Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
alx написа:Щото като извади белия човек оръжието- няма общо взето полезни ходове… друга тема. Най малкото цял живот ще живееш с мисълта че си убил човек- заслужавал, не заслужавал… тежко бреме е.

Относно колко масово хората се притесняваме от стрелби, обири и т.н. - ей тва ми е стъклената врата на верандата, която води директно на улицата. Изобщо нямам никакви притеснения от нищо където живея, нито някъде общо взето на местата където ходя, освен летищата

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
alx написа:Трябва да си подготвен обаче понеже не съм подготвен (за последиците) и затова не ходя в гетото…. Щото като извади белия човек оръжието- няма общо взето полезни ходове… друга тема. Най малкото цял живот ще живееш с мисълта че си убил човек- заслужавал, не заслужавал… тежко бреме е.
Да, но ако имаш работа там ще искаш да си подготвен
Повечето хора нямат работа в кофти кварталите и не ходят там, писали сме го много пъти. Хубавото е, че ако искаш подобна тръпка, имаш я. Кеф ти ски, кеф ти плаж, кеф ти стрелба и всичко в един ден

И да обобщим - за мен поне няма държава, в която се живее с по-малко стрес от такива проблеми. Дори в Швайц не е толкова сигурно, щото бродят разни балкански банди, които лесно минават границите… а тук първо разстоянията са огромни, второ бандитите знаят че ги чакаш с ар15ката
и търсят лесното.
На един колега в малко селце в Швайц наскоро му откраднаха колелото.
Тук ако оставя колело отвън да се отърва от него, първо ще се разпадне от ръжда преди някой да го вземе. 

На един колега в малко селце в Швайц наскоро му откраднаха колелото.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Малко си подозрителен с тия дронове дето постоянно ги тренираш да мислят . Да не е нещо такова вигвама зад верандата ?Относно колко масово хората се притесняваме от стрелби, обири и т.н. - ей тва ми е стъклената врата на верандата, която води директно на улицата.

https://www.youtube.com/watch?v=6LELq9ZbS8o
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Е как, пълно е с клипове от Швейцария как се стрелят по улиците, банди нападат магазини и т.н. Ебати ужаса там, супер бананова държава. Очевидно ежедневни стрелби се смятат за нещо нормално, защото са "в тоя квартал и в ония квартал". Тука като някой стрелне с газов пистолет и се пише по новинарските сайтове. "Грешен цвят облекло може да те убие"
Тука шанса да имаш проблем, заради цвета на облеклото е... ако ти е на грешния футболен отбор.
Очевидно има градове, даже щати, в които не трябва да стъпваш

Очевидно има градове, даже щати, в които не трябва да стъпваш

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Все пак хвалещите Хамерика са тези които живеят в момента там.
За мен това е нормално, даже хубаво, защото има много живеещи някъде, които плюят постоянно колко е зле всичко, но не се махат.
По тази логика, на нашите американци, мога да живея поне в 50% от страните и да кажа колко е добре.
В някави затворени комплекси от къщи, охрани, градинки, не виждаш помията и си в мехура си.
За мен това е нормално, даже хубаво, защото има много живеещи някъде, които плюят постоянно колко е зле всичко, но не се махат.
По тази логика, на нашите американци, мога да живея поне в 50% от страните и да кажа колко е добре.
В някави затворени комплекси от къщи, охрани, градинки, не виждаш помията и си в мехура си.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
"Когато сравняваме САЩ с европейски държави по отношение на безопасността и качеството на живот, картината става по-ясна. Общо взето, повечето европейски страни се считат за по-безопасни от САЩ, особено по отношение на насилствените престъпления.
Ето някои ключови разлики:
1. Престъпност:
Насилствени престъпления: САЩ имат значително по-висок процент на насилствени престъпления (убийства, изнасилвания, грабежи) в сравнение със средното за европейските страни. Например, нивото на убийства в САЩ е няколко пъти по-високо от това в повечето европейски държави. Също така, процентът на изнасилвания е приблизително седем пъти по-висок, а на грабежи – около четири пъти по-висок. ...."
Това, разбира се, не е вярно, и у наше село, в бункера, не е така и изобщо е измислено от зли соросоиди, които не са стъпвали в ерията.
И смърт при птп е тройно над средното за ЕС и почти двойно на бг, дето сме най-зле.
с фалоси, затвири и спазване на правилата...мхм, баш. Дева соросоидите, дева къде си измислят за страна моя родная.
Ето някои ключови разлики:
1. Престъпност:
Насилствени престъпления: САЩ имат значително по-висок процент на насилствени престъпления (убийства, изнасилвания, грабежи) в сравнение със средното за европейските страни. Например, нивото на убийства в САЩ е няколко пъти по-високо от това в повечето европейски държави. Също така, процентът на изнасилвания е приблизително седем пъти по-висок, а на грабежи – около четири пъти по-висок. ...."
Това, разбира се, не е вярно, и у наше село, в бункера, не е така и изобщо е измислено от зли соросоиди, които не са стъпвали в ерията.
И смърт при птп е тройно над средното за ЕС и почти двойно на бг, дето сме най-зле.
с фалоси, затвири и спазване на правилата...мхм, баш. Дева соросоидите, дева къде си измислят за страна моя родная.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Проблема е че самите амъриканци явно не го знаят това ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Jordana написа:Малко си подозрителен с тия дронове дето постоянно ги тренираш да мислят . Да не е нещо такова вигвама зад верандата ?Относно колко масово хората се притесняваме от стрелби, обири и т.н. - ей тва ми е стъклената врата на верандата, която води директно на улицата.![]()
https://www.youtube.com/watch?v=6LELq9ZbS8o
Не. Дрона го пускам автономно събота сутринта към фермерския пазар да го прочисти от терористи и масови стрелци, след което ни запазва маса в кафенето там за закуска. Даже понякога поръчва и закуската. На листче залепено с тиксо, да не си помислиш, че е някакъв Ей Ай.

За Швайц написах, че дребните кражби много се увеличават, което за вас може да не е голям проблем, но на мен ми е дразнещо. Даже и на мен лично са ми крали покупки от незаключена кола посред бял ден. Самия факт, че някой така нагло ми е навлезнал в личното пространство ми е много стресиращ.

Също тия експлозии на банкоматите стават доста притеснителни - https://www.swissinfo.ch/eng/demographi ... 4/88594081
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Jordana написа:Проблема е че самите амъриканци явно не го знаят това ...
Аз ги разбирам, ама самите те не се разбират. Всеки вика, че шанса да го видиш това е нищожен. Същевременно не осъзнават, че причината е точно в това, което пишат за огромните разстояния. Е то е логично - в някакъв куп от планети, шанса да се сблъскат в масовия случай намаля с увеличаване на разстоянията между тях. Може да видите този "феномен" и в някой нощен клуб - колкото повече хора има вътре, толкова по-голям е шанса да те бутнат. Та ако живееш в градче като от Рамбо Първа кръв, шанса да видиш нещо е нищожен. Ако живееш във фенси или шайнк квартал тип някои от Полицая от Бевърли Хилс, предлагам също.
Алх май викаше, че у нас се биели по улиците на кръстовищата и т.н.
Да, ама се информира от телевизията, там не бил виждал или май каза веднъж ли. Ок, аз тука май също не съм виждал нещо такова съществено, а живея на пътя, буквално. Но тук от такова нещо правят новина. В САЩ понеже ежедневие, не е чак голямо събитие. Но да, шансът да го видиш предполагам е малък.
П.п: От клипа с негрите с бялата и черната кола останах потресен колко боклук се търкаляше по земята. Тука не знам, вероятно само в циганските махали на някои места има толкова летящ из въздуха боклук.
Наистина съм убеден, че в хубавите квартали не е така, казвам го без капка ирония. Но и клиповете не лъжат, тука такива клипове предизвикват масово възмущение, вчера даже някакъв закачил куче на теглича, за щастие не е сериозно пострадало, но направиха голяма новина от този наистина варварски акт. В САЩ има зоополиция, но не знам как се справят с толкова много психопати, които и на животните не прощават. Същевременно фитки спокойно се разхождат в някои райони.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Ааа селска идилия фермерски пазар , кравички значи ...сигурно имате и доста ферми за крави в ерията . Кравеферми имам предвид ?Не. Дрона го пускам автономно събота сутринта към фермерския пазар да го прочисти от терористи и масови стрелци, след което ни запазва маса в кафенето там за закуска

Top Gun Maverick написа:Jordana написа:Проблема е че самите амъриканци явно не го знаят това ...
Аз ги разбирам, ама самите те не се разбират. Всеки вика, че шанса да го видиш това е нищожен. Същевременно не осъзнават, че причината е точно в това, което пишат за огромните разстояния.
Не. Големите разстояния и голямото население правят възможно, дори ежедневно, да има нещо такова в новините. Реално, 99.99% от хората нямат досег до това цял живот и го гледат само по новините.
Top Gun Maverick написа:П.п: От клипа с негрите с бялата и черната кола останах потресен колко боклук се търкаляше по земята. Тука не знам, вероятно само в циганските махали на някои места има толкова летящ из въздуха боклук.
Сигурно, но БГ, като се прибере някой от тук, му изглежда гето НАВСЯКЪДЕ, освен няколко капки в морето със затворени китни комплекси. В щатите, капките са тези гета.
И малко реално за самите гета, почти 0 е шанса нещо да ти се случи там от инцидентно ходене. Нямаме работа там, защото няма нищо за хубаво за правене и гледане, точно както и вие нямате работа в циганските махали.
Ако нещо ме дразни, свързано с престъпност тук, е обири в хубавите квартали и извършителите, както енигмата казва за швайц, са главно балканци, често нашенци и тук специално и арменци. Но пак е нещо, дето ще чуеш, че се му се е случило на някой един път в живота и главно по новините.
Jordana написа:Ааа селска идилия фермерски пазар , кравички значи ...сигурно имате и доста ферми за крави в ерията . Кравеферми имам предвид ?Не. Дрона го пускам автономно събота сутринта към фермерския пазар да го прочисти от терористи и масови стрелци, след което ни запазва маса в кафенето там за закуска
Да. Те кравите пасат свободно по хълмовете в дивото тук. Нали писах една нахална крава как ме подгони.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Помня я, все ме избива на смях.
Не ти е било смешно тогава, ама другия път спазвай неписаното правило да не я гледаш лошо, както в Дивия запад.
https://youtu.be/0JPnR7C8mZQ?si=R_fXbikKOzUGvrSd
От тази музика голям хит направиха преди няколко години.
Спънки, предполагам е така, но все пак информацията в интрото на Кобра след 20-та секунда едва ли е изцяло художествена измислица:
https://youtu.be/hlReTBcHh5w?si=q1CL1iVbLyCBvJjH
Просто за него се сетих, уникален филм.

https://youtu.be/0JPnR7C8mZQ?si=R_fXbikKOzUGvrSd
От тази музика голям хит направиха преди няколко години.

Спънки, предполагам е така, но все пак информацията в интрото на Кобра след 20-та секунда едва ли е изцяло художествена измислица:
https://youtu.be/hlReTBcHh5w?si=q1CL1iVbLyCBvJjH
Просто за него се сетих, уникален филм.
Последна промяна Top Gun Maverick на 30 Юли 2025, 16:57, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
1986 година не мислиш ли, че е малко отдавна? Ако някой взима информация за Бг от филми от 1986 ще го вземеш ли на сериозно?
Тогава е трябвало наистина да си доста смел да ходиш пеш където и да е в Ню Йорк.
Тогава е трябвало наистина да си доста смел да ходиш пеш където и да е в Ню Йорк.
Последна промяна steeN на 30 Юли 2025, 16:57, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.