България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Jordana написа:Движението е в най удобната лента за водача при 3 ленти . Но това трябва да е указано със съответиня знак
в градски условия няма такова нещо, брачед, за това го има тоя закон, има знак, няма знак - законо си вАжи, а който му се бърза, еле пък сутринта докато всички отиват на работа да си бърза у средна, у десна, а най-бързащите са в локалното, там съм виждал и със 150 да се кара

по малинов как карате като има 3 ленти и ограничение 50, сигурно най-лявата пак е само за изпреварващи (ака бързаци)

А един колега
По черни връх
Са били сложили триноги явно и в двете посоки
или 2 една до друга нз ама
Минал в едната посока
Обърнал
И после в другата
И през 2 мин има 2 глоби за 3 бона общо

малко са камерите, малкоооо

ще свикнете да карате бавно из града, ама да видим кога... има някакво подобрение, де... по-малко са мигащите по околовръстното

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
vicho написа:по малинов как карате като има 3 ленти и ограничение 50, сигурно най-лявата пак е само за изпреварващи (ака бързаци)![]()
или по черни връх
![]()
![]()
![]()
И питаш... ако видя, че някой кара с 50 в средна, заставам и аз с 50 в лява, а в перфектната ситуация и още един като мен в дясна, щото законът позволява и няма кой да ме бутне

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
в градски условия няма такова нещо, брачед, за това го има тоя закон, има знак, няма знак - законо си вАжи, а който му се бърза, еле пък сутринта докато всички отиват на работа да си бърза у средна, у десна, а най-бързащите са в локалното, там съм виждал и със 150 да се кара![]()
![]()
Ето го закона какво казва :
водачът може да използва за движение най-удобната за него
пътна лента в населените места по пътно платно с две или
повече ленти за движение в една посока, обозначени с
маркировка и максимално разрешена скорост до 80 км/ч
Условието да са ограничени до 80 а това става със знак . На магистралата е същото , при 3 и повече ленти движението се обозначава със знак Д1 ако сам преценяш в коя лента да бичиш . Ако обаче има друг знак указващ че крайна дясна лента е за определен вид МПС или има друго ограничение движението в крайна лява лента е забранено и тя се използва само за изпреварване . Така че както и написах по горе за картинката на колегата трябва да се има предвид знака който е поставен за този 3 лентов участък .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
От кога има магистрали в населени места? Още не сме направили извън населените места магистрали, пък вече сме почнали в градовете ли?

- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Ако няма 3 коли, аз даже заставам по средата и помагам на хората да не получат глоби, важно е да се спазва закона.In_Memoriam написа:vicho написа:по малинов как карате като има 3 ленти и ограничение 50, сигурно най-лявата пак е само за изпреварващи (ака бързаци)![]()
или по черни връх
![]()
![]()
![]()
И питаш... ако видя, че някой кара с 50 в средна, заставам и аз с 50 в лява, а в перфектната ситуация и още един като мен в дясна, щото законът позволява и няма кой да ме бутнеИ на Ботевградско същото, и на Цариградско, въобще щом иде реч за трилентово градско се старая всички да спазват закона
Предполагам и затова топ отговорът в анкетата е манталитетът на хората, ама не ми дреме
Еквивалента би бил на магистрала с 51 км/ч.. законно е, но е малоумно.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
///eMo написа:Ако няма 3 коли, аз даже заставам по средата и помагам на хората да не получат глоби, важно е да се спазва закона.In_Memoriam написа:vicho написа:по малинов как карате като има 3 ленти и ограничение 50, сигурно най-лявата пак е само за изпреварващи (ака бързаци)![]()
или по черни връх
![]()
![]()
![]()
И питаш... ако видя, че някой кара с 50 в средна, заставам и аз с 50 в лява, а в перфектната ситуация и още един като мен в дясна, щото законът позволява и няма кой да ме бутнеИ на Ботевградско същото, и на Цариградско, въобще щом иде реч за трилентово градско се старая всички да спазват закона
Предполагам и затова топ отговорът в анкетата е манталитетът на хората, ама не ми дреме
Еквивалента би бил на магистрала с 51 км/ч.. законно е, но е малоумно.
Изпусна, че най-важно е да има отпред и отзад снимачки и да после да пуска видеа и да се жалва.