigma написа:Аз съм доволен общо взето навсякъде.
Лошото е, че много от хората нямат човек...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Дори оня дето пееше "...имам човек и ми дреме на гъза.." намери "човек" и отиде в Брюксел евродепутат . Така че не знам кого заблуждавате 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Имам, ама се занимава само с много тежки случаи, абсурд да стигнеш до него, ако е нещо стандартно.drifty написа:Нямахме ли такава тема тук?
Читав уролог в Плевен/София?
Васил Василев в София
Като гледна масово мненията са идентични, пълна нула без значение ще даваш или не пари.
Положението е топ
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
alekangg написа:Имам, ама се занимава само с много тежки случаи, абсурд да стигнеш до него, ако е нещо стандартно.drifty написа:Нямахме ли такава тема тук?
Читав уролог в Плевен/София?
Васил Василев в София
Като гледна масово мненията са идентични, пълна нула без значение ще даваш или не пари.
Положението е топ
Хубаво е да се знаят тия хора. За сега е уж нещо стандартно, ма знае ли се кога какво в бъдеще.

Уролог - Др Николай Милушев. Оперира ме преди години и всички е шест. Следвам го във ФБ. Дава много добри съвети, за които не ми беше хрумвало. От сорта, да не ходим на плажове, на или близо до които се вливат рекитеРеките носят всякакви зарази.
Ще го намерите в гугъл.
Апропо, има страхотно чувство за хумор.
Ще го намерите в гугъл.
Апропо, има страхотно чувство за хумор.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
Jordana написа:Дори оня дето пееше "...имам човек и ми дреме на гъза.." намери "човек" и отиде в Брюксел евродепутат . Така че не знам кого заблуждавате
В Америка пък подобните нали пеят, че трябва да имаш пари.
BMW_POWER написа: Дава много добри съвети, за които не ми беше хрумвало. От сорта, да не ходим на плажове, на или близо до които се вливат рекитеРеките носят всякакви зарази.
Е как не ти е хрумвало ?! Да беше служил в Аспарухово вместо при сухоземните плъхове, щеше да знаеш всичко за заразите от водата.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
От Нова година съм в много патова ситуация с един близък. До средата на годината не можаха да диагностицират хронична лаймска болест, с множество коинфекции.. след пръснати няколко хиляди лева по наши лаборатории из страната, и обяснения на лекари как това е фалшиво-позитивен разултат за лаймска болест, се оказа, че в Румъния си имат подготвени специалисти и назначиха лечение.
Сега обаче остава казусът с болничните, понеже тук се води здрав. А това, че от Нова година насам вдига температура явно не е проблем за нашите лекари...
Невежеството убива.
Сега обаче остава казусът с болничните, понеже тук се води здрав. А това, че от Нова година насам вдига температура явно не е проблем за нашите лекари...
Невежеството убива.
12 мнения
• Страница 1 от 1