Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Море 2025г.?!...
Много е хубаво на нашето море, има всякакви атракциони

https://offnews.bg/obshtestvo/dron-izpl ... dLG6K8oQXw

Дрон изплува в Созопол, отцепиха плажа

https://offnews.bg/obshtestvo/dron-izpl ... dLG6K8oQXw

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Някои броят чиниите, не какво има вътре.TNT написа:Моджо написа:34 не е 26 ми е 35% отгоре.
То и калмарите не са пържени картофи
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Приключихме с Гърция за тази година. Бяхме в Парга за 6 нощувки и в Санторини за 3.
Понеже за първи път посетих Парга, и мога да кажа че съм очарован. Доста приятно местенце, чисто, поддържано.. и т.н. Единственият минус за мен е че имаше доста народ, но няма как в края на юли да е празен
Всяка вечер посетихме различни таверни и всичко беше топ! Някои от тях са Bacchos, Arkoudas, Sakis, Stefanos, Med Parga, Flisvos.. Цените са както бяха миналата година в Лефкада, не видях някакви огромни разлики. Октопод и калмари около 16-20 евро, бирата беше около 4-5 евро, разни тиквички и тем подобни около 4-5-6 евро.
Вилата в която се настанихме доста ми хареса, беше чиста и много поддържана, единствено басейна леко вонеше на хлор.
Посетихме Valtos beach, Lichnos beach, Paralia Loutsa и Karavostasi beach. Всички плажове ни харесаха, само в Loutsa вълните бяха малко в повечко
Като бяхме до Парга, нямаше как да не посетим Antipaxos и Paxos
На връщане пихме по едно кафенце в Atrium bar, силно препоръчвам, заради гледката. А като казах кафе, ако сте фен на еспресо, силно препоръчвам Brazilian Cup.. няма гледка, но кафето е ТОП!
Санторини, за мен е просто тип забележителност, което е хубаво да се посети.. понеже съм бил и преди, нищо не ме изненада
Понеже за първи път посетих Парга, и мога да кажа че съм очарован. Доста приятно местенце, чисто, поддържано.. и т.н. Единственият минус за мен е че имаше доста народ, но няма как в края на юли да е празен

Всяка вечер посетихме различни таверни и всичко беше топ! Някои от тях са Bacchos, Arkoudas, Sakis, Stefanos, Med Parga, Flisvos.. Цените са както бяха миналата година в Лефкада, не видях някакви огромни разлики. Октопод и калмари около 16-20 евро, бирата беше около 4-5 евро, разни тиквички и тем подобни около 4-5-6 евро.

Посетихме Valtos beach, Lichnos beach, Paralia Loutsa и Karavostasi beach. Всички плажове ни харесаха, само в Loutsa вълните бяха малко в повечко

Като бяхме до Парга, нямаше как да не посетим Antipaxos и Paxos

На връщане пихме по едно кафенце в Atrium bar, силно препоръчвам, заради гледката. А като казах кафе, ако сте фен на еспресо, силно препоръчвам Brazilian Cup.. няма гледка, но кафето е ТОП!
Санторини, за мен е просто тип забележителност, което е хубаво да се посети.. понеже съм бил и преди, нищо не ме изненада

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Exclusive89 на 12 Авг 2025, 16:22, променена общо 1 път
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
alekangg написа:Някои броят чиниите, не какво има вътре.TNT написа:Моджо написа:34 не е 26 ми е 35% отгоре.
То и калмарите не са пържени картофи
Тогаз не ги сравнявайте, калмарите са евтина храна в Гърция. Ок де, щом мислите, че е по-евтино или дори равно евтино - ваша си работа. Ние не сме там...някъде в небесата сме

Последна промяна Моджо на 12 Авг 2025, 16:44, променена общо 3 пъти
Хм,хм...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Exclusive89 написа:.Парга.....
На Зорбас не ходихте ли да хапнете ? Пакси сте го пропуснали явно.
EDIT Я, не сте, кьорав съм. Браво.
Последна промяна Моджо на 12 Авг 2025, 18:10, променена общо 1 път
Хм,хм...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
mr_petroff написа:Цените в България и Гърция вече са еднакви, честитоНа никакво капанче в Шкорпиловци вчера за 4 бири, цаца, картофки и две кебапчета 50 лв. /26 евро/:bchug:
4 бири * 3,50 = 14 еур
1 цаца/гаврос - 8 еур
картофки - 4,5 еур
2 кебапчета не знам - 5 еур примерно
Те ви същата сметка за Гърция 32 евро, 26 ли е ? Не е. По-евтино ли е ? Не е.
Хм,хм...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
В Гърция беше евтино преди да налазим.
След това до ковида някъде имаше още много места с нормални цени.
Сега вече си еба мамата.
Преди 17-18 години вечеря за четирима с всички там убавини, риби, хтаподи, каламари и т.н. плюс по едно павурче (така му викат пияниците на село
), 250мл на човек узо трудно излизаше повече от 50-60 евра. В по-забутаните места и 40 стигаха.
Вероятно у нас тогава е било още по-евтино, не помня, но почивка в Гърция далеч не беше нещо финансово страшно.
След това до ковида някъде имаше още много места с нормални цени.
Сега вече си еба мамата.
Преди 17-18 години вечеря за четирима с всички там убавини, риби, хтаподи, каламари и т.н. плюс по едно павурче (така му викат пияниците на село

Вероятно у нас тогава е било още по-евтино, не помня, но почивка в Гърция далеч не беше нещо финансово страшно.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Така е, ама вече не е така. И със сигурност в бг е било по-евтино и тогава.
Хм,хм...
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Поне за мен е голяма грешка да се сравняват като абсолютни стойности България и Гърция като летни ваканционни дестинации. 
Моджо, ще споделиш ли и ти за Парга нещо интересно? В Събота сабахлем палим и ние натам.

Моджо, ще споделиш ли и ти за Парга нещо интересно? В Събота сабахлем палим и ние натам.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Парга е страхотно, има навалица, да, обаче едната сутрин бяхме в 8 сабалето там...рай, нема никой
) За почивка не бих препоръчал, но да се разходиш и да разгледаш - с три ръце. Като аз си ползвах платения паркинг..сутрин е празен, 14 евро е на ден. После вече на късмет дали ще има места или ще се наложи да спреш 2-3 километра преди самия център и да ходиш пеш ))
Круиза Паксос/Антипаксос е грехота да се пропусне, още повече , че не е скъп. Сивота, делтата на Ахерон, Амбракийския залив с делфините и костенурките, Врахос.......Дотука съм навъртял 1750 километра
) още около 1200 ще има. Какво да кажа, то такива красоти нямат описване, трябва да си ги видиш.
Пиши ми на лично ако те интересува нещо. Дават го да захлади от сряда, че нали казах, оня ден в Превеза 52 градуса
) И сутринта в 6 часа ГР Алърт се разкряска за пожари в района.
Иначе климата е топ, само да обърне вятъра и вечер си е хлад, сутрин даже студено. Няма кьорав комар...това некой да ми го беше казал, нямаше да повярвам.
EDIT Ако сте с деца и ви се ходи, плажа на делтата на Ахерон е сигурно 100 метра навътре до коляното дълбоко. Утепало се е за деца.
Много е готино да се загубиш в Парга из уличките....наистина.

Круиза Паксос/Антипаксос е грехота да се пропусне, още повече , че не е скъп. Сивота, делтата на Ахерон, Амбракийския залив с делфините и костенурките, Врахос.......Дотука съм навъртял 1750 километра

Пиши ми на лично ако те интересува нещо. Дават го да захлади от сряда, че нали казах, оня ден в Превеза 52 градуса

Иначе климата е топ, само да обърне вятъра и вечер си е хлад, сутрин даже студено. Няма кьорав комар...това некой да ми го беше казал, нямаше да повярвам.
EDIT Ако сте с деца и ви се ходи, плажа на делтата на Ахерон е сигурно 100 метра навътре до коляното дълбоко. Утепало се е за деца.
Много е готино да се загубиш в Парга из уличките....наистина.
Хм,хм...
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
mr_petroff написа:Цените в България и Гърция вече са еднакви, честитоНа никакво капанче в Шкорпиловци вчера за 4 бири, цаца, картофки и две кебапчета 50 лв. /26 евро/. Всичко беше много вкусно
, никакви киселини в стомаха
В Гърция миналия уикенд 3 бири, калмари, гаврос и фанта 34 евро /много вкусно/- ей сега се загледах в революд-а и затова съм толкова подробен
![]()
На Шкорпиловци е лудница уикенда, през седмицата в супер. Вече и вълните намаляха, ще се помпи SUP борда
Дай локация на капанчето ако може, приятел има вила там която я ползваме няколко човека когато искаме та бих го пробвал това капанче
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...