България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Тука не се кара, където трябва, а където може
https://balkanec.bg/opasna-dupka-na-am- ... 67825.html
Тая дупка е от тази година. Имаше цяла галерия с подобни, ама не мога да я намеря сега. Заради подобни дупки стоят със 110 в лява лента и не мърдат
Хемус като цяло не е магистрала, а е някакъв селски път. Покъртително състояние.
А за карането в лява и "пускането на по-бързи"... Масово не се пуска мигач
На масовия шофьор мигача му е да се лепне отзад на 1,5 метра 

Тая дупка е от тази година. Имаше цяла галерия с подобни, ама не мога да я намеря сега. Заради подобни дупки стоят със 110 в лява лента и не мърдат

Хемус като цяло не е магистрала, а е някакъв селски път. Покъртително състояние.
А за карането в лява и "пускането на по-бързи"... Масово не се пуска мигач

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Е баш там де, там дясна лента не можеш да караш. Камионите карат наполовина в аварийната и наполовина в дясната. Всичките коли карат в лява и много рядко се случва някой да светка и да бърза, просто защото всички знаят и се съобразяват.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Хемус е нещо, по което ме е страх да карам от как съм започнал да шофирам, т.е. от преди 25 години!
Там всяка бабуна или дупка може да те изстреля в неизвестна посока.
Това жалко подобие на магистрала е и една от причините да мразя да пътувам на север и да избягвам да го правя
Още помня как карах за първи път по нея с една служебна кола и примерно бях със 130 км/ч и изведнъж някакви вълни, буквално
Като взе да се подмята тая кола, едва я удържах. После колко години минавах от там и все си беше същото. Не е магистрала това! Не е...
Там всяка бабуна или дупка може да те изстреля в неизвестна посока.
Това жалко подобие на магистрала е и една от причините да мразя да пътувам на север и да избягвам да го правя

Още помня как карах за първи път по нея с една служебна кола и примерно бях със 130 км/ч и изведнъж някакви вълни, буквално

Като взе да се подмята тая кола, едва я удържах. После колко години минавах от там и все си беше същото. Не е магистрала това! Не е...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
TNT написа:А за карането в лява и "пускането на по-бързи"... Масово не се пуска мигачНа масовия шофьор мигача му е да се лепне отзад на 1,5 метра
Файда нулева мен ако ме питаш. Баю като е решил, че няма да те пусне ако щеш и оперна музика му пусни няма да се премести не и преди да си му се разсветил, разсвирил и по-агресивно да си се приближил няколко пъти, тогава се стряска и скача с някаква невъобразимо рязка за магистрални скорости маневра и те псува, че си долетял

G70 и G09 са им достатъчно високо мигачите и са достатъчно ярки да се виждат от много далеч...малко са тия дето правят път. Виж нощно време като светне и решетката повече се респектират и реагират доста по-рано

- TNT
- младши ентусиаст
-
Е то топ дебилите може само отдясно да ги подминеш, ако ще 10км карай на мигач след тях
Мен ме дразнят такива, които не пускат мигач, ама чакат някой отпред да се отмести. Или якото е като се отмести, отиват до него и не го изпреварват, а се изравняват, докато не настигне някой ТИР в дясна и се набие на спирачки 

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
На мен скоро не ми се е случвало, ама вече си мисля като ми се падне някой такъв да си кара в лява лента да сигнализирам за опасно шофиране на 112 и да си го спират където решат.
Че магистралите ни са ужасни, ужасни са, ама чак пък да не може да се кара в дясна лента. Много кратки участъци има такива. Не знам какви коли карате, вярно, че новите коли имат по-твърда возия, ама все 100км/ч може да се поддържа почти навсякъде по Хемус /към Варна поне/. Ама и към София ходих съвсем наскоро със шкода румстъра и пак не съм карал никъде в лява лента.
Че магистралите ни са ужасни, ужасни са, ама чак пък да не може да се кара в дясна лента. Много кратки участъци има такива. Не знам какви коли карате, вярно, че новите коли имат по-твърда возия, ама все 100км/ч може да се поддържа почти навсякъде по Хемус /към Варна поне/. Ама и към София ходих съвсем наскоро със шкода румстъра и пак не съм карал никъде в лява лента.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Шофьор на 25 години е навлязъл в насрещното движение на магистрала "Хемус" и се е сблъскал челно с автомобил, управляван от 52-годишна жена, съобщава БТА и уточнява, че младият мъж е в много тежко състояние.
Съпругата му, която е пътувала с него, е с леки контузии. 52-годишната жена също е с леки контузии, без опасност за живота.
Заради катастрофата е затворен пътният участък от магистрала "Хемус" към Провадия през село Петров дол, уточниха от полицията във Варна.
Сигналът за инцидента е подаден в 8.40 ч.
Идеалното е да направят ограничителите по средата бетонни и да се приключва с тези простотии.
Противно на интуцията, не са по-опасни, имат специален профил, който връща колата/камиона обратно, а не я спира.
Точно малко заводите за цимент да захлебят

Ако пък директно е влязал да кара в насрещното за да не върти по отбивки... дори не ми се коментира.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
steeN написа:Идеалното е да направят ограничителите по средата бетонни и да се приключва с тези простотии.
Противно на интуцията, не са по-опасни, имат спеицален профил, който връща колата/камиона обратно, а не я спира.
Ясно ми е, че няма да стане, ама може да си помечтая и аз малко.
Ако пък директно в влязал да кара в насрещното за да не върти по отбивки... дори не ми се коментира.
шофьорът е с тежки наранявания - без колан
пасажерката с леки - колан
шофьорката на другия автомобил с леки - колан
Бог да пази Иисус
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TNT
- младши ентусиаст
-
И освен това като са бетонни... няма да се налага подмяна, не ръждясват и т.н.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
TNT написа:Тука не се кара, където трябва, а където може![]()
А за карането в лява и "пускането на по-бързи"... Масово не се пуска мигачНа масовия шофьор мигача му е да се лепне отзад на 1,5 метра
Мога да ти покажа дупка, която си стои от 20г на входа към града ни... Всички я знаят и се опитват да я избегнат, като навлизат в насрещното и стават предпоставки за инциденти! Никой нищо не прави, а сме областен град! Дори рейсовете и камионите мъчат да го заобиколят...
https://www.google.bg/maps/@42.1840506, ... FQAw%3D%3D
За съжаление, не си личи реално за какво става дума... Пропаднало и с големи дупки! Снимката е от що-годе добро негово състояние!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- TNT
- младши ентусиаст
-
Знам я. Те май я пълниха по едно време, ама то пак си пропадна.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

25-годишен шофьор загина при челен удар на магистрала "Хемус" край Провадия, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Варна. Заради пътния инцидент е затворен участък от аутобана към Провадия през село Петров дол.
Сигналът за инцидента е подаден в 8:40 часа днес. 25-годишен шофьор, варненец с "Ауди" е навлязъл в насрещното движение и се е сблъскал челно с автомобил, управляван от 52-годишна жена.
Мъжът е загинал на място, макар че първоначално бе съобщено, че е тежко ранен. Съпругата му, която е пътувала с него, е с леки контузии.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- TNT
- младши ентусиаст
-
zAcK написа::dunno:
Мъжът е загинал на място, макар че първоначално бе съобщено, че е тежко ранен. Съпругата му, която е пътувала с него, е с леки контузии.
Да познаем и кой е бил без колан освен

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Същата такава огромна дупка има в дясна лента под прелеза за Вакарел посока София. Пада се точно на левите гуми, за съжаление 2 пъти влизам в нея....
Дупката е такава, че първия път спирах да видя, дали джантата е цяла.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Където дясната лента не е читава ди карам в ляво аз ,пък който иска да ме докладва. НО гледам огледалото и като видя колата да ме приближава се местя веднага, дори да не изпревари после. Миналата седмица карах по Хемус и със 140 си минах почти цялата отсечка до Шумен с 1-2 прибирания в дясно, просто защото постоянно имаше по бавно движещи се в дясната, а на места и заради настилката де