Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
Re: Имотният пазар
Не, не са вдигнали заплащането като цяло, това да не ти е планова икономика.
Особено в Калифорния съотношението е убийствено. От “почасово заплащане” никой не може да си позволи къща в желаните райони.
Особено в Калифорния съотношението е убийствено. От “почасово заплащане” никой не може да си позволи къща в желаните райони.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
zAcK написа:Exclusive89 написа:https://www.globalpropertyguide.com/home-price-trendsGlobal House Price Index: 1, 5 & 10 Year Changes by Country
Унгария - близо 300%![]()
![]()
![]()
Преди време работех с унгарци, и от тях разбрах, че имат закон, в който на всяко семейство, на което му се роди дете, държавата изплаща нещо от сорта на 50000 евро целево за покупка на жилище, като за всяко следващо дете се дига сумата... и това е довело, разбира се, до сериозно покачване на цените на жилищата в големите градове. И приемането на този закон нямало нищо общо с интересите на свързани с Орбан лица в жилищното строителство, разбира се
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Копи-пейст е, но е точно в десетката :
От моя опит с брокери:
- "на 100 метра" - е, пропуснали сме една нула, извинявайте!
- "в непосредствена близост" - на километър, километър и малко.
- "на пешеходно разстояние" - ако вървите 3-4 часа все ще стигнете.
- "в центъра" - "Банишора", "Зона" някоя, "Хаджи Димитър", "Гео Милев", "Слатина", "Орландовци".
- "през 1 улица от..." - а на улицата - мост, под моста - 10 влакови линии, ширина -1км!
- "За 100 хиляди? Ааа, сгрешли сме цената, 150 хиляди струва."
- "Този за 90 хиляди го продадохме вчера, просто още не сме махнали обявата, но има същия за 150 хиляди."
- "двустаен" - 25 м2 са съвсем достатъчни да събереш в тях баня, кухня, хол и спалня! - хитът на имотния пазар!
- "просторен двустаен" - цели 38 м2!
- 180 м2! - 50 м2 апартамент по документи + 130 м2 покрив, който може да усвоите към жилището. Покривът е на 1/5 от цената на кв.м. на жилищната площ и наистина много хора така правят. Доста незаконно е. Даже един министър го съдиха преди няколко години само за 1 барбекю на покрива, а реално всеки блок има надстроявания, не вярвам повече от 10% да са исали разрешение от съседи и община. И плащат данъци за 50м2.
- "Снимките" на обзаведените не са снимки, а "дизайнерски проекти".
- на снимката блокът е изрязан от околната среда и е сложен сред дървета, и са нарисувани красиви улици, красиви коли и красиви хора по тях, жените задължително са с развети поли, ако е в строеж, е нарисуван сред парк. "Сентръл парк".
От моя опит с брокери:
- "на 100 метра" - е, пропуснали сме една нула, извинявайте!
- "в непосредствена близост" - на километър, километър и малко.
- "на пешеходно разстояние" - ако вървите 3-4 часа все ще стигнете.
- "в центъра" - "Банишора", "Зона" някоя, "Хаджи Димитър", "Гео Милев", "Слатина", "Орландовци".
- "през 1 улица от..." - а на улицата - мост, под моста - 10 влакови линии, ширина -1км!
- "За 100 хиляди? Ааа, сгрешли сме цената, 150 хиляди струва."
- "Този за 90 хиляди го продадохме вчера, просто още не сме махнали обявата, но има същия за 150 хиляди."
- "двустаен" - 25 м2 са съвсем достатъчни да събереш в тях баня, кухня, хол и спалня! - хитът на имотния пазар!
- "просторен двустаен" - цели 38 м2!
- 180 м2! - 50 м2 апартамент по документи + 130 м2 покрив, който може да усвоите към жилището. Покривът е на 1/5 от цената на кв.м. на жилищната площ и наистина много хора така правят. Доста незаконно е. Даже един министър го съдиха преди няколко години само за 1 барбекю на покрива, а реално всеки блок има надстроявания, не вярвам повече от 10% да са исали разрешение от съседи и община. И плащат данъци за 50м2.
- "Снимките" на обзаведените не са снимки, а "дизайнерски проекти".
- на снимката блокът е изрязан от околната среда и е сложен сред дървета, и са нарисувани красиви улици, красиви коли и красиви хора по тях, жените задължително са с развети поли, ако е в строеж, е нарисуван сред парк. "Сентръл парк".
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Сега ми предложиха 3300€ на зелено за апартамент на ето този адрес.
https://www.google.com/maps?q=42.6367907,23.3002659
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- TNT
- младши ентусиаст
-
Такси, брокери, нотариуси, обзавеждане... докато си вкараш багажа и стана 4000евро. За чиста площ поне 5000 евро. Без пари 

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Kroki написа:Сега ми предложиха 3300€ на зелено за апартамент на ето този адрес.
Мястото е хубаво, цени не мога да коментирам.
I love the sound of V8 in the morning...
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не знам района какъв е , но е добре да се провери дали не е строено връху суха река . Да не стане само като в тоя комплекс Негреско в Елените ....сега собствениците ще си разрушат сами апартаментите . Ако не желаят държавата ще го направи вместо тях и после ще си търси парите от всеки отделно щото сухото дере липсвало на някаква карта пък после имАло дере ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Дерето си го има на всички карти... Само реката изчезва за няколко години от някои карти, че нали е забранено да се строи върху река... После пак се появила. Какво ли не прави корупцията? Дори въображението ние бедно!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- TNT
- младши ентусиаст
-
Както всичко в тая държава - утре ще кажат "имало да става" и продължаваме напред към следващата далаверка
Като светнаха клиповете за далаверите на Ковачки, кво стана ? Свидетел, работил за него, участвал по един или друг начин в схемата, наясно с целия процес, с документи и т.н. - и кво ? Нищо. Някой да е чул нещо да се говори ? Нищо. Всички обсъждат, че са натиснали Карлос Насар да се снима с мистър Шишко и къв предател бил.
Като светнаха клиповете за далаверите на Ковачки, кво стана ? Свидетел, работил за него, участвал по един или друг начин в схемата, наясно с целия процес, с документи и т.н. - и кво ? Нищо. Някой да е чул нещо да се говори ? Нищо. Всички обсъждат, че са натиснали Карлос Насар да се снима с мистър Шишко и къв предател бил.Re: Имотният пазар
Колеги има ли агенция, камара или нещо друго където мога да подам жалба срещу нелоялни практики от страна на брокер?
Или алтернативата е КЗК?
Някъде където ще има ефект бил той и минимален.
Или алтернативата е КЗК?
Някъде където ще има ефект бил той и минимален.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Зависи от какво ебтуй дет му викаш нелоялно нещо.
Кзп, бск, национално сдружение недвижими имоти, кзк...прокуратура...съд.
Кзп, бск, национално сдружение недвижими имоти, кзк...прокуратура...съд.
Хм,хм...
Търся конкретен тип апартамент, в конкретен квартал. Живея(или поне някаква част от времето) в този квартал и познавам сградите и апартаментите в детайли.
Миналата година излезе обява, която съвпадаше с моето търсене. Звъня на телефона на брокера....няма отговор цял ден. Намерих адреса на 'агенцията' и отидох.....оказа се, че е в призрачна бизнес сграда, в която има множество празни офиси, на които просто са регистрирани фирми(сещайте се какви).
След няколко дни ми звъни друг непознат номер да ме пита за какво съм звънял...оказа се, че това брокерче не отговаря за тази обява и ме прати на друго брокерче. В крайна сметка се оказа, че продават апартамент, в който към онзи момент живееше възрастна жена(70г), която не е собственик, но има доживотно право на ползване. Моето участие приключи до там, но разбрах, че апартаментът се е продал в кеш. Не знам жената дали е оцеляла....
Днес ми звъни някакъв, който му беше трудно да ми обясни точно кой е и какво иска, но в крайна сметка се оказа, че е брокер от същата агенция.
Звънели на потенциални клиенти и се сетили за мен.
Учтиво го отсвирих, но ми се включи във Вайбър и ми праща обява за апартамент(двустаен). Обявата е минимум крайно подвеждаща, но по-скоро фалшиво-лъжлива.
Аз знам точно кой апартамент е в продажба и той е тристаен мезонет. На цена различна от обявената. Раздалянето му на 'два двустайни'(както те твърдят) е невъзможно, освен ако не се предприемат поредица от тежки законови нарушения и тежка корупция.
Те обаче имат поне 3 различни обяви за точно този апартамент, всяка на различна цена.
Предния път не предприех нищо, но сега искам поне сигнал да подам срещу тези шмекери.
Миналата година излезе обява, която съвпадаше с моето търсене. Звъня на телефона на брокера....няма отговор цял ден. Намерих адреса на 'агенцията' и отидох.....оказа се, че е в призрачна бизнес сграда, в която има множество празни офиси, на които просто са регистрирани фирми(сещайте се какви).
След няколко дни ми звъни друг непознат номер да ме пита за какво съм звънял...оказа се, че това брокерче не отговаря за тази обява и ме прати на друго брокерче. В крайна сметка се оказа, че продават апартамент, в който към онзи момент живееше възрастна жена(70г), която не е собственик, но има доживотно право на ползване. Моето участие приключи до там, но разбрах, че апартаментът се е продал в кеш. Не знам жената дали е оцеляла....
Днес ми звъни някакъв, който му беше трудно да ми обясни точно кой е и какво иска, но в крайна сметка се оказа, че е брокер от същата агенция.
Звънели на потенциални клиенти и се сетили за мен.
Учтиво го отсвирих, но ми се включи във Вайбър и ми праща обява за апартамент(двустаен). Обявата е минимум крайно подвеждаща, но по-скоро фалшиво-лъжлива.
Аз знам точно кой апартамент е в продажба и той е тристаен мезонет. На цена различна от обявената. Раздалянето му на 'два двустайни'(както те твърдят) е невъзможно, освен ако не се предприемат поредица от тежки законови нарушения и тежка корупция.
Те обаче имат поне 3 различни обяви за точно този апартамент, всяка на различна цена.
Предния път не предприех нищо, но сега искам поне сигнал да подам срещу тези шмекери.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
Описаната история е всекидневие от бг пейзажа "агенции".
Няма на кого да се ожалиш.
Менте агенции в София са Пандора естейт, Титан Пропъртис, Континентал пропъртис, .... по-лесно е да се напишат коректните.
Няма на кого да се ожалиш.
Менте агенции в София са Пандора естейт, Титан Пропъртис, Континентал пропъртис, .... по-лесно е да се напишат коректните.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
barty написа:по-лесно е да се напишат коректните.
Коректни брокери? Виждал съм, ма няма