СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
Re: СПАМ ТЕМА
немо написа:seimo написа:немо написа:Някой има ли пресни впечатления за пътя Павел Баня-Брезово-Пловдив ? Четох, че 2024 е правен ремонт между 1 и 2 , но дали е завършен и какво е положението не намирам ?
Последно като минавах преди месец пътя си е стария от Павел Баня до отбивката за Братя Даскалови като Турия я подготвяха за асфалтиране. От тази отбивка до разклона за Бабек пътя е много живописен, асфалта е чисто нов и има яки завойчета за каране, но за съжаление банкета е правен от олигофрени и по платното постоянно има пясъци и чакъл. От отбивката за Бабек до Брезово асфалта е пак нов и вече с нормални банкети. От там нататък до Пловдив мисля че не е чисто нов, но е в много добро състояние.
Така... подчертаното е вярно, камъчки има тук-там, не е безобразно, според мен.
След отбивката за братя Даскалови в продължение на може би 8-10 км се изкефих на макс, ама съвсем на макс.![]()
От там нататък , докато стигна до Асеновград се проклех 3 пъти
Не те резбирам. Значи неподчертаното не е вярно така ли

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Утре ще ходя да гледам 2 Хюндай и30
1/1.6d 2015 110кс (макар че този в Гарбово се дърпа за вина което е странно)
2/1.6d 2014 112к.с
Някакви конкретни насоки и препоръки ?
1/1.6d 2015 110кс (макар че този в Гарбово се дърпа за вина което е странно)
2/1.6d 2014 112к.с
Някакви конкретни насоки и препоръки ?
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Не го знам търгаш ли е или не, но напоследък е излезнала мода да се дърпат за винове с обясненията, че може да си събирач на данни и да предоставиш вина за кола-близнак.
Сякаш като идеш на място няма да го видиш този вин и пак ти се дърпат.
Някои може би го играят с цел да отидеш и да видиш колата, но в странна логика, понеже така отказват половината евентуални купувачи, които звънят.
Явно тези, които имаме обяви с изписан вътре вин(да не ни занимават с глупости от сорта на прати вин 45 семкаджии)сме с имунитет срещу кола близнак, а всички останали са потенциални жертви.
Но пък логично съм си мислел, че такива отказващи да предоставят вин, просто не желаят по-интелигентен тип купувачи защото те така или иначе няма да им купят бараката и просто ще им загубят времето един вид. Дори с един мой познат собственик на голяма автокъща продаваща основно от светата троица марки ми е казвал, че на въпрос може ли вин направо затваря телефона, понеже то невъртяна кола там няма и такива, които много знаели не му трябвали.
Айде ако купуваш кола на ниска цена и съвсем непретенциозна ок, разбирам го, но пак вече няма да минава филма без вин, понеже откакто пуснаха безплатна проверка на прегледите, почти всеки ще иска вин ей така да си го види просто. Минимум на стари коли без катализатор виждаш дали е допусната.
Та за мен лично този без вина е изгубена кауза и само ще си загуби времето човек с него, а и той ще те гледа лошо и ще се чуди какво да излъже, замазвайки го с тъпи оправдания.
П.п: В САЩ и Канада като масово има вин в обявата и има свободен достъп от цял свят, не ги е страх от кола близнак, само ГанЦо още се плаши от тези неща.
Че даже и в Германия гледам на доста обяви слагат вин вече.
П.п2: Гледам два има отговарящи на описанието в Габрово 2015-та, единия е без грам описание(белия)а сивия има очевидно нещо натиснато отпред защото фугата между капака и брояната зяпа леко отдясно видно от втората снимка, та може да се ползва да свали цената този до минимума си. Ако се излъже някак да ти даде стария регистрационен номер в Италия, може евентуално да му се видят реалните километри.

Явно тези, които имаме обяви с изписан вътре вин(да не ни занимават с глупости от сорта на прати вин 45 семкаджии)сме с имунитет срещу кола близнак, а всички останали са потенциални жертви.

Но пък логично съм си мислел, че такива отказващи да предоставят вин, просто не желаят по-интелигентен тип купувачи защото те така или иначе няма да им купят бараката и просто ще им загубят времето един вид. Дори с един мой познат собственик на голяма автокъща продаваща основно от светата троица марки ми е казвал, че на въпрос може ли вин направо затваря телефона, понеже то невъртяна кола там няма и такива, които много знаели не му трябвали.

Та за мен лично този без вина е изгубена кауза и само ще си загуби времето човек с него, а и той ще те гледа лошо и ще се чуди какво да излъже, замазвайки го с тъпи оправдания.
П.п: В САЩ и Канада като масово има вин в обявата и има свободен достъп от цял свят, не ги е страх от кола близнак, само ГанЦо още се плаши от тези неща.

П.п2: Гледам два има отговарящи на описанието в Габрово 2015-та, единия е без грам описание(белия)а сивия има очевидно нещо натиснато отпред защото фугата между капака и брояната зяпа леко отдясно видно от втората снимка, та може да се ползва да свали цената този до минимума си. Ако се излъже някак да ти даде стария регистрационен номер в Италия, може евентуално да му се видят реалните километри.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
seimo написа:немо написа:seimo написа:немо написа:Някой има ли пресни впечатления за пътя Павел Баня-Брезово-Пловдив ? Четох, че 2024 е правен ремонт между 1 и 2 , но дали е завършен и какво е положението не намирам ?
Последно като минавах преди месец пътя си е стария от Павел Баня до отбивката за Братя Даскалови като Турия я подготвяха за асфалтиране. От тази отбивка до разклона за Бабек пътя е много живописен, асфалта е чисто нов и има яки завойчета за каране, но за съжаление банкета е правен от олигофрени и по платното постоянно има пясъци и чакъл. От отбивката за Бабек до Брезово асфалта е пак нов и вече с нормални банкети. От там нататък до Пловдив мисля че не е чисто нов, но е в много добро състояние.
Така... подчертаното е вярно, камъчки има тук-там, не е безобразно, според мен.
След отбивката за братя Даскалови в продължение на може би 8-10 км се изкефих на макс, ама съвсем на макс.![]()
От там нататък , докато стигна до Асеновград се проклех 3 пъти
Не те резбирам. Значи неподчертаното не е вярно така ли
И аз не разбрах много-много... По принцип, пътя в ниското (Пловдив-Брезово) си беше добре... Горе в планината беше разбит и обрасъл с растителност, като преди Турия имаше и участъци с липсваща настилка. Сега как точно е ситуацията по отсечки?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
ivanski_2 написа: Хюндай и30
Top Gun Maverick написа: кола-близнак.

Някой краде Хюндай и30 ли

100% е въртяна яко и излиза дори в нашата база данни. И заслужава даже шамари като се разкараш да видиш колата и е въртяна.
Едно време за една Е34-ка отидохме от Созопол до Св.Влас и се оказа , че снимките бяха на 5 години сигурно. А ако се бяхме вдигнали от Пловдив, заслужаваше да го набием тоя

Top Gun Maverick написа:Дори с един мой познат собственик на голяма автокъща продаваща основно от светата троица марки ми е казвал, че на въпрос може ли вин направо затваря телефона, понеже то невъртяна кола там няма и такива, които много знаели не му трябвали.![]()
Твоя познат вече търси ли си нова работа

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
От Турия до първата отбивка за Братя Даскалови ( която се пада в ляво ) има участъци с нов асфалт и такива, по които се работи, та като цяло е ОК.
След тая отбивка чак до Розовец пътят като цяло е перфе и там се изкефих много, даже спирах да снимам МПС-то
Но като гледам картата най-вероятно навигацията след Брезово ме е насочила не на югозапад към Пловдив , ами на юг-югоизток, щото бях задал Асеновград , и от там се е получило така, че съм минал по някакви пътища,дето не искам да ги минавам 2-ри път.
След тая отбивка чак до Розовец пътят като цяло е перфе и там се изкефих много, даже спирах да снимам МПС-то

Но като гледам картата най-вероятно навигацията след Брезово ме е насочила не на югозапад към Пловдив , ами на юг-югоизток, щото бях задал Асеновград , и от там се е получило така, че съм минал по някакви пътища,дето не искам да ги минавам 2-ри път.
Последна промяна немо на 05 Авг 2025, 8:41, променена общо 1 път
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Така е, иначе пътя през Раковски няма драми вече. Няма и движение през тази планина.
TNT, не е ревнал още, предполагам ще му намери цаката, а и драмата ще е като/ако вкарат база данни от европейските прегледи.
Иначе ясно, че подобна кола вкарана от Италия и на поносима цена е въртяна, въпроса е колко. Невъртяна няма кой да се занимава да внася защото никой няма да я търси тук на реалната цена, дори без надценка.

TNT, не е ревнал още, предполагам ще му намери цаката, а и драмата ще е като/ако вкарат база данни от европейските прегледи.
Иначе ясно, че подобна кола вкарана от Италия и на поносима цена е въртяна, въпроса е колко. Невъртяна няма кой да се занимава да внася защото никой няма да я търси тук на реалната цена, дори без надценка.
In God we trust, all others we track.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Top Gun Maverick написа:TNT, не е ревнал още, предполагам ще му намери цаката, а и драмата ще е като/ако вкарат база данни от европейските прегледи.
То е ясно, че това ще стане и с европейските данни. Въпроса е догодина или по-натам ще е. Затова питам дали отсега се ориентира към нова професия

Кола без вин? Подминавам директно незвисимо в коя държава се продава. Последните няколко години всички обяви в големите сайтове за коли тука имат и включен безплатен карфакс или ауточек.
Аман от измекяри…
Аман от измекяри…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Alx ...ти явно си се откъснал от европейската действителност
, тук бг джамбазите от е мислиш взимат челен опит за всичките си мурафети . Със сигурност не вкарват ноу-хау в тоя браш , учат се от колегите си в Германия, Италия, Холандия, Франция.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Точно сивата е, този пак му писах пак не отговаря но ще ида да я видя просто да не ме е яд после.
А тази другата колегата Ацалов утре ще я погледне , понеже за хюндай знам само че има 4 гуми и волан

А тази другата колегата Ацалов утре ще я погледне , понеже за хюндай знам само че има 4 гуми и волан

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
alx написа:Кола без вин? Подминавам директно незвисимо в коя държава се продава. Последните няколко години всички обяви в големите сайтове за коли тука имат и включен безплатен карфакс или ауточек.
Аман от измекяри…
Историята познава случаи за коли със чист карфакс , но със щети (сравнително безобидни, разбира се )

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Миналата седмица мернах обява на бивша кола, която продадох 2019 г. на 270 хиляди км. Сега, 6 години по- късно, въпросната е с 60 хиляди км по- малко и 50% нагоре в цената. Автокъщата е пернишка, надявам се потенциалните купувачи да направят една проверка на вин-а за пробега по техническите прегледи.
Наскоро Маверика беше писал за официален бмв дилър, който продава превъртяна кола. Дори да е само посредник в сделката, считам за редно да се оповестяват имената на съответните дилъри, защото лесно могат да се превъзпитат от подобни практики. Или най- малкото да слагат disclaimer с удебелен шрифт, че се продава от името на клиент и представителството не гарантира автентичността на пробега.
Наскоро Маверика беше писал за официален бмв дилър, който продава превъртяна кола. Дори да е само посредник в сделката, считам за редно да се оповестяват имената на съответните дилъри, защото лесно могат да се превъзпитат от подобни практики. Или най- малкото да слагат disclaimer с удебелен шрифт, че се продава от името на клиент и представителството не гарантира автентичността на пробега.
немо написа:alx написа:Кола без вин? Подминавам директно незвисимо в коя държава се продава. Последните няколко години всички обяви в големите сайтове за коли тука имат и включен безплатен карфакс или ауточек.
Аман от измекяри…
Историята познава случаи за коли със чист карфакс , но със щети (сравнително безобидни, разбира се )
При малки ремонти собствениците често предпочитат да си платят от джоба, вместо да се занимават със застрахователи и после да им скачат вноските. Още повече често има "самоучастие" (deductible). Дребни ремонти не си заслужават.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Проверихме Тойота Авенсис 2009 год. купена от Тойота официален дилър:
2012 -91000
2013 - 80000
2014 -135000 и моя човек я купува ... Върнати са поне 70 к. км.според мен
2012 -91000
2013 - 80000