Вкарване на Коли от Германия?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 19 Фев 2007, 21:24

да вметна че коли без Евро2 май вече не могат да се внасят ,т.е. отпадат всички преди 95а някъде ...

Потребител
Аватар

Мнение от Tr1n17y » 19 Фев 2007, 21:56

Alexi написа:да вметна че коли без Евро2 май вече не могат да се внасят ,т.е. отпадат всички преди 95а някъде ...

Един познат на мой приятел вкара Астра преди 2 седмици .. 91 година май .. ?? Какво значи Евро 2 я обясни малко!

Zapa :lol:
BMW и Левски ЗАВИНАГИ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackAdder » 19 Фев 2007, 22:20

Не ти ли се струва по разумно да ти я докарат с автовоз, защото ако те остави някъде по пътя само идването на пътна помощ е над 120 евро

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 20 Фев 2007, 4:03

Мойта е 91ва. Мисля, че покрива евро 2
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Tr1n17y » 20 Фев 2007, 9:28

BlackAdder написа:Не ти ли се струва по разумно да ти я докарат с автовоз, защото ако те остави някъде по пътя само идването на пътна помощ е над 120 евро

Ама при това положение .. няма да имам избор .. а те кой знае какво ще докарат .. ?

Пак не го разбрах тва Евро 2
BMW и Левски ЗАВИНАГИ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 20 Фев 2007, 9:49

SKISABMW написа:...И не се фърляй в Нюрнберг ,щот там гъстотата на измамниците е голема!

Те измамниците са ясни - турци, араби и т.н. ;) Пък и концентрация навсякъде има :mhihi:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 20 Фев 2007, 11:32

Аз например сега, усилено гледам за е30 туринг ,като на брат ми за мой колега и трябва да ви кажа ,че Е30 320i 90 година ,всичките покриват стандарт ЕВРО2 ,като годишния им данък е 147 евро , точно поради това ,че имат ЕВРО2 :idea:

На север гледам постоянно изпадат доста добри коли, говорим за разстояние поне около 2000 км - Есен,Касел,Дортмунд,Дюселдорф,Хановер,Бремен та дори в Рощок :mhihi:

Почти не виждам автомобили от южна Германия :roll: До там всички ходят и просто колите се разграбват ... Както казахте там и възможностите да ви измамят я с италианка , я с нещо друго нердно по колата са най-големи!

Моят съвет е ,който си търси автомобил,добър - така,че да е за по-дълго лично ползуване, да хваща пътя за Северна Германия и да взима кола от собственика.

п.с. За Швейцария между другото нещата по вноса на автомобилите втора ръка не са както бяха до 31.12.2006 :idea: Сега за ваше сведение, се заплащат 20% на нашата митница върху фактурната стойност на автомобила.Оформят се с документите при покупката на автомобила и продавача, по ваша молба без проблем пише стойност от 1000 CHF's - което атоматически означава 200 CHF или 250 лв. за внос .Единственото и най-тежкото за там остава изготвянето на ЕВРО сертификата :idea:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 20 Фев 2007, 11:56

Penchev написа:
Моят съвет е ,който си търси автомобил,добър - така,че да е за по-дълго лично ползуване, да хваща пътя за Северна Германия и да взима кола от собственика.

Георги Пенчев

И аз това се опитвам да кажа :!: Постоянно следя колите защото и аз гледам за същото комби 320 и определно в северната част са доста по читави е верно и като цена са по високи, но си заслужават :!:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Tr1n17y » 20 Фев 2007, 12:47

euroto написа:
Penchev написа:

Георги Пенчев

И аз това се опитвам да кажа :!: Постоянно следя колите защото и аз гледам за същото комби 320 и определно в северната част са доста по читави е верно и като цена са по високи, но си заслужават :!:

Пак не разбрах какво е тва Евро 2 :banghead: :banghead: :banghead:

А също и от Германия като я вкараш колата, ще плащаш ли 20% тука на митницата, както каза Георги от Швейцария ?
BMW и Левски ЗАВИНАГИ

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 20 Фев 2007, 12:55

Нееее! от германия не плащаш нищо ,освен ако няма акциз-над 163 коня!
а евро2 е стандарт за вредните емисии ,които отделя двигателя!
пишат го в обявите дали е евро2,евро3... и т.н.
аз ,обаче , не знам да има ограничение за вноса в Бг ,заради стандарта!
в Германия също няма-трябва просто колата да ти е минала преглед-там!
може и да е евро1!
а швейцария не е в евросъюза-за тва се плаща....

Потребител
Аватар

Мнение от Tr1n17y » 20 Фев 2007, 22:15

SKISABMW написа:Нееее! от германия не плащаш нищо ,освен ако няма акциз-над 163 коня!
може и да е евро1!

Струва ми се далавера в такъв случай да се пробва едно такова ходене до там .. и да видиме как ще стоят нещата! Живот и здраве лятото го мисля! Яд ме е, че не писаха хора които са го пробвали тоя финт :confused:
BMW и Левски ЗАВИНАГИ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 20 Фев 2007, 22:19

Tr1n17y написа:
SKISABMW написа:Нееее! от германия не плащаш нищо ,освен ако няма акциз-над 163 коня!
може и да е евро1!

Струва ми се далавера в такъв случай да се пробва едно такова ходене до там .. и да видиме как ще стоят нещата! Живот и здраве лятото го мисля! Яд ме е, че не писаха хора които са го пробвали тоя финт :confused:

Да не пееш после късно е либе за китка... ;)
Аз се прибрах преди няколко часа и мога да кажа, че корупцията е същата... :mhihi:

Не бе нищо не се плаща даже и 20% ДДС може да не се плаща, но там врътката е друга...

50-100лв. такса за регистрация само... :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 21 Фев 2007, 0:42

не съм чел всички коментари, но да обобщя:
за 1500 евро САМО на късмет от човек директно, или без грам екстри 91-92 стара пак на късмет от автокъща. Плюс има и магистрални такси и други, разни глоби тук-там, пътуване там, евентуално хотел ако се окаже нечитава и ще търсиш друга...
но същественото:

аз лично такава кола не бих я карал на собствен ход _никога_, защото се вкарваш в УЛТРА-филми ако закъсаш по пътя дори застрахован, а има риск при тази цена. плюс трябва да си тотално наясно с всичките евро1 минимални изисквания и застраховки (иначе гориш ама ЯКО!), къде се почива, къде се спи, с кво се пътува... ей така сам не се изстрелвай да си караш кола, дори да си чел всичко как се прави, да не говориме за ЕДНА кола само, без някой с теб който е в час. Щото ще тие нужен БАЯ късмет, дори магии, или просто доста вероятно ще изгърмиш много пари за нищо.

това лично мое мнение като човек живял малко в Мюнхен, и си докарал колата оттам - да се изкажа неподготвен :)

п.с. и да, такива изгодни се ловят 99% само на място, защото яките обяви нали се сещаш че има маса хора, които ако не ги видят няма какво да ядат...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 21 Фев 2007, 11:06

t0sh написа:...

:yes:

Цялата истина в няколко реда...Сега и аз да споделя малко информация...

Снощи се прибрах от Германия и имах толкова проблеми, че честно да ви кажа в момента ми се струва, че съм в санаториум. Не съм бил сам, бяхме четири човека. Някои от колите, които докарахме бяха купени буквално чрез снимки в интернет докато още не бяхме отишли да ги видим. Тези, които бяхме купили на сляпо се оказаха пълни гробове и не можехме да ги приберем на ход. Оказа се че трябва да купуваме още една кола за да можем да се приберем все пак с нещо и курса да не е празен. Така и стана, купихме и оставихме строшената кола на плаца от който взехме тази, с която се прибрахме. Тази я оставихме за следващия път защото просто от толкова "хубави коли" нямаше място по платформите... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Така че да тръгнеш сам за една кола е един голям к*р... :idea:
Не се знае дали ще я докараш и ако я докараш след колко време ще е. Нито знаеш къде се намират цуласунгите нито къде да изкараш тюфа нито нищо... ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Tr1n17y » 21 Фев 2007, 19:55

WilliamsF1Team написа:
t0sh написа:...

:yes:

Цялата истина в няколко реда...Сега и аз да споделя малко информация...

Снощи се прибрах от Германия и имах толкова проблеми, че честно да ви кажа в момента ми се струва, че съм в санаториум. Не съм бил сам, бяхме четири човека. Някои от колите, които докарахме бяха купени буквално чрез снимки в интернет докато още не бяхме отишли да ги видим. Тези, които бяхме купили на сляпо се оказаха пълни гробове и не можехме да ги приберем на ход. Оказа се че трябва да купуваме още една кола за да можем да се приберем все пак с нещо и курса да не е празен. Така и стана, купихме и оставихме строшената кола на плаца от който взехме тази, с която се прибрахме. Тази я оставихме за следващия път защото просто от толкова "хубави коли" нямаше място по платформите... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Така че да тръгнеш сам за една кола е един голям к*р... :idea:
Не се знае дали ще я докараш и ако я докараш след колко време ще е. Нито знаеш къде се намират цуласунгите нито къде да изкараш тюфа нито нищо... ;)

Значи викаш всичко да стане чрез автовоз и да не се занимавам ?
BMW и Левски ЗАВИНАГИ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата