Вкарване на Коли от Германия?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
да вметна че коли без Евро2 май вече не могат да се внасят ,т.е. отпадат всички преди 95а някъде ...
- BlackAdder
- кандидат ентусиаст
-
Не ти ли се струва по разумно да ти я докарат с автовоз, защото ако те остави някъде по пътя само идването на пътна помощ е над 120 евро
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
SKISABMW написа:...И не се фърляй в Нюрнберг ,щот там гъстотата на измамниците е голема!
Те измамниците са ясни - турци, араби и т.н.

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз например сега, усилено гледам за е30 туринг ,като на брат ми за мой колега и трябва да ви кажа ,че Е30 320i 90 година ,всичките покриват стандарт ЕВРО2 ,като годишния им данък е 147 евро , точно поради това ,че имат ЕВРО2
На север гледам постоянно изпадат доста добри коли, говорим за разстояние поне около 2000 км - Есен,Касел,Дортмунд,Дюселдорф,Хановер,Бремен та дори в Рощок
Почти не виждам автомобили от южна Германия
До там всички ходят и просто колите се разграбват ... Както казахте там и възможностите да ви измамят я с италианка , я с нещо друго нердно по колата са най-големи!
Моят съвет е ,който си търси автомобил,добър - така,че да е за по-дълго лично ползуване, да хваща пътя за Северна Германия и да взима кола от собственика.
п.с. За Швейцария между другото нещата по вноса на автомобилите втора ръка не са както бяха до 31.12.2006
Сега за ваше сведение, се заплащат 20% на нашата митница върху фактурната стойност на автомобила.Оформят се с документите при покупката на автомобила и продавача, по ваша молба без проблем пише стойност от 1000 CHF's - което атоматически означава 200 CHF или 250 лв. за внос .Единственото и най-тежкото за там остава изготвянето на ЕВРО сертификата :idea:
Георги Пенчев

На север гледам постоянно изпадат доста добри коли, говорим за разстояние поне около 2000 км - Есен,Касел,Дортмунд,Дюселдорф,Хановер,Бремен та дори в Рощок

Почти не виждам автомобили от южна Германия

Моят съвет е ,който си търси автомобил,добър - така,че да е за по-дълго лично ползуване, да хваща пътя за Северна Германия и да взима кола от собственика.
п.с. За Швейцария между другото нещата по вноса на автомобилите втора ръка не са както бяха до 31.12.2006

Георги Пенчев
Penchev написа:
Георги Пенчев
И аз това се опитвам да кажа

euroto написа:Penchev написа:
Георги Пенчев
И аз това се опитвам да кажаПостоянно следя колите защото и аз гледам за същото комби 320 и определно в северната част са доста по читави е верно и като цена са по високи, но си заслужават
Пак не разбрах какво е тва Евро 2

А също и от Германия като я вкараш колата, ще плащаш ли 20% тука на митницата, както каза Георги от Швейцария ?
BMW и Левски ЗАВИНАГИ
- Гост
-
Нееее! от германия не плащаш нищо ,освен ако няма акциз-над 163 коня!
а евро2 е стандарт за вредните емисии ,които отделя двигателя!
пишат го в обявите дали е евро2,евро3... и т.н.
аз ,обаче , не знам да има ограничение за вноса в Бг ,заради стандарта!
в Германия също няма-трябва просто колата да ти е минала преглед-там!
може и да е евро1!
а швейцария не е в евросъюза-за тва се плаща....
може и да е евро1!
SKISABMW написа:Нееее! от германия не плащаш нищо ,освен ако няма акциз-над 163 коня!
може и да е евро1!
Струва ми се далавера в такъв случай да се пробва едно такова ходене до там .. и да видиме как ще стоят нещата! Живот и здраве лятото го мисля! Яд ме е, че не писаха хора които са го пробвали тоя финт

BMW и Левски ЗАВИНАГИ
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Tr1n17y написа:SKISABMW написа:Нееее! от германия не плащаш нищо ,освен ако няма акциз-над 163 коня!
може и да е евро1!
Струва ми се далавера в такъв случай да се пробва едно такова ходене до там .. и да видиме как ще стоят нещата! Живот и здраве лятото го мисля! Яд ме е, че не писаха хора които са го пробвали тоя финт
Да не пееш после късно е либе за китка...

Аз се прибрах преди няколко часа и мога да кажа, че корупцията е същата...

Не бе нищо не се плаща даже и 20% ДДС може да не се плаща, но там врътката е друга...
50-100лв. такса за регистрация само...

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
не съм чел всички коментари, но да обобщя:
за 1500 евро САМО на късмет от човек директно, или без грам екстри 91-92 стара пак на късмет от автокъща. Плюс има и магистрални такси и други, разни глоби тук-там, пътуване там, евентуално хотел ако се окаже нечитава и ще търсиш друга...
но същественото:
аз лично такава кола не бих я карал на собствен ход _никога_, защото се вкарваш в УЛТРА-филми ако закъсаш по пътя дори застрахован, а има риск при тази цена. плюс трябва да си тотално наясно с всичките евро1 минимални изисквания и застраховки (иначе гориш ама ЯКО!), къде се почива, къде се спи, с кво се пътува... ей така сам не се изстрелвай да си караш кола, дори да си чел всичко как се прави, да не говориме за ЕДНА кола само, без някой с теб който е в час. Щото ще тие нужен БАЯ късмет, дори магии, или просто доста вероятно ще изгърмиш много пари за нищо.
това лично мое мнение като човек живял малко в Мюнхен, и си докарал колата оттам - да се изкажа неподготвен
п.с. и да, такива изгодни се ловят 99% само на място, защото яките обяви нали се сещаш че има маса хора, които ако не ги видят няма какво да ядат...
за 1500 евро САМО на късмет от човек директно, или без грам екстри 91-92 стара пак на късмет от автокъща. Плюс има и магистрални такси и други, разни глоби тук-там, пътуване там, евентуално хотел ако се окаже нечитава и ще търсиш друга...
но същественото:
аз лично такава кола не бих я карал на собствен ход _никога_, защото се вкарваш в УЛТРА-филми ако закъсаш по пътя дори застрахован, а има риск при тази цена. плюс трябва да си тотално наясно с всичките евро1 минимални изисквания и застраховки (иначе гориш ама ЯКО!), къде се почива, къде се спи, с кво се пътува... ей така сам не се изстрелвай да си караш кола, дори да си чел всичко как се прави, да не говориме за ЕДНА кола само, без някой с теб който е в час. Щото ще тие нужен БАЯ късмет, дори магии, или просто доста вероятно ще изгърмиш много пари за нищо.
това лично мое мнение като човек живял малко в Мюнхен, и си докарал колата оттам - да се изкажа неподготвен

п.с. и да, такива изгодни се ловят 99% само на място, защото яките обяви нали се сещаш че има маса хора, които ако не ги видят няма какво да ядат...
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
t0sh написа:...

Цялата истина в няколко реда...Сега и аз да споделя малко информация...
Снощи се прибрах от Германия и имах толкова проблеми, че честно да ви кажа в момента ми се струва, че съм в санаториум. Не съм бил сам, бяхме четири човека. Някои от колите, които докарахме бяха купени буквално чрез снимки в интернет докато още не бяхме отишли да ги видим. Тези, които бяхме купили на сляпо се оказаха пълни гробове и не можехме да ги приберем на ход. Оказа се че трябва да купуваме още една кола за да можем да се приберем все пак с нещо и курса да не е празен. Така и стана, купихме и оставихме строшената кола на плаца от който взехме тази, с която се прибрахме. Тази я оставихме за следващия път защото просто от толкова "хубави коли" нямаше място по платформите...

Така че да тръгнеш сам за една кола е един голям к*р...

Не се знае дали ще я докараш и ако я докараш след колко време ще е. Нито знаеш къде се намират цуласунгите нито къде да изкараш тюфа нито нищо...

WilliamsF1Team написа:t0sh написа:...
![]()
Цялата истина в няколко реда...Сега и аз да споделя малко информация...
Снощи се прибрах от Германия и имах толкова проблеми, че честно да ви кажа в момента ми се струва, че съм в санаториум. Не съм бил сам, бяхме четири човека. Някои от колите, които докарахме бяха купени буквално чрез снимки в интернет докато още не бяхме отишли да ги видим. Тези, които бяхме купили на сляпо се оказаха пълни гробове и не можехме да ги приберем на ход. Оказа се че трябва да купуваме още една кола за да можем да се приберем все пак с нещо и курса да не е празен. Така и стана, купихме и оставихме строшената кола на плаца от който взехме тази, с която се прибрахме. Тази я оставихме за следващия път защото просто от толкова "хубави коли" нямаше място по платформите...![]()
![]()
![]()
Така че да тръгнеш сам за една кола е един голям к*р...![]()
Не се знае дали ще я докараш и ако я докараш след колко време ще е. Нито знаеш къде се намират цуласунгите нито къде да изкараш тюфа нито нищо...
Значи викаш всичко да стане чрез автовоз и да не се занимавам ?
BMW и Левски ЗАВИНАГИ
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3