Емиграция и имиграция
Модератор: Общи модератори
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Пешеходеца е може би единствения познат за които знам, че се е върнал. Интересно какво го е мотивирало. Надявам се да сподели като има време.
За родната администрация- малко са муднички и много кафе се пие, но като цяло лошо отношение не съм видял. Дори една кака в общината ми даде примерно 2 лева да ходя “отсреща” да ксерокопирам едни документи в едно кафене щото само взимали кеш а аз такъв никога нямам…
За родната администрация- малко са муднички и много кафе се пие, но като цяло лошо отношение не съм видял. Дори една кака в общината ми даде примерно 2 лева да ходя “отсреща” да ксерокопирам едни документи в едно кафене щото само взимали кеш а аз такъв никога нямам…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ти пък как разбра от отвъд океана как е
Това с личните разговори е върха. Случвало ми се е да чакам на опашка ЧАСОВЕ и като дойде моя ред, да чакам служителката да обсъди с мъжа си по телефона да готви ли пълнени чушки за вечеря
Това с личните разговори е върха. Случвало ми се е да чакам на опашка ЧАСОВЕ и като дойде моя ред, да чакам служителката да обсъди с мъжа си по телефона да готви ли пълнени чушки за вечеря

Според мен е грешка да се “връща” момчето, като му е изцяло непозната среда.
Той ако си изпуска нервите от една стандартна кисела лелка, какво ще стане като попадне на истински дебили, каквито има в изобилие?
Той ако си изпуска нервите от една стандартна кисела лелка, какво ще стане като попадне на истински дебили, каквито има в изобилие?
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
alx написа:Пешеходеца е може би единствения познат за които знам, че се е върнал. Интересно какво го е мотивирало. Надявам се да сподели като има време.
Ми аз все още не съм се върнал за постоянно, бях си за 24 дена. Иначе сина ни се върна, като той отдавна си мечтаеше за това. Израсъл е там до предучилищна, после всяка ваканция като ученик че и като студент си ходеше има си приятели и компания. Само последните две години от следването не си ходи, че лятото взимаше класове и после реши да поработи някоя и друга година за да си изкара кеш за на първо време като се прибере. Иначе си има компания и тук в щатите но Родината си го влече повече. Та аз трябваше да му помагам насам-натам из администрацията щото не беше наясно от къде и с какво да почне.
Аз си се върнах насам от няколко дена, но да ще се прибираме и ние , но някъде догодина около Април. Какво ме мотивира - ми вече мисля да се отдам на заслужен отдих и повече пътувания и да спирам са работата. Годинките се навъртяха, почти 28 в щатите и преди това 3,5 в чужбина преди да имигрирам. Освен това нашето прибиране е доста по различно от това на други, писал съм го и преди, плана е лятно време от около май до септември в БГ след това пак тук в щатите или в трета страна. Идеята е лятото да избегнем отвратителните жеги в Тексас, а когато почне хубавото време да сме на топличко тук. Между другото каквото беше в София от онези дни някъде четвъртък-петък тук има по 2-3 такива дена през декември, януари и февруари. Останалото време е супер меко и приятно без жеги и влага. Петък в София беше някакъв ужас да се качиш на такси, градски транспорт или да влезеш в учереждение или магазин - навсякъде надули някакво силно парно, направо не се диша, а аз бях и доста леко облечен. Иначе почнах лека подготовка за изнасяне - пуснах някои мебели за продажба в маркетплейса. Напролет ще решаваме допълнително но най-вероятно къщата тук няма да я продаваме в близките години. Дори на първо време не мисля да я пускам под наем. Това в случай че на сина ни не му хрумне нещо ново и реши да се връща насам. Догодина не ми се мисли какво ще е като пратим контейнер с покъщнина, че хич не ми се занимава с митници и данъчни, то нас ни се и полага безмитен внос на кола и всякакво друго имущество при окончателно завръщане. Иначе на мен не ми се занимава ма жена ми има доста домакински прибори, сервизи и всякакви други сантиментални неща, та затова ще организираме и контейнер. Иначе ако е само за една кола не бих се разправял. Ще ида до 7Карс да ми намерят някоя Г класа от обикновениете бензинови не искам АМГ или някой Ленд Крузер от тези дето много приличат на Лексус GX 460.
Ми засега това е плана, напролет трябва да се завърнем за лятото да караме в БГ ако нещо непредвидено не възникне.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Кризата с боклука в София в момента показва, че нищо не се е променило от преди 30 години в тая клета територия!
Тогава беше - "Плащай, да ти застраховаме бизнеса", сега е "Плащай, да не те заринем с боклуци"
Дори е по-зле! Сега искат стотици милиони на куп...
И прокУратура, полиция и т.н., както и тогава и сега липсват!
Било се променяло нещо към по-добро...
P.S. Гербавите разбиват дори контейнерите за дрехи...

Тогава беше - "Плащай, да ти застраховаме бизнеса", сега е "Плащай, да не те заринем с боклуци"
Дори е по-зле! Сега искат стотици милиони на куп...
И прокУратура, полиция и т.н., както и тогава и сега липсват!
Било се променяло нещо към по-добро...
P.S. Гербавите разбиват дори контейнерите за дрехи...

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- TNT
- младши ентусиаст
-
Такава поредица от изкуствено създадени кризи с какво ли не... не помня в последните 20 години. За фирмата със запалени камиони стана ясно, ама имало и друга - тя пък изведнъж почнала да имала проблем с лиценза
Баааси утайките ни управляват. При запалването на камионите даже и някакъв запис имало, някакво БМВ си изчакало, докато пламне и се разгори хубаво, и се изнесло.
Дайде да залагаме след като се реши тая криза, какво ще е следващото. Пак някой ще стачкува ? Ще спре парното ? Снегорините ще почиват ?
Дайде да залагаме след като се реши тая криза, какво ще е следващото. Пак някой ще стачкува ? Ще спре парното ? Снегорините ще почиват ?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
TNT написа:Такава поредица от изкуствено създадени кризи с какво ли не... не помня в последните 20 години.
И аз не помня такова нещо! Имало в спорадични проблеми с нещо си, ама толкова масова акатака
Били се оправяли нещата в Родината
Оправят се, ама друг път...Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Цялата работа беше, че Васко стана кмет, а партията му потъваше надолу, вертикално. Не знам как софиянци решиха, че при потъваща партия могат да си изберат кмет от нея, само защото е млад, умен и харизматичен. Това, че е отроче на ДС нямаше значение явно, нали всички са такива. Ама това с постъпващата партия беше голям сигнал. Или не са я виждали като потъваща. Може, той Боко още не беше се върнал категорично победоносно на белия кон, даже същите тези баламурници гл реанимирана. Васко е поредният пример, че сам човек абсолютно нищо не може да направи, особено в държава като нашата. Не си ли с вълците отзад...забрави.
Ринете сега боклук, като дойде някой от общината са ви глоби, че хвърляте до кофите, тогава ще е голямата драма и атака с камъни върху кметството. Явно това искат някои от общинската опозиция.
Ринете сега боклук, като дойде някой от общината са ви глоби, че хвърляте до кофите, тогава ще е голямата драма и атака с камъни върху кметството. Явно това искат някои от общинската опозиция.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
В цял свят бизнесите с боклук се държат или най малкото се контролират от мафията , щото там най лесно се източват обществени финанси .
https://www.dw.com/bg/%D0%BC%D0%B0%D1%8 ... a-17748708
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
enigma написа:Според мен е грешка да се “връща” момчето, като му е изцяло непозната среда.
Да , за съжаление ако толкова лесно се изпуска, го чака поредица от неприятни дори физически проблеми които ще го ударят доста скоро и силно.
Тук това не работи точно така.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Jordana написа:В цял свят бизнесите с боклук се държат или най малкото се контролират от мафията , щото там най лесно се източват обществени финанси .
Нещо пак не си разбрал! Нещата са леко сбъркани при нас, дори в това отношение.
Ето, написано простичко
Когато боклукът стане оръжие на властта – от Неапол до София
Кризата с боклука в Неапол избухна в края на 2007 и началото на 2008 г. – не защото градът изведнъж се оказа без сметосъбиране, а защото мафията умишлено блокира системата, за да запази контрола си върху многомилионния бизнес с отпадъци. Камората притежаваше фирмите, сметищата, посредниците и дори камионите. Когато държавата се опита да изчисти сектора и да изземе управлението, улиците бяха превърнати в бойно поле – купчини отпадъци, палежи, протести и изкуствен хаос.
В Италия кризата стана национален въпрос. Правителството на Романо Проди, а после и на Силвио Берлускони, изпрати армията, въведе извънреден план, иззе управлението от местната мафия и изгради нови заводи за преработка. Да, решението беше трудно, но държавата застана на страната на гражданите срещу мафията.В България сценарият е обърнат наопаки.
Тук кризата не се използва, за да бъде победена мафията, а за да бъде укрепена. Виждаме как структури, свързани с Пеевски и Борисов, които се държат като политически представители на българската мафия, използват всеки повод, за да подкопаят местната власт в София. Вместо държавата да помогне за решението, тя саботира, бави лицензи, задържа средства и подгрява напрежение.
Целта не е чист град, а мръсна политическа сметка – да се внуши, че без “старите играчи” нищо не работи. Но това е класическа мафиотска логика: първо създай проблема, после продай решението.
Защо се стигна дотук?
Защото мафията има нужда от пари, а нейните представители във властта – нужда да я държат доволна. И Пеевски, и Борисов добре разбират, че без тази финансова машина няма как да останат на власт. Когато обществото започне да им се изплъзва, те пускат “криза” – с боклука, с тока, с горивата.
Но битката не е за контейнери, а за контрол. Не за чистота, а за подчинение.
Истинската хигиена не започва с метлата, а с изчистването на зависимостите.
А най-замърсеното място в България не е депото, а политическата сцена, където отпадъците се рециклират в нови “спасители”.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Кое по точно не съм разбрал ? Фирмите на Румен Вълка които извозват и до момента боклука , печелят обществена поръчка за следващите 5 години като случайно са единствен кандидат за тая дейност . И общината анулира обществената поръчка щото и била висока цената , съответно мафията спира да чисти за да се зарине с боклук населението и да предизвика обществен натиск върху общината . Кое ти е "наобратно " тука ? Те си искат да го държат тоя бизнес , явно са решили да изкарат още пари и съответно предприемат действия да го запазят . Само че тука общината няма капацитет да се занимва с тая дейност , и сега ще се осере като карпатска лисица щото няма как с 2 камиона и 7 човека да изчисти столицата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Не може да им се отрече, че постигнаха това, което желаеха! Убиха ни ментално, търпимостта ни към всичко нередно е огромна, избирателната активност е екстра и т.н. Ако ние не променим нещо, нищо няма да се промени! Според мен иска поне още някое поколение да мине, за да има някаква надежда за нещо друго...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- TNT
- младши ентусиаст
-
Не знам, момчето Д е млад, още дълги години кариера го чака, ако не се промени нещо.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Jordana написа:Кое по точно не съм разбрал ?
Че тук натиск идва и от държавата към столичани!
И в случая с Неапол държавата се е намесила и разрешила проблема, а при нас държавата го задълбочава!
Или казваш, няма разлика?