Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
master of the force
Аватар

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от alx » 23 Юни 2025, 18:02

seimo написа:Ей го звяра който според мен е бая над 5000 коня то се вижда от клипа :clap:
https://youtu.be/5uOV64X3TH0?si=LnAvsRsxbYOCHUcl

“Rapid unscheduled disassembly”- този младеж дори една оригинална фраза не може да измисли… баси колко мъка има по този свят.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Юни 2025, 18:06

Явно са решили да правят кафемелачки в крайна сметка :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 23 Юни 2025, 18:22

alx написа:
seimo написа:Ей го звяра който според мен е бая над 5000 коня то се вижда от клипа :clap:

“Rapid unscheduled disassembly”- този младеж дори една оригинална фраза не може да измисли… баси колко мъка има по този свят.

Явно не си наясно, това е стандартна фраза в космическите технологии :mhihi:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 23 Юни 2025, 18:26

Изглежда впечатляващо. Хвърлям пачки по екрана, но не ги приема. Къде мога да поръчам/инвестирам?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 23 Юни 2025, 18:27

Дай ги на мен, имам връзки
Хм,хм...

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 25 Юни 2025, 11:01

от темата "За или против приемане на еврото ?", стр.72, 12 Май 2025 :arrow:

steeN написа:И като добавиш EV-та... как ще коментираш, че в момента водещата сила в тази област е......... Китай. Не е точно гадният колективен прогресивен Запад (в лицето на демоничния ЕС). Немските и американските производители са буквално в паника. Шефа на Форд дори беше карал Xiaomi за 6 месеца и репликата му беше "не исках да я връщам". След като целият икономически модел на Китай е да копира чужди технологии и да ги развива, е напълно нормално, че те не са те инициаторите на каквото и да е било.
steeN написа:Въпросът е на каква мисъл те навежда следното... защо го правят, ако тия коли не стават и за чеп за зеле? Нали имат независима политика. 50% в страна милиард не е някаква тривиална бройка.
https://www.reuters.com/business/autos- ... 025-05-11/
Sales of electric vehicles and plug-in hybrids, known collectively as new energy vehicles, increased 33.9% year-on-year to make up 50.8% of total car sales last month.
St.Trinity написа:Не казвам че не стават а че в момента те са на мода, а останалите са цапаща отживелица. Би следвало подобен разговор да се пренесе в темата за електромобили. До момента нямам мнения в нея, вероятно така и ще остане.
steeN написа:То е същото. Казваш, че са мода, т.е. нещо, което ще отмине... което ти гарантирам, че остарее много зле като твърдение където и да е по света.

Наруших мълчанието си по темата заради ето тази готина пародия (на една година). Моля никой да не се засяга, и да не ме заклеймява като изостанал (още). Има прилика с действителни лица от родната EV сцена, затова ми е толкова забавна. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Юни 2025, 11:55

Докато ти гледаш клипчета в youtube хората ги карат... няма нужда никой да те заклеймява... а просто игнорира като поредният лаещ по кервана :lol:
Последна промяна steeN на 25 Юни 2025, 12:04, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 25 Юни 2025, 12:04

Прав е човекa за опазването на планетата - they might, but currently they ain't

Хубавото на нашите времена е, че има за всекиго по нещо, според нуждите, желанията - кеф ти ДВГ, кеф ти електричка. Що не и двете.

Откакто тайкана не можа да ме закара без зареждане от Пловдив до слънчака :ok: , аз пак съм :no: .

Там пак филми - ше го мисля аз, ше планирам, къде и колко време ше зареждам, ама ще има ли свободна станция, ще чакам ли - ай сиктир :evil:
Пробвах, не се получи с електричките при мен. Може би само за сега, знам ли.

Мой приятел обаче, пътува всеки ден по ~250-300 km. Взе си тесла.
При него се връзва от всякъде, зарежда вечер вкъщи и сметките са силно в полза на електричката.

Така че, модерно или не, при всеки е според нуждите, желанията, нагласите. Хубаво е, че имаме избор.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Юни 2025, 12:27

carmanf1 написа:
Мой приятел обаче, пътува всеки ден по ~250-300 km.

Ей за такива пътувания е най-смислено. Тъщата пътуват 3-ма човека всеки ден по 180-190км, с кола на бензин :lol: Но шофьора е скаран с математиката. Това са хиляди хиляди спестени от гориво, същевременно няма да имат проблеми с пробега. И не се очертава да има някаква промяна в работа/пътуване с години напред. Най-малкото ще може да се вземе доста по-съвременна кола със спестените пари от гориво.

300км обаче е гранично за магистрални скорости за доста популярни електрички. Ама дали караш със 140, ама през зимата ли е, ама на 100% ли си тръгнал или на 85%, ама комфортно ли ти е да стигаш на 5% заряд или искаш да не ти дреме дали ще има задръстване по пътя и т.н.

За мен, както и да го смятам - само проблеми ще ми отваря. Прекалено често пътувам на разстояния, където пробега няма да стига и ще обикалям да търся станции.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Юни 2025, 14:21

TNT написа:
carmanf1 написа:
Мой приятел обаче, пътува всеки ден по ~250-300 km.

Ей за такива пътувания е най-смислено. Тъщата пътуват 3-ма човека всеки ден по 180-190км, с кола на бензин :lol: Но шофьора е скаран с математиката. Това са хиляди хиляди спестени от гориво, същевременно няма да имат проблеми с пробега. И не се очертава да има някаква промяна в работа/пътуване с години напред. Най-малкото ще може да се вземе доста по-съвременна кола със спестените пари от гориво.

300км обаче е гранично за магистрални скорости за доста популярни електрички. Ама дали караш със 140, ама през зимата ли е, ама на 100% ли си тръгнал или на 85%, ама комфортно ли ти е да стигаш на 5% заряд или искаш да не ти дреме дали ще има задръстване по пътя и т.н.

За мен, както и да го смятам - само проблеми ще ми отваря. Прекалено често пътувам на разстояния, където пробега няма да стига и ще обикалям да търся станции.

Плад- ефективния му реален рейндж е 250 мили ако го караш хамалската… чарджъри има навсякъде вече…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 25 Юни 2025, 14:56

Слаба работа с тия 250 мили…

I got a long black electric Cadillac
She goes a thousand miles on a charge

I'm runnin' subterranean air conditioning
And full electron photo array in my back yard

And when I'm headin' out west just to see ya baby
Only have to stop twice along the way

Once to get my groceries
And once to charge up my engine bay

— John Hiatt :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Юни 2025, 15:18

alx написа:Плад-

Не става. Струва драстично повече, отколкото ще спестят от гориво за Голфа до пенсия :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 25 Юни 2025, 16:00

Аналогичен случай - днес сипах нафта на дизелчето и ми показа рейндж 1300км.
А суперчарджърите в мола вече се плащат.
I love the sound of V8 in the morning...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Юни 2025, 16:13

msi200 написа:Аналогичен случай - днес сипах нафта на дизелчето и ми показа рейндж 1300км.
А суперчарджърите в мола вече се плащат.

Пак да напиша за неразбралите- електричка се кара не защото е по- евтин пробега а защото … които не е карал не може да му се обясни защо… Аз стигнах до тоя извод след дълго мислене по въпроса.

Или сядаш и пробваш някаква реална електричка- визирам тесла, Хюндай айоник и тн и после отиваш и си купуваш такава и за ежедневка не поглеждаш повече двг, или… не може да се обясни.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 25 Юни 2025, 16:18

alx написа:Или сядаш и пробваш някаква реална електричка- визирам тесла, Хюндай айоник и тн и после отиваш и си купуваш такава и за ежедневка не поглеждаш повече двг, или… не може да се обясни.

Пробвал съм всякакви - не ми харесват, освен Тайкан, а и токът в гаражите ми е слаб :)
I love the sound of V8 in the morning...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата