Избор на детско столче за кола
Модератор: Общи модератори
Re: Избор на детско столче за кола
Аз също слагам за подложка стара плажна кърпа.
Самата кожа трудно ще я нараниш, тъй като никъде няма остри ръбове, но в зависимост от захващането самата седалка се смачква. Колко е проблем това вече е отделен въпрос.
Самата кожа трудно ще я нараниш, тъй като никъде няма остри ръбове, но в зависимост от захващането самата седалка се смачква. Колко е проблем това вече е отделен въпрос.
TheDriver написа:Аз също слагам за подложка стара плажна кърпа.
Седалката е кожа и е от тея гумените дакота, така че това се надявам не е проблем. Като мия един път повърня предполагам и аз ще мина на нещо
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
nero_ написа:nxn написа:Някой слага ли подложка под детското столче, с кожен салон съм и се чудя може ли изофикс основата да нарани седалките.
Аз слагам. Купих си оригиналните БМВ аксесоари - подложка + протектор за гърба на облегалката. Малко не познават парите, но вършат добра работа.
От оригиналните на Шкода си взех аз от Еуратек и вършат доста добра работа. 80лв. мисля, че беше цялото удоволствие.
Повръщаното едва ли успее чак до седалката да слезе. Самото столче е въпрос да е лесно да разглабяне и пране. При нас все в дупката за колана отива и прането е съпроводено с мнооооооого псуване.

Последна промяна empar на 11 Юни 2024, 11:03, променена общо 1 път
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Пичове дайте няква препоръка (актуална) за детско столче. Малкия е на 10 месеца. До сега беше в столчето което дойде 3в1 към количката, ама вече му е малко. Като цяло си е едричък. Нямаме бюджет (подарък от дядото ще е
) та може и по-скъпичко да е, ма все пак без да се изхвърляме

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
С Изофикс или без ? Въртящо се, невъртящо се...
Не става тъй както си я мислиш според мен. Отивате в магазина и почвате да сядате и да мерите
) Само по картинка.. не знам, аз съм си ги купувал само на място.
Чиполино - хубави са, бюджетни и не чак толкова
Хаук
И вече бутикови...швейцарски, не знам кви си.
В Бърборино имат доста столчета, магазина го има и в София. Мен ми харесва тоя в Благоевград, ама ся...ако имаш път.
Чиполиното си е в Пловдив, но има и по други магазини. Имаше и един голям детски магазин там, ама не помня как се казваше.
Може би в Хиполенд има също...от София не съм купувал и не ги знам толкова магазините.
Не става тъй както си я мислиш според мен. Отивате в магазина и почвате да сядате и да мерите

Чиполино - хубави са, бюджетни и не чак толкова
Хаук
И вече бутикови...швейцарски, не знам кви си.
В Бърборино имат доста столчета, магазина го има и в София. Мен ми харесва тоя в Благоевград, ама ся...ако имаш път.
Чиполиното си е в Пловдив, но има и по други магазини. Имаше и един голям детски магазин там, ама не помня как се казваше.
Може би в Хиполенд има също...от София не съм купувал и не ги знам толкова магазините.
Хм,хм...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
Ами с изофикс, да. Иначе за въртящо нямам претенции, едва ли ще го въртим много често
- TNT
- младши ентусиаст
-
То евентуално за още няколко месеца ще ти трябва, да се вози с гръб. После само където ще е по-обемно и скъпо.

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Малко по-обемно е, но столче с въртене е супер удобно за качване и слизане. И исофикс задължително. Иначе всичко става с мерене, пробвахме няколко и накрая детето си показа кое му харесва най-много.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
С все плащача и детето отивате в RAYA TOYS и си избирате на място.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Ако няма някакви турбо-промоции, с доставка от чужбина е по-евтино за повечето.

- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
За основно столче ползваме това: https://www.hippoland.net/recaro-stol-z ... 8014260050 , като по спомен беше около 700-800лв.
Малката ще стане на 3 години живот и здраве Август месец, та го ползваме след полегналия кош. Доволни сме, като родители, а тя е доволна като ползвател. Спинка си в него, когато пътуваме. Всичко му се сваля и се пере. Нашето е без изофикс, че колите ми нямат, но с коланите си е много стабилно. За втората кола, която се ползва по-рядко, взехме бюджетно от Хиполенд, малко по-широко е от Recaro-то, но не е толкова стабилно.
Малката ще стане на 3 години живот и здраве Август месец, та го ползваме след полегналия кош. Доволни сме, като родители, а тя е доволна като ползвател. Спинка си в него, когато пътуваме. Всичко му се сваля и се пере. Нашето е без изофикс, че колите ми нямат, но с коланите си е много стабилно. За втората кола, която се ползва по-рядко, взехме бюджетно от Хиполенд, малко по-широко е от Recaro-то, но не е толкова стабилно.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Ще вдигна темата малко, макар да имам още няколко месеца за мислене. Малкия се вози още в кошче за новородено. Cybex нещо-си, до 24 месеца, 87см или 13кг. Сега е ~10,5кг и ~77см, т.е. има още няколко месеца. На 1год5мес е. Има още 1-2 позиции за повдигане на облегалката. Като цяло кротува, доста спи в колата - удобен му е. Вече обаче се гледа за следващо столче, на височина вече хваща минимума за следващата група. Ясно, че най-безопастно е да продължи да се вози назад. Въпроса е още колко ще търпи
Тестове-местове, ала-бала, никъв шанс да стои до 5-6-7 годишен, както някои се рекламират. На доста хора покрай нас децата доста по-рано са се размрънквали за позицията. Тези около мен с въртящи - един не е казал детето да е изкарало до 2 години. Някои казват, че успяват да го завъртят наобратно само, ако е заспало
Което донякъде пак си е оферта - звучи като добър компромис.
Единия вариант е да взема въртящо се до 105 или 125см. Но както ми се струва, няма да се ползва за да се вози назад. Само където ще е обемно, ще пречи, няма да може да го монтирам зад мен (сега ми е важно да е зад мен, заради спецификите на паркиране в двора, но пък гледам и за друго жилище, където не знам дали ще имам тази нужда). След 2-3 години ще взимам и още едно столче-седалка. Там вече са ясни - не са и скъпи, нямат и кой знае колко функции.
Другия вариант ми се струва най-разумен, но пък няма да е най-безопасен
Да взема просто Britax Romer Advansafix Pro и да му е последното столче. Ще си се вози напред, най-голямо вътрешно пространство, може да влезне и в по-малка кола, ако се наложи. Доста от въртящите не влизат в малки коли. И в край на сметка не е някакъв боклук от Джъмбо, а си е доста прилично столче.
Топ изпълненията за безопастност, покриващи шведските тестове и т.н. ми се струват малко овъркил. Заобграден от ролбари, да се вози с години назад, със свити крака и т.н. В край на сметка и карам 3-ка комби, а не Тойота Секвоя 3,49 тона
За малко повече безопастност ще жертвам тотално всякакъв комфорт на детето. Основното му возене не е 15-20мин в града, а 1-2-3-4 часа извънградско. Ако ще мрънка всеки път по 3 часа, ще му купя накрая по-удобен 

Единия вариант е да взема въртящо се до 105 или 125см. Но както ми се струва, няма да се ползва за да се вози назад. Само където ще е обемно, ще пречи, няма да може да го монтирам зад мен (сега ми е важно да е зад мен, заради спецификите на паркиране в двора, но пък гледам и за друго жилище, където не знам дали ще имам тази нужда). След 2-3 години ще взимам и още едно столче-седалка. Там вече са ясни - не са и скъпи, нямат и кой знае колко функции.
Другия вариант ми се струва най-разумен, но пък няма да е най-безопасен

Топ изпълненията за безопастност, покриващи шведските тестове и т.н. ми се струват малко овъркил. Заобграден от ролбари, да се вози с години назад, със свити крака и т.н. В край на сметка и карам 3-ка комби, а не Тойота Секвоя 3,49 тона

TNT написа:Ще вдигна темата малко, макар да имам още няколко месеца за мислене. Малкия се вози още в кошче за новородено. Cybex нещо-си, до 24 месеца, 87см или 13кг. Сега е ~10,5кг и ~77см, т.е. има още няколко месеца. На 1год5мес е. Има още 1-2 позиции за повдигане на облегалката. Като цяло кротува, доста спи в колата - удобен му е. Вече обаче се гледа за следващо столче, на височина вече хваща минимума за следващата група. Ясно, че най-безопастно е да продължи да се вози назад. Въпроса е още колко ще търпиТестове-местове, ала-бала, никъв шанс да стои до 5-6-7 годишен, както някои се рекламират. На доста хора покрай нас децата доста по-рано са се размрънквали за позицията. Тези около мен с въртящи - един не е казал детето да е изкарало до 2 години. Някои казват, че успяват да го завъртят наобратно само, ако е заспало
Което донякъде пак си е оферта - звучи като добър компромис.
Другия вариант ми се струва най-разумен, но пък няма да е най-безопасенДа взема просто Britax Romer Advansafix Pro и да му е последното столче. Ще си се вози напред, най-голямо вътрешно пространство, може да влезне и в по-малка кола, ако се наложи. Доста от въртящите не влизат в малки коли. И в край на сметка не е някакъв боклук от Джъмбо, а си е доста прилично столче.
Топ изпълненията за безопастност, покриващи шведските тестове и т.н. ми се струват малко овъркил. Заобграден от ролбари, да се вози с години назад, със свити крака и т.н. В край на сметка и карам 3-ка комби, а не Тойота Секвоя 3,49 тонаЗа малко повече безопастност ще жертвам тотално всякакъв комфорт на детето. Основното му возене не е 15-20мин в града, а 1-2-3-4 часа извънградско. Ако ще мрънка всеки път по 3 часа, ще му купя накрая по-удобен
За голямото дете съм с Britax Romer Advansafix Pro и съм доволен, удобен за детето, лек като трябва да го свалям и не заема място, ако се наложи може да мине човек и да седне по средата между двете столчета. Малкото наследи сайбекса до 24 месеца, той е по-сигурен, но със сигурност по-неудобен.