Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Мотористите във форума!

Мнение от Моджо » 27 Май 2025, 17:54

Спит, тия оранжеви колци няма ли да ги боядисаш ? Верно, че на вкус и на цвет товарищи нет, ама...
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 27 Май 2025, 21:06

apexs написа:
ildivvy написа:Имам приятел с Туоно от въпросните години, което е базирано на въпросния мотор... Мотоциклета е брутален! Никакви ядове с проблеми или нещо подобно. Накупи му много афтърмаркет/тунинг неща, които според мен бяха излишни... Ходи в официалното представителство за проверка и реглаж на клапани, където го позабавиха (било нормално за тях), май нямаше нужда от смяна на пулове,но не помня вече... Звука е вманиачаващ и опианяващ, залепен за пътя, може да направи невъзможни неща... Както се казва - отвъд нормалните, човешки възможности! Харчи малко повечко, но превръща всяка капка гориво в незабравимо удоволствие! С риск да ми 'наскачат', но при моторите от въпросните години, европейските представители са много по-добри от другите.... След това излезнаха и някой техни предложения в някои класове, които биват, но ... топката е висока!

П.П. "-Не ги карат много!" -> Говорим за италиански мотор в България... Тук си има някои предразсъдаци, които няма да умрат скоро/никога!

Звукът при тях е ... брутален . Преди време изтървах един , но е мечта, която смятам да сбъдна. На какви км е на твоя приятел ? Не намирам теми относно обслужване на двигателите им, за разлика от БМВ, която всяка обява е с нова ангренавна верига и т.н .

Всъщност, напоследък не сме се виждали много-много... Беше на под 20хил.км, но той си кара здраво през сезоните и ги е направил поне 50хил.км. Трябва да го чуя скоро дали още е с него...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 30 Май 2025, 20:36

Монтирах си горивен филтър, почистих обстойно карбуратора, смених му гарнитурата, челосах чашката да уплътни по-добре, долях масло в скоростите, налях бензин, проверих гумите, регулирах спирачките иии заваля. :ranting:

Исках да проверя дали сълзенето на бензин от карбуратора е отстранено като проблем, но явно ще чакам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 31 Май 2025, 7:19

Намали малко и нивото на бензина в чашката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 31 Май 2025, 8:21

На моя карбуратор не се гласи ниво, от малкото плюсове на този тип карбуратори е. :bchug:
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 31 Май 2025, 8:46

Моджо написа:Спит, тия оранжеви колци няма ли да ги боядисаш ? Верно, че на вкус и на цвет товарищи нет, ама...

Не, те са златисти и това е може би нещото, заради което най-много исках да имам преди SP или GT изпълнение ямаха. Нещо адски много ме кефи в златната вилка.

За сега е добре моторчето, свиквам му още, вчера най-накрая отделих време да си настроя окачването и смея да твърдя, че има голяма разлика (покарахме набързо до Батак и обратно с едно приятелче) - много по-мазно се мята в завоите и излиза от тях.

Чакам някакви чаркалъци от Али-то да го понакича и да видим това лято дали ще има мегдан за пътувания да пробвам куфарите.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 02 Юни 2025, 21:10

Един месец чаках...
Май си сформирахме един малък ямаха клуб тук :D
IMG_20250602_150441037_HDR.jpg

IMG_20250602_190719702_HDR_AE_1_1.jpg

Утре ще споделя първите впечатления :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 03 Юни 2025, 6:42

Честито :bchug: ! Страхотен е! Пожелавам ти хиляди безаварийни и радостни километри с него!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 03 Юни 2025, 8:03

Точно навреме е дошъл :yes: Аре честито, друго си е пръв да му пръд.еш на седалката. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: 528i '97

Мнение от Ant0n » 03 Юни 2025, 8:19

Честито, супер е!

И аз най-накрая си намерих моторче, 125-ца. Покарах го 30-40 км. докато го прибера и ми допадна много.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 03 Юни 2025, 9:20

Ant0n написа:Честито, супер е!

И аз най-накрая си намерих моторче, 125-ца. Покарах го 30-40 км. докато го прибера и ми допадна много.

Какво стана с другия, от който се интересуваше?

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 528i '97

Мнение от Ant0n » 03 Юни 2025, 9:35

Този е с регистрация и е по-лек, затова избрах него. :bchug:

Искрено благодаря за съдействието ти, въпреки това!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Юни 2025, 10:11

Ant0n написа:Честито, супер е!

Честито! 125-чка е правилен начин да почнеш. Съвсем бързо ще ти омалее и ще почне да ти става досадно ускорението и максималната скорост, но пък ще те спаси от много ситуации, които няма и да предполагаш, че с по-голям мотор може да ти се случат. Следващия ще е хубаво да е около 400 кубика и 40-тина коня, въпреки, че малко хора биха ме послушали. Първите един-два мотора имат функцията да те запазят жив и здрав, докато се понаучиш на някои основни неща и натрупаш достатъчно километри и различни ситуации.

Карах на полигона такъв 300 май беше, много яко моторче.

А аз за пореден път след една година без книжка за мотор миналата седмица бях на изпит за категория, че нали съм най-страшния джигит и след толкова години с категория отново ми я взеха и трябваше да мина отново курс и изпит за А :kuku:

Без да имам нито една отнета точка в последните 10 години. Скапаняците за втори път са изгубили документите, които съм дал там и на чието основание ми беше издадена книжката с всички категории, защото доказваха, че никога не съм си губил точките. А аз понеже съм тъп, преди 10-тина години съм дал единствените си копия и сега единия вече не можах да го намеря, понеже са от преди 25 години и отекох за втори път.

Предния карах така В. И сега отивам да си сменям книжката с А категория и излизам без нея. ДАИ отказаха да ми отнемат категорията, защото я имам записана. КАТ пък отказаха да ми издадат книжка с нея. И няколко месеца пат, нито имам книжка с категория, нито мога да запиша курс и изпит, защото имам такива. Наложи се да се моля и да подпиша, че няма да ги съдя ако ми отнемат правата за да карам на ново. После психо като за професионална книжка, курс, изпит и т.н.

На всичкото отгоре отивайки на листовките, които трябваше да са за А с 15 въпроса от типа "този знак квадратен ли е или кръгъл" поради всичките обърквания с това какво точно се случи при мен се оказа, че системата не приема, че имам и В категория и затова ми даде пълните листовки с 40 въпроса, които са за шофьори без книжка. Но пък и с немалка гордост мога да отбележа, че ги реших само с една грешка за 2 наказателни точки без изобщо да съм погледнал листовка или чел ЗДвП в последните близо 15 години.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 03 Юни 2025, 10:15

Твоите 'приключения' нямат край! Тези отнемания и давания не ги разбрах много-много... Нали имаш 'пълна' А-категория за каране на мотор?

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 03 Юни 2025, 10:31

Явно при смяната на книжката е станало това, поне аз така го разбрах, но звучи супер нелепо, но и нищо изненадващо..

bum_bum написа:
Честито! 125-чка е правилен начин да почнеш. Съвсем бързо ще ти омалее и ще почне да ти става досадно ускорението и максималната скорост, но пък ще те спаси от много ситуации, които няма и да предполагаш, че с по-голям мотор може да ти се случат. Следващия ще е хубаво да е около 400 кубика и 40-тина коня, въпреки, че малко хора биха ме послушали. Първите един-два мотора имат функцията да те запазят жив и здрав, докато се понаучиш на някои основни неща и натрупаш достатъчно километри и различни ситуации.

Тук съм абсолютно съгласен. Мен постоянно ми се подиграват, като спомена, че се оглеждам за нещо до 250 кубика за първи мотор /някой слънчев ден/, ама на мен идеята ми е абсолютно същата, като тази, която сподели тук в тия няколко реда.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата